Vanligaste frågan jag får!

”Hur tacklar man alla negativa kommentarer?”

Jag har säkert svarat på denna fråga förut (?) men kan ta upp den igen. För jag får den nästan dagligen av folk jag möter och jag förstår att det är lite märkligt och fascinerande kanske. Men för mig som sysslar med detta är det ganska enkelt:

1. Hade jag inte sysslat med blogg hade jag aldrig hört dessa saker. Jag hade aldrig behövt höra att jag är fet, ful, fylld med dubbelmoral.. För i den vanliga världen är vi inte lika hårda mot varandra. Folk tar sig rättigheten att kommentera kändisar för dom kan vara anonyma och det är inte lika läskigt att skriva en kommentar som att faktiskt säga det till en person face to face. Så kort och gott, hade jag inte haft bloggen hade jag inte hört allt det jag hör idag. På något vis känns det tryggt att veta.

2. Jag tjänar pengar på det. Detta säger jag inte för att vara överlägsen på något vis men detta är mitt jobb i slutändan och detta är vad som betalar mina hyror och maten på bordet. Det är faktiskt mycket viktigare än att bry sig om att man är korkad enligt Bertil 43 år gammal med dolt ip-nummer. Eller Karin 54 år gammal som tycker att jag klär mig slampigt på min facebooka-sida.

3. Kärleken vinner över hatet. En hatkommentar är inte mer ”värd” än 2 kärleksfulla kommentarer. Även om vi människor är experter på att haka upp oss på det negativa. Varför är det så? Är det en person som inte tycker om oss, fokuserar vi nästan all vår energi på det istället för att luta oss tillbaka mot dom som faktiskt tycker om en.

4. Avundsjuka. Folk kan säga vad dom vill, att det inte handlar om avundsjuka och man måste få säga vad man vill, till vem man vill och hur man vill. Men så är det inte, för så funkar inte världen. Man får inte säga vad man vill till vem du vill. Om du kommentarer att jag har en fet mage (som ett exempel) behöver du inte vara avundsjuk på just min mage, men kanske på faktumet att jag har något du inte har eller att jag vågar synas och höras. Eller att jag fick den där resan sponsrad och det stör dig som bara den! Man kanske inte ens vet vad det är man är avundsjuk över, men något är det. För jag har så svårt att se framför mig hur man bara kan börja ogilla en person som driver en blogg. Jag hade förstått om jag var Donald Trump eller någon annars hemsk diktator, men nu är jag inte det. Jag är bara en vanlig tjej som syns via min blogg. Att börja ogilla en sån tjej, just because gör man inte om man inte är avundsjuk på något eller är 100 % nöjd med sig själv. Jag skulle aldrig börja ogilla någon annan bloggare bara för att, jag är för nöjd med mitt egna liv för det.

5. Självkänslan. Jag vet att jag är en söt, vanlig 26 årig innerst inne. Vissa dagar har jag sämre dagar precis som alla andra här, men det hör till. Självkänslan har jag byggt upp under flera år och den är nog det viktigaste av allt detta. För hur mycket jag än kan tvivla på mig själv så på riktigt, innerst inne vet jag vem jag är. Jag är glad när jag tittar i spegeln och jag är bekväm med hur jag ser ut, mår och är som person. Så är det, oavsett vad ni tror och läser 🙂

Posted in: PICTURES
Kommentarer (12)
 • Sara Fredriksson

  Jag tycker Paula tog upp och besvarade så otroligt fint när hon fick en kommentar som erkände just avundsjuka mot sig och vikten av att rannsaka sig själv. https://paulas.me/karlek-till-cecilia/

  Jag tror mycket handlar om avundsjuka, som du säger. Att man kanske inte alltid vet/förstår varför. Men jag tror också det kan bli lite fel när du säger att man ska älska sig själv medan du lägger ut retuscherade bilder med smalare mage, större rumpa etc. Jag har inget emot redigering med ljussättning, värme, konstrats etc. Men du som redan är vacker kan ge yngre läsare en bild av att om inte du är nöjd, hur ska då de känna sig nöjda? Fortsätt stå upp för dig själv och stå upp för hur du ser ut, så tror jag många av de negativa kommentarerna om just det helt enkelt lägger sig. För du är vacker!

  Kram

 • micke

  Bertil 43 är nog inte riktigt mogen, såna där nättroll de lever in annan värd men jävlar i min klåda vad rädda de kan bli,
  en sån där skrev till mig att kom i flock jag svarade att jag kommer ensam klädd i svart då avslutade han sitt konto

 • S I M O N

  You go girl! Fan vad du inspirerar!

 • Kia

  jo men du kan ju inte bortförklara varje negativ kommentar med diverse. Och hur blir det när du kommer ut i
  vanliga arbetslivet? Vänj dig, du kommer få fortsatta kommentarer (av dom som orkar ge dom)

 • Tvilling

  Vad Vet du om amerikansk inrikes eller utrikes politik för att skriva så som du skrev om Trump? Förslag: läs på om olika politiker innan ett uttalande. Du är trots allt en förebild.

 • JO

  Tror inte att det är så att folk ogillar dig. De ogillar det du står för. Tex att det sitter så j-a hårt inne att erkänna att du retuscherar delar av ditt kropp. Fast ingen ide att ogilla det heller för det blir ju mest skrattretande och ett stort skämt till slut.

  Men helt upp till dig om det är det du vill.

 • Danielas Dagbok

  Så bra inlägg! Jag har också funderat lite kring negativa kommentarer i min blogg, bland annat här:

  http://danielasdagbok.com/2016/july/enkla-regler-att-folja-i-kommentarsfaltet-2.html

 • Ta er tiden och läs detta ordentligt! Och var inte rädd att ta er till det!

  Har du överhuvudtaget någon direkt koll på vad en diktator är? Jag avskyr Trump. Dock är han ingen diktator. Om du inte vet vad ord har för betydelse och synonymer, så bör det och vore på sin rätta plats att ta reda på det först sen publicera ord som håller sig till fakta och till sina rätta sammanhang. För du gör inget annat än dumförklara dig själv när du utan att utforska publicerar ord som inte håller sig till fakta och även lägger det i sammanhang som inte ens existerar i verkligheten. Ta dig tiden att ta reda på vad ord har för betydelse så du inte tror att du sitter på kunskap som ändå inte finns. Att påstå att galningen Trump är diktator, är samma princip att påstå att alla feminister är aggressiva. För det är DET en diktator är, tar till med våld med hjälp av det militära bland annat. Plus mer därtill. För att korrigera ditt felaktiga opålästa påstående, så är verkligheten och fallet så att Trump är definitivt ingen diktator. Du är vuxen och bör ta reda på mer kunskap innan du publicerar det offentligt. För de unga som följer dig tror ju blint på att det du skriver stämmer. Så även om du kanske inte vet det eller gör det med flit så ljuger du för dina följare med påstående som inte har någon substans och kunskap. Exempel på diktatorer är följande:

  Saddam Hussein
  Hitler
  Kim Jong Un
  MENGISTU HAILE MARIAM
  CHARLES TAYLOR 
  FRANCISCO FRANCO 
  FRANCOIS ”PAPA DOC” DUVALIER
  AUGUSTO PINOCHET 
  IDI AMIN
  POL POT
  JOSEF STALIN 
  MAO ZEDONG

  Om du googlar på dessa män, så inser man (även om detta inte har med ditt inlägg att göra) att svarta människor inte är så oskyldiga och offer som alla vill få det till. Svarta män genom tiderna har varit farliga diktater som har mördat tusentals människor och förtryckt människor. Bara som en liten notis till er alla därute i allmänheten. Det är minst lika viktigt att komma ihåg historia som INTE gynnar er agenda/politiska sida. Man vill hela tiden få det att vi inte ska glömma vad Hitler gjorde. Men om ni gräver ännu djupare i historia så kommer ni få se, läsa och lära er att även er egen politiska sida har en mörk historia. Hitler är inte den enda. Och de finns inget som heter ”Det goda våldet”. Våld är våld.

  Så, innan vi alla skriver saker, säger saker, gissar och tror så är det fruktansvärt viktigt och nödvändigt att backa lite, plugga och läsa på (inte bara det som gynnar din politiska agenda utan också läsa om sin egen politiska agenda, vad för mörk historia det finns där också) och faktiskt ta till sig det faktum att historian är större och bredare än vad man är villig att förstå och ta till sig. Livet är så mycket mer än att skuldbelägga alla andra och skydda sin egen agenda när det finns mörk historia där också. Livet är så mycket mer värt än att gå och måla fan på väggen om andra och inte rannsaka sig själv. Läs det jag skriver flera gånger, våga ta till er det och börja relektera över allt. ALLT och inte bara 10% av verkligheten/vår historia. Var inte rädd att öppna upp ögonen och inse, för det är fruktansvärt viktigt!

  • Elli

   Att du orkar. Jag förstod direkt att hon byggt upp meningen fel, att hon inte menar att Trump är diktator..

  • Tvilling

   TA ER TIDEN OCH LÄS DETTA…:

   Preach sister/brother!

   Bara för att man tycker illa om en offentlig person så bör man inte uttala sig hursomhelst. Många läser hennes blogg och kan få felaktig information! Tack och lov att det finns andra som förstår saker och ting! 🙂

 • Sarah

  Riktigt bra skrivet! Du är verkligen grym och det är jätte kul att läsa din blogg! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *