– Manipulativa människor. 
Det är personer som försöker kontrollera andra och få dom tänka som än själv. Dom kan få dig att tro att du vill något som du egentligen inte vill. Eller ännu värre, att du har gjort fel när du inte har gjort något fel. Manipulativa människor är dom värsta för dom kommer tillslut skada dig psykisk. Så har du en person i din närhet som ständigt försöker kontrollera dig (kan vara genom att kolla din telefon, ifrågasätta allt du gör, dubbelkolla vart du är hela tiden osv) bör du ta några steg bak.

– Smygmobbaren.
Jag har haft några såna i mitt liv och det är personer som ständigt pikar dig, klankar ner på dig, får dig att känna dig mindre smart / fin / rolig / värd (osv) och skyller på att det är ”bara på skoj”. För tycker du det är kul? Ja då passar ni ihop, men gör du inte det och personen i fråga får dig att känna dig sämre, då är det dags att säga ifrån på skarpen eller lämna personen.

– Egoistiska människor.
Nu pratar vi om människor som bara tänker på sig själva. Dom tror att dom kan bättre än andra och lyssnar inte på vad andra har att säga. Dom har svårt att anpassa sig efter vad andra vill, och det ska vara på deras sätt eller ingens sätt.

– Skvallertanter.
Ja det är väl ganska uppenbart? En person som snackar skit om andra till dig, snackar troligtvis skit om dig till andra. Så tänk på vad du säger!

– Avundsjuka personer.
Att gå runt och vara avundsjuk på andra är väldigt ohälsosamt. Att inte kunna vara glad för andras skull är ju faktiskt väldigt sorligt.. Så känner du att du har en person i ditt umgängeskrets som har en tendens att vara väldigt avundsjuk på andra, undvik den personen! Hen mår inte bra och tar ut det över andra.

Är du själv avundsjuk på andra? Jobba på det, för det är en egenskap som du måste få bort. Fundera på vad som orsakar avundsjukan, känner du dig inte tillfredsställd med hur ditt egna liv ser ut? Fixa det då! Byt jobb om det är jobbet du är missnöjd över, börja plugga. Är du inte nöjd med din relation? Gör slut eller börja gå hos en psykolog. Inte nöjd med självförtroende? Jobba på det.

– Allmänt negativa människor.
Något jag personeliten inte tål är dessa människor som bara klagar över allt! Ni vet personer som klagar över det dåliga vädret, att maten är smaklös. Att hon eller han inte har råd att åka utomlands men forsätter klaga över landet man befinner sig i. Personen som ständigt klagar över att jobbet är tråkig, chefen är elak samt att kollegorna är bitchiga. Man kan hitta något negativt i fan allt, det är ingen hemlighet. Men jag tror att lösningen till en lyckligare vardag är att försöka hitta den roliga och fina i allt.

– Personer som inte tycker om dig. 
För i slutändan vill du inte ha människor runt dig som faktiskt inte tycker om dig. Det finns över 7 miljarder människor på jorden, alla kommer inte tycka om dig – och det är OK! För det kommer finnas hur många människor som helst där ute som faktiskt komma uppskatta dig. Sök dig till dom istället och haka inte upp dig på dom som inte tycker om dig. Du kommer inte kunna ändra dom, du kan endast ändra på dig själv och hur du ser på saker och ting.

Just walk away..

Posted in: PICTURES
Kommentarer (17)
 • Olivia

  Sjukt snygg jumpsuit! Var kan man hitta en sån? ❤️😘

 • Ana Nikodijevic

  Det är lite svårt när man jobbar med sådana individer dessvärre, försöker ta distans men de är överallt och de kommer alltid att finnas runt en. Jag försöker ignorera de så gott det går men inte lätt måste jag säga och jag kan inte hålla på och byta jobb för att var än jag byter så kommer det att finnas just sådana som du beskrev. Man får vara stark i sig själv och ta avstånd mentalt för att det är fel på de och inte än själv, om inget annat får man peppa sig själv positivt 😀

 • Hanna

  hej! vet inte om någon skrivit det innan men det där med humöret och känslorna kan ha med sköldkörteln att göra. kan vara värt att kolla upp!

 • V

  Super bra inlägg!
  Vilken kategori tillhör sånna där ”Fastklistrade vänner som inte kan vara ensamma alls?” Har en sån kompis som känns så fastklistrad som konstigt nog alltid får ångest helt plötsligt om hen har tråkigt, ingen hinner ses, svara direkt på sms eller om JAG spenderar till något annat eller med någon annan…
  Någon här som känner igen sig? Berätta gärna hur ni tänker/gör? 🙂
  Nu för tiden älskar jag verkligen att va helt ensam, känns så j*kla skönt! Känns ibland som om jag verkar va ”konstig” å en bland dom få som verkligen njuter av dom dagar jag ”Får vara ensam i lugn å ro!!” Haha ☆

 • Hazel

  återigen, grymt inlägg!!!

 • Kajsa

  Hej!
  Har du hört talas om menskopp? Är ju ett bra alternativ som både är miljövänligt (miljövänligare än tampong/bindor) och mer ekonomiskt då den återanvänds. Tänkte att det kanske når ut till fler om du pratar om den, då den uppmärksammas? Jag ska studera till höst och tänkte därför att det vore en bra investering, så jag har köpt mig en. 🙂

 • Regina

  Problemet är väl att en inte inser att personen har varit manipulativ/avundsjuk/smygmobbare förrän en inte träffar dem längre och har fått lite distans. Det är alltid svårt att se saker från sidan när en befinner sig mitt i det. Och det vet man ju att speciellt tjejer får lära sig att vara alla till lags och inte stå upp för sig själv för då är man ”bitchig”, så tror 100% att tjejer har mycket större problem med att vara med personer som skadar dem tyvärr 🙁

  Har skrivit om Pride på min egen blogg! 🙂 Varför Feministiskt Initiativ är bra, det bra och dåliga med Prideparaden, transfobi osv! Klicka in och läs om det är intressant 🙂 http://www.zaitzova.com

 • Emma

  Du har ju varit några av dom sakerna genom åren!

 • Magi

  ”Just walk away”…och köp nya skor. Dessa var snygga en gång i tiden men ser slitna och gamla ut på bild 🙂

 • Sofia

  Mitt bot på avundsjuka är att högt erkänna det för mig själv och eventuellt också personen jag är avundsjuk på. Det lättar att få det ur sig och acceptera känslan 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *