Hej på er!

Alltså gud vilken hemsk mensvärk jag har haft hela morgonen.. 🙁 Har haft så ont så jag knappt kunnat röra mig. Jag som aldrig brukar ha problem med det, men det känns som att det har ändrats nu efter att jag bytte ut min spiral. Fan! Tänkte nästan att det skulle hända innan jag bytte ut den, för jag har läst och hört från många kvinnor att dom har fått väldigt mycket problem med smärta pga spiral. Men nu har det hunnit släppa lite iaf så jag kan blogga och göra någon nytta. Tog en ipren och fick sova i bilen på väg hem och då hann det bli bättre. Thank god.

Men något vi satt och pratade om i bilen på väg hem är just att det är konstigt att det inte finns fler alternativ mot just mensvärk. Vissa har ju så ont så dom knappt kan komma upp ur sängen vissa dagar. Jag tror verkligen, om alla människor (både män och kvinnor) hade lidit av mens och värk, så hade det absolut funnits flera alternativ – både när det kommer till mensvärk och hur vi ska skydda oss från oönskade graviditeter. Men nu finns det inte så många alternativ, vi tvingas att stoppa i oss giftiga p-piller. Och många har inga val, vi vet att dom är giftiga men utan dom kan vi knappt fungera pga smärtan. Är det verkligen så det ska behöva vara?

”Här. Ta en ipren, lägg en värmedyna på och du ska se att det går över..”

Posted in: PICTURES
Kommentarer (64)
 • Casandra

  Det finns massor av metoder, bara att du inte har koll på dom. Googla lite 🙂 KRam

  • Alma

   Hej!

   Kan du nämn någon av metoderna? Jag har lidit av äckligt smärtsamma smärtor sen jag fick mens för första gången när jag var tolv, är 24 idag. Jag får SÅ ont dagarna innan och när den väl kommer, kan knappt gå, stå eller sitta utan att det hugger. Dagarna jag har undervisning kan jag bara glömma när mensen är här, samma sak med jobb. Det gör så ont, går inte att beskriva. Skulle uppskatta om du berättade om några av metoderna?

  • ellen

   Åh så vilka metoder, nämn gärna någon jag har lidit av de sen jag fick min mens i tidiga tonåren, jag är vuxen idag och har egna barn men kan inte funka som människa veckan jag har mens. Så berätta gärna. 😀

  • C

   Absolut. Och om graviditet inte är inom kort så är kombinerade p-piller absolut enklast. Slippa blödningar helt genom att äta ihop kartor.

 • EK

  1. Har man starka menasmärtor ska man absolut inte ha hormonspiral då den kan förvärra
  2. Har man ont under själva mensen kan man ta p-piller kontinuerligt utan avbrott så man inte får mens
  3. Finns massa starka smärtstillande mediciner men de är alla beroendeframkallande därför så ovanligt att en ung kvinna får tex morfinpreparat utskrivet för mensvärk. Få fall där effekten är såpass positiv att den överväger ett eventuellt medicinorsakat beroende.

  • Sarah

   Kul att min barnmorska inte sa något om att man inte ska ha spiral om man har problem med mensvärk. Störtbölade första kvällen och kräktes av smärta. Sen fick man stå ut med hugg i livmodern varje dag i en månad och nu mer sporadiskt…

  • Isabel

   1. Jag har alltid haft starka menssmärtor men har en hormonspiral insatt eftersom den kan leda till blödningsfrihet, vilket i mitt fall är bra eftersom att jag har Endometrios. Den är också bra på så sätt att hormonerna som utsöndras verkar mer lokalt än exempelvis p-piller.
   2. Det är inte alltid p-piller fungerar, varken mot ”vanliga” menssmärtor eller mot Endometrios. Man kan ha ont även fast man inte har mens. Jag har personligen alltid haft ont innan, under och efter mens. Med andra ord 3/4 veckor i månaden och då har jag varit blödningsfri.
   3. Det finns flertalet smärtstillande mediciner, både på recept och utan, som inte är beroendeframkallande och som har visat bra effekt mot Endometrios. Det är vanligt att man kombinerar NSAID-preparat (Ipren, Naproxen, Diklofenak etc.) och Paracetamol (Alvedon, Panodil etc.) Sen är det tyvärr inte alltid dessa funkar, men för många så gör dem det. Det finns såklart smärtstillande preparat som är beroendeframkallande och om vanlig smärtlindring inte fungerar brukar man få morfinliknande preparat (Panocod, Citodon etc.). Och eftersom jag har haft vidrig mensvärk ända sedan min första mens när jag var 14 och fick vänta sju år på att få diagnosen Endometrios så är all smärtlindring jag kan få extremt högprioriterat för mig.

   Menar inte att vara otrevlig eller knäppa någon på näsan, men jag blir lite ledsen när folk fortfarande går på massa myter om mensvärk och Endometrios. Jag tror på fullaste allvar, som Alexandra skrev, att om mensvärk hade drabbat alla kön så hade det troligtvis inte varit ett problem idag. Jag tror också att det hade funnits många fler och bättre mediciner för att behandla Endometrios! Självklart finns det hjälp att få mot mensvärk, men det är inte för alla som dessa metoder hjälper. När någon säger något i stil med ”Har du provat att gå ut och gå?” eller ”Har du provat en värmekudde?” så blir jag arg. För om du ligger med smärtor där det känns som att livmodern ska komma ut ur dig eller att dina äggstockar brinner, då är du inte så sugen på att gå på en promenad.

 • S

  Så p-piller är ”giftiga”?

  • Vera

   Absolut, att hålla på med massa extra hormon är verkligen inte rent för kroppen. Som gift alltså

   • Emma

    Allt är relativt antar jag. Tex socker och alkohol är också gift, verkligen. Ändå är det vad vi stoppar i oss mest typ. =)
    För vissa kanske det är värt de extra hormonerna, även om det vore bäst att slippa.

 • H

  Några tips (från en som får sådan smärta att jag nästan svimmar, känns som att hela magen blir ur balans och man typ får rännskita)
  1) kombinera paracetamol med ibuprofen
  2) röra på sig
  3) trycka och massera på ena tummen (spana in zonterapi mot mensvärk, antagligen humbug men har placeboeffekt på mig iaf)
  4) dricka sig halvt medvetslös och sov bort smärtan
  5) varmt bad

 • Sofia

  Är glad att jag inte brukar ha så ont, brukar räcka med ipren eller Alvedon 🙂

 • v

  Vissa har mens verk som går över me tex Ipren vissa har Orroligt SJUK mens verk så man knappt kan resa sig å INGET ”normalt” hjälper , å jag tillhör den sista kategorin!
  Efter att ha prövat allt möjligt å efter sjukhusbesök/undersökningar sa en läkare att de finns värktableter med morfin som kan funka (tydligen hjälper inte ens dom alla) så fick jag de utskrivet å YES de funkar för mig!
  Min mensverk förstörde verkligen mitt liv, så alla som lider av de gå till läkaren det är INTE pinsamt eller konstigt alls, (Som jag tyckte de va när jag va yngre..) man ska inte behöva lida av de! 🙂 ☆

  • ellen

   Vad heter den tabletten med morfin? Jag har som du med min mensvärk, klarar inte att leva normalt under den veckan. suck. Kräks o sover bort halva dagarna pga mensvärken. 🙁

   • Emelia

    Ni borde båda kolla upp om ni har endometrios. Har man det ska man helst inte blöda alls så ett preventivmedel där man inte får mens vore nog att rekommendera i så fall (om ni använder hormonella preventivmedel).

    Ellen, gällande smärtstillande skulle jag börja med att be om att få orudis utskrivet och ta det i kombination med alvedon för att se om det räcker. Morfinpreparat är ”sista utvägen” när inget annat funkar (men du kanske redan har provat andra kombinationer av piller och i så fall ska du såklart be om starkare tabletter, exempelvis citodon)

 • AL

  Det finns hur många metoder som helst mot mensvärk, synd att du inte har koll!

 • Josefine

  Det enda som hjälpte mig var/är 1 Ipren å 2 alvedon samtidigt! (Man får ej ta tvärtom!)

 • C

  Jag har alltid haft mycket problem med mensvärk men ska bespara dig detaljerna och istället ge dig ett tips.

  Jag brukade få Citodon utskrivet då det var det enda jag provat som hjälpt men min senaste läkare ville inte fortsätta skriva ut så starka värktabletter om det inte vad absolut nödvändigt, utan gav mig istället ett recept på Alvedon + Naproxen i kombination.

  Två receptfria läkemedel som alla kan köpa på apotek.

  Jag var skeptisk då enbart paracetamol (alvedon) aldrig hjälpt mig tidigare men fick förklarat att just paracetamol i kombination med Naproxen och dess verksamma ämnen ofta har en bra effekt mot just mensvärk.

  Jag kan såklart bara tala för mig själv men det här funkar på mig, och när min mensvärk når sina toppar skulle jag nog klassa den som en stark 9a av 10 på smärtskalan.

  Ett annat tips jag hört om är att se till att ha druckit bra innan man ska ha mens, att det ska verka förebyggande. Jag vet inte hur mycket sanning som ligger i det men oavsett är det viktigt att dricka och skadar inte att prova.

  Hoppas mina tips hjälper dig eller någon annan med samma besvär 🙂

 • Cheelay

  Jag har käkat apiforce(hälsokraft) och det ska sägas att det kan hjälpas mot mensvärk då det är bidrottningsgelé i det.
  Jag har fruktansvärt ont och röra på mig gör saken värre, men åt detta i ungefär 2månader då de 2 första mensen inte hjälpte utan från den 3 och jag undrade vart mensvärken var och det hjälpte mig med min akne, så jag använder dem fortfarande.
  Ett tips för dem som vill testa något, gå till hälsokraft och fråga om det! 😀

 • Bella

  1 voltaren/diklofenak och 2 alvedon är det som gäller och kan hjälpa. Men försök att ta det så fort du anar minsta smärta.

 • Petra

  Är det lingonveckan eller? Ihihuiiiihuuuiuiiihihu ^^ knepigt tjejer, knepigt. extremt jobbigt. nästan så att man döööööör ju.

 • Doh

  Naproxen /pronaxen!! 500mg!

 • Petra

  Iiiiiiih, hannnnn peta nääääsannnn.. . .

 • Marie

  Akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin kan användas vid menssmärtor och andra mensrelaterade besvär. Det är godkänt av WHO att behandla nämnda tillstånd med akupunktur.

  Ett tips för att vara säker på att hitta en seriös och kunnig akupunktör med adekvat utbildning, är att söka på svenska akupunkturförbundets hemsida på närmsta akupunktör. Medlemmarna i förbundet har minst treårig utbildning plus biomedicinsk utbildning.
  Jag är själv akupunktör och har behandlat personer med bland annat menssmärtor och sett förbättring. Oftast behövs tyvärr ett flertal behandlingar för att återställa balansen i kroppen. Omedelbara effekter såsom smärtlindring kan märkas efter en enda behandling, men för att komma åt orsaken och roten till problemet krävs det ofta flera behandlingar.

  Oavsett vilken eller vilka metoder du väljer att testa önskar jag dig lycka till!

   • K.A

    Akupunktur gör sjukgymnaster också. Inget kvacksalveri!

    • Anna

     Det finns inga vetenskapliga stöd för sånt kvacksalveri! Ren bluff!

     • Marie

      Det är absolut helt okej att inte vilja testa akupunktur. Men det är antagligen inte helt korrekt att kalla det för kvacksalveri i och med att WHO, (världshälsoorganisationen) som grundar sina påståenden på evidens (dvs forskning såsom systematiska litteraturöversikter och randomiserade kontrollerade studier), rekommenderar akupunktur som behandling vid bland annat menssmäror (dysmenorré), så vågar också jag som är akupunktör rekommendera det. Om ingen evidens fanns, skulle jag absolut inte våga mig på att påstå något sådant, eller för den delen arbeta med det.

      Här är en länk för den som är intresserad av forskningsunderlag för akupunktur:

      http://www.evidencebasedacupuncture.org/who-official-position

      Allt gott!

      Vänligen,
      Marie

     • Hanna

      Akupunktur har funnits ungefär lika länge som människan själv. Däremot är det högst individuellt vad som funkar för dig och vad som funkar för mig Anna.
      Att säga att det är bluff tyder snarare på rädsla för något annorlunda?!
      När jag läser vad tjejerna här skriver om vilka smärtstillande dom äter för just sina menssmärtor så ser jag att mkt inte passar för mig, det betyder väl inte därför att dessa tabletter är bluff? Det betyder ju bara att dom inte passar för just mig.
      Hjälp, inte stjälp!

 • elise

  Jag pluggar till sjuksköterska och undrar bara vad du menar med att P-piller är giftiga? 🙂

  De innehåller hormoner som liknar kroppens egna hormoner och gör så att cykeln kan kontrolleras.

  Hittar man rätt P-piller kan man oftast bli av med de symptom man besväras av. Men alla är såklart olika!

  • Vera

   Att hålla på och mixtra med hormon (även om det är små doser) är absolut inte nyttigt för kroppen. Det borde du ju veta, tillochmed jag lärde mig det i biologikurserna.
   Visst ett smart preventivmedel men har absolut bieffekter pga hormonen.

  • En som blev sjuk av p-piller

   Hormonerna i p-piller bara ”liknar” kroppens naturliga hormoner. ”Östrogenet” etinylestradiol som finns i p-piller omvandlas i levern till något som är mer överens med våra kroppar. Denna process fungerar hos de flesta, men inte hos alla, min lever klarar det inte. Då sätter en celldöd igång. Min gynekolog jämförde det med att vara konstant stupfull dygnet runt i flera månader. Det tog ett halvår innan mina levervärden blev någorlunda normala (de är fortfarande inte tillbaka på helt rätt nivå och det har gått 5 år nu).

   • Jenn

    Alla är olika, finns piller med mindre hormoner osv och nej extra hormoner ska man egentligen inte ha. Men tänk på att mycket medicin som folk glatt knaprar i sig som t.ex vanliga värktabletter inte har en känd verkningsmekanism,dvs de vet inte hur den fungerar i kroppen, bara att den fungerar med få bieffekter. Man får helt enkelt testa sig fram med vad som passar bäst. /SSK

 • Cecilia

  Jag satte in kopparspiral i maj, har aldrig haft så ont som efteråt och vid första mensen! Älskar min spiral då den ger sådan frihet men helvete vad ont det gör ibland 😭 Nu börjar det bli bättre efter några månader, smärtan är mer regelbunden. Men 1-2 dagar in i mensen när den är som rikligast, herrejävlar vad ont det gör. Kan liksom inte andas, måste krampaktigt hålla mig i något och det svartnar för ögonen☹️ Men när jag inte har mens är det fantastiskt….så vet inte om det är värt ännu.

 • camilla

  Tips! Vet 3 saker som kan hjälpa
  1) Akupunktur! Det kan rätta till hormon-obalansen i kroppen som är en av orsakerna till mensvärk. Jag gick för några år sedan på 10 behandlingar efter att ha haft hemska smärtor i bihålorna, men mensvärken försvann på köpet 🙂
  2) Drick 2-3 glas vatten extra (max 1 liter extra på 1 dygn) Det hjälper kroppen rent allmänt
  3) Undvik att utsätta kroppen för kyla, främst runt magen/ryggen/rumpan men även fötterna (undvik att gå på kalla golv) Kyla kan utlösa/förvärra värk. Hoppas det hjälper! <3

 • cicci

  Tycker oftast att du argumenterar ganska bra för feminism men här tycker jag att du har fel. Det blir löjligt. Du tror att det bara är män som jobbar på läkemedelsbolag? ”Ifall män hade mensvärk ja då minsann hade det funnits bättre alternativ till smärtlindring” du kanske inte har tänkt på att kvinnor sedan flera tusen år tillbaka har haft mensvärk och att det är helt naturligt. Bara för att det finns mediciner mot smärta så betyder det att all smärta ska tas bort, vi ska inte kunna känna något alls? Du tänker inte på hur din lever och njurar tar stryk av smärtstillande? Läkemedelsbolagen tänker på en sak och det är pengar, om de kan ta fram ett bra läkemedel som lindrar mensvärk och knappt har några komplikationer som alla kan trycka i sig varje månad utan problem då hade de tjänat stora stålar. I verkligheten är det inte så och man vara restriktiv med vad man tar för mediciner. Tycker att ditt inlägg blir löjligt, bara för att försöka bevisa att du är ”feminist”. / kvinnlig farmaceutstudent

  • Hanna

   Fast din inställning är lite störande också. Så jag ska bara gå omkring och känna smärta, ”för att så ska vara”? Fetglöm, jag kan inte utföra mitt arbete med mensvärk. Jag gör vadsomhelst för att slippa skiten, vore jag inte för ung så skulle jag tjata ihjäl läkarna om att ta bort nödvändiga delar. Överlag tycker jag att inställningen är att kvinnor får ta mer smärta, bara för att det ska vara så. Ditt svar tyder på att du själv inte har några större problem som stör ditt liv.

 • Nina

  Kan bara hålla med! Hade killar haft mens hade det funnits bättre läkemedel.

  Men prova med magnesium. Har ätit det nu i ett halvår och menavärken har minskat nått enormt! Tror ej det är sant.

  Kram finaste du

 • Petra

  Prata med din gynekolog. Jag hade kopparspiral och fick Orudis Retard utskrivet. Funkade klockrent.

 • Ella

  Testa Eeze! Enda tabletterna som gett effekt för mig då menssmärtorna varit som värst (efter insättning av spiral). Eeze fungerar också oväntat bra mot urinvägsinfektion och tar bort känslan av att man är konstant kissnödig 👍

 • Emma

  Ett trevligt och effektivt sätt att lindra värken är att onanera. Ja, ni läste rätt. Genom att få orgasm slappnar musklerna av och därmed lindras smärtan, åtminstone för tillfället. Och så kan man se det som en trevlig stund 😉

 • Petra

  Dricka mycket, Ta en tablett och gå och lägga sig. Det brukar jag göra dom första timmarna när värken är som värst. Men finns inget som hjälper helt tyvärr 🙁 . Förut brukade jag även ligga och skrika och sparka med benen det blev jag svimfärdig av lite bedövad . Jag är föresten alltid väldigt vimsig och lite drogad känsla i skallen när jag har sådär ont i början, jag undrar varför

 • Cissi

  Finns två suppositorier mot gallsten som båda används mot mensvärk i extrema fall, fråga din läkare! Jag har dom mot gallsten men ibland när mensvärken blir för jobbig har jag en sån mot det med!

  Diklofenak Mylan 50mg Supp (”vanligt men starkt smärtlindrande och fungerar bäst på kramper i magen)

  Och en starkare med ”morfin” i, Spasmofen Supp

 • sara

  Köpte tabletter i London mot mensvärk och dom är super! I swe säger dom vara. ta enalvedon, ipten whatever. kvinnir är tydligen inte viktiga i vårat ”fina trygga land”

 • P-spruta

  Hej, testa P-spruta. En spruta man får i skinkan varje 3e månad. Smidigt och ett bra alternativ för de som inte står ut med spiral, p-piller och annat. Den ska även skydda mot magsjuka.

 • Hanna

  Googla endometrios, 1 av 10 kvinnor har det i sverige. Starka smärtor vid ägglossning och mens är mycket vanligt.

 • J

  Jag fick min mens när jag va ca 11-12 år gammal. Jag blödde så mycket och hade så ont att jag inte kunde komma upp ur sängen på 2-3 dagar. Detta kanske funkade när man gick i skolan men det funkar inte att ha det så i jobbvärlden. Så när jag va 20 år orkade jag inte mer.. Min chef hade haft inne mig flera gånger på samtal och frågat om allt stod rätt till. Hur förklarar man för en man på 45år i industribranchen att man är borta från jobbet pga mensvärk? Mensvärk som gör att du inte kan stå upp, behålla mat, ha normala trosskydd utan att det ska läcka igenom eller att man får groteska migränanfall. Haha nä precis.. man berättar inte det för han skulle ändå inte förstå.. Så jag började med p-piller vilket resulterade i att jag blödde konstant i 6 månader🙃 Fun life? Inte direkt va.. Men helt plötsligt var jag mens och smärtfri alla dagar i månaden!!! Det va rena paradiset (trodde jag i alla fall). Men nu på senare dagar har jag insett att min blåsa inte funkar som den ska och jag har ingen som helst sexlust.. alltså INGEN ALLS.. Men när det står mellan att inte behöva ha mens och mensvärk från helvetet väljer jag att inte ha någon sexlust.. Och så ska det absolut inte behöva vara😣 Så jag håller med dig till 1000% Alexandra, hur kan det inte finnas mer lösningar mot mens och mensvärk, som inte är farliga för kvinnan!?!

  • K

   Jag måste bara inflika att det i din historia låter som att du bara testat ett sorts P-piller. Det finns många olika preventivmedel bl.a. olika sorters piller, sprutor, spiral, plåster etc och du kanske får tillbaka sexlusten om du testar något annat. Tänker att det ju borde vara värt att testa? Sjukt trist biverkning 🙁

 • Bellan

  Jag åt en receptfri medicin förut som heter Naproxen ! Tar man den så fort man får d minsta ont funkar den jättebra ! Sen visade det sig att jag har endometrios (en sjukdom som många tjejer har där bla jättemkt mensvärk är ett symptom , googla för mer info) , fick då operera bort en stor cysta från ena äggstocken åh har sen dess ingen mensvärk alls , mindre mens åh allt är bara positivt ! Såklart inte säkert att man måste opereras bara för att man lider av d men man kan iaf få hjälp för det är väldigt svårt åh bli av me mensvärk me vanlig medicin när den orsakas av endometrios 🙁

 • Samantha

  Det fula är att det FINNS p piller för män, de är inget skadligt, och de är lika säket som ppiller för kvinnor, fast mindre biverkningar och inte rent rävgift! men ursäkten är ”ingen efterfrågan på marknanden” nä såklart för än idag kommer män m ursäkten ”men du är ju van att ta piller, jag skulle bara glömma” precis som om de är en självklarhet för oss men inte dom? NÄ detta känns rent som en jämständighetsfråga! VÅGA FRÅGA jag tjatar på min bm varje gång jag är där, och vid öppna förskolan sitter jag och diskutetar m vissa pappor.. dom hade ingen aning de ens fanns…. trisst

 • Ida

  Haft precis samma problem i veckan! Legat vaken pga skiten! Och vill inte proppa mig full med värkmedicin heller. Dessutom gör dom att man blöder mer, så är som att välja mellan pest eller kolera..
  Och då har jag inget skydd alls. Varken spiral eller piller. Jag är naturell. Skulle inte ens vilja veta hur de slutade om jag hade ätit hormoner..

 • Malin

  Jag har sluppit både svår PMS, migrän och mensvärk (pga att jag slipper mens öht!) sedan jag började med minipiller för 4 år sedan. Önskar att jag fått den hjälpen tidigare. Gift är det inte. Jag har mycket högre livskvalitet så jag skulle aldrig byta!

 • Ida

  TENS kan vara en lösning för vissa. Man slipper stoppa i sig tabletter, och det är biverkningsfritt (förutom eventuell smärta under tiden man använder apparaten då). Går att ordna via fysioterapeut/sjukgymnast eller köpa själv. Det pågår studier i Sverige angående det just nu, dock med tudelade resultat. Vissa tycker att det funkar, andra inte – men helt klart värt att prova om man av någon anledning inte vill använda värktabletter eller liknande.
  Menssmärta är en ischemisk smärta, dvs beror på att en muskel (livmodern) krampar och stryper blodtillförseln till sig själv. Genom TENS kan man då åtminstone teoretiskt ta kontrollen över muskeln med el, för att dra åt ännu lite till och sen släppa så blodet kan passera igen. Andra lösningar på samma problem kan vara att växla värme och kyla (några minuter av varje), för att påverka blodkärlen, motion (om man inte har för ont för det förstås) eller att själv försöka massera/stryka försiktigt.

  Har själv utbildning inom ämnet, så om du vill skriva ett inlägg med samlade tips på möjliga lösningar är det bara att hojta till för jag bidrar gärna!

 • Mathilda

  Hade en kopparspiral under ett års tid. Det här låter säkert flummigt och galet men ett medium berättade för mig att det är nått av det värsta man kan göra mot sin kropp att ha ett föremål i livmodern. Det är lite som ett övergrepp mot kroppen. Det stör hela kroppen fysiskt och psykiskt. Jag tog ur min och sen dess har jag mått bättre och bättre.

 • Nadja

  Vet inte om det där med giftiga P-piller betyder att du vill undvika piller helt men om du kan tänka dig medicin så har de receptfria mensvärkstabletter i USA så be brorsan skicka hem några paket..jag använder midol som finns på vilken matbutik som helst som har ett apotek här borta.. funkar för mig fast min mensvärk är inte så himla farlig så jag vet inte om det funkar för folk med extrema smärtor, men ge det ett försök.

 • Vvv

  Jag kör citodon+bärbar värmekudde(sån med karborrband som man mickrar) och p-piller. Men spyr ändå ibland av smärta.

 • Nina

  Har man för mycket östrogen i förhållande till progesteron i kroppen får man mensvärk! Jag hade fruktansvärda menssmärtor (svimmade, kräktes osv) då jag provade preventivmedel (hade inte innan) och det fortsatte efter jag slutade med P-pillren.
  För en del lindrar preventivmedel, men för mig som inte tålde just syntetiska hormoner.
  Det som hjälpte att återställa balansen var bioidentiskt progesteron, ej syntetisk, och nu har jag ingen pms eller mensvärk längre.
  Dock är det inget den vanliga sjukvården direkt kan eller vill hålla på med. Näringsterapeut och hormonterapeuter kan sånt 🙂

 • Jenny

  Har samma- extrema smärtor vid mens, det krampar så mycket att jag inte kan röra mig. Har nog provat alla tabletter på marknaden, har ändå fått ha smärtor i över en timme trots smärtstillande. Har åkt in till akuten 4 gånger pga mina smärtor, senaste gången var läkaren oförskämd. Jag kommer nu aldrig mer åka in igen med risk för att bli förnedrad igen:(
  Har nu träffat en specialist och fått citodon utskrivet, så hoppas på att sluppa smärtorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *