My way or the highway

Jag har förändrats lite har jag märkt.. Ju äldre jag blir, desto mer bestämd blir jag. Och vad jag menar men det är att jag inser mer och mer vad jag vill, och att jag inte behöver anpassa mig hela tiden efter vad andra tycker och vill. För det gjorde jag så himla mycket som yngre. Jag ville så gärna att alla skulle tycka om mig, så jag anpassade mig extremt mycket efter andra. Nu inser jag att jag behöver inte göra det, för folk kommer tycka om mig ändå! Jag gör det jag vill göra, och det jag mår bra av.

Så det är lite just nu, my way or the high way. Om jag skaffar en vän som inte alls delar samma värderingar som jag och jag tycker det stör mig så pass mycket, ja då får det vara. För egentligen, hur hemskt är det att göra slut med folk? Alla kan inte vara vänner, och vi behöver inte hålla fast vid alla relationer vi får här i livet. Det är ok att lära känna folk, gå vidare och kanske senare i livet mötas igen. Jag tror verkligen inte det är nyttigt att klänga sig fast vid andra människor, det är viktigt att vårda sin relation som man har till sig själv.

Vi kompromissar oss genom livet känns det som ibland. Vi är så måna om att göra andra nöjda, så vi glömmer bort oss själva. Vi kompromissar med vår egna lycka för att hitta bekväma lösningar. Det är lättast att ta någon annans väg för att slippa jobba diskussioner och eventuella break ups. Som att det vore så himla hemskt. Jag tror samtliga av oss behöver ta reda på vad vi verkligen vill ha här i livet, och sikta efter det. Inte nöja oss med det som vi har fått på vägen, utan ta det som du vill verkligen ha istället!

Posted in: PICTURES
Kommentarer (13)
 • Sara

  Jättefint skrivet!! Håller med dig, har verkligen svårt att ”göra slut” med vänner. Men ska jobba på det!<3

 • Emmy

  Håller med dig helt. Nu när man blivit äldre bryr man sig helt enkelt inte lika mycket om andras åsikter. Jag märker stor skillnad från 20 till 26. Man trodde man va mogen och visste mycket vid 20 men icke 😉

 • Diana

  Right on ! Precis så är det, det är ren och skär mognad det där. Blir så glad att läsa sånt här, livet går ju ut på att man själv ska må bra. Mår du bra, så blir allt du gör mycket bättre, du får ett helt annat typ av liv med mer kvalité också.
  Du ska verkligen vara stolt över dig och din utveckling, få människor lyckas så stort och så bra som du gjort, du är en sann kämpe och vinnare. 😉
  Men du, synd på ett sätt att det avslutades, vänskapen men ändå ett sunt sätt att se det på, allt kan ju inte vara för evigt så är det. Lycka till med allt. <3

 • Åsa

  Tänker att vänskap är något båda bygger och lär av varandra. Jag vill inte att alla ska hålla med mig och slicka röv. Just att ha vänner som vågar ifrågasätta och få mig att omvärdera och tänka efter är det som gör vänskap rikt. Vi små människor är ofta vilsna eller säger emot oss själva. Jag tror på olikheter men med en grundsyn som sammanflätande. Både när det gäller vänner och kärlek.

 • Tina

  Jag har precis kommit till den punkten i livet jag också där jag börjat ifrågasätta mig själv varför jag ödslar tid på människor som inte får mig att må bra bara för att själv vara en god vän för dom. Även det känns falskt, så nu får det vara nog.

  Många tjatar på mig om när jag ska skaffa barn, att det är dags nu, på tiden. När jag ska ”starta mitt liv”. Man har tydligen inte gjort det innan man fått barn.
  Men jag vill inte leva så. Jag vill leva för mig, ett tag till. Jag har inga problem med att vara ”gammal” när jag bildar familj.
  Det är så skönt att ha insett att de val mina vänner valt inte är det rätta valet för mig.
  Ett tag kände jag press på mig att jag också måste göra som dom. Men efter allt tjat så känner jag bara, nej. Det är en sak man gör för sin egen skull när allt känns rätt. Inte för någon annans vilja.

 • Petra

  Vänta tills du fyllt 40! DÅ är man verkligen så långt fram i livet att man verkligen inte har lust att träffa personer man inte gillar. Man har inte tiden heller, utan man är mycket hårdare att prioritera VEM eller VAD som ska få av min TID.
  Önskar jag kände så här när jag var i min dotters ålder. Hon är 17 år och gör så himla mycket bara för att andra ska bli nöjda, att hon själv ofta mår dåligt. Det spelar ingen roll vad jag säger (t ex skit i den kompisen, hon är inte värd dig), men tids nog hoppas jag hon inser själv att man måste våga stå för vad man tycker och gillar och gå sin egen väg! Även om den vägen inte är densamma som kompisen.

 • Emilia Pettersson

  Vad skönt att du börjar känna så! Verkligen en sund inställning till vänner, reaktioner och livet i allmänhet enligt mig.
  Kan verkligen känna igen mig i det du skriver. Under högstadiet var jag en väldogt liten person på insidan. Mitt rätta jag fick folk sällan se, och mina åsikter var i de flesta fall anpassade efter vad andra tyckte och tänkte. Men nu under gymnasiet har jag insett att man inte dör av att inte vara omtyckt av allt och alla. Att jag får vara mig själv på riktigt har ett mycket större värde.

 • M

  Ibland får du verkligen till det. Klockrent inlägg!

 • Regina

  Tycker du skulle ha tagit med också att det handlar om att TJEJER ska pleasa alla andra, det är det vi får lära oss! Killar får inte alls lära sig det i samma utsträckning. Klart det är skönt nu när jag är 22 och inte är en 17-åring som lyssnar på vad alla andra tycker längre, men det bästa hade vart om jag inte hade lärt mig det från första början. Tjejer ska verkligen inte behöva göra alla andra till lags.

  Har skrivit på bloggen om varför allt som får tjejer att må bra inte behöver vara feministiskt! Klicka in om det är intressant 🙂 på http://www.zaitzova.com

 • Tilde

  Så rätt! Och man kan bara anta att Andreas har en stor del i detta som inget hellre vill än att du ska vara den bästa tänkbara versionen av dig själv – FÖR DIG SJÄLV! Att du träffade just honom tror jag var ödet, och att du nu känner att du växer upp beror nog till stor del av att du verkligen får känna att du är älskad och uppskattad för precis den du är, inte hur du ser ut.
  Jag tror också att alla dina följare känner att Andreas är en bra människa som inte bara vill ha något snyggt urringat att visa upp på krogen (och nu känner man hur han flinar brett och tänker att ”det var faktiskt mitt högsta prio, att Alexandra har en vass hjärna var en ren bonus..”) och det är fantastiskt roligt att se hur du växer som människa i hans närvaro.
  Jag önskar dig och er stort lycka till framöver, med alla projekt, hundarna, huset, kidsen och allt ni tar er för! Du förtjänar allt gott som kommer din väg, för du påvisar varje dag att du är en god människa med goda värderingar – och jag tror starkt på karma, GOD KARMA som studsar tillbaka på dig och er båda! 😉
  Kram från Tilde

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *