Min hudvårdsrutin

Vi börjar dagen med att gå igenom min hudvårdsrutin, för det är flera av er som har frågat om den! 🙂 Klickar ni på namnen av produkterna kommer ni till hemsidor som säljer dom, inga adlinks 😉 Där finns också mer information om varje produkt ifall ni vill läsa på mer om innehåll.

Noter att detta är vad som funkar för min hud, och jag är en ytligt fet hy. Det betyder att jag lätt blir fet, men på ytan av huden. För på insidan av huden är jag egentligen torr och behöver mycket fukt. Detta har jag fått fram genom att gå till hudspecialister.

1. Morgonen: Då tvättar jag ansiktet med en rengöringen Bioglycolic Face Cleanser från Jan Marini. Man tar en klick i handflatan och jobbar in den på torrt ansikte, sedan sköljer jag av den. Jag lägger på 3 droppar vitamin c serum, och sedan på med dagkrämen Antioxidant daily face protectant som också kommer från Jan Marini. Dagskrämen innehåller solfaktor 30 så jag är alltid skyddad mot solens farliga strålar. Serumet jag använder just nu är från Klairs och jag fick den i en glossybox om jag inte minns fel 🙂 Den innehåller vitamin c vilket är bra för solskadas hy.

2. Ansiktsmasker: Jag använder mig först och främst av Pumkin Enzyme mask från Peter Thomas Roth som jag ÄLSKAR! Det har jag skrivit många gånger förr, men den är verkligen så himla bra. Den peelar ansiktet ordentligt och jobbar med att ta bort döda hudceller och aktiverar huden. När huden känns ”tråkigt” och ”grå” tycker jag denna är perfekt.

Lika viktigt som det är att peela ansiktet är det viktigt att återfukta ansiktet. Jag använder mig just nu av Dragon’s blods hylauronic mask som funkar bra under natten eller under längre flygresor. Den doftar väldigt gott och ger ansiktet massa fukt. Dessa 2 masker använder jag 2 gånger i veckan för att se till att huden mår så bra som möjligt. Oftare behöver man inte köra ansiktsmask.

3. Derma pen! Denna behandling gör jag ungefär var 3e månad hos Forma Vita. Detta är min favoritbehandling för den ger så mycket. Den tar bort acneärr (jag hade ju mycket acne förut) och jämnar ut huden. Dessutom tar den bort små linjer (rynkor) och ger huden massa fukt. För det man gör är ju att göra massa små hål i hela ansiktet, och då kan man lägga på fukt som trycks in i huden bättre än vad ett vanligt serum kan göra eller hudkräm.

Denna behandling är dock inte så bra ifall man har problem med aktiv acne. Då rekommenderar jag ljusterapi som dödar bakterierna i finnarna. Detta kan man också göra hos forma vita vilket jag har testat några gånger. Tyckte det funkade väldigt bra på mig, gjorde även ljusterapi i samband med derma pen behandling för extra mycket effekt.

4. Innan jag går och lägger mig. Ja då tar jag bort sminket men en sminkborttagning (har ingen favorit för tillfället) och sedan tvättar jag med ansiktstvätten som jag även använde på morgon. Sen på med ett serum som ska lugna huden och dra ihop porerna (funkar sådär haha) och sedan på med en nattkräm från Jan Marini. Krämen heter Transformation Face cream som är en aktiv kräm. Den jobbar med små linjer och är väldigt ”aktiv”. Den tycker jag inte man ska använda om man har solat/ är utomlands. Då tar jag bara en skön, återfraktande kräm som inte har massa aktiva ämnen i sig. Det kan irritera huden som behöver återhämta sig efter solen.

Serumet jag använder just nu fick jag i ett pressutskick, kan inte säga speciellt mycket om den förutom att jag tycker den är skön och behaglig mot huden. Den drar dock inte ihop porer, det kan inte ett serum göra även om det står det på förpackningen. För att ”dra ihop” porer eller göra dom mindre är den kemiska peelingar som gäller, eller derma pen. Så ni vet 🙂

Posted in: PICTURES
Kommentarer (9)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *