Jag vet inte om ni har märkt det men jag har inte uppdaterat på youtube lika mycket på senaste. Och ändledningen till varför jag ens började med youtube var för att jag hörde hur härlig stämning det är där. Inte alls som i bloggvärlden där vi snackar skit om varandra och får stå ut med hemska hatkommentarer. Men nu känns det som att det är tvärt om, det är inte alls dålig stämning i bloggvärlden (om man bortser från skvallerbloggar). Det är inte alls mycket skitsnack mellan oss bloggare, snarare tvärt om. Vi lyfter varandra, länkar varandra och skickar mail till varandra.

Men på youtube, ja där har allting ändrats helt! Stämningen är stenhård och man vågar inte lägga ut något knappt för då blir man anklagad för både det ena och det andra.. Antigen så kopierar man någon, eller så jämförs man med någon annan eller så blir man anklagad för att syssla med smygreklam. Men det som är värst är ju alla bråk mellan alla olika influensers, det är som bloggvärlden för 5 år sedan. Det pikas, det bråkas och det tjafsas hej vilt. Orkar knappt gå in på youtube.com för då möts man av ”svar på tal till blä blä blä” eller ”krig mellan mig och blä blä blä”.

Sen som att det inte vore nog så har det ju även kommit bloggar om alla olika youtubers. Där möts man av kommentarer från 12 åriga fans som kallar varandra både det ena och det andra 🙁 Nej så med tanke på all drama som sker i den världen just nu så känns det inte alls lika kul. Men jag har inte tänkt att stänga ner min kanal, utan ska göra om den helt och ha ett helt nytt upplägg. Ni kommer se snart hur det ser ut.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (26)
 • my

  Förstår dej låter inget vidare men synd att det ska vara så. Det är onödigt och tjafs leder ingenstans. Kram.

 • Maja

  Instämmer! Jag har slutat helt att vara på Youtube! Är det inte hat så är det dåliga meningslösa inlägg. Vloggar var t ex jätte roliga och kolla på men nu är det bara ett måste att lägga upp känns det som och därför blir det dåliga och falska.
  Youtube är ingen framtid alls även om vissa tjänar hutlösa pengar. Men ej värt det i slutändan. Så bortkastad tid och pengar!

 • Anonym

  Ja och dessa rubriker som ska förstoras upp som det görs typ i skvallertidningar bara för att få så många tittare som möjligt!
  Så dåligt och så fejk!
  Allt för pengar! 😠

 • Sara

  Jag älskade att följa vissa youtubers för 1 år sen ca men nu följer jag typ 2 st.
  (T Lindgren och H Torsgården)
  Men ska nog sluta helt för det är inte roligt längre helt enkelt.
  Man märker att gnistan ej finns kvar längre och pengar styr allt. Tyvärr.
  Kraven ökar därför är det bara ett par som lyckas men då blir det ändå fel på något sätt och mycket är ej äkta.
  Många tror att de kan leva på youtube men det går nog inte i längden. Folk tröttnar.

 • Kim

  Youtube är bara till för dem som luras och vill ha uppmärksamhet. Och tjäna pengar.
  Bloggar är till för dem som vill göra det lätt för sig men samtidigt tjäna pengar.
  Inget av dem är en framtid om man inte redan tjänat ihop några miljoner som vissa har.

 • Anna

  Tydligen inne nu att berätta i rubriker att man gjort slut med någon. Detta med för att få så många tittare som möjligt.
  Sen visar det sig att det var inte riktigt så och om det nu är så….vem bryr sig?! 😂

 • Camilla - 22 år, fru, shoppingtokig och bloggare!

  På tal om Youtube så måste ni läsa mitt senaste inlägg i bloggen. Jag fick kommentaren ”dö, din fitta” igår av en 12-årig pojke! 😳

 • Lisa

  Inget ovanligt att 10-15 åringar skriver massa skit på nätet som inte deras föräldrar har nån aning om. Vår värld fungerar ju så idag och värre blir det.
  Ang Youtube så är det mesta bara trams.
  Vem bryr sig på allvar över vad som händer i folks liv som man inte ens känner?! Och vem bryr sig om vad folk gör i sin vardag som man inte känner?!
  Så sjukt! Och dessa hauls och samarbeten osv för att tjäna pengar!
  Inte konstigt vår värld håller på att gå under.

  • Camilla

   Alltså.. Du befinner dig på Kissies blogg som jag gissar på att du inte känner och hävdar att ingen bryr sig om vad folk man inte känner gör? Det är ju precis det man gör, Kissie, Kenza och Isabella Löwengrip tex har stora bloggar med många läsare och du både läser och kommenterar Kissies blogg. Att vi bryr oss vad människor vi inte känner gör är rätt uppenbart. Det är därför folk kan hålla på med detta och därför det finns så mycket artiklar om alla möjliga kända ansikten. Svaret på frågan är att skitmånga bryr sig om vad vissa människor man inte känner håller på med om dagarna.

 • Lena

  Man måste ha ett tragiskt liv om man t ex måste se vad okänt folk köper på Ica t ex.
  Eller höra andras dagböcker. Listan kan göras lång. Så pinsamt och så lågt för att tjäna pengar. Att man inte skäms!

 • Sofia Reumert

  Jag upplever inte alls Youtube så, men jag är ju inte youtuber själv och följer inte så många svenskar.. Däremot märker man ju att 90 % av kommentarerna på de stora svenska kanalerna (typ Jocke & Jonna, Therese Lindgren m. fl.) kommer från typ åttaåringar och DET stör mig. Måste vara trist för youtubers att ha massa snorungar som följare för de fattar ju inte hälften av innehållet i alla videos. Eftersom det är vuxna människor som gör videos riktade till vuxna.. Får krupp när jag ser alla tusentals kommentarer från småglin som inte ens har lärt sig skriva än. Fattar att de kollar på Youtube och vill se de mest kända människorna, men hur kan deras föräldrar tillåta att de har konton så de kan kommentera?! Fan sjukt med alla småbarn som skriver elaka saker, dödshot och sånt.

  Kan rekommendera HeyParis kanal. Hon är en kanadensisk youtuber som gör asroliga storytimevideos! På hennes kanal är det chill stämning och bara massa kärlek och skratt. 🙂

 • Sandra

  Det är väl bara att kolla när Joakim Lundell ska stå och leka Dj’s och uppträda. Bara småglin! Allt är bara ett spel och vi får hoppas dagen kommer att alla förstår det.
  Så fjantigt att bara se och det värsta är att deras föräldrar måste betala för att deras barn måste se skiten!

 • Sandra

  Pinsamt är ordet. Att inte föräldrarna fattar mer än barnen är verkligen en gåta för mig.

 • Lol

  När ni bloggarna började på youtube blev stämning skit.

  • Kissie

   fast det är inte sant, det är inga av oss bloggare som sysslar med smutskastning. det är ”original” youtubers som går hårdast på varandra :/ varför förstår jag inte

  • Sanna

   Lol: Exakt, vad jag också tänker! Det är de som har dragit all skit till Youtube- de är precis som de var när bloggarna var stora! Sjukt trist.

 • Simon

  Gud vad tråkigt du känner så, men jag förstår dig… varför kan folk inte bara skita i varandra?

 • Sandra

  Att följa Kissie är verkligen en helt annan sak. Hon är intressant och kan sin sak!
  Att titta på okända personer vad de köpt på Ica t ex går inte att jämföra. Alla håller på med Youtube idag även småungar.
  Man härmar varandra och lägger upp samma skit. Man köper samma saker på Wish och Gekås för att visa osv.
  Man hittar på och pratar om spöken man sett eller hur man försökte ta sitt liv.
  Därför blir det bara en lek och så löjligt!
  Youtube kommer inte att hålla inom ett par år.

 • Sandra

  Och att väldigt många ska sitta och sminka sig och visa upp sitt smink är oxå så tröttsamt. Brist på fantasi så lägger man upp sådant skräp. Eller att prata när man äter! 😂😂😂

 • Miss Bränd

  Jättetråkigt! Jag tror det hänger ihop med att konkurrensen blir större för varje dag kanske? Folk måste massproducera videos och inlägg för att försvara sin plats, och då blir kvalitén som den blir, därav börjar många använda hat mot varandra istället för att få uppmärksamhet.

  Övriga kommentatorer är förmodligen en blandning av olyckliga, barnsliga och osäkra människor.

 • Alexandra

  Varenda kommentar här är ju nu hat mot youtube och youtubers. SKÄRPNING på er!! Nu har ju ALLA ni i kommentarsfältet startat en hatstorm. Det väl klart att det handlar om pengar. Hela världen handlar om pengar. ALLT är pengar. Lär er det och sluta klaga på andra. Det Alexandra vill nå ut med är att det är hårdare klimat på youtube, inte starta hatstorm. Usch!!

 • Anonym

  Det är klart allt handlar om pengar! Det fattar väl t om 5 åringar! Men bara för det behöver man inte lägga upp vad som helst för då blir det bara SKIT, FJANT och massa skvaller och rykten!
  Detta är inga hat kommentarer utan ÄRLIGHET hur Youtube fungerar!
  Öppna ögonen och inse fakta istället!

 • Jossan

  Måste ju hålla med till 100%, de är mest skitsnack o stämningen känns bara allmänt dålig. Finns dock youtubers som jag tycker är fantastiska att titta på, tillexempel Wilma och Emils kanal, aldrig säger dom något elakt om andra o bara klagar, tycker dom lyckas lägga ut roliga och intressanta saker. Mn överlag är youtube extremt tråkigt nu, bara massa drama för att syns och höras.

 • Emma

  Wilma och Emil är på det andra hållet bara för att folk ska lockas till dem såklart. Det blir så överdrivet halleluja positivt och då blir det bara fjantigt och pinsamt till slut.
  Livet är inte så som de låtsas utåt sett och bara löjligt att se.
  Men på det andra hållet är det inte heller bra så Youtube över lag är ett stort skämt!

 • Collin

  Dessa bögbloggar (Amir, Joel, Marcel, Tomas osv)….alltså….Pinsamt! Inget ont om bögar nu (eller flator etc) men…..”Hej Guys!”…..osv. Leva på Youtube visst…lycka till. Men…say no more. Att de inte mår bra har man ju förstått men att sedan tjäna pengar på det. Dricka nocco och leka dady….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *