Skinnkjolen

Inlägget innehåller adlinks.

Mitt nya favoritplagg är skinnkjolen, tycker den funkar till typ allt 🙂 Hade en skinnkjol med en leopardblus i helgen, funkade hur bra som helst och det kändes mer ”party”. Sen igår matchade jag kjolen med en söt, blå stickad tröja och det funkade ju lika bra det med. Tycker det är snyggt att blanda material, det gör det lite mer intressant. Dock får man stå ut med svetsningar på oönskade ställen haha, jag som svettas så himla mycket fick ju känna på det igår när jag hade på mig samma outfit hela dagen. Men jag kände mig snygg (och bekväm) så det var det värt!

Här nedanför har jag tagit fram 4 stycken kjolar som jag tycker är snygga 🙂 Mina favoriter är den första och andra, tycker man ska satsa på 2 olika modeller om man kan. En i mer lack som verkligen sticker ut, och sedan en mattare variant som gärna kan vara lite längre. Båda funkar lika bra till fest som till vardag. Den glansiga kanske vanlisar hellre har på fest, men är man bloggare är varje dag en fest! Haha vad fan skrev jag nu egentligen? Stryk det..

1 – LÄNK // 2 – LÄNK //  3 – LÄNK // 4 – LÄNK //

Posted in: PICTURES
Kommentarer (10)
 • Jenny

  Riktigt snyggt!du är vacker!

 • Nyfiken

  Hej,
  Jag har en genuin fråga och ursäktar om jag uppfattas som dryg. Du är öppen med att bära päls är fel men du verkar inte ha något emot att köpa eller uppmuntra andra till att köpa kläder, väskor och skor av läder. Det är i grund och botten samma produkt och de tillverkas på samma hemska sätt, enda skillnaden är att den ena har hårstråna kvar. (Efterfrågan på skinn är så stor att läderprodukter inte längre görs av skin som blivit över från köttindustrin, utan det är värt att nämna att djur (främst ko) föds upp enbart för att slaktas för sitt skinn precis som djur som föds upp för att slaktas för sin päls inom pälsindustrin.)
  Så min fråga är egentligen varför du har skiljer de båda produkterna åt? Jag är nyfiken på att höra hur du resonerar 🙂

  • Stina

   Jag är också nyfiken, inte specifikt på Alexandras anledning men på hur vi alla har blivit så lurade och förblindade. Det krävs medveten fördjupning för att lära sig att skinn/läder är lika jävligt som päls. Vi växer ju upp med uppfattningen ”det är bättre att ta hand om hela djuret, man ska inte slösa med resurser”.

   Men detta gäller tydligen bara typ kor? De flesta tycker att grisläder låter obehagligt, och ungefär INGEN skulle flå en död katt/hund för att ta vara på skinnet.

   Och att skinn kallas naturmaterial är bara skevt. Hud som skulle ruttna utan de extremt starka och hälsofarliga processer som arbetare främst i Indien genomför för att vi vill bära hud. Nä. Inget skinn för mig heller. Klandrar dock inte de som inte har funderat över saken. Vi är ju uppfostrade i ett visst system, där läder är självklart.

  • sussi

   Hej nyfiken
   Jag är också nyfiken. Vilken källa hänvisar du till när det gäller skinn/läder att man enbart”bara” avlar för att slakta för skinnets skull. Genuint intresserad ej dryg. Djur man gör päls av finns många klipp se på youtube, man stoppar en el sak i mun en annan i baken sen ”skållas” djuren, dock inte till döds utan flås sedan levande. SÅ JÄVLA VIDRIGT. Önskar bara fler kunde sluta med äkta, finns ju hur mkt fint som helst som är fejk. Sluta blunda se klipp, ställ sen frågan till dig själv vill jag ha detta på min tofsmössa? eller krage på min ”fina nya jacka som kostar ex antal tusen” Nyfiken allt är inte till dig, bara början vill veta källa.

 • Marianne

  Men hvor har du kjøpt den vakre blå genseren?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *