Tappar mitt hår..

Jag har lite småproblem med typ allt nu för tiden känns det som, haha… Nej men jag får röda ögon, spyr och jag har dessutom tappat hår nu under ett tag. Har börjat äta hårpiller så det ska sluta gå av hela tiden, vet dock inte riktigt om det har hjälpt men det känns ju bättre att börja äta tillskott än att inte göra något alls. Jag har försökt dölja att mitt hår har gått av men jag tycker det syns så himla tydligt bakifrån, vilket såklart gör mig ledsen och orolig 🙁 Men att håret och huden tar stryk vid stress är ju ingen nyhet, eller hur? Jag tycker alltid det känns lugnande när man vet vad det beror på..

Sen har jag dåligt minne, det skulle man också kunna skylla på stress men det har jag lidit av så länge som jag kan minnas. Har extremt svårt att komma ihåg folks namn… Så pass att jag tycker det är jobbigt att ens hälsa på nya människor för jag vet att jag inte kommer komma ihåg namnen, och när jag väl möter dom sen kommer dom se på mig att jag inte minns och jag är rädd att folk komma tycka jag är dryg. Fast det handlar inte om det, jag kan inte komma ihåg! Hur mycket jag än försöker 🙁

Nej men just den här med håret tycker jag nog är jobbigast, för det syns så tydligt och jag gör allt för att det ska döljas men det går av mer och mer. Därför funderar jag på att klippa lugg också, för jag kan inte ha mitt hår såhär. Det syns för mycket så, jag måste hitta en lösning tills håret blir friskt igen. Eller jag blir frisk och mår bättre igen..

Posted in: PICTURES

You might also like

Josephine Qvist - BRINNER PÅ HOTELLET Josephine Qvist - NEW HAIR Caroline Roxy - Pink happiness!! Josephine Qvist - FAN VAD BRA MAN MÅR
 • Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2

  Alla dina symtom kan vara tecken på stress. Kanske dags att besöka en läkare?

 • Madde

  Går det av vid hårbotten eller går det av i längderna? Fattar inte riktigt

 • Sesses

  Hej, be din läkare ta sköldkörtel prov.

 • Sandra

  Hej!

  Har haft precis samma problem och fick till och med kala fläckar och jag fick ingen hjälp från läkare.
  Men provade PRP, även kallat vampyrmetoden och det kan jag starkt rekommendera. Efter några veckor började jag se resultat.
  Jag gick hit https://www.bokadirekt.se/places/fimanuell-8070/vampyrmetoden-144309?sr=15299
  Har alltså alopeci, fläckvis håravfall men min vän som tappade hår pga stress blev också hjälpt av denna behandling.
  Lycka till!

 • Alexandra

  Jag lider med dig! Tappade mitt hår under mitt andra år.på universitet. En fläck mitt på bakhuvudet och det var pga stress. Efter flera månader började det växa igen och är idag snart 1 dm men jag kollar hårbotten efter varje dusch för att se om det börjat igen.
  Har du samma som mig kan ingen läkare göra något, du måste bryta den onda cirkeln. Jag fick lära mig att stressa mindre och ha koll på kosten.
  Kämpa på och kom ihåg att det växer ut.

 • Bell

  Det kan ju också ha o göra med att du använder dig av löshår, använder värmetänger och färgar håret mycket. Det mår tyvärr inte håret bra av alls och inte ovanligt att det slits av till slut. Allt som inte är ”naturligt” mår kroppen mindre bra av.

  • m

   Precis, jag skulle inte ha hår kvar om jag utsatte det för allt du gör. Löshår sliter enormt på egna håret pga tyngden som hela tiden drar i håret. Jag har haft tejphår en gång och aldrig mer, när jag tog ut det satt halva håret kvar i tejpen! Läkare varnar tom för det, kallas traction alopecia. I tillägg bleker du håret ofta och använder locktång hela tiden. Inte konstigt att håret går av. Prova att ta ut allt löshår och klipp dig kort igen. Låt frisören göra en mörkare balayage så du slipper bleka så ofta. Och skippa värmestyling!
   Sen skadar det ju inte att ta ett blodprov för att kolla om du har brist på något. 🙂

  • Kissie

   Använder det så lite som möjligt, tro det eller ej haha. Löshår har jag i för att ”dölja” skadan. Jag kan tyvärr inte gå runt med hår till öronen, för det är så det ser ut just nu typ.

   • Johanna

    Klart du kan gå omkring med ”hår till öronen” (antar att du menar kortklippt….)! Är ju hur snyggt som helst på de flesta och skulle säkert vara det även på dig. Tänk dig vilken förändring! Långt hår behöver inte vara lika med att vara snygg.

 • Hej

  jag tappade MASSOR av hår när jag åt minipiller och i tre månader efter att jag slutat med vanliga ppiller och satt i kopparspiral. Vet inte alls om du har något av detta men håravfall är ofta hormon/stressrelaterat. Kram

 • Sandra Hamberg

  Kanske dags att dra sig till läkaren?

 • Paula Smilee

  Kanske borde gå till läkaren att kolla upp det ? Eller kan det inte vara en kombination av stress, samt att du använder löshår, plattar det och andra saker som inte är bra för ditt hår ? :/

 • Milla

  b12 brist? Läs här! https://www.privatmedicin.se/medicinboken/nervsystemets-sjukdomar/vitamin-b12-brist/
  Och snälla, gå till en läkare. Blir uppriktigt orolig för dig! (jag jobbar som sjuksköterska). Massa kramar!!

 • S

  Du borde bli brunett då slipper du det problemet med att det går av kram

  • Kissie

   Tack för tipset men passar inte i brunt, får hitta en annan lösning! Tror inte det är pga hårfärgen. kram

   • S

    Blont hår är oftast torrare o man får ibland känslan av att det inte växer alls brunfär för håret mer fuktigt eller hur man ska säga o färger lägger sig på håret o inte som en blekning som sliter av

    Du rockar i brunt hår men blont känns mer som du förstår vad du menar må bäst

 • Julia Thorsén Marghad

  Sök läkare på vårdcentral. Jag tappade hår under 2 tillfällen, av folsyrabrist. Det var så mycket hår att min mamma frågade ‘vem är det som tappar så mycket hår?’ 😭. Överallt låg mitt hår – på mattan, borsten tömde jag flera gånger i veckan, huvudkudden, duschen, även min man drog med sig mina hårstrån! Drog man fingrarna genom lossnade massor 😭

  Sök läkare!

 • Anna

  Kom ihåg på att de också kan bero på att du tex får i dig för lite men oftast pga all blekning på håret

  • Kissie

   bleker håret typ aldrig nu för tiden och när vi väl gör det tar vi det mildaste och endast i botten, aldrig topparna 🙁 så är nog brist utav något..

 • Mikael

  Jag är också dålig på namn, men en person är ju inte sitt namn. Det är så mycket mer värdefullt om du kommer ihåg något personligt, än något så tråkigt som ett namn.

 • Missmartini

  Såhär mådde jag av b12 brist!!! Det är allvarligt!!! Kobalamin heter det när du tar blodprov och värdet ska ligga över 500(tyvärr acceepterar svenska läkare lägre värden), har du kobalamin under 500 rekomenderar jag att köpa methylkobalamin från helhetshälsa eller hollistic!!!! Absolut inte behepan från apoteket , det är för liten dos.. sen andra tillskott du kan äta är folat, msm, magnesium å c-vitamin!!!

  • camilla

   @Missmartini – hoppas du blev bättre?! Håller btw med… Hade själv ett Kobalamin-värde på 140 och fick ingen hjälp förrän jag själv ifrågasatte det. Håller också med om att Methylkobalamin (en form av B12) är betydligt bättre, det tas upp mycket bättre i kroppen. Det kan absolut vara brist på B12 (och/eller fler ämnen) som du har Alexandra. Ofta tycker dock läkarna tyvärr att det”inte behövs” att man kollar alla vitaminer och mineraler, men man kan testa det privat. Det finns flera företag som erbjuder det i Sthlm. Sök bara på typ ”hälsocheck blodprov stockholm” osv så hittar du flera..! Lycka till! 💕

 • E

  Samma symtom hade jag. Hade hyoptyreos. Käkar nu Levaxin. Håret och huden och alla andra bekymmer är nu borta

 • Carro

  Stress är ofta en stor anledning till att man tappar hår, eller att man inte får tillräckligt med näring i sig. Det vill säga järn, zink, magnesium etc etc. Sen är det även så att många människor åldras snabbt och har snabbare håravfall än andra. Sånt kan ligga genetiskt eller så har man bara otur. För det finns människor som är lika gamla, men den ena ser äldre ut och åldras snabbare än den andra. Håravfall i samband med åldring är också väldigt vanligt!

 • Linda

  Kolla upp ev vitamin- och mineralbrister samt sköldkörteln. Ofta vill läkare inte göra så många tester. Därför bekostade jag detta själv och upptäckte järnbrist. Gör detta test, man gör det på samma ställe som där vanliga sjukvården testar men man betalar själv: https://werlabs.se/halsokontroll-xl

  • Julia

   Gjorde också ett sånt test från werlabs, superbra! Visade sig att jag hade brist på B-vitamin och järn, började med tillskott och kände mig bättre efter typ 1 månad.

 • Caroline

  Kan bero på lite allmöjligt det där. Men jag tror främst att det beror på stress och din livsstil i överlag.

  Något jag själv har märkt av med tidigare erfarenheter när det kommer till håret. Så hade jag väldigt kasst hår när jag hade anorexi, men vet inte om det endast berodde på det. För hade naturligt råttfärgat hår, som därefter färgat svart, samt en massa SLITSAMMA blonderingar på det.

  Sedan vet jag att när jag för 2-3 år sedan hade lite utav en träningsnoja (en mild orthorexi kanske?) Så kunde jag då träna 2-3 timmar per gång 5-7 dagar i veckan. Och under denna tid var jag i överlag väldigt hälsosam, som jag även TROR liknar på hur du lever nu? Men jag fick nästan klagomål utav min pojkvän utav min träningsnoja då, men även för att jag tappade en MASSA hår också…

  Men ja, jag tror vet själv att jag kan vara lätt glömsk (inte så mycket till personer och namn) men till ja… saker jag ens ska göra om dagarna t.ex…

  Jag tror att du först och främst behöver varva ned dig lite. Inte kanske bara med hjälp av resor för att komma bort. Utan trappa ned lite på träningen, även om du blir rastlös.
  Och egentligen skulle du behöva ta en bloggpaus med (och allmänt ta avstånd från sociala medier) men vet att det sistnämnda blir såklart väldigt svårt för dig. Då bloggen är ju ditt jobb, men tror att din hjärna och psyke behöver ta igen sig från medierna… så gott det går!
  Och till träningen… träning är asbra, men är lätt att det blir för mycket av det med, även om man mår bra av det! Men kroppen säger till slut till, genom att t.ex. tappa håret.

  Men ja, självklart håller jag även med om de som skrivit ovan här också… kontakta GÄRNA en läkare också, speciellt om det inte blir bättre snart!

  Ta hand om dig!

 • S

  VAD i hela friden skulle du ha att vara stressad över? Du jobbar ju inte ens? Som ditt inlägg i torsdags – dina planer var att äta lunch med en kompis sen gå och fira att rapunzel fyllt 10 år… oh my vilket jobbigt och stressigt liv. Skulle du ställt in lunchen och tackat nej till födelsedagsfirandet så hade du haft… noll saker att göra den dagen…? Reality check please

  • 😎

   Haha! Nu kommer du att få massiv skit..! Det är såååå jobbigt att blogga och spela in videos 🙄

  • Tina

   Det går att vara stressad för mindre eller helt utan orsak. Man kan sitta hemma en hel dag, liggandes i soffan med hjärtklappning och olustig känsla. Stressen kan komma ikapp dig långt senare efter du faktiskt haft det stressigt.
   Tror dessutom att Alexandra gör mer än vad som nämns.
   Kan dessutom vara pga privata problem som kroppen gör uppror.

  • Maya

   Om du inte har en aning hur det är att driva en blogg, om vad stress är och hur stress bokstavligt talat kan bryta ner människor, snälla uttala dig inte om sådant. Lägg ner din energi på något annat än att trycka ner folk. Jobb som jobb, i dagens samhälle är det så otroligt många som lider av stress.

   Det låter som att du upplever stress, Alexandra. Jag själv var nära att gå in i väggen förra året, och kommer förmodligen få kämpa med mina stressymptom resten av livet. Hade alla möjliga konstiga fysiska åkommor. Kämpa på, varva ner nu innan det är försent. Återhämtning är A och O, men det kan kännas svårt att hinna med. För mig hjälpte det inte att gå till läkare, då de inte kunde göra något åt saken annat än att säga ”gå hem och vila”. Jag prövade min lycka hos en kinesiolog, och idag mår jag bättre än vad jag gjort i hela mitt liv 😊 Ett litet tips 👍 Styrkekramar!

 • N

  Jag har tappat jättemycket hår under en längre period. Förstod inte varför, kunde ta tag i en tuss och det var mycket kortare än mitt övriga hår och hade en mängd hår på utväxt för att det tidigare lossnat. Men det blev bara tunnare och tunnare. Kände mig även väldigt trött och fick lite andra problem. Då läkarna tog prover visade det sig till sist att jag led av kraftig järnbrist. Började äta tabletter och plötsligt nu ser jag att det inte ligger en hel peruk på duschgolvet efter att jag duschat utan knappt något alls. Min frisör tror dock att det kan vara stressrelaterat, men man vet inte. Jag tycker att det bästa du kan göra är att gå till läkaren och ta prover. Sluta inte om du inte får svar direkt. Kram till dig och hoppas att allt blir bättre.

 • Mandy

  Hej Alexandra, vissa av hår piller gör att mår illa, och jag brukar äta något inom en minut efter att ha tagit en.
  Jag klippte mitt hår kort 2013 och jag har super tjockt och ner till midjan nu. Jag gjorde intervention metoden, masserade hårbotten upp och ner. Jag åt hår kontroll från apoteket. Jag tog cocos olja i håret. Jag klippte inte det. Vårda topparna istället för att klippa det slita. Med mycket tålamod så går det! Stress skapar ju mycket hår loss.

  Hoppas det blir bättre.

 • Anders

  Hej

  Om du inte skulle pyssla med bloggen, vad skulle du då vilja göra i ditt liv?

 • Tips

  Ett tips för att lättare komma ihåg någons namn är att upprepa deras namn när ni hälsar. Tex ”Hej, jag heter Emma” så svarar du ”Hej Emma, Alexandra”. Try it 🙂

 • Ana

  Lösningen är att sluta stressa och ta hand om sig bättre <3

 • Sara

  Hoppas det löser sig. Har själv inre stress jag vet att jag måste ta itu med.

 • Magdalena

  TÄNK PÅ ATT: Hår växer långsamt! Håret faller inte av dagen efter/samma dag som man är stressad, utan det kommer månader i efterskott. Så stressad som du var i våras är det väl inte så förvånande? Ta det bara lungt, håret återhämtar sig snart 🙂

 • Anna

  Tresemme Keratin schampoo och balsam. TRESEMME!!! Använd ALDRIG det när ni ska ”lyxa till det” ! Det resulterade för mig i att en tredjedel av håret lossnade i duschen tills jag googlade upp tresemme och fann HUR många liknande hårproblem hos tjejer som helst av tresemme! Det schampot och balsamet är rena döden för håret, instantly!!! Lyxa INTE till det med tresemme när ni är på Hemköp. VARNING

 • Annelie

  Kolla sköldkörteln!

 • Malin

  Är du gravid kanske? Jag tappade sjukt mycket hår under min graviditet och hade även röda ögon för att jag var trött:)

 • Malin

  Jag håller med de som skriver att du ska söka läkare för att få reda ut vad som är vad. Må illa kan man göra av magsår eller gastrit (typ magkatarr) och det är lätt avhjälpt. Det kan också bero på helicobakter, något som också är lätt att bota. Men allt hänger ihop och det låter ju som stress. Jag tänker att du kanske är under en hård press från dig själv – hela tiden underhålla bloggen med sånt som drar läsare. Du har eg aldrig en sammanhängande ledighet, även om du kan göra tidsinställda inlägg osv. När var du ledig 4 veckor sist? Det är lagstadgad ledighet men som egen företagare är man inte ledig på samma vis – särskilt inte som bloggare kan jag tänka. Det innebär att du hela tiden har ett högre varv och en högre beredskap. Vi ”andra” är iaf lediga lö+sö utan arbete. Många av oss iaf. I kortare perioder kan man jobba ”alltid” men det är inte bra att göra år ut och år in. Jag tror att du – eftersom du är smart – behöver en mer intellektuell utmaning. Plugga? Gå en kurs som utmanar ditt intellekt. Det finns ju kurser på halvfart och kvartsfart och distans. Det skulle också gå att kombinera med ditt bloggande – jag tror inte att någon slutar läsa bloggen för att det är färre inlägg fö.
  Kortfattat: Var rädd om dig!

 • johanna

  Kan varmt rekommendera att prova att gör en PRP-behandling som är för människor som tappar hår, har hårsäckar som ligger i vilofas som behöver extra styrka! Det funkade bra på mig, kanske på dig med!

  http://www.akaciamedical.com/platelet-rich-plasma/

 • A

  För mycket torrschampo gör så att hårbotten inte kan andas! Så använd det inte mer än någon gång i veckan och se till så att alla rester försvinner när du tvättar det.

  Lycka till!

 • Elin

  Det är verklgien inte roligt att tappa hår, jag tappade hela händer fulla och fann då en behandling som heter prp och det hjälpte mig verkligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *