Funderingar jag har..

– Ska operera om brösten, dags nu! Ringde faktiskt kliniken idag.

– Förstår inte hur jag kan vara så kär som jag är, älskar min Andreas så himla mycket!!

– Vilken väska ska få ersätta min beiga ysl-väska som jag nyss sålde? Tuffa problem, jag vet! 😉

– Förstår inte hur vissa kan störa sig på att män skriver ”vi är gravida”, som att det vore något negativt? Ja, det är klart att det är kvinnan som är gravid, men mannen hjälpte ju till att få dit barnet! Sen ska ju förhoppningvis mannen och kvinnan ta hand om barnet 50/50. Så det blir ju som att båda är gravida, för båda väntar samma barn och samma ansvar såfort hen kommer ut. Nej när och om jag blir gravid vill jag att min man och jag är gravida. Under 9 månader ska jag få den hjälp jag behöver från min man. Så inge festande medan jag ligger höggravid inte 😉 Det ska vara lika för båda, speciellt när jag uppoffrar så mycket.

– Hatar när någon ger mig komplimangen ”vad stilig du är”.. Känns så fel att säga så till en ung kvinna på något vis?

– Förstår inte hur folk kan vara så himla eleka på nätet.. Nu är det ju en jäkla häxjakt mot Anna Book, förstår inte varför? 🙁 Hon har uppenbarligen gjort en förändring till utseendet, men det har ju ingen annan med att göra! Oavsett vad man föredrar. Folk är så extremt ohyfsade så det finns inte.

– Är det inte väldigt konstigt att vi kvinnor har en ”plus size” avdelning i klädbutiker men inte män? Dom får ju bara leta upp sin storlek som vanligt i hyllan. Vi kvinnor däremot ska kategoriseras, som att tjocka inte ska få gå runt bland smala personer? Förstår verkligen inte grejen?

Bild: Elin Strååt

Posted in: PICTURES
Kommentarer (50)
 • Ana

  Jag har inte barn men att skaffa barn ska inte behöva vara en uppoffring utan något fint. Du behöver inte avstå med något alls bara ta bättre hand om dig 🙂 sedan att man inte orkar gå på krogen i 7 månaden är förståeligt. När du väl skaffar barn en dag så tänk på att du ska inte behöva offra saker utan leva och njuta. Kram

  • Maria

   Mmm fin tanke. Det är ju något fantastiskt fint att få barn. Men många som burit barn upplever nog att just graviditeten är en upppoffring också. Speciellt när den som inte bär på barnet inte genomgår samma dilemma som ex: sjukt mkt kramper om nätterna i ben, vätskepåslag i kroppen så en sväller som en ballong, fötter som blir större (så hela skogarderoben måste bytas ut), hängande bröst (om personen har bröst), öht kropsförändringsr såsom bredare bäcken = bredare höfter (ny byxgarderob hej hej), illamående, förstoppning, svårt att röra sig, foglossning som kan göra att en har konstant smärta, risigt hår, trött jämt, viktuppgång, svårt att sova på nätterna osv osv. Lista. kan göras hur lång som helst!

   Så jo, jag och många med mig kan nog tycka det är en uppoffring.

   • Viktoria

    Maria.. Även om en graviditet kan va riktigt jävla jobbig som orsakar t.ex hemorrojder i röven, så är det fortfarande de mest finaste en kvinna kan gå igenom. Och att vara gravid är ingen uppoffring man gör, utan ett eget val. Om en kvinna känner att hon uppoffrar saker under tiden hon väntar på de vackraste som hon någonsin kommer att kunna få och även kunna ge till en annan människa, då är man nog inte redo för att skaffa barn.

  • Viktoria

   Precis, så kände jag med!! Att skaffa barn är ingen jäkla uppoffring, utan det är något vacker och fint.

 • Josefine

  Att Anna har fått extra mycket hat för hennes förändringar tror jag beror mycket på att folk allmänt börjat ogilla henne pga det hennes son gjort & hur hon försvarat honom osv. därför får människorna nu en ny anledning till att hata på henne men i grunden beror det på något helt annat. Sen håller jag med dig till 100% att nätet är grovt annars.

  • anonym

   Håller med. Men hemskt att en del hetsar om bl a Anna Book. Låt henne vara. Skrämmande med elaka människor. Va fan behandla andra som du själv vill bli behandlad. Ge kärlek och omtanke så vi får en bättre värld.

 • Sanna

  Hennes son blev dömd för våldtäkt. Hon har tydligen sagt att tjejen som blev våldtagen av hennes son, bara är ute efter uppmärksamhet och hon ville det. Hennes sätt att peka ”fuck you” åt folk på livesändning på instagram. För folk fråga om hennes son. Hur hon kunde vara så elak mot tjejen som var offret och hennes familj. Anna Book målar sig själv svart hela tiden, Något man ibland får stå för själv. Sen såklart kryddar det inte på att folk är hatiska på internet.

 • Anna

  Just orden ”vi är gravida” tycker jag låter helknäppt. ”Vi väntar barn tillsammans” är något helt annat och lite mer vettigt att säga. Men att vara just gravid är ju ändå en form av ”medicinskt”tillstånd. Mannen är inte gravid, mannen är inte havande, mannen har alltså inte en växande parvel inom sig som om ca 9 månader kommer pressa sig igenom ett mycket litet hål efter timmar av smärta. Mannen kanske behöver stå ut av de olika humör och annat som den gravida personen har och utstrålar, men alla de fysiologiska effekterna av att vara havande slipper han ju iallafall.

  • Maria

   Ja precis, det är språkligt fel att säga ”vi är gravida”. Det blir som att säga ”vi har borrelia” för att din kille hjälper dig och sköter om dig när du är sjuk. ”Vi väntar barn” är däremot korrekt att säga. 🙂

   Booken… Du vet väl att hennes son är dömd för våldtäkt? Det krävs extremt klara bevis för att någon ska bli dömd för våldtäkt, man blir defintivt inte dömd bara för att någon påstår det. Att då gå ut offentligt och påstå att tjejen ljuger är så lågt som det kan bli! Stackars tjej. 🙁 Bookens vidriga beteende kan leda till att fler tjejer inte vågar anmäla sexuella övergrepp och det är redan så att flertalet väljer att inte anmäla pga att det är jättejobbigt att gå igenom en rättegång och chansen att han blir dömd är så liten.

 • Apan Apansson

  Jo, jag tror faktiskt också lite det beror på att hon satte sig på för höga stolar gällande sin sons våldtäkt hon fick ”drevet mot sig”. Givetvis förstår jag också att en mor vill försvara sin son men det kanske inte lämpligt att öppet skuldbelägga offret. Här finns mer att läsa: http://kriminellt.com/anna-books-son-domd-for-valdtakt-mot-barn/

 • Sara

  Finns faktiskt dressman XL Alexandra 😉

 • Mina

  Vad ska du göra med brösten??😀

 • Mosarn

  Vad stilig du ser ut på bilden!

 • Filippa

  Tw: sexuellt våld

  Håller med om det de här ovanför har skrivit ang. Anna Book – att det har blivit en ”häxjakt” som du kallar det har inget att göra med hennes utseende, utan det handlar om att hennes son blev dömd för (grupp)våldäkt, och Anna gick ut och sa att det inte var hennes sons fel, att han bara försökte hjälpa till (vilket han gjorde genom att köra upp sin genitalia i offrets mun), och tyckte att det var tjejens fel. DÄRFÖR tycker jag och många andra att hon har gjort fel.

  • The real Hmm

   Ok, så då är rätt sätt att angripa hennes utseende? För det har något med saken att göra. 🙄

   Sen tycker jag många avsiktlig missförstår vad hon sagt ang sin son och vad som hände. Tycker absolut att hon borde agerart annorlunda men det har inte varit så illa som vissa vill få det att låta som.

   Vidare så började detta om att ge sig på Anna långt innan hennes uttalanden. Vem vet om hon skulle uttalat sig annorlunda om hon inte varit så pressad från alla håll som hon redan var.

 • Diana

  Okej… men du.. du tar väl inte illa upp på Vad snygg du är, vacker och sexig eller? 🙁 Blir lite oroad. Men jag hoppas inte, efter dessa år kanske du ”känner” mig och att jag alltid skriver i välmening! Visst? 🙂
  Men stilig tycker jag känns mer för en man på något vis och vacker för en kvinna, så lärde jag mig i alla fall.. På min tid hahaha

  Åh Alex, gällande operationen… vi måste pratas/chattas vid, för jag vet att du inte kommer att svara på allt här. Hoppas att du inte tar illa upp sen om jag skriver på FB.
  Men har två viktiga funderingar.
  Men först kanske du ska få gå på konsultation och sen konverserar vi 😀
  Hoppas det är ok för dig.

  Ha nu en jättefin dag.

 • Emilie Ludén

  Alltså.. Jag kräktes i 30 veckor. Jag var gravid. Min sambo som är helt fysiskt opåverkad kan ju inte komma och påstå att han är gravid med mig. Var är hans illamående, kräkningar och sår i hals och mun av all magsyra? Obefintliga. Låt den som är gravid vara den gravida.

 • Familjen SMOF

  Vad menar du med att du ”uppoffrar” något när du är gravid? Vad är det exakt du uppoffrar?

 • Emma

  Grejen med Anna book vet jag att hon försvarade sin son fast han blev dömd för våldtäkt mot minderårig och Anna hängde ut tjejen ocj försvarade sonen. eller bryr sig kanske folk mer om hennes vikt?

 • Vendela

  Jag är gravid nu, skulle ta det som ett hån om min man sa ”vi är gravida”, hell no! JAG är gravid, VI väntar barn.
  Att vara gravid är tufft på många plan, varför ska männen då få säga ”vi är gravida”? Nja Alexandra detta var nog en tankevurpa från din sida 🙂

  • Anna

   Håller med dig. Är själv barnmorska. Blir nästan lite löjligt när en blivande pappa ringer till förlossningen och säger att VÅRT vatten har gått eller att VI har värkar. Gör att inte tala om när han ska beskriva VÅRA flytningar eller VÅRA 0blödningar.

 • Helen

  Vad för bröstoperation är de du ska göra? Förstora eller förminska? Älskar din blogg Alexandra 🙂

  • Kissie

   ska nog bara byta ut implantaten och kör drop formade 🙂 tack snälla!

   • Vila

    Har själv runda mentor-implantag idag men hade droppformade allergan förut. Skillnaden på formen är NOLL. Så om du är ute efter en mer ” naturlig” form så kommer du gå bet. jag bytte från allergan för jag ville ha större implantat o valde runda mentor då
    Min kirurg sa att formen kommer vara densamma. Han hade helt rätt. Så byter du för
    Formens skull kommer du kasta pengar i sjön.

 • Alex

  Näthat är ju egentligen inte okej. Men om man själv slänger skit kring sig så får man nog ta om man får tillbaka. Tänker på Anna Book då. Hon har definitivt inte betett sig trevligt mot folk på insta tex. Och tycker ärligt att det sticker lite i ögonen att hon får så mycket uppmärksamhet i media. Det är precis som att media vill dränka oss i artiklar om Annas utseende osv för att vi ska glömma vad hennes son gjort. Verkar nästan som att hon abonnerar på att ha artiklar i tidningarna. Och visst hon gör väl ett otroligt jobb i Biggest loser. Men hur mycket hon än fejar på utsidan så förändrar inte det insidan. Och av det jag sett det senaste så verkar hennes insida vara lite rutten. Jag förstår att man som förälder är på sitt barns sida. Men det ger en ju inte rätt att göra som hon gjorde. Nä Anna Book har sjunkit väldigt mycket i mina ögon.

 • Pandora

  Jeg likte det siste punktet med store størrelser for kvinner på egen avdeling. Jeg har ikke tenkt på det på den måten, men det har du alldeles rett i. Tommel opp!:)

 • Matilda

  Jag har aldrig ens reflekterat över att det inte finns någon plus size avdelning för herrar utan bara damer 🤔 men jag håller absolut med om att det är skevt!

 • dfdf

  haha ANNA BOOK ÄR ETT JÄVLA SKÄMT….varför har ingen med hennes utseende att göra? hon ringer skvallerblaskorna varje månad…altså hon är i tidningarna jämt om inte på tv i några program o allt handlar om hennes utseende eller vidriga sexliv som hon är så ööppen om..hon vill va offentlig och berätta om sitt sketna liv..anna book är jobbig..tycker synd om hennes barn som får släpas me en morsa som henne som bara är martyr överallt …klart man pratar om henne o klagar…hon ber ju om det alexandra..hon e skit jobbig…

 • Sofia - bipolär och f.d laestadian

  Finns plussize för män också, Dressman har ju en helt egen butik för de som är XXL och över 🙂

 • Linda

  Det är ju endast kvinnan som fysiskt kan vara gravid så det är klart att det låter konstigt att ”vi är gravida”, jag är gravid i v 20 nu och min man säger att vi väntar barn eller nåt liknade och inget så onaturligt som att ”vi är gravida”.
  Säg vad du vill men rent logiskt så är det endast kvinnan som är gravid.
  Sen kommer vi till det här med ”plus size” avdelningarna som du nämner, då kan jag tillägga att män har en hel butik inom dressmann som heter Dressmann XL.
  Men jag har aldrig hört en man klaga över det bara vi kvinnor som är så himla kränkta hela tiden!

 • Lol

  Nu när bröst inte är ”inne” så kan du ju minska de :). Så synd alltså, tycker så synd om dig

 • Karin

  Vi har mens, vi har flytningar….nejjj för helvete! ”Vi” är inte gravida, lika lite som ”vi” ammar. Kvinnan är gravid men paret väntar barn…suck!!!!!!!
  Men snart kan kanske ”vi” ont i pungen efter en spark också, tänka sig så skönt att helt och fullt ut kunna dela en sån fin upplevelse. Det tar liksom bort all smärta….eller nej…hur var det nu? tillbaka till åttans biologilektion!

 • Sara

  Förstår bara inte riktigt, har du ångrat dig igen? För inte så längesedan skrev du att du ”kommit över” brösten och tagit beslutet att inte göra om dem, då du hänvisade till att det bara skulle vara något för att göra läsarna nöjda…

  Glöm aldrig att du är unik och du gör som du själv vill! Vi läsare kommer alltid finnas här!

 • Axel

  Jag har letat som en gaaalning efter en liknande ”keps” eller vad det nu kallas, SNÄLLA berätta vart du har köpt den!! 😂😍😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *