Lycka till idag Chloé!

Hej på er!

Jag har varit och lämnat in Chloé nu på morgonen för operation 🙁 Hon ska ju operera sitt vänstra bakben för hon lider av något  som heter patellaluxation. Hennes knäkula har hoppat ut ur knäskålen och den hoppar inte tillbaka in i skålen som den i normala fall ska göra. Pga så hoppar hon endast på 3 ben och det har hon gjort länge nu. Första gången jag frågade vad det var så fick jag höra at teet inte var någon fara och det är väldigt vanligt. Men nu har hon hoppat runt på 3 ben i nästan hela hennes liv så det är dags att ta tag i det.

Problem med benen är väldigt vanligt hos just Chiuauor, så operationen är ju ”enkel” på det sättet att dom gör den ofta. Men självklart har jag otur med försäkringar och min försäkring (folksam) täcker inte detta. Dom har varit struliga från dag 1, vilket in vet om för jag har pratat om dom tidigare. Så mitt tips till er som vill skaffa en djurförsäkring, gör det inte hos dom. För läser man igenom så ingår inte hjälp för dom vanligaste problemen. Så det är lika bra att spara pengarna och betala själv när det väl händer något. För nu har jag betalat i onödan till dom känns det som, så jag tänker avsluta försäkringen nu.

Men då vet ni det! Både vad operationen gäller samt vad jag tycker om försäkringsbolaget 😉 Nu ska jag sticka iväg på möte med mitt bok förlag, som jag berättat för er tidigare är det dags för bok nummer 2! Superpepp på det, och jag är glad att få tänka på annat idag.

kissies hund

Mammas bebis ♥

kissies hund

Lillskruttan är alltid med!

kissies hund

Vid den här tidpunkten käkade jag och Chloé typ lika mycket..! Haha!

Posted in: PICTURES
Kommentarer (38)
 • Diana

  Åh lycka till Chloe! Hoppas verkligen att det kommer att gå jättebra och vara en lyckad operation.

 • Karin

  Kolla på någon annan försäkring det finns kanske bättre. Lycka till med ditt lilla liv❤

 • my

  Agria är bra. Lycka till lilla Chloe håller tummarna och puss till dej.😙😍

 • Anna

  Hoppas operationen blir lyckad! Jag skulle rekommendera Agria eller Dina försäkringar. Jag har haft båda och det har fungerat klockrent. Sen beror det vad man har för ras, det var av den anledningen jag bytte från Agria, bytte ras så Dina täckte mer än Agria på just min ras. Man får ringa och fråga olika bolag helt enkelt. En del struntar i försäkringar och startar ett eget hundkonto istället där man för över pengar varje månad, samma summa som skulle gått till försäkring. Och så plockar man från det kontot istället när man behöver.

  Hur som helst, lycka till till dig och lilla Chloe 💖

 • Veronica

  Jag använder Sveland försäkringar till båda mina katter, samt mina föräldrar har det till sin hund :)Har aldrig strulat och har en superbra support. Kram

 • Bunny

  Har försäkrat mina kaniner hos Agria, de betalar för jättemycket! Tillexempel slutade lillkillen äta en dag och fick spendera en natt hos vet, det betalde Agria nästan allt på. Lycka till lilla Råttis! <3

 • Anjie

  Hoppas det går bra!
  Tyvärr så händer det ofta att även om dom lyckas med operationen så hoppar hunden gärna omkring på bara 3 ben iaf för det har blivit ett inlärt beteende. För även om benet inte skulle göra ont längre så TROR hunden att det ska göra ont och väljer att inte försöka stötta på det benet mer. Kan tänka mig att det kan kännas frustrerande, men sådär är vi också lite grann om vi t ex har haft problem med ryggen. Då kan vi göra vissa rörelser vi tror ska göra mindre ont fastän ryggen kanske är bra nu.

  • my

   Det stämmer. Därför ska man inte gå med smärta länge. Och även psyket på oss människor påverkas och man kommer i en ond cirkel. Så bäst att gå iväg snabbt om man har smärta någonstans. Kram.

 • Matilda Danielsson

  Chloe är så gullig! Hoppas det går bra för henne <33

 • Jenny Gunnarsson

  Hoppas allting går som det ska! 🙂
  Vi har haft folksam, både till katt och häst, och det har funkat hur bra som helst. Däremot gick vi ur Agria då de inte stod för veterinärbesök hos ena hästen.. Men med folksam så har de lyft otroligt många kostnader varje gång vi har besökt veterinärer med hästen. Jag vet dock när det gäller hästar att vid eventuella fel vid en besiktning inför köp så lyfter inte försäkringsbolagen kostnaden om de ”felet” skulle blomma ut och bli ett problem längre fram i tiden. Det står som en reservation i papprena.

 • Klara V.

  Åh hoppas det kommer gå bra! Håller tummarna <3
  Byt till Agria försäkringsbolag, de är superbra och har olika sk hundrasförsäkringar så att det täcker de vanligaste problemen hos diverse hundras! 🙂

  PS. Lär dig stava till chihuahua

 • Sofia

  Hoppas allt går bra med lillskruttan <3

 • Emma

  Inget föräkringsbolag täcker det tyvärr. Alla skriver sig fri från din hunds ras då dom tyvärr många dolda fel. Precis som att inget bolag täcker luftrörs fel hos fransk bulldog tex då majoriteten av dom har det medfött. Så ingen mening att byta då Folksam täcker mest för din hundras redan. Men förstår frustrationen kring det men läs på om andra bolag så ska du se att det är samma. Folksam och agria ersätter samma då dom annars skulle konkurrera ut varandra. Lycka till med op!

 • hanna

  Så bra att du skrattar åt den tiden med lite mat! ✌

 • Suck

  Byt till Agria, fick jättebra hjälp led min chihuahua när det skedde en olycka med ena bakbenet.

 • Emma

  Hoppas allt går bra! Håller tummarna för lilla råttisen ❤️

 • Carine

  Hoppas det gick bra med lillen ❤❤krya på ❤❤

 • Jasmine

  ”Folksam, för allt du bryr dig om”. Så går ju reklamen. Och så har försäkringsbolaget bara en massa djur, springande glada hundar osv, i reklamen med.
  Sanningsenligt. Nja i så fall.

 • Josefin

  Hoppas det går bra, och återkom gärna sedan längre fram med resultatet.
  Min chihuahua ska till en ortoped, pga att han också drar in/väljer att inte stödja på vänster bakben, vet misstänker patella. Har också folksam.

 • Rebecka

  Hoppas allt går bra med Chloé! Har opererat patellan på min hund och rehabiliteringen var riktigt jobbig men välbehövlig.. Så var beredd på att lägga ner en del tid på rehab så hon återhämtar sig snabbare 🙂 Fick gå 15 minuters promenader 6 ggr/dag första veckorna, mitt i vintern när det var runt -25 ute 😅 hon hoppar fortfarande ibland med benet, men det är som någon skrev tidigare ett inlärt beteende för att hon alltid har gjort så.
  Lycka till!

 • Johanna, leg. Djursjukskötare

  Lycka till med operation och rehab! 💗

  Lite tips! Att byta försäkringsbolag på en äldre hund skulle jag inte rekommendera. I många fall behövs en veterinärbesiktning och problem som djuret tidigare haft måste redovisas (tex som patellalux eller tandrelaterade problem) och då görs oftast en reservation för dessa även i nya försäkringen. Att inte ha någon försäkring alls skulle jag heller aldrig rekommendera! Om det händer ett olycksfall (tex påkörd eller bitskada från annat djur) kan det bli väldigt dyrt, framför allt om det händer under jourtid (kväll eller helg). När min hund blev svårt bitskadad gick slutnotan på nästan 100 000 (hände en helgkväll och opererades på helgen, inskriven i nästan två veckor). Det är nog inte många som lyckas spara ihop till sådana högre summor till sina djur..

  • camilla

   Apropå veterinärer så kag kan verkligen rekommendera en toppenbra djurklinik i Sthlm, de heter Ahlbergs veterinärpraktik och ligger på Södermalm. Dom har drop-in också vissa dagar vilket inte är så vanligt. Vi har gått dit i flera år för ”enklare” saker och igår tog vi dit vår lilla pudelkille som fick narkos och hela munnen rensad på tandsten m.m och det gick jättebra. De har bra priser också!

   • camilla

    Aha, nu kom jag på vad jag egentligen skulle säga 🙂 Vi gjorde en s.k ”nybesiktning” där med vår andra vovve (en labradoodle) när vi skulle byta från Folksam till Agria och de på Ahlbergs var väldigt tillmötesgående och smidiga.

  • camilla

   Beklagar det som hände din vovve btw och vilken tur att det gick att lösa iaf 💗

 • Jenny

  Synd att du inte är nöjd med folksam, jag är väldigt nöjd. Nyttjat den väldigt mycket pga hälta på min bullterrier. Får ersättningen max 3 dagar efter.

  Min vän har en bulldog som fått ersättning för operation för andningen (3år sedan, nu är det borttaget). Han.har opererat sin patella för bara 1 år sedan som de ersatte och ska nu få en ny höft inopererad i september. Detta ersätter folksam.

  Vad var det som strulade med din ersättning? Väntade du för länge? Räknades det som dolt fel som egentligen uppfödarens försäkring skulle täcka? (Gäller bara upp till 3 år).

 • J

  Hej! Min hund har chihuahua har opererats för patellaluxation tre gånger. Han hade det i båda bakbenen och fick göra om operationen på ena benet. Var förberedd på att rehabiliteringen är lång men så viktig för resultatet, som är halva ”delen” för att benet ska återfå sitt normala rörelsemönster. efter operationen är det burvila som gäller i flera veckor framöver, promenader på endast några minuter, inga hastiga rörelser m.m. Han är idag helt återställd, men tiden har varit tuff och kämpig för att komma dit vi är idag. Lycka till! ❤️

 • Nathalie

  Jag är inte så insatt i försäkring till hund men kan tipsa på facebookgruppen Vetbase. Där hänger väldigt många veterinären, djurskötare och försäkringsfall också som ger bra råd och tips helt gratis. Du kan tex lägga upp röntgenbilder, provsvar och få second opinions. Lättare att hitta specialister där också.

  Vad jag har hört så finns det ett relativt nytt försäkringsbolag som heter Svedea, de är kända för att täcka mer och inte sätta reservationer pga tidigare kända fel. De ska vara billiga också. Kan vara värt att kolla upp!

 • camilla

  Men då, lilla bebisen 💗 Har också haft en massa problem med Folksam 😠 Bytte till Agrias bästa försäkring istället och den har täckt allt! Kan tipsa om att ge henne lite MSM också ( http://www.ion-silver.com/msm.alavis.htm ) Det hjälper till i läkprocessen! Kram

 • Roxy

  Folksam tar antagligen inte just patella på rasen chihuahua eftersom det är så pass vanligt problem som ska avlas bort. Föräldrar ska undersökas före avel. Men patella på en annan ras tar dom troligtvis. Lika som att de inte tar andningsbesvär på mops och fransk bulldog men dom tar det på tex golden om det nu skulle behövas, eller att de flesta bolag inte tar diskbråck på tax men på chinese crested gör dom det. Tråkigt dock och sådant ska man tänka på när man väljer bolag!

  • J

   Jo. min hund har opererats tre gånger för PATELLA LUXATION, och alla tre gånger har gått på försäkringen. Jag har betalat 20% av kostnaden varje gång. chihuahuan ska ha varit försäkrad från start och får inte ha varit oförsäkrad någon gång under sin livstid. Jag har Folksam, stortrivs med dom.

   • Roxy

    Jaha ja då är det konstigt om det inte gäller för alla. Jag har också Folksam och trivs med dom 🙂 Bästa priserna (både för hem, olycksfall, hund och häst)

 • J

  På Folksam.se står det ”Gällande armbågsledssjukdomar, höftledssjukdomar, osteochondros, patellaluxation, Perthes sjukdom och short ulna skall hunden vara försäkrad före fyra månaders ålder och därefter hållas oavbrutet försäkrad. Detta gäller även hund som importerats.”
  Orsaken att det inte går på försäkringen kan alltså bero på att hon varit oförsäkrad under en tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *