Fall is here..

God morgon kära ni!

Sitter och läser igenom kommentarerna i det förra inlägget, och blir ledsen över vilken skev uppfattning många har om kvinnors rättigheter och abortfrågor 🙁 Såg även på min instagram att många kommer rösta på SD trots vad dom står för.. Men det är viktigt att inte tappat hoppet utan försätta hjälpa folk förstå. För jag tror det är det som detta handlar om, folk förstår inte bättre när dom säger abort är mord. Dom förstår inte heller när dom säger att SD är ett bra parti för dom tar upp invandrarfrågor.

Aja, nu går vi vidare! Jag ska strax iväg till läkaren som ska få kika på mina bröst. Haha låter knäppt men det är ju så en undersökning går till. Så får vi se hur vi gör efter dagens besök. Sen efter det har jag ett möte inne i stan, och sen ikväll är det middag som står på schemat. Rosanna bjuder sina vänner till en helkväll på restorangen ART, hur trevligt låter inte det? 🙂 Så detta kommer bli en bra fredag känner jag. Jag behöver också hinna med att köpa födelsedagspresenter till min syster, hon ska ju ha sin födelsedagsfest imorgon. Faktiskt jag som har valt ställe i år! 🙂

Här kommer en höstigare outfit i riktigt Alexandra-anda. Klänning, lårhöga och skinnjacka. Känns inte det verkligen som jag? 😉

Klänningen är från förra året, och jackan är från boda skins. Har beställt hem en ny då denna börjar bli lite väl sliten. Har verkligen använt den flitigt, den funkar ju till allt!

Älskar dom  här örhängarna! Dom ser lite vintage-aktiaga ut 🙂

Stövlarna är ett måste, ni hittar dessa >HÄR< (adlink) 

Bilder: Elin Strååt 

Posted in: PICTURES
Kommentarer (29)
 • evelina

  Hej Alexandra, detta är en komisk fråga ändå men ändå naturlig.
  Kan du inte prata om sex/girltalk på din youtube kanal?
  Spelar männens ”storlek” roll för dig? Har din kille nu större^ än ditt senaste ex? haha sjuk fråga men är nyfiken , är tjej som undrar.

  • alice

   evelina.. det där är väldigt känsligt och privat för många. ok om hennes partner var anonym men det ÄR han inte! men jag kan dela med mig av mina erfarenheter om du vill. 🙂

   är 24 och haft sex med 4 snoppbärande människor. en hade så liten så att det knappt gick att ha sex. 2 hade ‘lagom’ långa(15ish). en har för lång, så vissa ställningar ibland gör väldigt ont om en stöt blir fel(vinkel etc). denna man är min pojkvän sedan flera år nu. ärligt talat så spelar storlek inte en viktig roll. det finns ”för liten” men för mig är det liksom 10 cm??(var iofs väldigt länge sen så vet inte exakt) för stor är 18 cm. allt däremellan är liksom ok. tjocklek så kan jag inte säga exakt för har aldrig upplevt någon som för tjock!

   sex är mer än snopp i vagina stöt in ut in ut. (: klitorisstiumlering, smekningar på andra erogena zoner (bröst, innanlår, rumpa, midja) kyssar/slickningar. oralsex, petting, assplay/asseating etc. massa grejer man kan hitta på där snoppen inte är inuti!

 • sara

  Ofta kommer abort som preventivmedel upp i abortfrågan, och många använder det som en anledning att inskränka aborträtten vilket jag tycker blir helt fel. Ja, det görs många aborter i Sverige, och ja, en hel del människor (kanske särskilt unga?) verkar chansa eftersom att ”jag kan alltid göra en abort annars”. Det är en problematisk syn på abort, men ingen anledning att begränsa rätten till abort för det. Se över sexualkunskapen i skolorna istället, se till att det finns någon att prata med. Min egen sexualundervisning i skolan var ett skämt, en NO lärare mumlade fram ett sidnummer i en bok med en bild på en vagina. Tack, nu vet jag allt. Finemang.

  Abort är inte mord, det är rätten till din kropp. Vem vill du ska bestämma över den? Du själv, eller en grupp medelålders män som tycker att dom vet bättre än du själv? Och innan någon blir galen, ja jag sa män eftersom de utgör en stor del av den massan trots att de aldrig föder barn.

 • Rena

  Super cute your look with the fall dress!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 • klas

  läs längs ner och dina svar precis som att ni bara kan välja du har ju 15 veckor på dig att ta ett gravtest med utebliven mens. så du kan ju inte skylla ifrån dig om veckorna sänks de är fortfarande fri abort och du/tjejer har rätt att välja över sin kropp. men de är inte kul för sjukvården och för att folk inte ska få mer psykisk ohälsa så är de bara ett foster som kommer ut i v15 då ångrar inte dem fleesta sig men sent i v18- 22 då har de hänt endel otäcka saker både för läkare och för den som gör abort.

  i v18 ska då vara som senast om de ska sänkas med väldigt speciella skäl. men jag förstår vad du menar med kvinnansrättigheter många blir förnedrade och kränkta i många fall och de ska inte accepteras och folk som röstar på sd gör de bara för att vara lat, de finns inget bra med det partiet

 • Sofia - bipolär och f.d laestadian

  Så fin outfit, den är verkligen du som du säger! 🙂

 • johanna

  Jag tycker det är sjukt att någon kan ta abort, medans andra tycker det är sjukt att inte få ta abort. Ingen skillnad om man är man eller kvinna, man har olika åsikter ändå. Men ifall man verkligen har skyddat sig när man har haft sex och ändå blir gravid och verkligen är en människa som inte klarar av att ha barn så visst.. Men redan i v.6 slår embroyets hjärta , ben och armlag har börjat växa, man kan urskilja på mun, näsa och ögonen, så säg inte att det inte är mord bara för att man inte ser det eller känner av det. Det är min åsikt.

  • Kissie

   Herregud det är inte mord, bara för man kan ”se” munnen och händer så är det inget barn. Det är ett foster som inte har någon färdigutvecklad hjärna, har inga känslor eller något sånt som gör oss till människor. Det är en klump av celler.

   • johanna

    Jag sa bara min åsikt precis som du säger din 🙂 Och nej det är int ett barn då ännu men jag menade att det redan då håller på att bli till ett. Men som sagt så är det inte bara en klump för mig, som du tycker.

  • sara

   Så du får inte göra ett misstag? Finns det inte nog med oönskade barn i den här världen? Jag ryser varje gång jag läser om barn som behandlas värre än skit av föräldrar som inte borde ha barn, någonsin. Alla kan inte ”suck it up” och göra det bästa av situationen, de klarar helt enkelt inte av det av olika anledningar.

  • C

   Jag tänker ungefär samma som dig. Men ordet mord kanske är lite starkt.
   En tanke jag hade var att hur kan folk tycka det är mer ”okej” att göra abort än att döda djur? Har själv erfarenhet av sådana personer och tycker det är skevt.
   Och nej, jag är ingen kvinnohatare. Jag tycker abort är en bra rättighet, men ser på det ur flera perspektiv.
   Och Alexandra, bara för att fostret är en klump av celler gör inte saken mer okej, det är liksom ingen som kan bestämma när det blir mer ”okej” och något som inte är så viktigt. Abort är något som man inte ska ta lätt på.

 • s

  Var är örhängena från? så fina.

 • Linda

  Jag tycker abort definitivt borde vara lagligt upp till vecka 12. De flesta borde förstå att de är gravida mycket mycket tidigare än så. Efter vecka 12 blir jag mer skeptisk då barnet har utvecklats så mycket…

 • Jessica

  Läste en kommentar av en tjej på ditt abortinlägg som hade samma namn som jag. Och jag skäms att ha samma namn som den tjejen, hon kunde inget om abort. Jag mår illa, vi kvinnor ska ha rätt till ta abort, det är ingen talan om saken. Det är våra kroppar. Ingen annans. Vi bestämmer över våra kroppar. Ingen annan. Jag ville bara att du skulle veta att det inte va jag som skrev den korkade kommentaren utan en annan Jessica. Jag älskar dig, och håller med 100% om dina åsikter, och förresten! Har du anmält den där personen på instagram som lårsades vara du? Jag DM:ade dig, och du läste det tror jag, ville veta om du fick tag på den personen? Puss och Kram fina du❤❤❤🌹

 • Linnea

  Hej Alexandra! Tack så mycket för ditt förra inlägg där du stod upp för kvinnors rättigheter och rätten till abort! Det är en så viktig fråga! Det är lätt att ta möjligheten till abort för givet men nu är den tyvärr hotad från flera både trångsynta och konservativa patriarkala håll vilket är otroligt skrämmande. Varje kvinna måste själv få avgöra om hon vill avsluta en graviditet eller fullfölja den, valet ska alltid finnas och det ska vara hennes eget val. Det är kvinnans kropp, ingen annan ska få bestämma över vad som händer med den. De bestämmelser som finns idag är bra som de är och bör inte ändras på. You go girl!!

 • Ana

  SD kommer göra allt värre än vad de är nu tror jag.

 • Cecce

  Jättefin outfit!
  Jag gillar din blogg väldigt mycket och känns så bra att läsa den!
  Tycker att ditt inlägg var väldigt bra 🙂

 • Paula Smilee

  Jag älskar din outfit, så fin ! 🙂

 • Elli

  Alltså folk som bara ”men du borde ju fatta att du kanske är gravid när du inte får mens”.. Jaha, okej…
  Nu kan man ju ha blödningar fast man är gravid också. Alternativt kanske man inte har mens alls, pga olika anledningar. Lite svårare att ”fatta” då eller hur?

  • Sofia

   Ja det är sant.. Visste bara inte det var så vanligt att ha helt vanlig mens när man är gravid, trodde mer det var en myckey sparsam ljusrosa ”flytning”. Men ok, nu vet jag att det är möjligt med helt vanlig mens:)

 • Simon Nilsson

  Uuuunderbara bilder!! Liknar mina lite! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *