Såhär såg jag ut nu när jag kom hem efter mitt första besök hos min psykolog. Och jag som stannade till vid Hemköp på vägen hem för att köpa hem något att äta. Undrade varför folk tittade så mycket, nu fattar jag varför haha.. Ser ju helt förstörd ut! Det är jag inte, men det kom upp mycket känslor hos psykologen. Och jag insåg ganska mycket om mig själv, och det var inte bara bra saker..  Men allt var ju förståligt, allt hör ihop. Jag hanterar vissa saker och situationer för jag har formats efter det liv jag har levt. Det är inget fel med att jag blir så extremt ledsen vid vissa situationer, eller arg vid andra för min verklighet ser annorlunda ut från vad andras gör. Jag har blivit hjärntvättad, men det går att fixa.

Jag tyckte det var så svårt att välja en psykolog, så denna kvinna jag går till nu är tack vare ett tips från en i branschen. Skulle ha så svårt att bara gå till någon som jag hittat genom att googla runt. Att lita på en annan människa är ju inte hur enkelt som helst. Och det är en utav mina största problem, jag kan inte lita på folk. Jag har svårt att se det goda hos andra, och har därför svårt att lyssna och ta in andras människor problem och känslor. På ett sätt kan jag verka väldigt egocentriskt, det är dock inte min mening. Jag kan inte rå för det, det är bara så jag är.

Jag ska jobba på detta ihop med henne, och jag har fått en hemläxa till nästa gång vi ses. Ska bli spännande att se om jag känner någon skillnad efter några gånger, för det vill jag. Mår ju uppenbarligen inte 100 % bra. Och det värsta är ju faktiskt att jag orsaker den här olyckan hos mig själv, helt själv. Jag väljer att må dåligt och fokusera på det dåliga i många lägen. Jag vill vara en glad person som litar på folk tills personen i fråga har visat att det inte går. Jag måste sluta leta efter fel hos människor som en anledning till att inte lita på den. Jag måste bara lära mig att leva, acceptera och ta det som det kommer.

Ja det var en lärorik 2-timmars pratstund och det behövde jag verkligen. Nu ska jag lägga mig i sängen och stänga av telefonen. Orkar inte vara uppkopplad mer. Men innan jag säger god natt vill jag säga tack, vi nådde målet 20 000 kr! Fan vad bra ni är ♥ Så tack, och god natt. Vi hörs imorgon igen.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (41)
 • Sofia

  Fina fina du! Ett psykologbesök (eller hundra) kan vara det bästa man gjort i sitt liv. Det var det för mig. <3

 • gull

  Tycker Det är bra att du går och pratar med en psykolog om du känner att det finns saker i ditt liv och i ditt förflutna som känns ouppklarat på ett känslomässigt sätt, och det kommer krävas tårar för ibland så känner man att man har gett så mycket till vissa människor och själv behandlats som skit, men det är saker och känslor man måste daltas med för att kunna släppa och gå vidare, annars växer dem inom en och kontrollerar ens liv. Och det är aldrig försent att förändras som person, tycker att du dem senaste månaderna har blivit som en annan människa, mogen och vis ❤ Kom ihåg, ingens liv är perfekt.

 • Missj

  Hoppas din mår bättre snart. Kan tänka mig att det är ganska nyttigt att få prata ut när man lever det offentliga livet med..

 • Ana

  Du behöver inte lita på alla, det gör inte jag heller men jag ger alla en ärlig chans att bevisa motsatsen och när de väl har gjort det släpper jag dessa människor ur mitt liv och går vidare, alltså de som inte är schyssta och de som är schyssta de behåller jag kvar 🙂
  Psykolog är bra att ha, alla borde ha det, även de som mår bra. Det är alltid bra att prata av sig. Jag hoppas att det hjälper dig. Ge det tid och en riktig chans så kommer du att se skillnaden så småningom men du måste vilja ändras annars kommer det aldrig att funka.
  Kram

 • Malin

  Vi är många som skulle behöva gå o prata av oss. Styrka till dej!!

 • emma

  var också hos psykologen idag haha! man blir helt slut efer besöket

 • Jeanette

  Jag vill verkligen tacka dig för att du visar detta. Jag har i så många år fått höra att det inte är okej att gråta, att jag bara gör mig till ett offer osv. Du är egentligen en helt främmande person för mig, men du fick mig att inse att det är okej att gråta.

  Tack Alexandra. All kärlek till dig ❤️

 • Sara

  Kram fina Alexandra!! <3
  Jag kan tycka ibland att det var jobbigt att gå i terapi, men värt varenda minut! All styrka och kärlek till dig!

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Åh känner igen detta… Det är så svårt att leva i nuet och ta saker som det kommer. Har själv problem med det. :/ Hoppas det kommer kännas bättre efter några träffar med henne. Det kan vara svårt att välja psykolog och ibland måste man prova sig fram. Kämpa på. <3

 • Paula Smilee

  Ibland kan det vara skönt att prata av sig med någon man inte känner. Hoppas det känns bättre och du har kunnat lätta lite på dig. Som offentlig person kan jag tänka mig att du bär på mycket. ❤️

 • Anonym

  Jag är förvånad att du gått till en psykolog först nu. (Det har inte med dig att göra) Med det liv du haft i offentligheten är det ju nästan konstigt om man inte behöver lite hjälp att hantera grejer. Alla kanske behöver det ibland, men hade det varit jag som var en bloggare i den hårda värld du befinner dig i hade jag pratat med någon för länge sedan. Ibland kan det ju också vara så att när man väl hittar kärleken och tryggheten och förstår hur bra man kan ha det kan det väcka upp känslor av sorg att man saknat det innan. Hoppas verkligen för din skull att det hjälper och du kan förvandla det onda till styrka. Det känns lite som om du håller på att gå från Kissie till Alexandra och det innebär ju också en identitetsförändring och ny osäker mark. Du kanske inte ens vill blogga längre. All förändring kan vara smärtsam. Sånt är livet, man kliver in i nya rum och försöker hitta balans. Livet gör ont. Man gör så gott man kan. Man förlåter sig själv för sina brister. Men kanske viktigast av allt; Så länge som man har integritet och verkligen kan stå för sina handlingar och behandlar andra väl så kommer man vinna. Man ger inte bort sig själv till andra men man möter dem med sund gränsdragning, mod och kärlek. Precis som man möter sitt eget mörker. Mod, kärlek och ständigt fölåtande. Den som har en god relation med sig själv har det också med omvärlden. Våga tro att du är värd ALLT. Det är alla. KRÄV det av din omgiving. Den som inte behandlar dig bra har egna problem. Vi lever en gång och det är helt bortkastat att ödla den tiden på att låta omgivningen bestämma hur du ska må.

 • Laura lidback

  Så fucking ful! Hoppa från en bro! Döööööö

  • Anna

   Hur skulle du känna dig om du lade upp en bild och betättade om något så personligt att du går till en psykolog och så får du den kommentaren? Tycker Alexandra är stark som skriver om detta.

  • Maya

   Fy fasiken vad respektlöst och omoget Laura! Lägg din energi på annat än att sprida hat. Tycker synd om dig som måste må så pass dåligt att du ber andra människor hoppa från broar, istället för att ta itu med dina egna problem….

   Otroligt fint skrivet inlägg Alexandra. Bry dig inte om sådana där värdelösa kommentarer. Styrkekramar till dig! <3

  • M

   Laura har inte fått ligga på länge, hon kan inte rå för att hon beter sig som en gammal surkärring. Det är synd om henne.

  • Karin

   NEJ hon är alltid söt. Respektlösa människa.

  • Alexandra Holstensson

   Det enda som är fult här Laura är din kommentar. Den typen av åsikter kan du hålla för dig själv. Skulle du vilja att någon skrev så till dig? Skulle inte tro det.

   • Cecilia

    Det ENDA kissie vill med detta inlägg är att vi alla läsare ska tycka synd om henne hon vill bara ha uppmärksamhet.

    • M

     En blogg går ut på att få UPPMÄRKSAMHET. Inte fan driver man en blogg för att man är introvert och folkskygg. Jeeezös alltså..

     Kissie är bäst

     • Cecilia

      Oj herregud hur hjärntvättad du är M! Hon söker med flit sån uppmärksamhet hon inte förtjänar och tycker synd om sig själv för att få mera pengar och läsaren som är hjärntvättade som du att tycka synd om henne!

    • Mia

     Men Cecilia, varför hjälper du Kissie med att få mera uppmärksamhet genom att läsa bloggen och dessutom kommenterar om du inte gillar henne? Har aldrig förstått varför folk läser bloggar de inte tycker om. Har folk verkligen inget bättre att göra? Om inte, stackars människor, de måste ha ett litet liv.

     • Cecilia

      Jag har aldrig sagt att jag inte tycker im hennes blogg. Jag tycker bara inte om det då hon tycker synd om sig själv och feijkar. Dra inte slutsatser lilla Mia då du inte har en aning om min synpunkt på kissies blogg mm.

 • Johanna

  Ta med näsdukar nästa gång

 • M

  Jag saaa ju det 😉
  Tårarna sprutar även om man inte hade tänkt sig det.

  Det kommer bli skitbra

 • Caroline

  Verkar som du funnit en väldigt bra psykolog, när du öppnade upp dig så snabbt 🙂
  Och tycker att det är väldigt bra och starkt gjort utav dig att ens ta dig dit!

  Får hoppas att du får mycket utav det. Jag har själv trott sedan länge att psykologbesök/tid kan ha varit väldigt vettiga för dig, med tanke på vad mycket du får utstå med. Och att även verkar hålla uppe en fasad (visa dig starkare än vad du är som ”kissie”) som det är bra att du får utlopp (prata och gråta ut) hos psykologen.

  Ta hand om dig!

 • johanna

  Modig att du vågar dela med dig så öppet och ärligt om ditt besök. Det är väl första steget till att kunna förändra sitt beteende? att inse att man måste ändra något? Heja (känns som fel ord men..) dig Alexandra, som vågar tat ag i det coh som vågar dela med dig till oss. Stor kram <3

 • Jessica

  Finaste du, Jag förstår att det är tufft nu, men det blir bra, du är så stark och har så mycket att erbjuda denna värld, du är här av en anledning. älskar dig så mycket❤❤❤

 • Diana

  Åh men fina du, skönt att få ut allt i alla fall, så att du börjar bearbeta det du behöver jobba med.
  Jag skulle behöva ta tag i det hela jag med, har en massa där under, stuff in the basement som Rocky säger haha men precis som du så vågar jag inte heller lita på vem som helst.
  Men lycka till fina och nästa gång, kolla spegeln innan du går ut 😀

 • anonym

  Hänt mej med. Man får pandaögon. Usch jobbigt men i framtiden så bra att man jobbat med sej själv. Fortsätt och kämpa på. Kram.

 • Enna

  Att gå och prata med en psykolog hjälper verkligen om man har hittat någon som man kan lita på och som man klickar bra ihop med ❤️

 • Maja

  Det kan vara farligt att gå till en psykolog om hen inte kan hantera det hen rör upp.

  Efter en incident på min arbetsplats blev hela gruppen skickad till den som hade vunnit upphandlingen.

  Han rörde upp saker han sen inte kunde hantera och skadade folk mer än han hjälpte.

  Så här i efterhand är han någon halvfärdig psykoterapeft med en halv examen från något amerikanskt lärosäte.

  Rekomenderar absolut psykolog men det är viktigt att man känner förtroende för personen och att hen vet vad hen håller på med.

 • Viktoeia

  Såg dig precis på världensbarngalan, tänkte då precis på hur mycket du förändrats och mognat det senaste året, tror mycket beror på mannen du satt bredvid som verkar ha gett dig trygghet men också för stt du börjat våga öppna på ytan och gräva lite nere i grytan. Bra att du börjat gå till psykolog, kommer vara det bästa du gjort och du kommer att må så mycket bättre med tiden.

  Lycka till
  Är stolt över dig för att du vågar bli ditt riktiga jag i offentlighetens ljus. Du är stark

 • A W

  Så viktigt att gå att prata med någon! Ger så otroligt mycket att sätta ord på sina känslor och reflektera över vad det egentligen är som får en må dåligt. Även om det inte alltid känns bättre i stunden (för det är jobbigt att tänka på saker man annars bara ignorerar) så är det så viktigt för att man ska kunna gå vidare som en starkare människa!

  Hade ett par år när jag verkligen mådde skit, kunde inte göra någonting och trodde aldrig att något skulle kunna bli bättre, men nu flera år senare kan jag äntligen säga att jag mår bra. Jag är lycklig och jag har äntligen fått ett ordentligt liv utan ångest. Jag är så jävla tacksam för varje stund där jag kämpade, trots att jag trodde att jag skulle må så för alltid. För hade jag inte gjort det skulle jag aldrig vara där och den jag är idag. För mig handlade det om att låta mig själv må bättre, låta någon annan ta del av mina känslor och faktiskt ta bort dem sakerna och PERSONERNA i mitt liv som var orsaken till mitt mående. Du är viktigast i detta och ett steg i att må bättre är att faktiskt våga prioritera sig själv över andra <3

 • Frida

  Kanske nåt udda kommentar, men vad fin du var på den bilden 💖
  Modigt av dej att du tagit steget
  Mod är vackert
  Kram och pepp Frida

 • Emmy Laursen- www.emmylaursen.se

  Modigt av dig att dela med dig! Jag hoppas att det känns bättre för dig <3

 • Lisa

  Väldigt svårt att tro att du skulle gå runt så, du är personen som inte kan vara utan en spegel. Bra efterkonstruktion dock 🤣

 • Cecce

  Du är en stark kvinna! En fin förebild<3
  Ibland behöver man prata ut!
  Kram

 • Caroline Eriksson

  Fortsätt! Att gå och ta hjälp, oavsett om du tar coachning, psykolog, kbt eller nåt annat, borde varenda människa göra. Att få en stund i veckan där man får sitta och prata och reflektera över sig själv, sina tankar, beteenden osv är helt magiskt. Att psykologen dessutom kan spegla en, dvs säga typ ”när du pratade om det här, kan det ha att göra med det här?” och så fattar man ingenting tills man börjar fundera på att det kanske hänger ihop. Så otroligt viktigt, dont ever stop! Speciellt den branschen som vi är i, vi kan inte sitta med allt inom oss, vi behöver få ut det, våra egon är för stora haha. Snyggt jobbat att du tog tag i det och modigt gjort att ta första steget! High five!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *