Fel jag gjorde som tonåring..

Inlägget innehåller adlinks.

Jag har ju tyvärr alltid haft problemhy. För mig betyder det finnar, olja hy, stora porer mm.. Och ni som också lider av det, vet att hudrutinerna blir längre. Och tyvärr har man inget val! För det är så fruktansvärt orättvist. Har flera vänner som har flawless hy, utan finnar eller massa fett och dom tvättar knappt ansiktet. Själv har man hur många produkter som helst och går på ansiktsbehandling flera gånger i månaden, och ändå drabbas av finnar 🙁

Dock har jag lärt mig en hel del sen jag var tonåring och när det var som värst. För det har blivit bättre, MYCKET BÄTTRE! Får fortfarande finnar, men idag är det runt min mens och det beror inte på min hudvårdsrutin.

Saker jag gjorde fel när jag var yngre:

– Torkade ut huden så mycket som möjligt. Trodde att jag skulle bli mindre fettig i huden om jag använde starka medel som torkade ut huden. Det ledde ju dock till ännu fetare hud!

– Brydde mig inte om vilka produkter jag använde + billigast var bäst. Ville inte lägga mina pengar på finare märken och tog det billigaste i Åhlens hyllan. 

– Tvättade inte av sminket ordentligt på kvällarna.

– Beställde hem starka krämer från nätet. När det var som värst beställde jag hem krämer som typ gav mig brännskador. Jag hade panik och visste inte vad jag skulle göra.

– Klämde finnar och förstörde huden.

Idag:

– Återfuktar, återfuktar, återfuktar. Fukt gör så man blir mindre fet.

– Väljer produkter med omsorg. 

– Går på behandlingar regelbundet.

– Tvättar av sminket ordentligt om kvällarna + tvättar mina sminkhorstar varannan vecka. 

– Klämmer försiktig utan att ta sönder huden.

Våtservetter – LÄNK // Ansiktsmask – LÄNK // Lermask – LÄNK // Skrubb – LÄNK // Porplåster – LÄNK // Serum – LÄNK //

Posted in: PICTURES
Kommentarer (22)
 • Mia - Ung mamma till Molly

  Jag tror nästan alla gjorde samma sak som tonåringar 🙂

  Jag brukar inte kanske behandla som du men kör hemmaspa med mina ansiktsmasker och återfuktande krämer 🙂

  Nouw.com/mijaas

 • Jenny

  Jag gjorde ett test hos Body Shop där de mätte hur torr/ oljig min hy var i procent. Det visade sig att min hud var torr, låg på ca 24%, så därefter fick jag med mig dag- och nattkrämer med mycket återfuktning. Har redan märkt skillnad på min hy, till det bättre! Så om ca 1 månad ska jag tillbaka dit för att göra nya tester om procenten har förändrats till det bättre 🙂

 • Victoria

  Men du gör en sak som jag måste anmärka på; Dessa gifter du får injicerat under huden! En massa onödiga gifter som botox, restylane och allt vad det är. Du varken behöver det och det är inte bra alls. Du är fin som du är utan dem, huden ser bara svullen ut och det är inget fel på dig utan dem, det är enbart onödigt, Kissie, du ser helt normal och fin ut utan detta.

  • Johanna

   Håller med. Jag känner igen ett ”filler-ansikte” på långt håll. Har själv hållit på men lagt av. Man blir liksom blind och ser inte att man bara ser konstig ut. En jätteslät panna som dessutom glänser (blir så med Botox) ser bara konstigt ut. Och när kinderna är runda som på en 8-åring på en vuxen kvinna…. Glad att jag la av… allt skit har nu ”lämnat” mitt ansikte och jag ser en söt tjej i spegeln nu. En tjej som vars ansikte rör sig när jag skrattar… och pratar…

   Men det hjälper inte att påpeka detta. Man måste få komma på det själv. Så många som, på ett trevligt sätt, försökte säga till mig att jag var finare innan jag började med botox och juvederm men jag lyssnade inte. Jag la av när jag var redo – vilket säkert även Alexandra kommer att göra när hon inser att hon är sötare utan.

 • J

  Håller med ovanstående. Önskar verkligen att du o alla andra kunde sluta med fillers, tycker det är en hemsk trend. Att spruta in saker så att ansiktet blir tjockare och därmed spänner ut rynkor o annat? Så himla konstig grej. Tänk på läpptrenden för några år sedan o hur folk då var blinda för hur det egentligen såg ut. Är samma sak nu fast med fillers. Du är fin som du är Alexandra, utan fillers.

 • M

  Du. Problemhy? Sure. Googla rosacea och återkom sedan. Det är min verklighet.

  • K

   Fast bara för att du har värre problem med din hy så innebär inte det att andra med mindre problem inte har en problemhy.

   Om ens hud är ett problem för en själv så är det en problemhy. Sedan kanske Alexandra inte ser ut att ha så dålig hy just nu för att hon tar väldigt väl hand om den.

   • M

    Fast att kalla en hy som får en finne varannan månad för problemhy är liksom galet. Dessutom enbart sprunget från att vi idag ska lägga pengar på att se snygga ut, konsumera mera och må sämre när vi inte lyckas se ut som det vi lärt oss är ”perfekt”.

 • Bunny

  Oh jag måste hitta en bra skrubb! Jag tror det skulle kännas härligt för hyn. Har samma problem som du och har varit SÅ dålig på att ta hand om hyn, jag har liksom gett upp efter ett tag då jag inte sett skillnad… Men nu jävlar, nu anstränger jag mig och vist ser jag skillnad! Det tar tid men det blir bättre!

  • Kissie

   You can do it! Jag använder en skrubbmask från Peter Thomas Roth som jag har skrivit om flera gånger. Sjukt bra!

  • Sofia Reumert

   Jag använder en ansiktsskrubb från märket Yes to (finns på t ex Asos och Beauty bay) och den är den enda hudvårdsprodukten jag verkligen inte vill leva utan typ. 🙂 Kostar typ 100 kr eller något för en stor tub. Det känns som att jag har ett helt nytt, fräscht ansikte efter varje användning och den är asbra för min supertorra hy. 🙂 Rekommenderar den till alla! Det är typ 98 eller 99 % naturliga ingredienser, cruelty free osv om man bryr sig om sånt. 🙂

   Mario Badescu har jättebra produkter för alla möjliga olika hudtyper också. Till bra pris. 🙂

 • Lovisa

  Jag är 34 år och har testat det mesta under 20 års tid, allt från lera från Döda havet till riktigt stark medicin som hudläkare har skrivit ut till mig.
  Ingenting har hjälpt så mycket som när jag började äta B5 och Zink från Hälsokostbutik, det vill jag verkligen rekommendera!

 • Sofia

  Något som är bra för huden är att dricka mycket vatten samt äta D-vitamin och B-vitamin. Tillskott om så behövs. Att pilla så lite som möjligt på huden är ett tips också, då tillför man ju bakterier och fett.
  Så naturliga grejer som möjligt till fejset och skydda sig från solen är vad jag gör.

 • Diana

  åh så bra tips. Jag håller med om vissa, som jag också gjorde fel av när jag var ung.
  Men nu så får man både betala för det och upprätthålla det bättre.

 • Missj

  Jag misshandlade min hy som yngre. Lyckligtvis har jag en bra hy om än torr (psoriasis), men skulle kunna vara ännu bättre om jag är helt ärlig.

  Använder inte så mycket smink till vardags dock och det gör att min hud ändå håller viss kvalitét.

 • Cecce

  Du ser så liten ut utan smink! Väldigt söt. Såklart är du vacker med smink också ☺️

 • Sara

  Bor man i Stockholm kan man få gratis hudanalys/konsultation hos Acnespecialisten

 • Jonna

  ALLA MED AKNE KOLLA HIT | När jag var i tonåren så hade jag enorma problem med akne och mina föräldrar lät mig gå på massor av ansiktsbehandlingar och handlande fina produkter, men inget hjälpte. Bokade en dag tid hos vårdcentralen efter rekommendation av bekant där de skickade iväg mig till en hudklinik! Fick mediciner och en kräm som blekte allting som kom i dess väg och det funkade så bra. Är aknefri än idag!

 • Sara

  Vad har du gjort med ditt ansikte? Ser konstigt ut. Onaturligt. Botox? Fillers?

 • Aiia Bohlin

  Alltså hahaha. Jag brukar skratta bort alla dumma kommentarer jag läser men nu måste jag få skratta högt.

  1. Att hon ser ut som en 8-åring vid kinderna?
  Ser inte alla 8-åringar olika ut? Isåfall kanske jag hämtat fel lillasyster ifrån skolan. Yikes :(((

  2. ”Ser ett filler-ansikte på långt håll”?
  Check, då är du inte närsynt iallafall.

  3. Var finns källorna om att gifter från fillers ger acne? Visa mig den källan så ska jag bada i den med en cocktail av fillers i handen.

  4. ”Man får blank panna av botox”.
  Jag önskar dig elektricitet eller en diamant så du får se vad en reflektion är, sköna mö.

  5.. ”Vad har du gjort med ditt ansikte?”
  Det är väl inte en så NATURLIG fråga eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *