My reaction to this mail..

Posted in: PICTURES
Kommentarer (92)
 • Victoria

  Att människor orkar. Det är väl tur att alla inte tycker lika. Hade man ansett att en abort va ett mord hade aldrig abort gått igenom som något lagligt. Helt galet att människor orkar lägga tid på ett sådana mail.

  All kärlek till kissie 🍀

 • Sanna

  Du går från att samla in pengar till att hänga ut någon som inte tycker som du– ÄR DU SÅ TAPPAD att du inte kan hantera dina egna problem utan att dra dina följare i det?? Pinsamt.

  • Kajsa

   Så det är alltså helt okej att kalla någon för mördare? Hade också hängt ut jäveln! Puss

   • Sanna

    Abort anses som mord som många- istället för att ta ansvar för sitt, har de ihjäl ‘problemet, om vi utgår från mord- vad är värre.. den som ‘mördar’ eller den som ropar ‘mördare’?

    • Sanna

     för många* och ingen puss, tack, usch, haha!

    • Lina

     Vill inte börja bråka i Alexandras kommentarsfält, MEN nu krävs det fan. Herrejävlagud Sanna. Ge dig. Du KAN VÄL FÖR FAN INTE MENA ATT MAN KAN LIKSTÄLLA MORD MED ABORT HERREGUUUUUD. Ignoranta jävla tråkmänniska. Att jag ens ger mig in i detta är ju pinsamt. Jag vet ju redan att du aaaldrig kommer ändra åsikt för att du är inskränkt och dum. Vill kanske bara provocera dig. Aja, hoppas att ditt liv blir underbart.

     Nu ska jag gå och ligga med min pojkvän utan skydd så jag kan mörda än fler barn 😉

    • sara

     Ja många anser det. Lagstiftningen anser något annat. Det är verkligen inte okej att skriva ett sådant där mail. Alla som inte passar in ska våldsamt tryckas tillbaka i mallen av den ”perfekta älskvärda kvinnan” va?

  • Emma

   Vad har dem två sakerna ens med varandra att göra???

  • Magi

   Håller med fullständigt. Vilken bra ”hämnd” att hänga ut henne. Spelar ingen roll vad hon skrev, en vuxen människa borde aldrig skriva om detta mail i sin blogg, ignorera eller svara på det privat. Omoget.

  • Patricia

   Absolut kan man tycka och tänka vad man vill och ha sina åsikter, handlar nog mer på vilket sätt man uttrycker sina åsikter. Finns olika typer av sätt hur man kan uttrycka sig och måste väl säga att personen i detta mail uttrycker sig ju inte på något vidare trevligt sätt. Personen i fråga kan heller inte uttrycka sig varför hon anser att det är mord hon kan heller inte i fråga föra en diskussion utan påhopp.

 • Elle

  I always read your blog but never left a comment. Today I can’t stop myself: you are the [email protected]&$ queen with this reply to the email. Go Alexandra!!!!!

 • Emma

  HAHAHAHA omg 😂😂😂😂😂

 • rebecca

  Förstår inte riktigt hur din(a) abort(er) skulle ta bort hennes son? Märkligt.

 • Ammy P

  Asså Gud vad är det för kvinna som skicka inte bara till dig men aftonbladet, polisen och…prima?! Bredbandet?! WTF har de att göra med det liksom?
  Well Alexandra…du har dina fans😉😲😤

 • Michaela

  Men åh herre min gud vilka människor det finns. Ingen form av facepalm räcker för att beskriva hur mycker jag skämms över mänskligheten.

  Hördu nu Nina Gunnarson, ta medicinen och gå lägg dig.

 • Mats

  Usch, hon är nog en från livets ord…. Dom är ju så korkade! Kram!

 • Diana

  Men du måste skämta!! Hur kan man skriva något sånt? Hur kan man på allvar ens tro på det man skriver??
  HAHA klockren bild!

 • Milla

  Fan vad dåligt jag mår när jag läser sånt här. Så det är bättre att ett barn som aldrig bett om att bli till föds mot sina föräldrars vilja? Fram till v 21+6 är det inget barn utan ett foster. Varje kvinna beslutar själv om sin egen graviditet. Punkt.

 • matilda

  Grattis, du hittade en korkad abortmotståndare.

  Vågar du möta en med riktiga argument också eller?

  • Ellie

   Varför ska man prata med en person som är dum i huvudet?

  • sara

   Hittat? Det är ju abortmotståndare som söker upp henne? Det där är knappast första gången.

  • F

   Vad är det med er abortmotståndare som alltid lägger fram det som att vi som är pro-choice bara inte har fattat grejen? ”Vågar du möta en med riktiga argument också eller” – ja, utan tvekan, eftersom jag, precis som alla andra, redan hört alla argument och tagit ställning därefter. Vad ska du lägga fram för argument? Att fostrets hjärta börjar slå i vecka 6? Att fingrar och tår har bildats i v 9? Att fostrets alla organ är bildade i vecka 15? Inget av det är nyheter för en vuxen människa som har bestämt sig för att kvinnans rätt till sin kropp och ett eget val är viktigare än ett foster som aldrig skulle överleva utanför livmodern – en parasit.

   • Nina

    I magen eller utanför magen, är det fortfarande ett liv. Det är inte mindre värt att leva för att det aldrig skulle klara sig utanför livmodern i v15 lr lr senare. Dåligt argument.
    Det finns de som tycker som dig och det finns de som verkligen vill att lagen ändras. Jag hoppas starkt att abortgränsen ändras för de som tycker en bebis är en parasit.

    • F

     Nina, du kan inte säga att det ÄR ett liv. Du tycker att det är det, men det är ingen absolut sanning. För mig är inte något som inte kan leva själv ett liv. Det är inte heller en absolut sanning, men det är en lika rimlig åsikt som din. Ett foster som inte skulle kunna överleva själv parasiterar på kroppen som bär det, DET kan du inte invända mot. Sen kan man lägga andra, känslomässiga aspekter på det hela, men fostret ÄR en parasit under stor del av graviditeten.

     • Nina

      Fel. Det är absolut ett liv, även om det inte skulle klara sig utanför kroppen på egen hand. Ett foster är ett foster och ingen parasit. Ett foster utvecklas till en bebis.
      Har aldrig hört någon säga parasit istället för foster, förrän nu.
      Din syn på det här är lite..speciell. Det enda du har sagt som är korrekt är att fostret inte skulle klara sig på egen hand utanför magen.
      Jag visade din parasit- kommentar till min vän som är barnmorska i 13 år, hon som är med om det mesta i sitt jobb har aldrig hört någon säga parasit istället för foster och hon undrar om du okej..
      Själv undrar jag varför jag ens skriver tillbaka till någon som är ointelligent..och jag undrar om du hämtat din information någonstanns eller suttit hemma och kommit på det här på egen hand. Något fel är det

     • F

      HAHA, jo tack, jag mår faktiskt riktigt bra. Fascinerande ändå, att du lyckas bedöma någons intelligens genom ett kommentarsfält på en blogg. Du måste vara helt sjukt intelligent! Nog måste väl även du förstå att jag inte skulle kalla ett foster för parasit om det rörde sig om ett önskat foster/barn? Skulle dock fortfarande säga att fostret/bebisen/whatever parasiterar på mamman, för det gör det. Man behöver liksom inte bara prata enhörningar och rosa moln ens när det kommer till önskade graviditeter. Att fostret till slut blir en bebis betyder inte att fostret inte samtidigt kan vara en parasit, de finns i alla möjliga former nämligen! Du får gärna visa stöd för ditt påstående om att ett tidigt foster ”absolut” är ett liv. Tror dock att du kommer att misslyckas eftersom det inte finns något sånt. Vad som är och inte är ett liv är en rätt djup diskussion filosofiskt, men även medicinskt. För mig är inte ett foster innan v 22 ett liv, för dig är det uppenbarligen det. Ingen av oss kan säga att det ÄR eller INTE är ett liv, utan vi kan bara säga vad vi tycker.

     • Elin

      Jag har faktiskt hört många efterlikna ett foster som just en parasit! Både från icke gravida och gravida. För det är precis som F skriver, den livnärar sig på mamman och skulle inte klara sig utanför magen.

     • Nina

      Ett foster blir bebis i v.22, alltså 22+ fulla veckor för att det är det som står i böcker. Det är först då bebisen har en chans att klara sig utanför livmodern. Men det är fortfarande ett liv innan dess. Googla ordet liv- organism- består av en till två celler. Jag vet helt ärligt talat inte på vilket sätt det är negativt för dig att det finns människor som tycker som jag.
      Jag utgår ifrån att det är ett hjärta som slår. Sålänge ett hjärta slår så är det ett liv. Sen att det livet inte skulle klara sig utanför livmodern i tidiga veckor är en annan sak. Men vi kan absolut agree to disagree.

      Jag är gravid i v.12 nu och skulle någon komma fram till mig och säga att min bebis är en parasit skulle jag reagera. Fruktansvärd jämförelse. Fy.
      Anledning är för att jag vet vad en parasit är:
      Paratism, är ett förhållade mellan organismer där den ena organismen, parasiten utnyttjar värdorganismen för egen vinning på ett sätt som skadar värdorganismen.
      Hämtat från Wikipedia.
      Jag understryker ordet Skadar.

      Ett foster livnär sig på sin mamma, men det är inte ute efter att skada dig, och det blir en livsduglig bebis till slut. Stor skillnad.
      Det svaret är från en barnmorska och läkare som jag pratat med idag under mitt första ultraljud. De har jobbat länge och aldrig hört ordet parasit-foster.
      Därför har du fel. Och därför skrev jag ointelligent.

      Svårt att argumentera med folk som dig.. Även om det jag skriver nu till dig är mina egna åsikter så har jag fakta och information som understryker det jag skriver.
      Här kan vi också agree to disagree

    • SoctantenEmma

     Fostret är inte ett liv. Kvinnan är ett liv. Sprid Inte din ignorans och hat här. Du är en dålig förebild. En okunnig människa. Antalet aborter ökar inte när det är lagligt. Det gör enbart att kvinnor som inte VILL ha barn, slipper dö på kuppen. Det användes inte som preventivmedel, det har forskning visat i många år. Att förespråka avhållsamhet från sex däremot skapar osunda sexuella beteenden som ofta leder till utsatthet hos kvinnan. Mer om det kan du läsa hos WHO. En kvinna har rätt till sin egen kropp. Det spelar INGEN roll varför kvinnan inte vill ha barnet eller under vilka omständigheter hon blev gravid. Ett foster har ingen rätt, för att det är ingenting mer än lite celler. Att du/ni är abortmotståndare 2017 är sorgligt. Du har inte förstått någonting. Snälla, upplys dig själv istället för att sprida skuld och skam här, bland unga tjejer.
     Att föda ett oönskat barn till världen. DET om något är dumt. Att ha två personer som kommer lida ert helt liv , för att bakåtsträvare som ni ska gapa om andras kroppar DET är problematiskt.
     Till alla tjejer som läser kommentarerna om att abort är fel, snälla glöm att du läst det. Det stämmer inte. DIN KROPP, DITT VAL 🙏! GLÖM ALDRIG DET.

     • Nina

      Tanten: Jag vet inte om din kommentar är riktad till mig. Men du verkar inte ha så bra koll på vad jag tycker. Jag måste upprepa mig flera ggr.
      1. Jag är inte emot abort på det sättet du tror.
      2. Till alla unga tjejer där ute. Se till att skydda er. Ni har ett ansvar. Det är er kropp. Skulle en olycka ske, finns alltid hjälp att få.

      Vi pratar lite djupare än att förbjuda aborträtten. Snälla läs på innan du skriver.
      Jag föreslår att du också googlar ordet Liv.
      Bara för att det är ett liv betyder inte att du inte har rätt att avsluta det livet. Hur outvecklat det än är. Ser du att jag skrivit att jag är emot abort någonstanns i kommentaren där uppe? Nej.
      Återigen, läs på eller uttryck dig inte alls. Det är tröttsamt att behöva upprepa samma saker

     • Nina

      Tanten: Ser mig inte som en dålig förebild. Hur menar du? Hat? Vad pratar du om, vem eller vad är det jag hatar? Vad är det för ignorans du menar?
      Jag är väldigt påläst, kan du bevisa att jag är okunnig? Spelar det någon roll att jag läst på Universitet till socionom, psykologi, anatomi, kemi mm i flera år? Är jag okunnig för att jag skriver fakta eller? Jag vet verkligen inte vad du menar..
      Vi diskuterar vad som är liv, parasit och foster. Kan inte se att vi skrivit att vi vill förbjuda aborträtten.

      Har du hört talas om Anger Management?

 • Ellinor Öhman Skeppström

  Det första i ett foster som utvecklas är en hålighet. Anal och mun dvs. Jag skulle vilja likställa det med en livlös daggmask. Tycker man att DET är mord så kanske man borde flytta till platser där det finns gott om mask, exempelvis Norrlands skogar. ELLER så kan man välja en annan typ av mask och lägga sig i badet en stund och njuta utav ljudet av avsaknaden av barn.
  Stå på dig Kissie! Du är inte den första eller sista som gör abort. Att göra det valet, DET är äkta ansvar. ❤

  • Nina

   Jag som trodde äkta ansvar är att se till att Inte bli gravid om det är det sista du vill.
   Spelar ingen roll vad som utvecklas först, hjärtat börjar slå i v.6. Att jämföra ett foster med en mask säger mig mycket om dig. Hela ditt inlägg säger mig allt. Hemskt.
   Jag är för abort i tidiga veckor, men inte sena (förutom om det gäller våldtäkt, incest mm). Lagen om abortgränsen så som den ser ut idag tror jag starkt kommer ändras. Förhoppningsvis kommer det leda till mer ansvar hos folket

   • Bunny

    Men Nina det funkar inte så? Alla vet att det inte finns ett enda preventivmedel som är 100% säkert. Sluta säga så dumma saker.

    • Tina

     Det är pinsamt att se människor som Bunny som dumförklarar en annan människa på det sättet.
     Vill man absolut inte ha barn. Ha inte sex. Avstå från sex = 100% säkert.
     Folk pratar preventivmedel hit och dit. Man väljer att skylla på preventivmedel istället för att ta ansvar själv.
     Man måste inte ha sex bara för att man är könsmogen.

     Bara för att man går på p-piller så hindrar inte det ifrån att även använda kondom som dessutom skyddar mot könssjukdomar.
     Maximal otur om både kondomen och pillret är kass vid samma tillfälle.

     • Nina

      Jag förstår vad Bunny menar och kan inte ta åt mig av en sån kommentar. Jag vet att man kan bli gravid trots att man använder preventivmedel. Men det är ingen ursäkt och det finns alltid andra medel och metoder man kan pröva.

      Jag kan ta mig som ett exempel. Har under mina 10 år med min man blivit gravid 2 ggr, planerat. De resterande tusen ggr har jag Inte blivit gravid, trots att vi aldrig använt preventivmedel, vi har bara agerat smart.
      Jag känner min kropp bra och kan läsa signaler när jag har ägglossning och pms osv. Min vän har använt sig av Natural cycles som är ett naturligt preventivmedel som funkat för henne. Mitt sätt och hennes sätt kanske inte passar alla. Men hade mitt sätt inte funkat så bra som det gör, hade jag gjort allt för att hitta en annan fungerande lösning. Alla har inte en regelbunden cykel, och vi är alla olika, vilket försvårar för många att skydda sig. En olycka kan hända vem som helst. Men jag är så säker på att det alltid finns en lösning och andra metoder för att skydda sig. Det är varenda individs ansvar.

     • Ellinor Öhman Skeppström

      Att bara ha sex för att framställa barn, men aldrig annars?
      Det är 2017 damen, Du är typ 200 år för sen.

   • Ida

    Man kan bli gravid trots preventivmedel. Jag är 19 år, äter p-piller och hade jag blivit gravid idag hade jag gjort abort direkt, hade inte en funnits som alternativ att behålla barnet. Jag är knappt vuxen själv och hade inte kunnat ge barnet det liv det förtjänar. Därför tycker jag för barnets skull att det är det bästa sättet. Sen kan man självklart adoptera bort men jag är inte redo för något av det.

   • Ida

    Man kan bli gravid trots preventivmedel. Jag är 19 år, äter p-piller och hade jag blivit gravid idag hade jag gjort abort direkt, hade inte ens funnits som alternativ att behålla barnet. Jag är knappt vuxen själv och hade inte kunnat ge barnet det liv det förtjänar. Därför tycker jag för barnets skull att det är det bästa sättet. Sen kan man självklart adoptera bort men jag är inte redo för något av det.

   • Marie

    Men vänta nu Nina, du poängterar i varenda kommentar att det är ett liv, därav inte accepterat med abort (som du senare ändrade till sen abort), ditt argument är alltså att det är ett liv. Då kommer min följdfråga, ett foster som skapats genom våldtäckt (fruktansvärt vill jag tillägga!!), är inte det liv? Du vill skydda det lilla livet utan att tänka öht på kvinnan, då borde det väl inte spela någon roll under vilka omständigheter detta liv skapats? Är det okej med mord under ”vissa” omständigheter menar du??? Typiskt er abortmotståndares motsägelsefullhet.

    Tack för mig hej!

    • Nina

     Om du nu läst mina kommentarer så hade du vetat svaret på din fråga.
     1. Ja, ett foster är ett foster. Även när det gäller våldtäkt. Däremot har jag aldrig sagt att jag är emot abort i tidiga veckor och sena när det gäller våldtäkt. En våldtagen kvinna har blivit gravid med våld, bara det i säg är traumatiskt. Hon har all rätt att göra abort.
     2. Jag har aldrig sagt att abort är mord. Du som läser mina kommentarer borde ju veta det.
     3. Jag är för abort i tidiga veckor. Även i sena, om du är ett våldtäktsoffer, utsatt för incest, ditt liv är i fara pga graviditeten, likaså om bebisen har svåra defekter som försvårar livet för alla inblandade utanför magen.
     4. Det spelar stor roll under vilka omständigheter man blir gravid. Nej, det livet är inte mindre värt att leva, men pga olika hemska omständigheter som kvinnan utsätts för ska hon alltid ha rätt till abort.

     Det tycker de flesta som ni kallar abortmotståndare. Jag känner Ingen som sagt att vi tar bort aborträtten för alla. För mig är det absurt och det kommer aldrig hända.
     Jag tror starkt att regler kring abortgränsen kommer att ändras, men jag tror aldrig att en kvinna kommer tvingas föda ett barn hon inte vill ha oavsett. Abortgränsen är till för de som utnyttjar sin rätt, vet inte om du läste i förra inlägget som handlade om abort där vi hade en tjej som jobbar på gyn och har haft tjejer/kvinnor som gjort upprepade aborter i sena veckor. Själv känner jag en kvinna som gjort så.
     Varför de gör så vet vi inte, men det är hemskt att de väljer att avsluta ett liv om och om igen för att lagen är på deras sida. En sådan abort är som en vanlig förlossning där någon i personalen sedan håller bebisen tills den till slut dör.
     Vi kommer aldrig att enas kring den här frågan och det är okej

   • Ellinor Öhman Skeppström

    Säger mycket om mig?
    Förklara ordagrant och detaljerat vad det säger om mig är du snäll.
    Jag är nyfiken över ditt sjätte sinne.

    Jag vill ALDRIG ha barn. Jag är sån som person. Jag tycker barn är gulliga på avstånd och i små doser. Ska jag då aldrig under mitt (förmodade) 90-åriga liv då aldrig få ha sex?
    Varför du ska lägga dig i andras åsikter förstår jag faktiskt inte. Eller förväntade du dig att alla kissies läsare plötsligt skulle vända kappan efter vinden och bli abortmotståndare? Som man bäddar får man ligga, och jag hoppas för ditt barns framtid att du sätter honom/henne i en skola med undervisning i hur kvinnans kropp hör till henne själv och att hon bestämmer själv över vad hon vill göra.
    Egentligen hade jag velat säga ”reproducera dig inte för allas vår skull”, men det verkar vara för sent för det.
    Skulle du få en dotter och hon i sina vilda tonår råkar ut för en oönskad graviditet så hoppas jag att hon har stöd nog från sina vänner att våga gå till ungdomsmottagningen för att bli av med problemet.

    Du är VÄLDIGT naiv om du tror att abortlagen i Sverige, en av de mest fria länderna på jorden, kommer att ändras. Och gör de det, då kan du tro att jag står med en trådgalge och erbjuder mina tjänster på plattan.

    Har du ens tänkt på att man kanske inte inser att man är gravid förs senare? Alla tjejer har inte jämna blödningar eller får graviditetssymptom.

    Ang dina små samtal med barnmorskor och läkare;
    1. Det är deras jobb att hålla dig lugn och trygg, så om du påstår att du kan flyga så kan du ge dig fan på att de håller med.
    2. Vad du har hört och sedan återger är irrelevant. Du kan lika gärna ha plockat ut dina favorotmeningar ur det de sa bara för att det låter bra i dina öron.

    Ett sista citat från min framlidne farfar lärt mig, och som du borde ta till dig;
    Frukta gud och ärligt vandra, SKÖT DIG SJÄLV OCH SKIT I ANDRA.

    • Nina

     Mitt ”sjätte sinne” säger mig= Sköt dig själv och skit i andra. Så rätt han hade. Synd att du inte förstår att det kanske var menat till dig..

     Du behöver Inte tycka som mig. Jag tvingar inte dig. Så slappna av och andas. Det är inte bra att vara så upprörd.
     Lilla damen, jag har aldrig sagt att man ska ha sex enbart att reproducera sig? Tror på riktigt att du måste se dåligt? Eller så kan inte din hjärna koppla saker riktigt..

     Jag tror ingen här bryr sig om du vill ha barn eller inte. Det är din ensak?
     Vad jag kommer lära mina barn är respekt för sin egna kropp och andras. Och Mer därtill. Men det är ju inte din ensak? Mina barn kommer förhoppningsvis vara smarta och ta rätt beslut i livet. Händer olyckor så finns alltid hjälp att få. Oroa dig inte för mina barn. De kommer nog klara sig galant, precis som jag gjort. Det kanske är jobbigt för dig att veta.

     Min vän som är barnmorska skrattar åt din kommentar.. Hon förstår inte hur du resonerar i livet. Tycker inte du kan uttala dig där, då jag lyssnar hellre på läkare eller barnmorska än en random liten dam som inte kan koppla saker korrekt i det hon läser. Ta nu inte åt dig att din åsikt väger 0 för mig. Och ta inte åt dig av mitt ”sjätte sinne”.

     Mina samtal med läkare och barnmorskor må vara irrelevanta för sådana människor som dig. För dig som Inte vill ha barn. Och tur är väl det.. vi behöver nog inte fler av den sorten. Gör nu som din farfar sagt åt dig i början så blir det nog bra

     • Ellinor Öhman Skeppström

      Skillnaden mellan dig och mig är att jag skriver inte till folk jag inte känner och påstår att de är mördare. Däremot kommer jag alltid att säga ifrån när folk beter sig som kioskmongon mot andra (typ du mot alexandra).

      Det är väldigt mycket ”din sort” i det du säger. Jag antar att du är något annat än en vanlig människa då?

      Vad dina vänner säger bekommer mig inte.

      Varför vill jag inte ha barn?
      – Jag vill slippa se mina barn växa upp i den här sjuka världen där barnmorskor går till EU domstol för att få slippa utföra en del av sitt jobb.
      Som jag sa, dina barn blir säkert väl upplärda av samhället i att allt de gör är deras eget val, och inte mammas.

      Ha det gott nu Nina. Inga mer förtal mot folk är du snäll. Det är rätt vanligt att folk reagerar med sura miner då.

 • Anna

  Hahaha….Ok! Då är jag oxå en mördare!
  Kul att veta…..Tur att du ”Nina” är normal så att världen överlever tack vare du.
  Puss på dig och hoppas du har det fint på mentalsjukhuset som du är inlagd på.
  Du får ta din medicin för det verkar som det är dax för din nattdos nu.
  Kanske ska fråga farbror doktorn om du får öka på dosen?

  • C

   Ok, Ninas mail var korkat. Men det hjälper inte direkt saken att skriva på det sättet du skriver på. Psykiska sjukdomar är inget att skämta om. Just sayin.

 • Elan

  Blir mörkrädd av alla kommentarer här alltså… Hur kan folk vara så själviska?

 • Evahle - en blogg om psykisk hälsa

  Alltså, vad har hennes son med din abort att göra? Varje kvinna bestämmer själv över sin egen kropp. Alla kan och vill inte bära ett barn, föda ett barn, uppfostra ett barn eller adoptera bort ett barn. Att tvinga kvinnor att genomgå en graviditet är verkligen inte dit vi ska år 2017. Stå på dig! <3

 • Johanna.

  Vet inte vad jag ska säga faktiskt. Som flera här i kommentarsfältet har skrivit, vad har hennes son med dig att göra?
  Dessutom har inte en spermie som precis befruktat ett ägg, hunnit att bli ett barn. Är man inte redo för att bli Mamma så är man inte det. Det är väl bättre att man avstår från det än att sätta ett barn till världen, som sedan får ett väldigt dåligt liv och får lida utav det istället?!

  Herregud, vissa människor alltså.

 • Paula Smilee

  Alltså nää vad fan är detta? Visa människor är helt tappade alltså.. okej att man inte tycker lika men att kalla någon mördare ? Vilka knäppa människor det finns !

 • Linnea

  Jag har aldrig förstått varför en ofödd ”blobb” väger mer än både mamman och pappans liv för abortmotståndare.
  Som om en graviditet är helt riskfri?
  Men vet ni vad det bästa är, i Sverige får man göra abort, så ni äckliga människor som försöker kontrollera kvinnors kroppar kan ALDRIG göra något åt det. Skrik ni er hesa men oönskade foster kommer aborteras varje dag ändå. Sug på den.

 • Sabine

  Herregud.. man kan inte kalla en några veckors fosterklump för ett liv, det är ett blivande liv, men inget liv ännu. Det kan därför inte heller jämföras med mord. Vad som däremot är sorgligt är att föda ett barn men inte kunna ge barnet det liv som det förtjänar, även om man ger barnet de grundläggande behoven så behöver barnet all omsorg, omtanke och kärlek det kan få. ett barn ska aldrig behöva känna sig oönskat eller oälskat. Tack vare aborträtten så föds det mindre oönskade barn idag än vad det gjort tidigare, och vad det gör i andra länder. Det finns många som verkligen INTE har möjligheten att ta hand om barn; missbrukare eller människor som är sjuka på olika psykiska eller fysiska sätt bland annat. Ska man tvinga de tjejer som blivit våldtagen att behålla det barn som blev till under våldtäkten? nej tack. PRISA VARE ABORTRÄTTEN!

 • Pia Widlund

  Om alla la ner energi på rätt saker skulle våran värld se bra mycket bättre ut! Ibland kan abort vara den enda lösningen, det är upp till var och en och låt det vara så!

 • M

  Herregud.. intressant också att DIN abort skulle gälla hennes son? Är hon far till dina ofödda barn? Majj gaad så spännande 😉

 • Nikolina

  alltså, HERREGUD, att folk orkar!!!!!
  De är tur att alla tycker olika och jag är glad att du står på dig! GO GIRL!

 • Johanna

  Nina G verkar visserligen inte vara riktigt vid sina sinnens fulla bruk, men hade hellre sett att Alexandra inte lagt upp mailet på bloggen. Trots att hon tydligen lider av en rejäl bloggtorka den senaste tiden…

 • Matilda

  Jag känner bara: varför måste folk lägga sig i??

 • Nina

  Fy vilket hemskt mail. Vi tycker alla olika men det är fel att säga abort =mord. Mord är ett brott man begår och blir straffad för..

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ag91O/republikansk-abortmotstandare-gjorde-alskarinnan-gravid–kravde-abort
  Den här mannen är sjuk, en abortmotståndare som gör en annan kvinna gravid och kräver att hon ska göra abort.
  Det står att kvinnor som gör abort i v.20 ska få ett fängelsestraff, upp till 5 år, förutom de som fallit offer för våldtäkt, incest och om kvinnans liv är i fara.
  Det finns alltså de som tycker det är ett mord när fostret anses vara en bebis.
  Detta är i USA och det stöttas av Vita huset och presidenten.
  Alltså de är inte ute efter att ta bort aborträtten utan sänka abortgränsen.

 • Sara

  De kan inte bara va jag som skrattar hysteriskt åt ”vet du om att min son skulle varit död om du tagit abort” !?!??! WHAT 😂

 • Viktoria

  Att göra abort.. är att döda en liten människas liv.. tänker på folk som har det så svårt att få barn, som mer än gärna vill ha barn, men kan inte. och så finns det personer som … leker runt glömmer skydd … blir gravida och gör abort!!

  jag har inget emot att folk gör det så.. för det är upp till alla.. själv skulle jag aldrig göra det.. skulle aldrig ha mage att göra en sån hemsk sak! Det existera inte ens i mina tankar.
  Något som kommer att växa i dig i 9 månader.. hur kan man göra abort tänker jag!

  men som sagt så vet jag att alla är olika.. men jag kommer alltid att vara emot abort!

  Superkul blogga att läsa Alexandra <3

  • Bunny

   Jag tänker så här; vill jag ha något som växer i mig i nio månader eller kan jag bli av med det på bara några veckor? Väljer hellre det sista alternativet!

  • Frida

   Så man ska behålla ett foster man inte vill ha för att det finns folk som vill men inte kan få barn? Det är ju samma logik som att säga ”tänk på barnen i Afrika” till någon som redan har ätit sig mätt.

   En sak som är väldigt intressant när det gäller abortmotståndare är att all den där omtanken om fostrets liv tar slut när barnet är fött. Tänk ett steg längre. Vad ska hända med alla oönskade barn? Är inte alla barn värd att vara efterlängtade? Är en abort inte längre ett mord om kvinnan blivit våldtagen? Man kan inte ha kakan och äta upp den. Antingen så är det mord eller så är det inte det. Att straffa kvinnor för att dom råkat bli gravid under samtycke för att liksom trycka dit dom som dåliga människor är ju bara rubbat.

 • Mly

  Om abort = mord? Är missfall det också då? ^^ Kroppen stöter självmant bort fostret vid missfall. Är kvinnors kroppar mördare då? Detta är så löjligt så det finns inte. Bara för att man stöter bort fostret medicinskt så omvandlas man där med till en mördare? Pft! Nä!

  • Nina

   Nej missfall är när fostret har defekter och slutar utvecklas, det är oftast före v.12. Men i några fall även senare. Finns de som förlorar sina barn under förlossning, under graviditet som gått långt.
   Du kan inte jämföra en frivillig abort med ett missfall. Missfall är inget du väljer och styr. Abort är något du själv valt att göra. Där har du svar på din fråga.

   De anser att sena aborter ska medföra straff för kvinnor, utom i enstaka fall som våldtäkt, incest mm

 • F

  Det är fucked up att någon skickar ett sånt där mail och det är inget du ska behöva ta. Men… jag skrattade högt när jag såg att hon skickat en kopia till polisen, haha. Stackarn har ju uppenbarligen ingen verklighetsförankring alls.

 • Maria

  Man får tycka olika men då får det vara respekt från bege håll. Personligen hade jag inte accepterat att någon går på mig personligen och kallar mig mördare för att jag inte delar samma åsikt som en abortmotståndare

 • MW

  Avsändaren Nina har bland annat adresserat meddelandet till 2 adresser på Prima, vilket också är ett namn på en psykiatrisk inrättning. Kanske ger svar i sammanhanget.

 • Ana

  Man ska kunna göra själv vad man vill. Tänk om man blir våldtagen, ska man få behålla någons barn då och bli påmind hela livet om övergreppet? Även om det inte är barnets fel så kan det bli så fel. Abort borde inte förbjudas, alla ska ha rätt till att välja själva. Det är därför vi bor i Sverige för att det är fritt land. Om inte du som skrev det mailet är glad, då kan du flytta till ett förtryckt land och få bli behandlad på det sättet som du kanske tycker om att bli behandlad på, förtryckt. Personer som du Nina eller vad du kallas ska inte yttra dig om sådana viktiga sakfrågor.

 • Lol

  Jag skulle aldrig göra abort. Men möjligheten måste finnas för de som vill. Oavsett anledning eller orsak , vill du inte ha barnet , då ska du inte behöva ha barnet . Utomlands, i de länder de förbjuder abort. Så föder kvinnor upp barnen och lämnar på gatan/ kyrkor/ moskeer. Eller så går de till olagliga ställen och försöker bli av med barnet. Skada till både barn (om den föds), kvinna (om hon väljer abort).

  Min fråga är . Hur kan man värdesätta ett ofött liv mer än ett liv som är fött (själva kvinnan)?

  Säger igen, jag skulle aldrig – oavsett situation själv abortera bort ett barn. För mig är der Guds gåva oavsett vad liksom. Och man ska ta ansvar när man har sex. Men blir man gravid och vill bli av med barnet . SÅKLART man ska kunna göra det .

 • Lisa

  Hahaha det är skrattretande att höra hur folk lägger sig i saker som man inte har ett skit med att göra!
  Men då undrar jag av ren nyfikenhet… Om jag blir en mördare om jag gör abort, blir jag då en kanibal varje gång jag tar en killes sats i munnen och sväljer?? Intressant tycker jag.

  • Lisa

   Bäst jag rättskriver mig själv! Det ska stå kannibal med två n! Annars får jag väll folk på mig som ska rätta mig i det oxå i detta påhoppande lättskränkta land

   • Nina

    Förlåt men det du skriver är så konstigt och ointelligent, det går inte ens att ge dig ett svar.. Funderar på hur gammal du är och hur allmänbildad du är kring spermier, ägg, graviditet mm. Dags att läsa på tror jag

    • Sia

     Lille Nina. Vem är konstig o ointelligent? Tyvär är det du i denna situation.

    • Frida

     Och när argumenten tar slut så går man över till härskarteknik… På tal om intelligent och allmänbildad så är det ett faktum att härskarteknik inte hör hemma i en argumentation utan hela argumentationen faller då platt, vilket en intelligent och allmänbildad person borde ha koll på. Nina kan du förklara för mig en trovärdig källa som påtalar att abort är mord? Kan du redogöra vad definitionen av liv och människa är ? Jag har själv en dotter på 4 månader som jag älskar mer än allt annat och jag personligen skulle inte kunna genomgå en abort efter detta MEN det är ett eget val och kvinnor har all rätt att välja abort om det känns bäst för dem. En till lite intressant fråga är om du är vegan? Jag tänker nämligen om alla liv räknas som du fint benämner borde du även inte äta djur? För enligt din logik är ju även detta mord och säg inte att du äter ägg eller rom för det är djurets foster ( enligt dig liv) och då tycker du alltså det är okej med mord? Jag själv förstår hur du tänker när du benämner ett foster som ett barn och ett liv för jag har varit där själv, min dotter är planerad och därav följde jag hennes utveckling i magen maniskt och tyckte själv att det är min bebis som ligger där i magen och det är ett liv MEN med detta lägger vi in våra känslor inte fakta. Fakta säger att ett foster är ett foster tills v.22 då det övergår till en bebis dvs ett liv. Ta inte bort rätten för en kvinna att kunna bestämma över sin egen kropp.

     • Nina

      Pratar du med mig?
      Eller med personen som skickat mailet?

      Jag kan tala för mig själv bara. Jag har inte skrivit att abort är mord, så jag kan inte svara på din fråga. Men jag kan säga att du kanske borde läsa mina kommentarer bättre innan du kommer på egna påståenden som du sen vill att Jag ska svara på.
      Googla ordet Liv. Bara för att dt är ett liv har jag Aldrig sagt att man inte ska ha rätt att göra abort i alla lägen. Kan inte heller svara på den frågan då du påstår något själv som du återigen vill att Jag ska svara på.

      Jag äter inte rött kött. Men jag är inte vegan och jag förstår inte vad det har med liv att göra, eller mord eller abort i det här sammanhanget eller något av det du skriver. It makes no sense.

      Nej, fakta säger att ett foster räknas som en livsduglig bebis i v.22. Menar du att bebisen inte lever förrän v.22 eller vad pratar du om? Det är fortfarande ett liv.

      Jag har själv barn. Och en till på g, är i v.12 med ett foster, en bebis, ett Liv. Som inte skulle klara sig utanför magen än, men det är fortfarande ett liv. Googla och sen kan du argumentera

    • Lisa

     Ja du Nina jag är 29 år, jag har gått i skolan i 12 år och fick 1.1 på högskoleprovet. Vad nu detta har med något att göra;)
     Jag är väll inte så överdrivet allmänbildad om spermier mer än att det smakar ganska beskt och att av spermier kan det bli en ny individ vid en eventuell befruktning. Sen kan jag en hel del mer om ämnet pga att jag har gått igenom 2 provrörsbefruktningar så jag skulle vilja påstå att jag är rätt insatt i ämnet.
     Du verkar ju tyvärr vara en väldigt känslig person som inte förstår ironi och ett litet skämt. Men så kan det vara, alla är vi olika.
     Men kan tycka att det är tråkigt för dig, för livet blir så mycket roligare om man har lite humor och inte tar allt så allvarligt. Måste ta på krafterna att vara sådär arg och tvär som du tyvärr verkar vara. Men vad vet jag för jag känner ju inte dig!!!
     Du får tycka precis vad du vill om detta ämne för det har du rätt till. Jag kommer inte kalla dig för ointelligent, obildad eller undra över din ålder för det.
     Det enda jag kan säga är att Nina chilla lite med aggressionerna. Alla kan inte tycka lika förstår du;)

     • Nina

      Det har du helt rätt i. Vi kan inte alla tycka lika och det är okej.
      Så bra att du är allmänbildad för det var inte riktigt den uppfattningen din kommentar gav. Jag trodde du var 14 år och tänkte att du kanske inte kan så mycket. Jag är ledsen om jag på något sätt sårat dig, av ditt långa inlägg måste jag ha gjort det.
      Jag är inte aggresiv för att jag tyckte din kommentar var konstig och ointelligent. Jag försökte förstå hur du kopplar kannibal-till spermier som du sväljer.
      Sätter punkt för en missuppfattning och hoppas att du inte på något sätt tog åt dig.

 • Amanda Milefjord

  Ja , abort KAN ses som mord. MEN , vad har denna ”nina” för rättighet att skriva ett sådant mail till Alexandra? Skulle Alexandra nu gjort abort så är det hennes val , det är hennes kropp och hon själv väljer vad som är rätt för henne och inte!

 • Sara

  Det är roligt, eller inte haha-roligt, utan mer roligt i att några av de argument och resonemang vi får läsa börjar allt mer låta som Handmaid’s tale där de få fertila kvinnornas (påtvingade) jobb är att föda barn åt de som inte kan få barn själva.

  Ja, det är absolut tragiskt och så otroligt sorgligt för de människor i världen som verkligen vill, och lever för att få ha barn och föda fram detta barn, men inte kan. Jag känner för de som måste lägga otaligt flera (hundra)tusen på provrörsbefruktning och väntans tider på adoption och dylikt när ni av universum blivit nekade den biologiska funktion som människan ska ha rätt till.
  MEN, med det sagt så är det inte mitt eller någon annans kvinnas ansvar att föda fram ett barn med resonemanget ”tänk på hur många som vill ha barn, men inte kan få det. Och du aborterar ditt barn” från någon annan. Det är inte ett logiskt tänkande. Skulle jag med min ovilja att ha barn, istället kunna byta min möjlighet att få barn och ge den till en stackars kvinna som vill ha barn, men inte kan, så hon en dag kan skaffa det så skulle jag. Men det funkar inte så. Tyvärr.

 • Kim

  Haha! Helt rätt. Du ”hänger,” inte ut henne. Ska hon kalla dig för mördare i ett mass-mail så är det din rätt att kommentera det i ditt forum.

  Alla får tycka vad de vill men alla har också rätt att svara och bemöta andras åsikter. It goes both ways. Dessutom var det inte bara en åsikt, det var ett personligt angrepp mot Alexandra.

 • Anna

  Abort ska helt klart vara en valmöjlighet för alla kvinnor och vilken anledning man har till att göra abort har inte andra med att göra. Men att höja gränsen för när man kan göra abort tycker jag är fel. Man har god tid på sig som det är nu att upptäcka en oönskad graviditet. Och känner man inte sin kropp bättre än så att man inte skulle upptäcka detta i tid, så kanske man inte ska ha sex!? Och det många borde veta ifall man har oskyddat sex och har en lätt syn på abort, att det är lösningen. Är att det är en lögn vad sköterskan säger till dig, det första pillret dödar inte fostret. Det enda som händer är att din kropp börjar stöta det ifrån sig. Du föder alltså ett levande foster, som självdör liggandes i en skål. Och detta är väl inget man vill göra mot ett liv som funnits i 20 veckor? Förutom när det gäller våldtäkt, incest och där mamman skulle må sämre av att föda barnet, så tycker jag absolut inte att abortgränsen ska ändras.

 • Anna

  Kunskap, erfarenhet och minnen formar givetvis en hel del. Dock så har fostret delvis ansiktsdrag som är utvecklade redan i tidigt stadie om man tittar via vaginalt ultraljud.
  Ofta är oroliga bebisar redan oroliga i magen. Vissa rörelser min familj gjorde som nyfödda återupprepas än idag.
  Alla har små ovanor och ticks, många finns redan där i magen. Knutna nävar och raka ben, jag var redo för fight redan innan jag var född. Det enda som hade kunnat stoppa mig vore min mor, vilken tur för mig att hon inte bara var kåt utan även ansvarsfull…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *