Om jag blev gravid nu..

Hej och tack för en fin blogg 🙂 Har en fråga till dig: om du blev gravid idag skulle du då behålla barnet? Varför/varför inte?

Vill mest höra hur du resonerar. Är nämligen i den sitsen och tror att jag är i samma livssituation som du åldersmässigt, vill ha barn men hade egentligen inte tänkt skaffa det förens om ett par år, tror att min partner är den rätta för resten av mitt liv men bara träffats knappt ett år. Hur resonerar du, hade varit intressant att höra någon annans resonemang 🙂 Kram

Svar:

Jag vet inte när och om jag vill ha barn. Men om jag får gissa så kanske jag får suget efter barn om något eller 2. Kanske mer! Så hade det visat sig att jag var gravid nu, idag så hade jag inte haft några problem som helst med att göra en abort.

Jag har gjort aborter tidigare och det är inget jag tycker är pinsamt eller skamfullt. För det är det inte! Jag vill planera när jag ska få barn så jag kan ge barnet det bästa möjliga livet som det bara går. Jag tror att jag kommer vara den bästa mamman när jag är mentalt redo. Det gäller även mannan jag skaffar barn med, jag vill att han ska vara lika redo som jag är. För jag vill ju att mina barn ska ha den bästa pappan någonsin

Sen vill jag vara gift innan jag skaffar barn. Det beror på att man är 2 personer som tar fram ett barn till livet. Och mitt sug är inte så starkt efter barn så jag kan tänka mig att göra det själv ifall det skiter sig med min partner. Visst det kan ju skita sig även om man gifter sig och har gemensam ekonomi, men för mig känns det tryggare.

Ps. Tänk vilken tur att vi lever på en plats och tid där det är en självklarhet att få göra en abort och välja själva hur våra liv ska se ut 🙂 Länge leve det fria valet! 

kissie syster

Just nu njuter jag av att bara vara storasyster 🙂

Posted in: PICTURES
Kommentarer (92)
 • Mikaela - mitt livs resa mot viktnedgång

  Men hur har du lyckats med att bli gravid flera gånger?? Abort ska ju inte behövas om man inte är oförsiktig kan jag tycka. Känns slarvigt att råka bli gravid flera gånger 😶

  • Elins

   Vad är det för kommentar egentligen? ”Hur har du lyckats bli gravid flera gånger?”
   Finns ingenting i hennes inlägg som säger att hon använder abort dom preventivmedel, det är din egen uppfattning och en tråkig sådan.
   Ibland blir det inte som man tänkt sig och då är det väl fantastiskt att vi har ett val!
   Det går att vara skyddad men trots detta bli gravid. Det handlar inte alltid om att man är ”oförsiktig”.
   Ingen vill väl frivilligt gå och göra en abort för nöjes skull och för att det är enkelt!?
   Att vissa människor tror det visar bara på total ignorans.
   Jag själv har gjort två aborter, trots att jag var skyddad så blev jag gravid.
   Hör och häpna..

   • Mikaela - mitt livs resa mot viktnedgång

    Jag påstod inte någonstans att hon använde det som preventivmedel. Jag undrade genuint om hon använt skydd eller inte. Använder man skydd och blir gravid ändå – en väldigt tråkig olyckshändelse (om man nu gör abort). Använder man inte skydd – slarvigt och oförsiktigt. Kändes bara så lågoddsat att bli gravid 2ggr med skydd, men givetvis inte omöjligt uppenbarligen!

 • Evelin

  Varför har du varit så oförsiktig när de gäller skydd under samlag? Dålig förebild att du visar att du inte bryr dig om skydd.

 • kajsa

  Väldigt ansvarslöst av dig att normalisera abort på det sätt som du gör. Jag gjorde en abort och det var endast för att barnet ändå skulle dö pga missbildningar, trots detta kändes det moraliskt jobbigt att ta ett liv. Och för dig är det helt okej med ett friskt. smh

  • Magi

   Håller med, bra kommentar!👍🏼.

  • Elins

   På vilket sätt normaliserar hon abort? Allt hon säger är att hon har gjort aborter och om hon skulle bli gravid nu så skulle hon förmodligen göra en abort igen. För att hon inte känner sig redo. Vad är det för konstigt med Det?
   Hon säger inte att det varit enkelt och smärtfritt, att hon planerar att ha oskyddat sex så att hon kan bli gravid och sen göra en abort, allt hon skriver är vad hon gjort tidigare och Hur hon tänker nu.
   Är man inte redo så är man inte det och då är det helt fantastiskt att ha det fria valet..
   Sluta shamea hennes och kvinnors val.

  • Anonym

   Fast det är nog väldigt stor skillnad på att ”ta bort” ett barn som man har önskat och planerat än ett embryo som man inte ens ville ha från första början. Det är helt individuellt vad man känner inför en abort och bara för att du mådde skit över det så betyder det inte att en annan gör det. Beror nog helt på situation skulle jag säga.

  • Camilla

   Och hur i hela friden kan du veta att det/de foster Kissie aborterade bort hade varit friskt/friska? Synsk, månne? Det har du väl ändå INGEN som helst aning om. Korkat att ens spekulera i det.

 • S

  Tycker det är konstigt att du glorifierar abort på det här viset.. visst det är en rättighet och absolut bra att vi har det.. men känns bara klantigt rätt ut sagt att bli gravid flera gånger (oönskat..) klantigt och ansvarslöst. Abort är i mina ögon en sista utväg och inte ett ”preventivmedel”.

  • Elins

   Har hon någonstans sagt att det var något annat än en sista utväg? Nej..
   Läs igen!
   Hon skriver att hon gjort aborter, hon skäms inte för det och blev hon gravid nu så skulle hon troligen göra en till abort.
   Varför sticker det i ögonen över att vi själva väljer Hur vi ska leva och vad vi ska ta för beslut i livet?
   Du vet ingenting om hennes aborter, Hur hon blev gravid eller varför hon valt som hon valt och du har inte med det att göra heller!
   Det är inte lätt att göra abort och jag tror inte det finns en enda människa dom frivilligt skulle använda abort som ett preventivmedel, det är både psykiskt och fysiskt påfrestande och kan ha stora konsekvenser för framtiden.
   Tänk ett varv extra innan du slänger ur dig fördomsfulla kommentarer.

 • H

  Jag gjorde en abort för många år sedan som en slarvig 21-åring. Usch och fy så skönt det var då, den psykiska smällen kom först flera månader senare. Är idag ”glad” att jag ändå gjorde det, men kan känna sorg och skam och… tja, inte ånger men en slags skuld för att jag dödade ett liv som knappt han börja.

  Nu med två fina barn (med rätt karl) så skulle jag inte vilja eller kunna abortera ”bara ett foster” eller ”cellklump”. Det är ett begynnande liv.

  Men det är inte en dans på rosor bara för att man tror att man är med mannen i ens liv, det är svårt (hann vara ihop med min karl strax över ett år). Man hinner knappt lära känna varandra på den tiden, men man har ju förhoppningsvis resten av sitt liv på sig att göra det, med eller utan barn.

 • Doris och Nemo

  Jag är självklart för abort men jag vill inte se ett samhälle där unga ser abort som ett preventivmedel. Vi är skyldiga de som kämpat för oss att respektera aborter och så får vi inte glömma att det kanske inte är lika enkelt för alla. Glad att möjligheten finns, tack kvinnor och män som kämpat för oss, vi tar inte er kamp för givet.

  • S

   Ingen kvinna som gjort en abort tycker att det skulle vara ”en kul grej att göra igen”. Det gör ont, förjävla ont. Jag blödde konstant i fyra veckor efteråt också. Blev gravid trots preventivmedel.

  • Elins

   Det finns ingen som frivilligt skulle använda abort som ett preventivmedel. Det är dina försommar och tankar men så ser inte verkligheten ut.. Bara för att en väljer eller är tvungen till abort så betyder inte det att man ville vara i den situationen.
   Hur som helst, det fria valet. Det är jobbigt för vissa människor att förstå att vi faktiskt kan välja idag och borde få göra det utan att bli totalt lynchade.

 • Hazel

  Älskar det här fina landet och alla dess kvalité människor som finns. En av de är du Alex 🙂

 • Josefin

  Angående tidigare kommentarer så vill jag upplysa er om att man kan bli gravid, trots skydd. Jag känner MÅNGA som blivit gravida, trots kondom/p-piller/spiral osv..
  Jag tycker att det är fantastiskt att man som kvinna i Sverige har ett fritt val att behålla barnet eller avbryta en graviditet.
  Tänk dessutom på alla våldtäktsoffer som blir gravida, som inte är intresserade av att bära & föda fram sin förövares barn..
  Abort är BRA, så länge man inte klassar det som ett preventivmedel.

  • Abort

   Ser ingen här som är abortmotståndare. Det folk reagerar på är att hon säger att hon har gjort flera aborter och jag håller med om att det är oansvarigt och omoget. En gång är ingen gång, men flera är ett mönster. Sån extrem otur har ingen, då har man varit slarvig och oförsiktig. Det är också dumt att framställa det som att en abort är som att gå till frisören, för de flesta är det inte ”bara att göra abort”, det är väldigt jobbigt båda psykiskt och fysiskt att gå igenom en abort. Mina kompisar som gjort abort har mått jättedåligt och två blev deprimerade i lång tid. Har ni sett bilder på hur snabbt fostret utvecklas? Det är en liten växande människa där inne. Jag tror också att jag skulle göra abort om jag blev gravid nu, men det hade inte varit ett lätt beslut och det ska det inte vara heller. Det är verkligen inget man ska ta så lättvindigt som Alexandra verkar göra. Jag är för fri abort men tjejer som har sån ”otur” att de gör mer än två aborter borde tvingas gå en kurs i hur man använder preventivmedel…

   • Sally

    Svar till ”abort”: håller med dig helt, bra skrivet! Jag har gjort en abort en gång i unga år pga slarv, men skärpte mig o har inte behövt gå igenom det igen. Många har gjort en abort, men att göra abortER tyder ofta på att man är oansvarig o är inget man enligt mig bör glorifiera.

   • Josefin

    @abort jo tack, jag är själv förälder till två barn (snart) så jag är väl medveten om hur stort & utvecklat ett foster är i olika veckor 🙂
    Jag vet också att det är många som mår fruktansvärt dåligt över att göra abort & det förstår jag såklart också!
    Alla reagerar ju olika på olika upplevelser.
    Vissa anser att det är tyngre att göra abort än andra & jag uppfattar bara att Alexandra delar med sig av SIN upplevelse i hur hon känt inför/efter abort. Jag tror inte hon förminskar någon annans upplevelse & förlöjligar deras upplevelse.

    Och jo, jag har en vän som först blev gravid med p-piller, sedan spiral & till sist kondom.
    Hon ville inte ha barn & övertalade till sist en läkare att få ”strypa sina tillgångar” då hon var extremt fertil.

    • Elins

     Är ni helt knäppa?
     Vad ger er rätten att skuldbelägga en människa för dennes val?
     ”Man får göra en abort men fler än en så är det fel'”. Nej! Du får göra precis så många aborter som du vill och behöver.
     Verkligheten är inte guld och gröna skogar och det finns många orsaker till att man blir gravid ofrivilligt eller oplanerat och det finns många anledningar till att man väljer att göra en abort. Ingen av dessa är fel!
     Om ni nu gjort en abort så vet ni vad det innebär och tror ni på fullaste allvar att någon frivilligt skulle använda abort som ett preventivmedel? Har ni ingen verklighetsförankring överhuvudtaget?
     Sluta döma människor för att de inte väljer eller gör ”som man borde”. Låt alla kvinnor få ta del av det fria valet utan att behöva känna skam.
     Jag tycker Alexandra är grym som skriver att hon inte skäms över det, men jag antar det är just det som sticker i ögonen hos er? Att hon inte skäms för att hon har tagit dessa beslut. Att hon inte skäms för att hon skulle göra det igen.
     Ni borde skämmas över hur ni sitter och diskuterar vad som är rätt och fel gällande en annan människas liv och val! Skäms och kom ner på jorden och tillbaka till verkligheten – där saker inte alltid blir som man tänkt sig och man har rätt att ta egna beslut.

 • Sofia

  Jag tycker verkligen att abort är varje kvinnas rätt att bestämma. Förstår inte hur ni som kvinnor inte kan förespråka abort? Lever ni verkligen i år 2017? Tråkigt att se så många klagar på henne för att hon gjort abort.

  • Frida

   Håller med! Folk är inte kloka.

  • Magi

   Som sagt det är en MÄNNISKA , fast en liten, som man DÖDAR. Din mamma kunde oxå gjort abort, är du inte glad att hon inte gjorde det? Bara för det är 2017 är det inte ok att ta oskyldiga liv.

   • Sofia

    Fast om min mamma gjort abort hade jag inte vetat det? Jo klart jag är glad men om kvinnan inte vill ha barn och har skyddat sig ordentligt tycker jag inte att hon ska tvingas föda, förstår inte heller hur folk inte kan tycka det inte är varje kvinnas rätt att SJÄLV bestämma vad hon vill göra.

   • S

    Nej. Det är ett embryo. Inte en människa.

    Har aldrig gjort abort, men hade inte tvekat en enda sekund på att göra det om jag blivit gravid idag. Tror inte jag hade mått ett dugg dåligt, men det kan jag såklart inte förutspå.

   • Ana95

    Läs på innan du uttrycker dig. Det är inte en människa ÄN. Vid det tillfälle är det bara ett foster som har inga känslor och förstår inget.
    Och man får bestämma själv hur man vill göra och Alexandra gjorde alldeles rätt för det är bättre att inte ge liv alls än att ge ett eländig liv.

  • Sally

   Tycker inte det verkar finnas några abortmotståndare här. Däremot finns mogna åsikter om att abort inte är något man ska missbruka.

  • Paulina

   Är du trög eller? Du har inte fattat vad folk har skrivit? Det handlar inte om att vara emot abort. Det hadlar om att inte ta lätt på aborter. Det är inget man normalt sett gör i en handvändning och gör man det ändå, är man inte mogen att ha sex överhuvudtaget! Då ska man avstå istället.

  • Paulina

   Det är ju bara snorungar som kommenterar på din blogg. Det borde väl säga en hel del?! Gör man upprepade aborter så har man inte sex på ett ansvarsfullt vis och då ska man avstå. Jag är absolut inte emot abort. Men de borde ju ringa en klocka ifall man gör det då och då. Och dessutom skriver om det som att de vore helt normalt.

   • Minna

    jag tycker att det är fantastiskt att vi har rätten att göra abort. som många sagt är de flesta som sagt emot alexandra inte abortmotståndare, utan tycker bara att man kan vara mer ansvarsfull när det gäller skydd. MEN, de som på fullaste allvar tycker att det är fel att göra en abort, att man dödar ett barn, förstår jag mig verkligen inte på. HUR kan ni värdesätta ett litet, litet embryo framför en livs levande kvinna? En kvinna vars liv kan bli förstört av att inte ha fått göra abort. hade rätten att göra abort dessutom inte funnits hade så otroligt många barn fötts i familjer som inte är redo – och barnet får ett betydligt sämre liv. Hur kan ni tycka att det på något sätt är bättre att låta någonting helt utan känslor eller sinne för minsta lilla vara, för att sedan födas och växa upp hos människor som inte alls var redo, än att ge människor chansen att vänta?

 • Frida

  Men Gud vilka kommentarer! Hur vet ni att hon inte skyddat sig? P-piller skyddar inte alltid, kondomer kan gå sönder osv osv.
  Nä, sluta döm hur andra gör med sina liv. Sköt erat istället.

 • my

  Att ha barn är ett jättestort ansvar så det ska verkligen vara välkommet. Barnet har rätt att få trygghet och massa kär lek och värme. Massa barn blir lidande pga föräldrar som ej kan ge dom detta. Det är så fel och tragiskt. Och kan leda till att barnet får problem i vuxen ålder. Så när man är mogen att självklart sät ta barnet i första hand då kan man glädjas åt att bli mamma.

 • S

  Men vaddå dömer? Lägger man ut en sådan text på ett offentligt ”forum” så får man väl räkna med att folk har olika synpunkter? Fattar inte, ska vi applådera och nicka ”jajamen fantastiskt bra” om vi verkligen inte ser på abort på samma vis?

 • Hanna

  Det är skillnad på att döma någon för deras åsikt, och att vara av annan åsikt. Man behöver inte applådera och jubla över nåt man inte själv står för, men man inte heller sitta och peka med fingret om man inte suttit i samma situation.

  Man har rätten till att tycka att abort är att döda ett oskyldigt liv, men man måste ocksså uppskatta att alla inte känner så. Det måste vara var och ens val, och vi kan inte döma andra pga deras. ”Just because you’re on a diet doesn’t mean I can’t have a doughnut.” ‘Nuff said.

 • Camilla - 22 år, fru, shoppingtokig och bloggare!

  Vi vill också vara gifta innan vi blir med barn. Och det är vi nu, och försöker för fullt =) Följ allting på min blogg!

 • Mathilda

  Hur hade du känt om Andreas ville behålla det? Nyfiken 🙂

  • Kissie

   Inte hans val så det hade inte rört mig i ryggen i dags läget. Kanske om något år eller 2 när jag väl börjar fundera på att skaffa barn ”på riktigt” 🙂

   • .

    inte hans val ?? hur då inte hans val om det var han som skulle göra dig gravid ?

   • Tanja

    Nu säger du emot dig själv. Du är tydlig med att mannen är delaktig i att göra någon gravid och borde ta sitt ansvar men han har inget att säga till om när det kommer till att behålla barnet eller Inte? Är ansvaret lika mycket hans är ju beslutet också lika mycket hans.

  • Kissie

   Jag inser nu att jag kommenterade lite galet.. Jag menade givetvis inte att jag skiter i vad Andreas säger och vill, hans åsikt betyder såklart väldigt mycket för mig. Jag ville bara visa hur bestämt jag ser på att det är kvinnan som bestämmer, och inte mannen. När det kommer till just att föda barn 🙂 Hoppas du förstår hur jag menar. Är en feminist med starka åsikter som fortfarande älskar och respekterar sin pojkvän. Kram

 • H

  En annan sak, som kanske inte så många tänker på i den här frågan. (En tanke, så ni behöver inte bli så kränkta om ni ej håller med)
  Är det inte lite konstigt hur vi alla uppmuntras till att ha sex, mycket sex med okända och kända och allt däremellan, att skolor och ungdomsmottagningar delar ut preventivmedel och informerar om smittor och risk för graviditet etc,
  Men man får väldigt lite information om en abort. Man uppmuntrar till lössläppthet i alla medier, i filmer och reklam, i vartenda medieformer spelas det på sex, men utan att egentligen ha ett egentligt konsekvenstänk. Alltså, jag tycker det är sjukt i alla fall.
  Inget skydd ger 100% skydd. Avhållsamhet då, eller sterilitet.

  Varför ska alla uppmuntras att ha så mycket sex hela tiden?

  Kanske är det jag som blivit för gammal…

  • Tina

   Håller med dig. Jag ångrar ärligt talat ett flertal pers som jag haft det med i yngre dagar av fel anledning. Dumt att man trodde då att det var ”bra” att ligga mycket och med många. Särskilt den tiden då man alltid fick frågan ”hur många har du legat med?”

   • H

    Ja, det är en sorg för mig med… trodde jag var Samantha i sex and the city men egentligen handlade det om ett slags bekräftelsebehov, som i slutändan blev ett självskadebeteende.

    Nu när jag lever med ”mannen i mitt liv” som är far till mina barn önskar jag (hur töntigt och löjligt det än låter) att jag kunnat ge honom ”ensamrätten” till min kropp. Att vi två tillsammans hade fått dela något speciellt endast med varandra, istället för att man ska känna sig som en äcklig spottkopp. (OBS alla lättkränkta, det är Jag som KÄNNER mig som en spottkopp, säger INTE att de som ligger med många ÄR en spottkopp).

 • Dina

  Din kropp, ditt val!

 • Jojo

  Men snälla ni som säger att hon har slarvat med preventivmedel. Skojar ni? Man kan bli gravid trots att man går på P-Piller, spiral och andra preventivmedel. Kondomer kan spricka. Skärp er!

  • Viktoria

   Fast kollar man på statistiken är de allra flesta preventivmedel 99% säkra om de brukas på rätt sätt. Det är 1 på 100 som blir gravid, och att det skulle hända Alexandra flera gånger på ett par år är högst otroligt. Att kvinnor gör aborter flera gånger tyder på slarv med preventivmedel eller att man helt enkelt inte skyddat sig, om man endast ser til statistiken alltså. Det kan inte komma som en överraskning att befruktning sker genom samlag, så är man inte mogen nog att ha samlag på ett ansvarsfullt sätt bör man inte ha det överhuvudtaget.

   • Jojo

    Jag kan t.ex inte ta P-piller då jag har epilepsi, och om jag skulle ta P-piller så skulle min medicin faktiskt slå ut det. Och tro mig, kondomen har spruckit flera gånger för min pojkvän. Jag har dock haft turen att inte bli gravid. Min poäng med detta är att alla kan inte bruka hormonella preventivmedel t.ex och ibland så är inte alls preventivmedel 100 % säkert. Så att Alexandra har råkat bli gravid ett par gånger måste inte alls handla om att hon har slarvat. Det kan ha varit ren otur också. Och som sagt, det är mannens ansvar också 😉

   • Sofie

    Fun fact, Viktoria, är att den där sista procenten som gör att p-piller inte är helt säkra är orsakade av ett fåtal personer som är väldigt fertila och således har blivit gravid FLERA gånger trots p-pillret de äter. Det är alltså inte så att varje enskild person har en risk att bli gravid 1/100 ggr som de har sex när de går på p-piller. Jag, som inte är sådär jättefertil, skulle sannolikt aldrig bli gravid medan jag äter p-piller, medan en annan person med högre fertilitet kanske har en risk att bli gravid 5/100 ggr. The more you know.

 • Sofie

  For et kommentarfelt!

  Å ta en abort eller flere er et individuelt valg man tar, på bakgrunn av hva man selv føler. ”Flere aborter” betyr ikke at hun har hatt 20stk, det kan like gjerne være kun 2stk det er snakk om. Noen ganger er det svikt i prevensjon, noen ganger var man uforsiktig og uheldig. Kanskje ikke det var selve barnet som var problemet men hvem som var far? Kanskje var det alder, livssituasjon eller helsetilstand som var årsaken?

  Ikke gå utifrå at en abort blir tatt ”bare fordi” det kan være så mange grunner bak det.

 • Karma

  Oftast ör det slarv som gör att man blir gravid om och om igen. Inte ok.
  Sen ska man ha klart för sig att aborter kan göra det svårt att bli gravid när du sedan önskar det.
  Att bli gravid är en gåva…inte något du väljer själv helt säkert. Detbkan bero på stt man inte har en match med sin partner tex. Eller att partnern inte kan få barn.
  Mycket som ska klaffa den dagen.
  Så. Abort..självklart men använd det aldrig som ursäkt för slarv.
  //Karma

  • Elins

   Ingen som sagt att det är en ursäkt för att slarva och det är nog ingen som skulle vilja använda det som en ursäkt heller. Har man gjort en abort vill man inte göra det igen. Punkt. Detta innebär dock inte att man inte kommer / måste göra det igen och det är väl det som alla måste förstå.

   Sluta ha förutfattade meningar gällande saker där dina fördomar är allt som styr.
   Man gör som man vill och man ska fan inte behöva skämmas över att ha gjort abort.
   Vi lever i en helt annan tidsålder nu och under helt andra förhålladen. Sluta försöka upprätthålla gamla ideal där kvinnor ska skämmas och beskyllas för allting.
   Vakna!

  • Anonym

   Har du källor på att abort gör att man har svårt att bli gravid sedan när man önskar det?

 • Erika

  Vad mycket butthurt människor det är i ditt kommentarsfält och nu har Expressen skrivit om detta också 😤
  En kvinna har rätt att göra hur många aborter hon vill utan att få massa skam mot sig. Det finns dom som har oturen att bli gravid flera gånger trots att hon är noggrann med preventivmedel, sen kan vi väl vara ärliga. Preventivmedlena på marknaden idag är riktigt usla, riktigt usla.

 • Sofia Reumert

  Vad trött jag blir på detta ”man ska inte använda abort som ett preventivmedel”. Vem fan gör det? Har aldrig hört talas om någon som skiter totalt i att skydda sig och springer och gör aborter titt som tätt, som om det vore ett bekvämt sätt att slippa få barn?! Har man gjort flera aborter är det inte alls säkert att det beror på slarv eller att man är oansvarig. Vissa har lätt att bli gravida precis som vissa har svårt att bli det, och preventivmedel är aldrig 100 % säkert. Tror inte det finns en människa i världen som tycker det är kul att göra abort, så lägg ner snacket om att folk skulle göra det som något annat än en absolut sista utväg.

  För övrigt tar inte aborter så hårt på alla. En del blir deprimerade och mår jättedåligt av att behöva göra abort, absolut, men för vissa är det inte ett dugg jobbigt. Så är det bara. Det pratas bara aldrig om de ”positiva” abortupplevelserna för att vi kvinnor mer eller mindre förväntas leva och andas enbart för att bilda familj, så att inte bry sig nämnvärt om en abort är tabu som bara den.

  Jag skulle också springa och göra abort på direkten utan att ens behöva fundera på saken om jag blev gravid. Men jag är ju en sån där skitkonstig tjej som absolut aldrig vill ha barn. 🙂 Alla behöver inte tycka likadant om aborter, men man ska aldrig beskylla någon annan för att deras val inte stämmer överens med vad man själv hade gjort i samma situation. Det rör väl ingen annan än Alexandra om hon gör abort? Personligen ser jag hellre att fler gör abort än att det föds en massa oönskade barn som inte får ett drägligt liv, hamnar hos socialen osv. För barnens skull!

  • Anna

   Sofia Reumert; tack för en fantastiskt bra kommentar! ❤️

  • Sofia

   Åh va bra kommentar! Det var exakt det jag menade innan!

  • Viktoria

   Så du tror på riktigt att människor hellre skulle välja att inte födas, istället för att ha en tuff uppväxt? Och hur många barn har inte varit oplanerade och kanske till och med oönskade men ändå fått ett fantastiskt liv med en fin familj? Dessutom finns det alternativ även om du föder ett barn och själv inte vill ha det, adoption till exempel. Abort handlar i största allmänhet om slarv bland kvinnor som är för priviligierade för sitt eget bästa. Vi har blivit inpräntade att vi måste hålla kampen uppe och kämpa för våra rättigheter. Det är alltför viktigt att skydda sin kropp och sitt liv, utan den minsta åtanke på livet som man avslutar. Men vad har vi för rättighet att bestämma vilket foster ska födas och inte? För avsett om man vill kalla det människa eller inte är det trots allt ett liv.

   • Ida

    Viktorias kommentar gör mig oerhört provocerad. Jag antar att du inte haft en svår uppväxt själv? Det är inte som att uppväxten bleknar till ett svagt minne när man blir 18 och att resten av ens liv är som en dans på rosenblad. Den där uppväxten gör sig påmind, mer än många brukar berätta om. Själv hade jag gladeligen önskat att min mamma avslutat det hela medan tid fanns, och väntat till en bättre tidpunkt i livet, för då hade jag inte behövt gå igenom det jag gjort eller leva med minnena av det idag (i form av PTSD med flashbacks). Det är heller inte bara barnets liv som påverkas om en kvinna tvingas att bära och föda det, det är kvinnans liv också. Det är alltså två liv som riskerar att förstöras, istället för att hon går till en klinik och får välja själv att avsluta graviditeten. Det är inte heller ”bara att adoptera bort”, snacka om att ha en romantiserad bild av det hela.
    Att det är en liten människa som flera skrivit är också rent bullshit. Det är ett embryo, eller på sin höjd ett foster – som vid den tidpunkten inte är levnadsdugligt utanför livmodern. 25% av alla graviditeter slutar i missfall, och de allra flesta aborter görs medan missfallsrisken fortfarande är väldigt hög. Man kan alltså inte säga att ingen abort = ett barn i slutändan.

    Jag har själv gjort en abort (medicinsk, dvs hemma med tabletter). Det var traumatiskt, det gjorde fruktansvärt ont, och därefter hade jag blödningar 15-25 dagar per månad i över ett år. Det är liksom ingen enkel utväg som man väljer för att det är kul. Men när alternativet är att bära fram ett barn som man sedan ska ta hand om på bästa möjliga sätt i minst 18 år framöver och inte kan se hur man ska göra det på ett värdigt sätt, då kan aborten trots allt kännas värt det. Sen är det skit samma vad det beror på. Om det var att man glömde ett piller, om det skedde trots preventivmedel, om man blev våldtagen, om kondomen sprack, om mannen visade sig vara ett as, om man vill genomföra en hel utbildning först, om man vill satsa på karriären ohämmat ett tag till, det spelar ingen som helst roll. Om man som kvinna upptäcker att man är gravid och inte kan/vill ha ett barn i nuläget så har vi i Sverige förmånen att gå till en fräsch klinik för att genomföra en abort med hjälp av medicinskt utbildad personal. Utomlands finns det de som försöker lösa det på egen hand, med stålgalge som förs upp i slidan, slag mot magen och andra farliga och osanitära varianter, och kan i vissa fall dessutom bli straffad med döden för det man gjort. Valet ligger till syvende och sist allt alltid hos kvinnan, men i vårt land kan det göras på ett betydligt säkrare sätt och det tycker jag att vi verkligen ska värna om.

    Och när Alexandra skriver att hon gjort ”flera aborter” behöver det inte handla om en handfull, det kan lika gärna vara två st. Två oönskade graviditeter på… säg 10 års aktivt sexliv, det är inget jag tolkar som att hon använder det istället för preventivmedel.

   • Elins

    Ber om ursäkt på förhand för denna kommentar då den är totalt känslobaserad och okonstruktiv men…
    Är du helt knäpp Viktoria ? Jag har aldrig läst något så dumt i hela mitt liv.
    Jag är ledsen för din skull att du känner så och att du ser det på detta sätt. Jag är faktiskt ledsen för samtliga människor som tänker såhär.
    Det är helt sjukt att vissa tycker att det är okej att föda ett barn man inte vill ha eller som man inte är redo att ta hand om, som man inte klarar av, som man vet inte kommer få det bra. Att det är bättre att sätta ett liv till världen där den ska leva i misär än att göra en abort.

    Det är inte valet om abort som är ansvarslöst det är tankesättet som du och många andra har som är totalt ansvarslöst och utan verklighetsförankring.
    Jag förstår inte hur det finns människor som tänker på detta sätt och jag förstår inte varför de finns heller.
    Abort är en möjlighet vi inte haft förut och det finns inget negativt i att ha det alternativet.
    Jag vill ge mina barn de bästa förutsättningarna de kan få och jag är tacksam över att jag själv kan bestämma när jag är mogen att skaffa barn.
    Och vi har all rätt att bestämma över om vi ska eller inte ska behålla ett barn. Det ska aldrig ifrågasättas.
    Någon måste ta hand om, älska, vårda, uppfostra, lära och vara ansvarig för en ny människa i resten av sitt liv. Är man inte redo för det så ska man inte göra det.
    Jag ser på det helt tvärtom. Barn är inte något man bara skaffar hit och dit, föder och ger bort till någon annan på löpande band. Det är otroligt ansvarsfullt att tänka som Alexandra och jag önskar att fler tänkte på samma sätt.

    Att skaffa barn bara för att man blir med barn är helt … ja.. Inga kommentarer.

 • sofia

  Förstår din tanke där, dock ska man ju försöka undvika det, så använda kondom skulle väl va de optimala eg, men förstår dig.
  Inget skydd är 100% säkert dock. Förutom avhållsamhet.

  http://www.tradera.com/profile/items/4444223/just4her

 • Malin

  Hej Alexandra

  Tänkte bara höra hur de är med din bror, har inte läst om honom på ett tag, hoppas de är bra med han.

  Kramar

 • Lovisa

  HE RRE GUUD så mycket kvinnohat bland kommentarerna. En abort är en abort och vår rättighet, alltså inga problem om man vill göra en. En kille som får utlösning i en tjej har dessutom sagt ifrån signaler ansvar om abort eller icke abort. Han hade chansen innan han kom att välja och ingen klagar på mannen när det görs en abort, trots att han är 50% delaktig i fostrets existens.

  Bilda er lite, läs på om 70-talets feministvåg som banade väg för aborter, p-piller, dagis (så kvinnor skulle kunna jobba) etc så kommer ni nog få bukt med ert kvinnohat 🙂

 • Anna

  Men hallo, stopp!!!

  Är det är någon av er som kommenterat som vet vad som ligger bakom Kissies tidigare aborter?!
  Det är som sagt så att inget preventivmedel är 100% säkert… och det är inget lätt beslut, alla har sina grunder. Så innan ni känner till hela sanningen, snälla: sluta vara så nedlåtande och dömande!!!!

  Jag kan hålla med om att det är lite olyckligt skrivet. Men jag tror inte meningen var att ”ta det lätt” med aborter utan att glädjas över att vi har den friheten i Sverige.
  Kramar🤗

 • Anna

  Så många som tycker att Alexandra har varit oansvarig men verkar glömma bort den andra parten som medverkat i samlaget. Jag har då aldrig heller hört talas om någon som använder abort som ett form av preventivmedel? Olyckor sker, misstag begås men skulden verkar alltid ändå bestå på kvinnans bekostnad. Jag har inte träffat många, men några enstaka som blivit gravida på grund av ett eller annat misstag, fel, slarv, varje gång så är det alltid kvinnan som fått stämpeln ”ansvarslös” HON bör ha vetat bättre och HON bör ha tänkt efter etc. Man anser kanske måste alltid tänka flera steg framåt då de måste leva med misstaget, men det krävs ju ändå två för att bli tre. Många verkar glömma det.

 • Diana

  Jag tycker heller inte att det är skamligt eller nått med att göra en abort men jag tycker däremot att det låter hemskt när du säger att du gjort det FLERA gånger… varför utsätter du din kropp för sånt? Du vet riskerna va? Känns så hemskt om du ”förstör” din kropp och riskerar att bli steril. Eller är det bara myter?
  Hur som helst, du gör precis som du själv vill med din kropp men försök att vara lite mer försiktig och inte använda aborter som ett preventivmedel. 😉

  • Cim

   Lyckade aborter utan infektioner osv gör en inte steril. Detta är en myt som ligger kvar för att SKRÄMMAS!
   Dom flesta aborter görs som när kroppen själv skapar ett missfall. Kirurgisk abort (större foster) innebär lite större risk pga instrument i livmodern MEN även där är det så pass utvecklat nu att risken för skador är liten.

 • Sofia

  Jag är absolut för abort och anser det inte vara skamfullt på något sätt, men jag får också en känsla här av att du normaliserar abort. Abort är en tråkig lösning och inget man behöver skämmas för, men inte heller något man ska ta lätt på. På dig låter det ju som att du och din partner bara kommer fortsätta med abort ”tills tiden är rätt”. Nu känner jag inte till omständigheterna runt dina tidigare aborter men nästa gång kan du vinkla det annorlunda när du skriver om abort och en kvinnas rätt till abort.

 • alice

  att kvinnor än idag vill shame’a andra kvinnor för att de genomför aborter. fuck off

 • Cecilia

  Kissie söker drama igen suck.. Då expressen skrivit igen om henne och detta inlägg..

 • Maja

  Känns som om väldigt många här har en för låg ålder för att bara förstå hur och vad Alexandra menar!
  Jag tycker precis samma när det gäller aborter. Så bra att det finns och att man får ett val. Jag har gjort en abort en gång och står för det och ångrar mig inte alls.
  Hade jag blivit gravid även idag hade jag gjort en abort. Detta har inget att göra med hur man känner för just barn utan väldigt mycket runtomkring.
  Och självklart kan man bli gravid även om man skyddar sig!
  Herregud. Slappna av och låt varje person ha sin egna åsikt istället!

 • Lina

  ÄLSKAR DETTA

  Det ska inte behöva vara skamfullt med abort. Jag har gjort en. Det var fan hur lätt som helst. Käkade godis och glodde på film medan jag väntade på at tabletterna skulle göra sitt.

  Heja dig alltså. Har typ en crush på dig och hur du ser på livet. Och jag är snart 30 och gammal liksom. Haha

 • johanna

  jag skulle ALDRIG göra abort! Är gravid för första gången nu i v. 20 och när man känner av den lilla i magen som växer och växer så vet man redan att man älskar bebisen och det skulle krossa mitt hjärta om han/hon skulle dö! 💕 men folk får ju välja själva vad dom gör men enligt mig är det sjukt att hur någon har ett hjärta att ta och döda det lilla blivande människan.

  • Anonym

   Men det beror ju på från person till person. Jag vill till exempel inte bli gravid, jag har FOBI för att vakna en morgon och pissa positivt på en sticka, det är HELT seriöst det absolut värsta som skulle kunna hända mig i dagsläget. Du däremot har uppenbart inte känt den känslan eftersom du är gravid och vill fullfölja graviditeten. Sluta döma.

 • Linda

  Många har tagit upp de etiska och emotionella övervägandena vid abort, vilka är de första de flesta tänker på. Men begrunda också vänligen de ekonomiska aspekterna av att det görs tiotusentals aborter i Sverige varje år, majoriteten av vilka hade kunnat undvikas enkelt genom användande av preventivmedel. Det är sammanlagt miljontals kronor VARJE ÅR som sjukvården skulle kunna använda till bättre nytta inom andra områden som forskning om t.ex. (barn)cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, althzeimers, parkinsons etc.

  • Ida

   Fast nu är det ju inte så att pengar till forskning ligger i samma pott som övriga sjukvården (det mesta finansieras privat genom t.ex. stiftelser där forskarna kan söka medel för enskilda projekt). Så dom pengarna hade mest troligt inte alls använts till att hitta botemedel mot cancer eller andra sjukdomar. I flera landsting är dessutom vissa preventivmedel subventionerade, vilket innebär att landstinget betalar hela eller delar av dom, det kan jag lova kostar mer än en abort i slutändan (men det är absolut positivt att det finns!!).
   Dessutom är de flesta aborter medicinska, dvs görs med tabletter. Det kostar inte sjukvården mer än vad det gör om du går till läkaren med en urinvägsinfektion eller lågt järnvärde.

   Ska man tala ekonomi kan man istället tänka sig hur det blir om man inte gör abort. Kvinnan kanske mår dåligt av sin graviditet och behöver både läkarvård och sjukskrivning (inte ovanligt), då kostar det pengar för både landstinget, staten och till viss del arbetsgivaren. Sedan är det förlossning, vilket kräver sjukhussäng och personal – landstinget betalar igen. Därefter föräldraledighet, där det i runda slängar handlar om ca 450 dagar med ersättning från försäkringskassan (staten). Barnet ska sedan få barnbidrag under sin uppväxt, det betalar staten (strax över en kvarts miljon landar det på). Dagis ska hen givetvis erbjudas när föräldrarna ska tillbaka till jobbet, för dagis betalar man som förälder en struntsumma (omkring en tusenlapp per barn om man jobbar heltid) eftersom kommunen går in med resten. Sen är det obligatorisk grundskola, den betalar kommunen (har tyvärr inga siffror på det, men du kan ju tänka dig att lokaler+personal+mat+förbrukningsvaror+böcker m.m. går på en hel del under nio-tio år). Sen kommer gymnasiet, där kommunen åter igen står för notan. Universitetsstudier efter det? Staten betalar både utbildning, ger bidrag och erbjuder ett väldigt förmånligt lån. Mest troligt kommer barnet skada sig eller bli sjukt och kräva läkarvård under sin uppväxt, där får landstinget bekosta besöken hos sjukhus/vårdcentral. Skulle skadan eller sjukdomen mot all förmodan vara av riktigt allvarlig karaktär kanske hen aldrig kommer klara av ett jobb, och kan på så sätt inte bidra till statskassan genom att betala skatt utan fortsätter att kosta genom sjukpension, eventuell assistent, anpassningar i hemmet o.s.v.
   Så, ska vi inte ta och spara kommunen, landstinget och staten de pengarna, genom att fortsätta att erbjuda abort till de kvinnor som vill genomföra en sådan? Det blir ju trots allt så mycket billigare, och vi skulle ju tänka ekonomiskt…

   • Linda

    Inlägget var inte till för att ställa möjligheten till abort mot att begränsa abort, utan att poängtera att MAJORITETEN av de aborter som utförs faktiskt enkelt kan undvikas. Det måste vi ju faktiskt vara överens om. Och att belysa att ett val på individnivå får genomslag (ekonomiskt) för en större grupp, då denna service således ”överkonsumeras”, (eftersom de allra flesta oönskad graviditet enkelt hade kunnat undvikas helt och hållet).

    Jag vill inte inskränka nuvarande abortlagstiftning och inte heller se några oönskade barn födas.

  • S

   Vi hade också kunnat undvika miljontals kostnader i vård om folk bara lät bli att röka. Eller äta onyttigt. Eller dricka alkohol. Eller vara oförsiktiga på fyllan. Etc. Vilken typ av vård tycker du det är okej att betala då menar du? Personligen stöttar jag hellre abort än de som får lungcancer av rökning.

 • Paula Smilee

  Visst är det bra att vi lever i ett land där vi har tillgång till abort och får själv välja om man vill behålla det eller inte. Jag har personligen aldrig gjort en abort i hela mitt liv men jag hade heller aldrig kunnat göra det. Jag förstår inte hur man kan ”råka” bli gravid flera gånger och sedan göra abort gång på gång. En gång är väl ”okej”.. men inte flera gånger. Nu vet jag inte om det är för att man har varit oansvarig eller ändå råkat bli gravid trots att man skyddat sig. Men om man nu har blivit gravid så många gånger för att man har varit oansvarig och ”kört på” utan skydd så tycker jag bara att det är rent ut sagt för jävligt.

  Jag blir irriterad på tjejer som använder abort som ett preventivmedel istället för att skydda sig när dom har sex ! Vidrigt hur visa tjejer tar abort som om det vore att köpa en tröja och sedan göra sig av med den. Fyfan.

 • En besviken kvinna

  Jag blir chockad, jag blir illamående och jag blir så besviken att det finns så många kommentarer här med fördomar, anklagelser, utpekande och försök till att ge en annan människa skam känslor och eller försök till att trycka ner en annan kvinna.

  Det är sjukt och pinsamt att vi kvinnor fortfarande måste förklara oss, bevisa att det inte är som många tror eller ens försöka försvara oss själva i olika sitituationer som abort, våldtäkt, sexuella trakasserier, kommenterar på en blogg eller ute bland folk tex och eller använda skamliga ord som används för att förklara just en kvinna men ja listan är mycket längre.

  Många kommenterande här verkar tänka ”jag är så mycket bättre för jag skulle aldrig göra en abort” sorry babe but you are so wrong in so many ways…

  Vad är så skamligt och dåligt med aborter som utförs eller kommer på tankarna bland olika kvinnor? Vad är aldrig? Can you see in to the future? Kan du se om du ALDRIG skulle göra något? Om du kan se in i framtiden och se att något ALDRIG skulle ske så borde du va så rik och upptagen just nu att dem flesta kommentarerna inte borde finnas här för schemat är tight….

  Här är några punkter du, ni och alla dömande people borde läsa innan ni spottar ut pinsamma anklagelser och fördomar:
  * om du av misstag…. news flash everyone… skydd och medicin är aldrig 100% säkert, det är inte alltid tillgängligt, fungerande, säkert, billigt eller möjligt att ha till hands varje gång samlag är på väg att ske…. blir gradvid, inte är redo att föda, ta hand om ett barn och situationen eller möjligheten inte finns till ett bra liv för detta embryot ja denna listan är lång också men ni fattar poängen så finns det ett medicinskt säkert sätt att avsluta något som skulle kunna ha gått snett eller bli helt jävla underbart men det är sjukt fantastiskt att vi har ett val ellerhur? Man kan inte se in i framtiden eller heller alltid vara 100% förbered 24/7….
  * om du eller en vän eller någon annan här på jorden blir våldtagen kan du med säker medisiskt teknik och sjukvård bli omhändertagen och avsluta embryots växande som hade blivit minst sagt väldigt fysiskt och psykiskt påfrestande inte bara för personen utsatt för denna händelse pga våldtäkter sker dagligen. Ni förstår hur många som behöver denna val möjlighet, som skulle göra vad som helst för denna val möjlighet och som aldrig skulle döma eller försöka placera en annan kvinna på grund av denna val möjlighet som inte får denna frihet eller möjlighet till detta val.
  * Helt otroligt att vi har ett val som många klagar på när det finns kvinnor som kämpar för sina liv i könsstympning, våldtäckter, våld i och utanför hemmet och ja mycket mer som sagt tidigare.
  * om du eller någon annan här på jorden av någon anledning hamnar i en situation där ni blir gravida utan förvaning, med förvaning, planerat eller oplanerat, av misstag eller inget misstag (sitt ner på en stol nu så du inte ramlar ihop och svimmar) ETT SKIT ATT SÄGA TILL OM DET, Jag blir chockad, jag blir illamående och jag blir så besviken att det finns så många kommentarer här med fördomar, anklagelser, utpekande och försök till att ge en annan människa skam känslor och eller försök till att trycka ner en annan kvinna.
  * Det är sjukt och pinsamt att vi kvinnor fortfarande måste förklara oss, bevisa att det inte är som många tror eller ens försöka försvara oss själva i olika sitituationer som abort, våldtäkt, sexuella trakasserier och skamliga ord som används för att förklara just en kvinna och ja listan är mycket längre.
  * andra? För ja ni ljuger, man kan aldrig säga aldrig.
  * Dessa kommentarer inte alla men många ovan tyder på egoistiska och outbildade individer gällande mycket här på jorden….

  Det finns människor som kämpar dagligen med att få kvinnlig frihet i hela världen, som kämpar mot våldtäkter och våldtäktsmän, mot fördomar, mot regler och lagar och kulturer som faktiskt trycker ner oss kvinnor och som kämpar dagligen med att få det jämställt.

  Hur har ni ens mage eller tid med att trycka ner någon annan? Hur kollar ni er själva i spegeln? Hur vaknar ni varje dag och kan visa er bland människor medvetna om att ni inte är ett dugg schysta eller ärliga mot er själva och andra? För ja ni ljuger, man kan inte säga aldrig och veta till 100%.

  (Skriv fel kan tillkomma och meningar kan vara konstiga, min hjärna går i 50000052736 när jag läser vissa kommentarer)

  • Camilla

   Jag kräks. Jag känner mig som 100 år. Vad är det för himla småglin som kommenterar och tror de vet allt om livet och tror sig ha rätten att skamma människors fria (lagliga, thank GOD) val? Så respektlösa och vidriga kommentarer. Helt utan medmänsklighet och värme. Må mina barn aldrig ta efter sådana pulver som dem i form av förebilder. Aldrig.

 • En besviken kvinna

  Jag blir chockad, jag blir illamående och jag blir så besviken att det finns så många kommentarer här med fördomar, anklagelser, utpekande och försök till att ge en annan människa skam känslor och eller försök till att trycka ner en annan kvinna.

  Det är sjukt och pinsamt att vi kvinnor fortfarande måste förklara oss, bevisa att det inte är som många tror eller ens försöka försvara oss själva i olika sitituationer som abort, våldtäkt, sexuella trakasserier, kommenterar på en blogg eller ute bland folk tex och eller använda skamliga ord som används för att förklara just en kvinna men ja listan är mycket längre.

  Många kommenterande här verkar tänka ”jag är så mycket bättre för jag skulle aldrig göra en abort” sorry babe but you are so wrong in so many ways…

  Vad är så skamligt och dåligt med aborter som utförs eller kommer på tankarna bland olika kvinnor? Vad är aldrig? Can you see in to the future? Kan du se om du ALDRIG skulle göra något? Om du kan se in i framtiden och se att något ALDRIG skulle ske så borde du va så rik och upptagen just nu att dem flesta kommentarerna inte borde finnas här för schemat är tight….

  Här är några punkter du, ni och alla dömande people borde läsa innan ni spottar ut pinsamma anklagelser och fördomar:

  * om du av misstag…. news flash everyone… skydd och medicin är aldrig 100% säkert, det är inte alltid tillgängligt, fungerande, säkert, billigt eller möjligt att ha till hands varje gång samlag är på väg att ske…. blir gradvid, inte är redo att föda, ta hand om ett barn och situationen eller möjligheten inte finns till ett bra liv för detta embryot ja denna listan är lång också men ni fattar poängen så finns det ett medicinskt säkert sätt att avsluta något som skulle kunna ha gått snett eller bli helt jävla underbart men det är sjukt fantastiskt att vi har ett val ellerhur? Man kan inte se in i framtiden eller heller alltid vara 100% förbered 24/7….

  * om du eller en vän eller någon annan här på jorden blir våldtagen kan du med säker medisiskt teknik och sjukvård bli omhändertagen och avsluta embryots växande som hade blivit minst sagt väldigt fysiskt och psykiskt påfrestande inte bara för personen utsatt för denna händelse pga våldtäkter sker dagligen. Ni förstår hur många som behöver denna val möjlighet, som skulle göra vad som helst för denna val möjlighet och som aldrig skulle döma eller försöka placera en annan kvinna på grund av denna val möjlighet som inte får denna frihet eller möjlighet till detta val.

  * Helt otroligt att vi har ett val som många klagar på när det finns kvinnor som kämpar för sina liv i könsstympning, våldtäckter, våld i och utanför hemmet och ja mycket mer som sagt tidigare.

  * om du eller någon annan här på jorden av någon anledning hamnar i en situation där ni blir gravida utan förvaning, med förvaning, planerat eller oplanerat, av misstag eller inget misstag (sitt ner på en stol nu så du inte ramlar ihop och svimmar) ETT SKIT ATT SÄGA TILL OM DET, Jag blir chockad, jag blir illamående och jag blir så besviken att det finns så många kommentarer här med fördomar, anklagelser, utpekande och försök till att ge en annan människa skam känslor och eller försök till att trycka ner en annan kvinna.

  * Det finns människor som kämpar dagligen med att få kvinnlig frihet i hela världen, som kämpar mot våldtäkter och våldtäktsmän, mot fördomar, mot regler och lagar och kulturer som faktiskt trycker ner oss kvinnor och som kämpar dagligen med att få det jämställt.

  Hur har ni ens mage eller tid med att trycka ner någon annan? Hur kollar ni er själva i spegeln? Hur vaknar ni varje dag och kan visa er bland människor medvetna om att ni inte är ett dugg schysta eller ärliga mot er själva och andra? För ja ni ljuger, man kan inte säga aldrig och veta till 100%.

  (Skriv fel kan tillkomma och meningar kan vara konstiga, min hjärna går i 50000052736 när jag läser vissa kommentarer)

 • Ida Ardeby

  Blir alldeles trött av att scrolla igenom kommentarerna… Det finns verkligen så mycket olika åsikter! För er som vill läsa om ett väldigt annorlunda perspektiv så skrev jag ett inlägg om abort som ni kan läsa här: http://idaelisas.blogg.se/2017/august/min-syn-pa-abort-2.html . Men blir ni bara provocerade så läs inte, tack. Jag tycker att abort är fel, åtminstone i de allra flesta lägen, men jag respekterar de kvinnor som har gått igenom en abort och vill inte döma dem. Däremot tycker jag inte att man ska ta lätt på det, som på en ungdomsmottagning där de sa till en högstadieklass, ”det är bara ett litet ingrepp, man kan ta några tabletter, det är inget farligt alls!” Tycker åtminstone man borde prata om riskerna, smärtan och de psykiska problem som man kan lida av efteråt. Och såklart att det finns bra möjligheter att ta hand om ett barn trots att man inte har världens bästa förutsättningar.

 • Kim

  ”Hemskt att du normaliserar abort, jag har själv gjort det” ehm, dubbelmoral much? Ge er..

 • Emmy Laursen- www.emmylaursen.se

  Jag tycker att man ska få välja själv! Punkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *