Kan vi nå 20 000 kr?

Klicka på bilden för att komma till min insamling: 

Jag har startat en insamling med Världens barn. Dom firar 20 år och därför har jag satt målet på 20 000 kr. Kan ni hjälpa mig att nå det målet? ♥ Alla bidrag hjälper, stora som små. Jag har tagit fram vad olika summor kan ge, och det kanske gör det lite enklare att skippa den där dyra latten för 70 kr inne på någon fint cafe. Eller det där glaset vin för 65 kr.. För vi lever i överflöd, och vi tar våra bekvämligheter för givet. Om man jämför vad 50 kr gör för oss, mot vad det kan ge för barnen i nöd så börjar man få lite perspektiv på saker och ting.

Tex på vad pengar kan ge:

20 kr = En bloddonation i Libanon
50 kr = 5 kilo ris eller skolmat till ett barn i en månad.
90 kr = 1200 vattenreningstabletter. 1 tablett renar 20 liter vatten!
100 kr = 2 veckor på barncenter med mat, utbildning och läxhjälp.
917 kr = Månadslön för en lärare i Afghanistan.

Som sagt, vi lever i överflöd och vi tar våra bekvämligheter för givet. Det är svårt att förstå ibland hur folk kan ha det så annorlunda från hur vi har det. Men alltså 20 kr kan ge ett barn en påse blod, som kan vara skillnad på liv och död. Förstår ni, 20 kr!! Det är helt absurt nästan. Alla kan inte ge flera tusen och det är inte konstigt, men vi kan ge lite som gör så stor skillnad för dom barnen. 

Jag tjänar absolut ingenting på detta och kommer vara med och donera pengar – såklart! Tycker detta är så himla viktigt att lyfta upp och få fler att engagera sig. Vi som har det så pass bra som vi har det, borde ta vårt ansvar. Jag blir så besviken på mig själv för jag tänker ju inte på detta i min vardag. Jag kan gå och köpa smoothies för 80-90 kr och fokusera på vilken min nästa höstjacka ska bli. Ni hör ju, mina vardagsproblem är skrattretande. Därför är det viktigt att lyfta upp detta, och påminna oss om att det finns personer som behöver vår hjälp.

För åter igen, små summor gör en sån stor skillnad för dessa personer och barn.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (25)
 • Tina

  Jag är extremt skeptisk till sådant här då man hört allt för ofta att alla pengar man donerar inte alltid kommer fram. Tråkigt.

  • Rebecca

   Ja tyvärr är mycket av det sant.. eller pengar är där.. men dom som jobbar och köper in ska oxå ha betalt… så skickar man 20kr så är det inga pengar som kommer fram till hjälpande tyvärr.
   Har varit mycket skriverier om sånt här. Gäller även andra bidrag inte bara det här.
   Jag väljer hellre att ta hand om Sverige och befolkningen här som behöver hjälp. Ge mat och dryck till hemlösa.. filtar, värma kläder och skor.. då vet jag att det används och de pengar jag ger dom vet jag att de köper öl eller sprit för men det gör dom för att dricka detta för att hålla värmen på vintern när dom inte kommer in i en trapp eller hemlösa hus…

  • Missj

   Håller med. I England är det allmänt känt att pengarna går till ”marknadsföring, administrativa kostnder och löner” dvs väldigt lite går till de faktiskt behövande tyvärr 🙁 Brukar alltid hjälpa de hemlösa på gatorna här med att fråga vad de som sitter utanför affären vill ha. Oftast brukar de be om mjölk och bröd. 🙂

 • Sara

  Jag hoppas och tror att sånt här gör skillnad! Fin tanke!

  Ta gärna en titt hos mig:
  http://saraabrahamsson.se

 • Nilla

  Bra där nu får du vuxenpoäng Alexandra <3

 • Bunny

  Jag tycker det här är så svårt. Jag fattar att man vill skänka pengar och hjälpa för stunden, men det absolut bästa man kan göra förutom att skänka de där sjuttio kronorna är att sluta äta kött. Om vi slutade odla mat till boskapen vi sedan äter, skulle vi kunna mätta och sysselsätta hela jordens befolkning, no problem. Så swisha inte pengar och tänk att du har lättat ditt samvete. Gör något som verkligen ger avtryck, förändra förutsättningar och förändra världen!

  • Carro

   Var och en äter vad dom vill äta. Det finns andra lösningar som dessutom är mer flexibla och har mer inverkan än att ”sluta äta kött-argumentet” som bara veganer kontrar med!

   Tack för mig!

   • Agata

    Alla kan absolut äta vad de vill, men att låta bli att äta kött är en bra anledning för en hållbar planet, bättre föhållanden för djur (som idag bliri princip massproducerade under miserabla förhållanden) och för bättre hälsa med mindre sjukdomar mm. Dessutom inte bara veganer som framförhåller det argumentet utan också alla vegetarianer och djurvänner.

   • Veganlisa

    Har du försökt? Det är enkelt och roligt att sluta äta kött. Plus att äta lik känns faktiskt bara jäkligt osexigt…

  • Nettan

   Det enda som skulle kunna rädda vår planet från undergång är om människan dör ut eller minskar otroligt i mängd. Sorgligt men sant. Jorden är ett paradis och vi alla är parasiten som suger ut allt liv.

   • J

    Inte riktigt hela sanningen kanske, Nettan. Men en enkel ursäkt till att rulla över på rygg och låtsas som att lösningen inte ligger i våra händer

 • Carro

  Dessvärre är organisationer som denna (Rädda barnen är en av de kända också) där pengarna fördelas ut och blir stora löner till dom som jobbar på organisationen och knappt av de skänkta pengar går till barnen, som det ska gå till. Tanken är fin men verkligheten ser annorlunda ut, därför går lättlurade människor på detta och skänker utan att ha vetskapen att den största delen av summan går INTE till barnen. Utan fördelas upp, det görs om lite i systemet utan något som är märkbart och blir till löner istället. Därför är det alltid bättre att vara aktiv själv, om man har möjligheten att resa dit där barnen finns, se, få erfarenheter och hjälpa till PÅ PLATS! För dessa organisationer är bluff och båg. Och detta försvaras såklart ända ut i fingerspetsarna av dom som jobbar med det. För vem vill erkänna en sån sak? Ingen människa erkänner en sån sak, för allt handlar ju bara om pengar… för deras del.

  Anledningen att jag är medveten om detta är för att jag har varit på arbetsintervju (rädda barnen) och blev hyschad att jag inte ska säga något, jag har dessutom varit i Afrika (4 år sen) och fått se hur situationen och omständigheterna faktiskt ÄR! Så jag har full koll, precis som de andra människor som aktivt själv gjort något. Att skänka pengar till organisationer är den lätta och bekväma vägen, och så tror man att det gör skillnad. Men det gör ingen skillnad. Överhuvudtaget. Hade det gjort skillnad så hade läget i dessa fattiga länder varit bättre vid dethär laget, men det är det inte. Varför? Jo, för pengarna kommer aldrig fram. Dessa organisationer har ju funnits hur länge som helst och inget verkar förändrats. Läget är fortfarande detsamma som det var för över 10 år sen. Och det VET man som sagt om, om man AKTIVT reser själv och får se med egna ögon hur verkligheten faktiskt är.

  Så detta inlägget handlar dessvärre om pengar till enbart anställda på organisationen och lön till Alexandra! Pengarna går ner i deras fickor!

 • T

  Detta var så fint Alexandra <3

 • S

  Men herregud alla har faktiskt inte möjlighet att åka ner direkt och hjälpa till på plats hur fin tanken än är. Då känns det för min del mycket bättre att faktiskt skänka en 100 lapp eller två.

  Sen verkar det som de flesta här som skriver om att ”bara en liten del” av pengarna går till de behövande.. Bevis för det? Eller är det bara som ni tror? Gå in och läs på Rädda Barnen hemsida, där står det svart på vitt att cirka 10% av de insamlade pengarna går till administration och liknande. Detta är en organisation som kontrolleras NOGA annars hade de inte haft ett 90-konto. Då hade ju vem som helst kunnat öppna en liknande organisation ”för att hjälpa” och stoppa pengarna i egen ficka.. Tänk efter lite innan ni skriver en massa som ni inte har en aning om!

  Till Alexandra: Fantastiskt initiativ! ❤️

 • Paula Smilee

  Jätte fin tanke av dig, för visst finns det massor med människor som behöver hjälp i denna värld. Dessvärre så är jag som andra också lite skeptisk till det här. Man har läst och hört mycket att alla dessa pengar inte kommer fram till de som verkligen behöver det. Visst jag förstår till en vis del att dom som jobbar med det också måste ha betalt men tycker då man ska vara klart och tydligt med det.

 • Ammy P

  Var negativa ni är! Snälla veganer…blanda inte in kött i det här! Alexandra du är grym! Jätte bra ju…speciellt för dem som inte kan resa ner till Afrika😉

 • Cecilia

  Jag tycker det är mera värdefult att donera

  • Cecilia

   Jag tycker det är mera världefult att donera saket tex, kläder än pengar via kyrkan tex, kan man ge klädet och saker som går till hämlösa och som har det svårt mm.

 • Cat Even

  Hur mycket ersättning från ‘Rädda Barnen’ fick du för det här inlägget?
  20 000kr?
  Så trött på den naiva mentaliteten att majoriteten av välgörenhetsorganisationer inte har en marknadsföringsstrategi och själva vill casha in allra mest.
  Fattigdom bekämpas inte med allmosor.

 • Ali Awes

  Hej ! Jag har ett eget företag där jag samlar in pengar till korkada somaliska medborgare – gå med och jobba med mig för 90÷ nu fick dom en hel krona googla mitt nummer Ali Awes Sundsvall (somali)

  • Sia

   VARNING! DETTA ÄR FEJK!! Do not open any link to do with this name…det tar pengar från ditt bankkort😲😲😖😞🤐😔😧😧😧😈

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *