#metoo


Hashtagen #metoo sprider sig som en löpeld just nu. Kvinnor som har blivit sexuellt trakasserade på ett eller annat vis. Det är läskigt att se hur många av ens bekanta har delat den här hashtagen, det har hänt så många av oss kvinnor 🙁 Det är dock viktigt och bra att detta kommer upp till ytan, så förhoppningvis även männen inser vilket problem detta är.

Detta gäller även mig. Jag har varit med om hemska saker. Tex, en gång satt jag på tunnelbanan. Jag var 16 år gammal och hade precis hoppat på tuben vid fridhemsplan. Som jag gjorde varje morgon. Det sätter sig en relativt ung man bredvid mig, men tänker inte mer på det. Men under tiden jag sitter där känner jag hur något rör sig vid min rygg/svank. Jag tänker att det måste vara min tröja som vecklar ut sig för den har legat vikt eller något liknande. Något annat vågar jag inte tänka. Vågar inte heller rätta till tyget om så var fallet, eller ta mig en titt. För innerst inne visste jag att något var fel. Men beröringen forsätter och jag inser att det inte är kläderna. Så jag tittar ner och ser att mannen bredvid mig har tryckt in sin hand i mina byxor och dragit i mina trosor!! Jag får panik och skriker rakt ut! Fegisen springer av tunnelbanan och jag är i chocktillstånd. Dagen efter, exakt samma tid går jag på tuben igen. Och där kommer mannen, igen! Utan att ens tänka börjar jag skrika ”UT DIN JÄVLA PEDOFIL!!” och folk började putta ut honom. Jag måste ha sett livrädd ut.

Och bara för att dra upp ett annat exempel som är mer nytt, detta var igår. Jag ville röra lite på mig så jag beslutade mig för att ta en promenad själv runt stranden. I bikinin, för jag befinner mig som sagt på stranden. Det tar dock inte mer än 2 minuter innan en man börjar prata med mig, jag försöker snällt avfärda honom men han börjar följa efter mig. Jag tittar bak flera gånger och känner hur rädslan tar över min kropp mer och mer. Jag får tillslut springa tillbaka till hotellet för att hämta Andreas, jag vågade inte gå själv. När vi gick tillbaka hade mannen gömt sig. Såklart..

Detta är tyvärr inte det värsta jag varit med om. Jag har varit med om en värre sak som jag inte har orken till att ta upp. Jag mår psykiskt dåligt när jag tänker på den här andra händelsen så jag måste få bearbeta den först. Men det handlar om en nattklubbsägare.. Men hur som helst, detta är så fruktansvärt vanligt. Nästan alla kvinnor har mer eller mindre varit med om en situation där man känner sig utnyttjad av en man. Därför är det viktigt att vi står upp för oss själva genom att göra andra mänskor medvetna om att vi också har blivit utsatta. Dela hashtagen, gör andra medvetna. Du är inte ensam, vi kvinnor håller ihop.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (14)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *