En komplimang är alltid något trevligt och härligt – eller? Kan en komplimang misstas för sexuella trakasserier i dagens läge nu när ”alla är feminister”? Är det svårt att veta när man får ge en kvinna en komplimang som man? Ja det kanske inte är det lättaste i dagens samhälle, för dagligen möts man av debattartiklar som skrivs av arga feminister. Jag är en utav dom, och jag kanske är en del utan den totala förvirringen som uppstår för dagens män. Speciellt när jag ser ut som jag gör också.

Jag ser det såhär. Sjävklart ska man ge komplimanger, mer komplimanger åt folket! Vem blir inte glad av det? Men är det under jobbsammanhang tycker jag inte komplimanger ska handla om utseendet, delvis för det finns så mycket mer att ge komplimanger för och sedan för att undvika missförstånd. För man vet faktiskt aldrig hur den andra tar en komplimang. Jag fick höra under ett möte att jag var ung och sexig, och jag blev väldigt obekväm. Jag visste inte om jag skulle tacka eller vad jag skulle göra. Men jag inser också att jag troligtvis inte hade regerat på samma sätt om det var en kvinna som hade sagt så. Och jag förstår också att han menade inget illa och att han inte flörtade med mig (han har fru och barn), men ändå så uppstod den där obehagliga känslan i magen och jag började rätta till kläderna samt dra upp urringning ifall den var för långt ner. Så under det mötet var det inte ok att ge mig en komplimang för mitt utseende.

Jag skulle aldrig heller få för mig att ge en man en komplimang kring hans utseende under ett jobbsammanhang. Kanske på sin höjd ge en komplimang för han färgglada, nyinköpta jacka då jag älskar när man vågar bära färg, men inte mer än så. För jag lägger ingen tyngd på utseende i jobbsammanhang. Inte gentemot män iaf. För även om män menar väl med en komplimang, även när den kommer under fel tidpunkt, så ligger problems att kvinnans utseende alltid är i fokus. Jag vill gärna få komplimanger när jag är ute på middag eller ute och dansar, men är man min manliga chef eller kollega kan man skippa kommentarerna. Även om dom är positiva, för mitt utseende har faktiskt ingenting men nästa bloggkampanj att göra. Sen kan man tycka det är skitfjantigt att jag tycker inte man ska få ge komplimanger under jobbtimmar, men det är inte lätt idag att göra rätt. Så jag tror att om man skippar utseendefixering under dagen iaf, så behöver vi inte uppröra oss feminister i onödan. Ett leende (och inte en klapp på röven) räcker gott och väl! 😉

Posted in: PICTURES
Kommentarer (32)
 • Maria

  Jag tycker inte komplimanger för utseende är nödvändiga öht.
  Det skapar bara en onödig och hos många en ångestframkallande känsla av att aldrig se tillräckligt bra ut.
  Utseendet spelar ingen roll alls i vardagen och för arbete.
  Jag tycker istället vi ska bli mycket bättre på att framhäva varandras egenskaper och egenskaper öht.

 • Missj

  Håller med om jobbsammanhang. Men rent generellt nu när jag är mamma och sambo tycker jag inte det är så jätteroligt med komplimanger så längre. Givetvis tycker jag om att se snygg ut. Men det känns akward på något sätt. Vet inte om det är för att jag har mitt barn med mig liksom.

  Häromdan så packade jag in vagnen i bilen medan mini satt i bilen när någon körde förbi och sa ”sexy”. Kändes väldigt opassande trots att det var utanför jobbsammanhang. Tycker generellt glåpord ute inte är speciellt roligt. Det var ju inte som att han försökte ragga heller liksom. Han bara körde förbi och sa det.

  Nja man måste nog väga av tillfällena ganska bra gällande komplimanger..

 • Anonym

  Jag är kär i dig Kissie <3

 • Sara

  Vaaaaart kommer din snygga kjol ifrån??

 • Melissa

  Jag håller faktiskt inte med dig och förstår inte din logik. Bara för att denna man hade barn och fru så kan det mycket väl betyda mer än en komplimang, tycker det är rätt så uppenbart att denna man försökt flirta med dig. Tycker också att det är obehagligt när män ger komplimang i jobbsammanhang men om det nu var så att han hade i syfte att ge dig komplimang så hade han ju kunnat används ett annat ordval än ”sexig”.

  För mig handlar det om att välja rätt ordval vid rätt tillfälle, att en okänd man ser mig som sexig ute på krogen är inte ok, denne ser mig endast som ett sexobjekt tänker jag.

 • Anna

  Du har helt rätt! Inga komplianger om utseendet på jobbet om man kanske inte jobbar inom skönhetsbranchen? Tycker själv bäst om de komplimanger som handlar om hur jag är som person, vad jag gör. Utseendekomplimanger känns så tråkigt. Visst om en man flirtar med mig. Men om han säger att jag har gjort något bra så känns det nera ärligt, som att han verkligen sett mig inte bara hur jag ser ut.

 • Linda

  Om man ger komplimang över någons utseende så visar det att
  1. Den som ger komplimangen funderar över den andres utseende.
  2. Just idag var ngn del fin och därför får man en komplimang. (Men om man inte har ngt fint på sig eller tex har fint hår nästa gång kanske man inte får det.)

  Själv tycker jag det vore skönare om folk inte brydde sig om hur jag och andra ser ut. Själv bryr jag mig inte så mkt om hur jag själv ser ut. Sminkar mig aldrig, gillar inte att shoppa. (Men erkänner att jag gillar att träna och även att se vältränad ut.)

 • Johanna

  ”Ung och sexig”…

  ”Ung” är ingen komplimang (det är ett konstaterande) och ”sexig” är ett j-t onödigt ord att använda. Av vem som helst. Så obehagligt när en någon man inte känner säger det och tror att man blir ”glad”.

 • M

  Saken är ju den att vi lär oss att vårt värde sitter i utseendet, när allt vi får är kommentarer om hur vi ser ut. Hela vägen från barnsben, ”men GUUUD så söööt du äääär!”. Komplimanger för intelligens, humor, ja vad som helst egentligen, förutom utseende tack! Absolut får man ge nån komplimang för utseendet också, i min värld, MEN inte enbart. Och inte om du inte känner mig, då är det liksom bara creepy.

 • sara

  Jag vill helst inte ha komplimanger ang mitt utseende av människor jag inte känner. Jag vill inte höra att jag har en snygg rumpa av en främling, det gör mig fruktansvärt obekväm och det känns som att jag hamnar i en tacksamhetssituation. Samma komplimang från en nära vän är helt okej. Jag är helt enkelt uppfostrad till att inte kommentera kroppar på stan, kan man väl säga. Iofs pratar jag och mina vänner sällan hur våra kroppar ser ut hlr, märkligt hur en komplimang så ofta ska härröra till en kroppsdel? Det hade varit mycket trevligare att få höra vilken snygg tröja jag har, eller i jobb eller skolsammanhang – fan vad smart du är, bra jobbat.

 • M

  Håller med. Jag var med på en invigning av ett nytt byggprojekt häromveckan. Det är brukligt att beställare, politiker och andra höjdare är med och tar ”första spadtaget”. Självklart skulle en från vårt företag vara med på bild också – och självklart ville politiker och tidningar att ”tjejen” skulle vara med. Smickrande kanske, men jag kände mig väldigt inkvoterad.

 • Tina

  Tycker det beror lite på hur det läggs fram. Att som i ditt fall använda sexig känns ganska osmakligt.
  Men att få komplimanger på arbetsplatsen känns bara trevlig. Det skapar en god stämning. Även om det gärna får vara bakat med att man får komplimanger för arbetet man gör, blandat med hur man är som person och ibland hur man ser ut. Men det får inte vara på ett flörtigt sätt, mer ett glatt och skojigt sätt.
  Vissa människor är mästare på att få andra att må bra. Som sprudlar energi.
  Jag vill inte ta bort det från min arbetsplats. Det är just det som får mig att må bra på min arbetsplats. Man blir sedd, uppskattad och där både män och kvinnor kan höja varandra på ett schysst sätt.

 • Diana

  Jag håller med om att det inte är ok på jobb och från manlig person att säga en sån sak, det skulle få mig att känna mig enormt obekväm att höra det från tex en chef dessutom.
  Men då kanske alla kan äntligen inse också att vi kvinnor och män är inte samma lika. Vi är inte the same, det är skillnad på om en kvinna säger något eller en man. Just saying.

 • Ana

  Jag vet inte om jag är feminist men jag anser att alla ska ha det lika men å andra sidan så inser jag även att tjejer kanske inte är lika starka som killar men kan ändå utföra samma jobb men även bättre ibland. Jag som jobbar inom säkerhet ser att denna värld är mansdominerad men vad killar inte alltid har men tjejer har och det är en hjärna att tänka med. Allt handlar inte om muskler utan kommunikation. Jag jobbar som ordningsvakt och arbetet är väldigt socialt, vissa män dessvärre som jag jobbar med har inte alltid den sociala kompetensen. För att inte sluddra vidare om allt annat, när det kommer till att ge komplimanger på jobbet så är det ok för mig även om någon säger att jag är snygg för att jag har vant mig vid det har laget, synd att säga så men jag jobbar bara med män och jag får alltid höra det. Sedan tror jag inte att några stora företag som är viktiga ska prata så med anställda och säga hur snygga och sexiga de är men det är vanligare på vissa ställen än andra. Jag brukar säga tack och gå därifrån. Sedan har man ju också jobbat med slisk och då känns det kanske lite konstigt att höra sådant från de personerna. Beror på vilken situation man är i antar jag. Aja, alla är väl olika. Ha en trevlig tisdag 🙂

 • Frida

  Jag älskar att få komplimanger oavsett om jag jobbar eller inte. Kanske beror det på att jag får komplimanger om mitt utseende så sällan. Jag blir glad när någon säger att jag är snygg, har snygga kläder osv. faktiskt lika glad som när jag får komplimanger för att jag har gjort något bra.

 • Jenny

  Vill mest inflika att bara för att han var gift så kan han ändå flirta.. Sen spelar ju förstås kontexten in, om ni pratade om ditt varumärke kanske det är mer legitimt att nämna att du är ung och sexig än om han från ingenstans säger samma sak.

  Uppskattar när du lägger ut sånna här längre inlägg om hur du resonerar, känns som man lär känna dig bättre då. 🙂 <3

 • leslie cameron

  fula skor

 • Johanna

  Tröjan!??? Vart är den ifrån 😍

 • Danielas Dagbok

  Intressant inlägg med många bra synpunkter! Jag bloggade själv också om att ge komplimanger för utseende för några dagar sen, hittas här: http://danielasdagbok.com/2017/september/att-fa-och-ge-komplimanger-for-annat-an-utseende.html

 • Sandra

  Jag tycker det är skitsvårt det här med om det är ok att ge komplimanger eller ej. Som tjej till annan tjej. I sociala medier. Menar, när kontakten förmedlas genom en bild i sociala medier.. Och då oftast i selfie-format.. Ja men vad ska man då kommentera/ge komplimang på om inte utseendet ? För det är ju det som visas upp. Vissa verkar tycka att det inte är okej att kommentera utseende överhuvudtaget, oavsett om det är positivt eller negativt, typ som att det ska man skita i, känns ganska aggressivt ! Så ja, jag har svårt för sådana superfeminister för jag vet inte hur jag ska bemöta det ? Som om plötsligt allting är laddat o jag blir rädd att säga fel.. Nåja ! Vill man bli upprörd över ”Åh vilken fin lugg” eller dylikt så får man väl bli det 🙂

 • Sandra

  Btw – SKITSNYGG kombo med den snäva skinnkjolen, leopardblusen o solglasögonen ! (Här tänker jag att det är safe att ge dig en komplimang för din outfit för du är nog väldigt medveten om hur du komponerar dom o lägger mkt energi på att ta fina bilder till bloggen osv.. Så när vi uppskattar det arbete du lagt ner, borde du väl rimligtvis bli glad för det ?). Men visst – här handlar komplimangen om kläderna o kanske ditt sinne för fashion o inte ditt utseende. Även om jag älskar posen, så är det inte det jag väljer att kommentera heller.

 • Carro

  Vart är dina super snygga skor från??😍😍

 • alice

  känns obehagligt när killar/män ger utseendekomplimanger för 90% av de jag fått av män har varit obehagliga eller lett till former av sexuella trakasserier oavsett min reaktion.
  vad gäller från tjejer så är det helt underbart, känns genuint och utan baktankar. (which is kinda odd då jag är bi och borde åtminstone kunna föreställa mig/hoppas att någon av dem velat ligga 😉 )
  när jag själv ger komplimanger så brukar de gälla hur personen fixat sig (stylat/färgat håret, kläder etc). sen vet jag att jag i mina dagar gett komplimanger till människor jag är sexuellt attraherad av men skulle aldrig vara aggressiv i mitt approach.

 • Lovisa

  Jag pluggar på hög nivå på universitet och är samtidigt ofta snygg och fixad. Det är ofta jag märker att folk regerar första gången när jag säger något smart och de inte känner mig. Och en gång sa en kille till mig ”alltså du är både smart OCH snygg, inte så vanligt för tjejer”. OK…..!?!?

 • Cecce

  Skorna var jättefina! Och du är vacker som vanligt ☺️

 • Lina

  Håller helt med. <3 Man borde ge mer komplimeanger på ens andra kvaliteer än ens utseende alltid…
  nouw.com/linakristin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *