Från min instagram, kände att jag behövde publicera det här också.

Jag blir på riktigt ledsen när folk hoppar på mig och säger jag är en dålig förebild/ ingen ”riktig feminist” för jag publicerar bilder i badkläder där jag posar! 😕 Varför jag blir ledsen är inte för jag tar åt mig, utan för människor kan inte se hur dom trycker ner en 26 årig kvinna som gör allt hon kan för att våga vara sig själv samtidigt hon försöker vara en förebild för unga kvinnor.

SAMTIDIGT som jag anser att det är sjukt hur mycket folk tjatar om att unga kvinnor ska ha starka förebilder när det är unga män som behöver det som mest. Det är pojkarna som behöver starka förebilder att ta efter så dom lär sig att kvinnor är lika mycket värda. Inte halvnakna PH-hunkar som behandlar kvinnor som skit i TV och använder ord som ”kappa”.

Vi ser inte alltid dom riktiga problemen för vi är problemen själva. Vi kvinnor trycker ner andra kvinnor för samhället har lärt oss det. Det är väldigt svårt att vänja av oss från detta hemska beteende, men vi måste göra det. Vi måste sluta tro att bikinibilder är problemet, för det är dom inte. Kvinnors kroppar ska hyllas och respekteras, inte jämföras och kritiseras. Oavsett om man passar in i ”mallen” eller ej. Förebilder kommer i alla olika former och storlekar. Till och med kvinnor som jag, är förebilder trots en mindre storlek på baddräkten. För storleken ska inte betyda något.

Vill inte höra mer att unga tjejer inte får följa tjejer som postar bikinibilder för dom mår inte bra utav det. Tjejer ska vara starka nog att kunna följa alla typer av människor och ändå må bra! 💪🏼Om jag får döttrar i framtiden ska dom få följa exakt vilka dom vill, för jag ska minsann ha lärt dom att kvinnor är fantastiska. Oavsett bildval, klädval och form ✊🏼

Posted in: PICTURES
Kommentarer (106)
 • Hej

  Men satan vad dubbelmoral. Du saknar verkligen självinsikt tjejen.. Aldrig varit med om någon som är mer hatisk, avundsjuk och missunsam mot andra kvinnor. Du är ju sveriges största nätmobbare, men när folk reagerar på att du ska stå halvnaken med upptryckta tuttar och åma dig på varje bild, då är det sååå synd om dig. Nä.

  • mathilda

   Eh va? De va säkert 7-8 årsen hon nätmobbade. Ge exempel

  • anonym

   Men skriv då om djupare ämnen. Det är du som lägger upp dina bikinibilder. Fattar du inte att många unga tar efter. Du har ett ansvar där. Ta det och skriv ner om insidan att den betyder mest och inga mest bara ytan. Kan du det hoppas!?

   • Ellen

    Jag tror inte poängen gick fram hos dig. Varför är man en dålig förebild för att man visar sig i bikini?

   • Johanna

    MEN SNÄLLA!!! VARFÖR skulle man inte kunna få lägga ut bikinibilder? Är man stolt över sin kropp ska man väl få visa upp den utan att bli nertryckt? Det är väl superfeministiskt att vara positiv och älska sin kropp eller hur?
    Heja Alexandra!!

 • Alma

  Så bra skriver! Big up till detta inlägg 👌🏼

 • Ellen

  ”Kvinnors kroppar ska hyllas och respekteras, inte jämföras och kritiseras. Oavsett om man passar in i “mallen” eller ej. Förebilder kommer i alla olika former och storlekar.”

  Är det därför du Photoshopar din kropp på varje bild? För att sprida budskapet att man duger som man är? 🙂 I mina öron låter det mest som hyckleri och dubbelmoral tyvärr.

  • Magi

   Photoshopar och opererar. Näsan, kinderna, läpparna, ögonen, rumpan mm. Löshår, lösnaglar, lösögonfransar. Du är snygg nu, men hyckleri att säga att man ska vara stolt hur man än ser ut. Dubbelmoral.

   • Magi

    Glömde tandfasader och såklart brösten. I princip inget som är naturligt, men då är det mer kirurgen som kan vara stolt…

   • Ellen

    ”Hur man än ser ut” alltså även om man väljer att operera sig och bära löshår.

    Utseendet har ingen betydelse, det betyder inte att man ska va ”så ful” som möjligt. Det innebär att det, på riktigt, inte spelar nån roll hur du ser ut – alltså att det är helt okej att skönhetsoperera sig eller böra bikini om det är det man känner för.

   • Agnes

    Men det är väl just det hon också menar? Att man ska kunna vara och se ut hur man vill utan att trötta och griniga jävla människor hela tiden ska vara där och påpeka ALLT?
    Jag menar, det är ju NI som näthatar. Ni näthatar på Alexandra, det är inte hon som näthatar er! Lägg ner bara och låt människor vara som de själva vill.

    Är hon stolt över hur hon ser ut, ja, låt hon vara det då. Var inte här och sprid hat. Just nu är det ni som kommenterar sådant här som är dem som är DÅLIGA FÖREBILDER.

  • anonym

   Ellen bra och klokt skrivet alla kvinnors kroppar ska respekteras. Bra.

  • Elle

   Exakt Ellen!! Jag håller med om allt du skriver i inlägget Alexandra men det blir så fel när du själv redigerar dej smalare på dina bilder..

 • Anonym

  Alltid någon annans fel och inte ditt. Du har varit farligt undernärd och åkt till akuten på grund av det snedvridna kroppsidealet. Ändå fortsätter du att ursäkta ditt narcissistiska och egocentriska beteende som ger dig pengar och makt. Ändå kan du inte se att du är med och bidrar till att många unga tjejer försöker svälta sig till döds, kräks upp maten eller tränar hysteriskt. Stå gärna för det du gör och är men tro inte att du kan lura oss att du är nån slags kämpe.

  • J

   Vänta nu, så att Alexandra själv har varit en revolterande tonåring som har blivit starkt influerad av hur en kvinnas kropp ska se ut, vilket resulterande i självsvält, gör att hon idag inte kan ha möjlighet att få vara en förebild i någons ögon? Hon har blivit precis lika påverkad som så många andra unga tjejer där jag själv har varit inkluderad. Ta en titt på hur hon såg ut när hon var som smalast och titta på henne nu. Hon ser otroligt sund ut i jämförelse och sen får man tycka precis vad man vill om hennes intresse för kosmetik och utseende. Det finns kvinnor som anses vara förebilder som är långt mycket värre. Ta familjen Kardashian som ett skräckexempel.

   Att vara en god förebild behöver rimligtvis inte handla om att passa in i alla andra människors syn på hur en sådan person bör vara. Det finns så otroligt mycket krav från olika håll på den punkten och att bara få vara en människa med rätten existera måste vara tillräckligt. Låt henne vara och om det är så svårt, låt bli att besöka bloggen. Ta en titt hos er själva innan ni pekar på någon annan.

   Alexandra, i mina ögon har du balls så in i helvete som orkar sitta och läsa så mycket negativa kommentarer. Jag hade gett upp efter en vecka oavsett om jag tjänade pengar på det eller inte.

 • Anonym

  På ett sätt är du en dålig förebild då du hjälper till att objektivisera kvinnor.

  • Agnes

   Är det inte du som gör det nu genom att skriva att hon gör det?
   Det är väl just detta som är felet? Kvinnor ska kunna lägga ut bilder fullt på eller avklädda utan att folk ska börja objektisera det? Herregud när blev världen såhär snedvriden

 • Veronica Pettersson

  För mig är du en GRYM förebild! Jag vet inte om du minns mig som la upp detta på Instagram: ”💫 En förebild. En stark kvinna. Ett vackert konststycke. 💫” I vilket fall, det känner jag att du kan behöva höra ännu en gång. Fina du! ❤

 • Diana

  Bra skrivet finis, du är en babe, du är klok, du är smart, du är snygg, du är framgångsrik, du är feminist, du är en kämpe, du är otroligt mycket vackra du.

 • Paula Smilee

  Men herregud vad folk alltid ska gnälla en jävla massa. Om det inte är det enda så är det något annat. Nää skit i allt och alla och gör som du själv vill / tycker ! 🙂

 • Cecilia

  Som tur går du i terapi så du kan börja se världen omkring dig du lever i en bubbla ju där du alltid får som du vill har ingen respekt för andra och kan absolut inte ta emot kritik på något vis alls. Man ska inte fråga din åsikt om ingenting för du fattar aldrig pointen..

  • Cissi

   Agreed. Du fiskar i grumliga vatten… – Tror att du försöker få lite ljus på dig för att du varit lite längre bort från #metoo
   debatten denna vecka och behöver få lite mediautrymme. Alla dina fejkfoton och allt snack om hur hårt du arbetar hela tiden (med att fixa fransar, naglar, hämta paket, käka dietkost etc) är ett hån mot tjejer och kvinnor. Punkt.

 • JK

  Fast först ville du att killar skulle lägga flera tusen på första dejten med en kvinna, nu är du feminist. Logik.

  Du är precis som vilket människa som helst, som läser något bra i tidningen och säger att man är det dagen efter.

  • M

   Men VA Lady Dahmer låter sin karl ”typ” försörja henne, betyder det att LD inte är feminist då? Vem är DU att avgöra om ngn är ”rätt” sorts feminist eller inte? Stick å brinn🤢🤢

 • Lia

  Bra förebild för flickor/pojkar blir den som vågar vara sig själva, inte den som jagar mans-normen av perfekt utseende. Du är ju inte stolt över din kropp när du måste operera den. Först när du passar mansnormen blir du plötsligt stolt.

  • Lia

   Dessutom: jag är inte nöjd med min kropp o ska operera bröst/näsa, skillnaden på dig o mig är att jag vågar säga att jag vill se ut enligt normen för att män SKA tycka jag är snygg, då kommer jag vara nöjd o ha självförtroende. Sjukt men så tänker alla som opererar sig, bekräftelsen är det man jagar för att få en självbild man trivs med.

 • Zizo

  Girl, jag håller med. Hemskt att kvinnor trycker ner kvinnor, eller överhuvud taget att folk bara trycker ner någon. På sista tiden har jag själv fått skit när jag har gått ut med mina bilder där jag posar och syns. Men det kommer inte hindra mig. Keep doing your thing, Du empower och inspirerar mig. Kram Zizo! 🙂

  • Anonym

   Varför posar du och vill synas? För att få bättre självförtroende? För att killar ska tycka om dig? För att få bekräftelse?

   • Zizo

    det kan hända att jag ibland vill vara extrema fin för nån om jag ska på det eller speciell träff eller möte presic som man kanske vill bada i badeäkt eller bikini om man ska bada tillexempel. Men annars för jag det dör min skull. Bara för att få ha på mig vad jag känner för och det har inget med en annan och göra. Jag posar dör det tycker jag är kul då mycket annat är för seriöst hela tiden eller för att få till känsla i bilden.

   • Ellen

    För att hon vill.
    Allt en gör är inte i förhållande till mannen.

   • Agnes

    Hahahaha är denna kommentar ett skämt. Så; du menar att man inte kan göra något för sin egen skull? Att man vill vara snygg för sin egen skull och visa upp det man är stolt över?
    Är inte det möjligt i din värld…? Isåfall är det ju du som har fel bild angående självförtroende

    • Anonym

     Men hon skrev att hon vill synas, syns hon för sin skull? Det är ju alla andra som tittar på henne. Alltså posar hon och lägger ut bilder på sociala medier för alla andras skull.

     Om man gör det för sin skull kan hon fota o lägga alla bilder i en mapp hon endast själv har tillgång till. Så självklart är det för uppmärksamhet från andra för att få ett bättre självförtroende om sitt utseende som ligger i bakgrund till att publicera sånt i media

     • Zizo

      Men försök förstå istället! Hur ska självförtroendet bli bättre när man ändå nästan bara får hat för att man syns. Det handlar inte om det utan snarare finns ett budskap och jag lägger ut bilder för att få bättre självförtroende för det kommer ibland nästan bara hat. Utan jag gör det för det är vad jag vill göra. Jag vill kunna leva på mitt sätt.

     • Zizo

      Men försök förstå istället! Hur ska självförtroendet bli bättre när man ändå nästan bara får hat för att man syns. Det handlar inte om det utan snarare finns ett budskap och jag lägger inte* ut bilder för att få bättre självförtroende för det kommer ibland nästan bara hat. Utan jag gör det för det är vad jag vill göra. Jag vill kunna leva på mitt sätt.

 • Annika

  Du är ju ganska konstig. Du är i ett land som så många av dina följare kanske inte varit i så det hade varit kul om du la upp lite bilder därifrån. Men nej du är ju skiträdd att du ska tappa följare om du inte lägger upp massa bikinibilder på dig istället. Det är ju likadant från alla dina resor aldrig bilder från resemålet.

 • Ellinor Öhman Skeppström

  Kan folk sluta hata henne? Om hon är missnöjd med något i hennes utseende så är det väl bra att hon ändrar det och mår bättre?
  Jag är 100% säker på att alla här som hatar henne använder något som förbättrar deras kroppar, exempelvis deodorant. Det är inget ni BEHÖVER för att fortsätta leva, men ni använder det för att inte lukta svett/få ringar i armhålorna.

  Hon står för vad feminismen är från första början;
  DET FRIA VALET.

  • Lia

   Men det är ju just det: det hon inte gillar ändrar hon på, så när hon passar idealet blir hon nöjd! Det är inte det som är problemet: problemet är att hon inte erkänner att hon mår bra av att passa idealet!!

   • Ellinor Öhman Skeppström

    Men ta mig som exempel då. Man ska stå för den man är och vara stolt över sig själv. Dock är jag djupt missnöjd över min hårfärg, så jag färgar det i glada färger (rött, rosa, blått osv). Nu när jag har glada färger i håret mår jag bättre över mig själv, även om jag får mycket skit om det av folk.

    Jag använder smink, för jag känner mig finare i det.

    Min sambo vill att jag ska lägga på mig lite vikt, men jag vill inte det, för då trivs jag inte med mig själv.

    Hon har ju gjort samma sak, fast med operationer. Vad spelar det för roll om en tjej knoppar sina ögonbryn eller opererar brösten?
    Så länge man trivs med sig själv kan man stå för det.

    Alexandra verkar trivas med sig själv, och då bör vi vara glada över det snarare än att mobba henne.

    Problemet ligger inte i hur män pressar kvinnor att se ut. Vi ska istället lära oss att vara nöjda med oss själva, utan att någon står och säger vad vi ska göra.

  • anonym

   Det är inte hat utan olika åsikter och så är det i verkliga livet.

   • Ellinor Öhman Skeppström

    Det är skillnad mellan att ha olika åsikter och att säga till någon att de är fel för att de inte tänker lika som du.

 • Zizo

  KISSIE! LOVE YOU, ÄR EN AV MINA BIGGEST RAWMODELS!!!

 • Lol

  Utöver vad folk säger: andra bloggare som t ex Kenza lägger upp bikini bilder. Men det finns skillnad på fejk kropp som knäcker sin rygg och midja för att få en viss kroppstyp , dina bilder ser så billiga ut. Nu när det nt är lika populärt med stora bröst ska du minska dina. Snälla snacka nt om feminist och förebild. Du är pinsam

  • Ellen

   Hahahahahaha. Har du ens läst den här bloggen tidigare?

  • Anna

   Men snälla. Det är detta som är problemet, att folk som du uttrycker dig som du gör.
   Hon gör vad f*n hon vill med sin kropp och dessutom hon är stolt över sig själv. Hon är en stark människa och kvinna oavsett utseende. Det är det som räknas. Hon vågar vara SIG själv inför hela detta landet. Punkt slut!

 • Johanna Seijsing

  Förstår verkligen inte på mig dem som anser en som dålig förebild för man postar en bild i bikini. Varför är man i så fall bättre om man postar bilder med kläder på? Nej, nej, nej. Fel att trycka ner dig och fel att anse dig som dålig förebild med det vaga argumentet att du postar bikini bilder. Det är 2017, folk postar vad dem vill och nästan allt är okej. Håller verkligen med dig om allt du skriver!!
  http://johannaseijsing.se/dior-backstage-brush-set-31753558

 • Jo

  Bilden till detta inlägg har ingen likhet med den Alexandra Kissie Nilsson som jag såg på Mall of Scandinavia för ett tag sedan …

  • Jessica

   What? hur kan det vara möjligt? Jo. för den alexandra du såg var i verklighet, det här är en bild vännen. Ganska obvious in my opinion. Tror inte att du ser på dina bilderna som du gör i verkligheten, eller? går du runt med pussmun och poserar i verkligheten? njaaaa tror nog inte det.

   • Jo

    De bilder jag lägger upp på instagram, Facebook, etc. är bilder av mig där jag ser ut som mig. Mina vänner ser att det är jag – för det är ju så jag ser ut.
    Varför skulle jag inte se likadan ut på en bild som i verkligheten? En bild är väl en spegel av hur man ser ut?
    Varför vill man se ut som en helt annat person på bild än i verkligheten?
    Förstår inte. Men du, som verkar ha svaret, kan väl berätta för mig vad meningen är med att lägga upp bilder på sig själv som inte har några likheter med hur man egentligen ser ut?
    För jag – jag fattar inte.

 • Cecilia

  Det är så synd om dig Alexandra du har ändrat ditt utseende otaliga gånger och ”för dig själv” som inte stämmer du har såååå svårt självförtroede synd om dig. Det värsta är att du tycket därför att du är en bra och tom, en bra förebild usch.. Kom bort från din bubbla och lär dig hur det faktiskt är i riktiga livet.

 • J

  Jag tycker att du är en förebild på många sätt, håller inte med de som sågar och klankar ner på dig pga bikinibilder. Däremot är en stor del av förtrycket av kvinnan kopplad till utseende, att behaga män med sitt utseende. Det känns inte som du gjort upp med denna del av feminismen alls.. Vilket är synd för på andra sätt går du verkligen mot strömmen och utmanar normer… MEN jag personligen uppskattar verkligen din självständighet och att du alltid varit lite av en rebell som provocerar folks korkade invanda mönster.. Ge inte upp och fortsätt kämpa dig vidare på banan mot självständighet och jämställdhet. Du gör en insats trots bikinibilder. Även om de bilderna i sig nog snarare bidrar till mer hets kring kroppsideal. Så tar de inte ifrån dig det andra du gör.

 • Miss Naily

  Du växer i mina ögon varje dag och JAG tycker att du är en BRA FÖREBILD. Bry dig inte om vad folk säger, den sista idioten är inte född än.

 • Sara

  Tror att det är bäst om du slutar kalla dig själv för förebild och feminist. För du är ingen av dem, tyvärr.

 • dani

  Du har säkert bra kvalitativa egenskaper och saker värda att se upp till. Men det är just ditt yttre som syns allra mest och sånt är inte mycket att ha som förebild. Det är ytligt och fåfängt,det är synd att det är för mycket fokus på sånt i samhället när det finns viktigare saker. Oavsett kön, om folk använder sina utseenden och kroppar för att folk ska se upp till dem, få respekt och beundran osv. För mig personligen finns det inget för mig att respektera där, för sånt betyder inget. Det är ingen accomplishment i mina ögon utan det är vad folk har på insidan som avgör om jag respekterar och ser upp till dem. Varför ska vi hylla det yttre överhuvudtaget? Kanske är det naivt önsketänk, men det är vad jag tycker..

 • Anna Mountain

  Det kommer ifrån
  rätt person

 • Jossan

  Om man nu har som jobb att visa upp sig dagligen som just Kisse har så borde man vara stolt över sig själv och sin kropp.
  Man är absolut inte stolt då man måste operera sig, dölja rynkor med sprutor etc etc. Det är då man blir en dålig förebild utåt sett för det bevisar bara att man har så dålig självkänsla och kan ej acceptera livet i helhet. Att tjäna så mycket pengar som Kissie gör och mer får hon då hon gör reklam när hon går och får sprutor mm är inte en bra förebild. Tvärtom. Hon önskar att hon vore bra och tror det själv men många av oss förstår bättre. Det finns noll anledning eller syfte att posera halvnaken för det leds bara till negativt. Särskilt om man nu vet om att väldigt unga tjejer ser upp till en. Vakna ur drömvärlden och inse att du kommer aldrig få den världen du önskar. Tyvärr. Och mer fel blir det ju mer du visar upp din nakna kropp. Jag är oxå stolt över min kropp men ser absolut ingen anledning att visa upp den för hela världen. Varför? Jag mår bra i mig själv och har bra självförtroende. Därför. Och då är man en bra förebild. Att vara trygg i sin kropp utan att behöva visa upp den, utan att göra ingrepp etc. Då är man en förebild.

  • Jessica

   Hon gör det för sig själv, hon kanske vill känna sig självsäker? Det vet du inget om. Sluta slänga runt med såna fördomar innan du vet om det är sant gumman lilla. puss

 • Linn

  Bra skrivet,men tyvärr tycker många att feminism är negativt 🙁

  • Anonym

   Men det Alexandra står för är inte feminism. Hon styrs ju av män. Hon retucherar sig, opererar sig, viker ut sig för att få mäns bekräftelse. Så klart män vill ha kvinnor att titta På, ki ssie ger dom vad dom vill ha

   • Jessica

    Men förfan håll era käftar och sätt er ner, ingenvill höra era gapande, ni har inte ens rätt. Hon opererade sig inte ens ”för männen” fyfan vilka fördomar. om ni nu är feminister, VARFÖR trycker ni ner henne? ni är säkert 30 åriga mammor som är så osäkra själva med era kroppar och hur ni mår, så tar ni ut det på alexandra. Gå till en psykolog för det är fel på er någonstans där inne! USCH! SKÄMS.

 • Kajsa

  Att du i alla inlägg ska dela upp killar och tjejer. Killarna mot tjejerna liksom. Feminist står för att killar och tjejer ska vara lika mycket värda. Vissa tjejer kan vara kränkande idioter, och vissa killar kan vara offer som alla trycker ner pågrund av utseendet. Och tvärt om. Att dom killar som kanske också är utsatta skulle kunna läsa detta inlägget o känna sig bättre. Men nu handlar det bara om tjejer. Procenten av våld och allt sånt skit är mestadels killar. Men det kan lika gärna vara tvärt om, även om procenten är mindre. Många killar har komplex för sina kroppar, vart finns deras förebilder? Hur ofta är det man ser instainlägg skrivet av en kille att alla kroppar är fina? Aldrig. Dom vågar inte. Sluta dela upp oss tjejer och killar i olika grupper för att kriga mot varandra. Låt oss, både killar och tjejer kriga tillsammans mot dom som saknar hjärnceller.

 • Linnea Hävrén

  Alltså, jag blir så irriterad på kommentarsflödet här nu. Den här kvinnan har absolut opererat brösten, näsan och fixat det hon VILL fixa. Sjukt det där med fri vilja? Sedan också, den här kvinnan står upp för oss andra genom att sluta klanka ned utan istället hylla. Hon har ju själv sagt att hon mår dåligt över det faktum att hon känner att hon måste passa perfekt in i mallen för att kunna vara en bra bloggerska. Inte hade hon varit så känd om hon hade varit smällfet? Nej, inte direkt för då kommer ni återigen och hatar. Hon förespråkar inte kropphets, utan tar istället upp problemen HON har gällande det och bloggvärlden.

  Sedan har hon helt rätt i att vi kvinnor måste sluta klanka ned på varandra och leta efter starka förebilder. För det är egentligen inte vi kvinnor som är det stora problemet här, utan det är MÄNNEN, det är deras ideal vi (oftast) försöker leva upp till men likaväl samhällets. Hon nämner att det är männen som behöver nya förebilder som inte är de ”coola” snubbarna som drar sexuella skämt på kvinnors bekostnad, eller våldtar eller klankar ner på kvinnor genom att säga ”ame, hon har väl bara fått för lite k*k.” Männen behöver fler män som står upp och säger emot dessa svin. Förebilder som kan behandla en kvinna som en helt jädrans vanlig människa.

  tack och hej, Alexandra jag tycker du är grym oavsett..

  • Sofia

   Tack, precis så! De sjuka idealen påverkar ju Alexandra minst lika mycket som de påverkar mig eller dig. Att hon känner sig tvungen att se supersnygg ut hela tiden är ju problemet, och det är inte hennes fel. Man kan ju inte lägga skulden för tjejer som svälter sig och har kass självkänsla på Alexandra när hon i själva verket är/var en av dessa tjejer..

   • Sara

    Jo men att sen t.o.m. retuschera VARENDA bild? Vafan sänder det för signaler? Då är man INTE ett dugg stolt över sig själv och då ska man stå för det.

   • Anonym

    Man är väl alltid ansvarig för sina handlingar. Kissie är nog fullt medveten om att det sitter tusentals tjejer därute som påverkas negativt av hennes typ av bilder, men det drabbar ju inte henne, så varför ska hon bry sig… ALLA i ett samhälle har ansvar. Även hon. Hon borde vara en förebild för sig själv. Jag tror inte det bidrar till en bra självkänsla för henne att ignorera problemet. Där kommer hon få problem – men det tar väl 10 år till innan hon inser det.

 • Martina

  Bra skrivet Alexandra. Det är helt rätt vi måste sluta klanka ner på varandra ovh lyfta upp det könet som gör oss illa. Jag lägger min fokus på kvinnan när jag pratar med ett par eller i en grupp. Tar mannen över samtalet på den nivån att kvinnan automatisk tystas eller pratas över så påpekar jag det och fortsätter att fokusera på kvinnan.

 • Hanna

  Vissa människor alltså… När ska det sluta vara tabu att göra någon form av skönhetsoperation!!! För det första Alexandra om någon kan verkligen visa att man kan förändras till det bättre. Jag blir inspirerad och glad över att hon verkligen står upp för kvinnor idag på ett sätt som inte speciellt många andra bloggare/youtoubers av samma storlek (läsare och visningar) som henne gör för att de är rädda för att trampa någon på tårna. Bilderna hon lägger upp på sin kropp ska vara exakt lika accepterade som bilder på någon annan kvinnlig kropp. Hur kan man hacka så mycket på en kvinna som står upp för sina åsikter, inte tar skit, vill lära och inspirera andra. Alla ni som kommenterar hat – ingen av er kan kalla er feminister när ni väljer att hacka på en kvinna som vill vara sig själv i sin blogg. Är hon så otroligt motbjudande så fkn sluta läs denna blogg???? Idealet kan ju inte sluta vara accepterat bara för att vi äntligen har börjat prata om att det inte är så man måste se ut. Det betyder ju dock inte att de som ser ut som idealet inte får ha kvar någon röst och tala om feminism. Snacka om att ha misstolkat allt. Om ni tycker att Alexandra inte får uttrycka sig på grund av hennes utseende och liv så finns det andra mindre bloggare och människor på youtube som går att följa så kan ni låta henne ta sin kamp för jämlikhet i fred! Det kommer inte bli jämnställt en sekund innan vi kvinnor sluta hacka på varandra för sådant här trams! Det är EXAKT sådant här som gör att det känns som att vi står och trampar på samma ställe ,har vi inte kommit längre än så?

  • Anonym

   Hon får absolut uttala sig. Men det hon uttalar sig om gör hon tvärtemot. Säger att man ska acceptera alla kroppar så som dom är o hylla kvinnor- hon är ju den som kränker sin egen kropp genom att retuschera sig och försöker vika ut sig så mycket det går på ett sexistiskt sätt. Säger att storlek inte spelar någon roll när hon själv retucherar rumpan större o midjan mindre. Det är dubbelmoral. Hon står inte själv för det hon gör. Som en annan tjej kommenterade, att hon inte kände igen kissie i verklighet

 • Linnea

  Många som kommenterat detta inlägg törs jag lova definierar sig själv som feminister (what a waste…), till merparten av er vill jag bara hälsa och tacka och be er dra vidare.

  Ni har missat det största och det viktigaste i denna debatt- Att vara förebild för andra kvinnor (oavsett om du ser dig som feminist eller inte), har aldrig handlat om hur man ser ut eller vilka val man personligen gör. Det handlar om att vara trygg i sig själv, oavsett hur man väljer att se ut. Det handlar om att visa och berätta för folk hur viktigt det är att vara bekväm i sin egna kropp, att få styra utan att påverkas av andra. Hur skulle Alexandra någonsin kunna vara trygg i sin kropp med sådana som er som dömer henne för de val hon vill göra? Hon lever med exakt samma press som ALLA andra kvinnor i världen, samhällets syn på hur en kvinna ska vara och se ut! Och som toppen på detta isberg, har hon även er som tar er friheten att tro att ni bestämmer hur hon ska se ut och vad hon ska skriva, på sin blogg, på sitt arbete, i sitt privatliv. Er åsikt är inte rätt någonstans, er åsikt är totalt överflödig.

  Tack för mig.

 • Tany

  Sån jäkla bra text, fan vad du är bra!!

 • Sana

  Du är underbar Alexandra, du är en stark förebild! Ser upp till dig väldigt mycket ska du veta. Kram

 • Elli

  Men herregud! Om ni bara ser de lättklädda fotona på hennes blogg så är det nog ni som lider av kroppshets och man kan ju undra varför ni hänger här? Ta ni och kika igenom bloggen igen så kanske ni upptäcker att det finns mängder av foton som inte involverar Kissie halvnaken 😉 Men det verkar som att många av er inte ens ser dessa för NI, om några, är så förbannat kroppsfixerade.

 • Sara

  Fina! skulle du kunna hjälpa mig med att få några få följare på instagram, se även mina produkter som jag visar för mammor, hudproblem m,m. tack för ditt stöd! <3

  https://www.instagram.com/skincarebyd/

 • Lollo

  Jag håller med dig, däremot tycker jag att det är viktigt att inse att man som feminist måste kunna bli kritiserad, då vi alla har en subjektiv åsikt om vad feminism är. ”Systraskap” är inte att stå bakom alla feminister oavsett vad de säger, för vi måste kunna prata om problematiska saker som andra feminister gör, däremot INTE på ett sådant sätt att det skapar drev eller liknande.

  En annan sak som är viktig att förstår är att >>allt vi gör är inte och kan inte vara feministiskt<<. Det är självklart att man ska göra som man vill, tex gällande att sminka eller raka sig. Däremot bör man vara medveten om att smink eller hårborttagning i sig inte riktigt är en feministisk handling, för den springer ärenden åt patriarkatet. Det är okej att gilla lena ben, men vad har fått oss att forma den åsikten? Svar: patriarkatet.

  Citerar Hirzch, en underbar feminist på IG:

  makeup as it is today (and has been for a very very long time) is a tool for the patriarchy, at least conventional makeup. makeup products/techniques such as foundation, contour, filling in your eyebrows, mascara, making your eyes and lips look bigger, nose smaller etc, is about fulfilling the current beauty standards for women.

  there is no way around that. we’re making ourselves prettier, and “pretty” is what the patriarchy has decided what a woman should look like. we can say that we do it for ourselves all we want, but we don’t really. sure, i wear makeup bc i want to, but the reason i want to wear makeup, is because of the patriarchy. we aren’t as free in choice as we would like to believe. doing your makeup will never be a feminist statement.

  BUT! that’s okay! not everything we do as women, as feminists, has to be a feminist statement. i do my makeup and shave my legs sometimes, that doesn’t make me a bad feminist, but those are not either feminist acts. they are not empowering. (many seem to believe that empowering = feeling sexy. that’s not the case). i do those things bc i’ve been raised in a world where that is normal, and i’ve learned to like doing them. but it’s important to criticize. because makeup IS harmful in many ways. ESPECIALLY the way yall talk about it as “empowering” (again, empowering does not mean feeling sexy) because makeup IS harmful in many ways.

  makeup is a huge hobby right now, and i love the creative side of makeup. i love playing with colours and shapes, an amazing artform! but conventional makeup, aka confirming to eurocentric beauty standards, is very harmful. the fact that we today see 11 year old girls discussing contouring for example, is not good, it’s not cute, it’s not them being “creative”, it’s about them being forced into being incredibly aware of how they SHOULD LOOK at a very early age. it’s them learning at a very young age that they should change and hide things about their looks that they’re not happy with. it’s them learning that there is something wrong with their looks in the first place.

  Värt att tänka på. För i övrigt rekommenderar jag även podden Penntricket, som handlar om feminism.

 • Sanna

  Du är ingen förebild, du är en bloggare. Du är ytlig, det hjälper ingen från insidan, punkt slut.

  • Jessica

   Hahahaha Ursäkta mig? ingen förebild? Skojar du eller? Kissie är underbar, snäll, godhjärtad och hon vill allas bästa, hon vill att alla ska kunna leva ett normalt liv i vardagen utan att vi kvinnor ska behöva dölja våra kroppas och krypa ihop ifall det kommer en ”man” som vill tafsa.. Snälla behandla inte kissie så illa det sätter verkligen ärr i själen. Du förstår inte hur dina dryga bitch kommentarer påverkar henne! Nästa gång tänk dig för innan du skriver, är det snällt, är det sant, är det nödvändigt. Om du är samma tjej från ett annat inlägg kissie la ut, och du sa du var buddhist, ha, det tror jag inte ett ord på. Buddhister är godhjärtade, dem säger aldrig något som kan såra någon, dem har öppna sinnen och fröståelse. Om du är buddhist. Du skäms jag och tycker synd över dig. Gå och sök innre frid istället det lär du behöva.

 • Victoria

  Jag tycker att en riktig o gentlemannamässig man är helt överlägsen en kvinna! Vi/ni kvinnor o tjejer kacklar o gapar mest…..

 • alice

  du måste kunna problematisera och granska dina preferenser och se att det som är dina egna önskningar om hur du ska se ut stammar från samhällets ide om hur en kvinna ska se ut. :/ kvinnor vill inte raka benen för att det är skönare, vi gör det för att det förväntas av oss och vi är rädda att avvika från normen och bli ‘straffade’ med kommentarer om våra naturliga kroppar. och innan alla som gillar att raka benen kommer med argument nu, svara ärligt, rakar ni er lika ofta på vintern som på sommaren? om inte, varför?? jo för att man inte vill att andra ska se ens benhår. vilket alltså betyder att kvinnor inte rakar sig för att känna sig fräscha etc utan för att passa in.

 • Anna

  Wow du är verkligen en sådan förebild i mina ögon. Vi är nästan exakt lika gamla (April 1991 jag också). Har följt dig sen jag var 18. Du visar hur vacker och äkta du är inifrån och ut. Och bara för att man gör skönhetsingrepp eller vill ändra på sitt utseende som kvinna, så kan man fortfarande vara en stencool, stark, självsäker feminist. Vad jag menar med det är att vara feminist har inget med utseende att göra (som du vet). Ändra inte på den du är. Du är en förebild i mina ögon!

 • Madeleine S.

  Jag mår illa av det här kommentarsfältet.. Alla ni som rent ut sagt mobbar Kissie, tycker ni att ni är bra förebilder? Är Du en ”äkta” feminist?
  Ni pratar om jämstäldhet och respekt, men hur har ni tänkt att vi ska få alla män att respektera kvinnor om inte ens vi kvinnor kan respektera varandra? NI är största motståndet till feminismen.
  Kissie, stå på dej! Du är vacker och har all rätt i världen att vara det. För mej är du en förebild som står upp för dej själv genom att visa att man förtjänar respekt HUR man än ser ut! Puss!

  • Kissie

   Tusen tack Madelenie <3 Jag bryr mig verkligen om dom negativa kommentarerna. Det är fegisar som är bakom dom. På instagram är det typ 99,99 % positiva kommentarer för där måste man stå för vem man är. Här kan haters gömma sig bakom nick names. Patetiskt..

   Puss!

 • Madeleie

  Hej!
  Vad glad jag blev av detta inlägget, det satte sina spår i mig och inspirerade!

 • Mia Pedersen

  Hejsan!
  Jag måste bara säga först att jag är en mamma på snart 46 år med fyra ungar, två vuxna och två som bor hemma.
  Jag är en stark kvinna som varit med om mycket i livet.
  Jag beundrar dig! Snälla lyssna inte på alla avundsjuka människor som bara vill dra ner dig.
  Lyssna i stället på dig själv och din kille.
  Jag tycker att du visst är feminist….men vem säger egentligen vad som är vad?Jag är så trött på tjatet om feminist.
  Jag vill knappt vara det själv för jag tycker att det kan vara lite hårt. Vi är människor bara.
  Och du—när du är osminkad är du FANTASTISKT vacker!!!!! Då ser man din själ….
  Din vackra finna själ och hjärta. Mvh: en helt vanlig ovanlig mamma…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *