En fråga som jag ofta får från nya vänner är om jag inte är rädd att bli utnyttjad. Och det är jag ju givetvis, ingen vill känna att man blir utnyttjad men jag inser nu också att alla människor utnyttjar och blir utnyttjade till en viss del. Jag känner att jag har blivit utnyttjad av en gammal vän som jag sa upp bekantskapen med (J) men jag är inte speciellt bitter över det. För när jag tittar tillbaka på den vänskapen vi hade så hade vi trots allt 2 år med varandra när vi hade väldigt kul ihop. Tack vare henne har jag fått flera minnen och lärt känna människor via henne. Och det är lite det livet går ut på tycker jag. Skapa minnen med människor vi möter på vägen. Så även om det visade sig att hon var mer intresserad av mig som Kissie än Alexandra, så har jag fortfarande kvar minerna från allt det roliga vi var med om. Och om man vänder på steken, så utnyttjade jag henne också. För jag visste nog innerst inne att hon var med mig för hon tyckte det var lite coolt att hänga med en bloggkändis, men jag hade ju så kul med henne så jag sket i det. Så jag utnyttjade ju hennes personlighet för att ha så kul som möjligt under dom kvällarna vi hängde.

Jag har också insett att man ser fördelar med alla människor man omger sig runt. Att vara vän med mig kan ge massa fördelar, och det vet jag. Jag förstår också att mina vänner inte är blinda för det. För det är klart dom ska få tycka det är kul att gå på premiärer som dom annars inte hade fått gå på. Och få gratis saker av mig ibland. Vem hade inte gillat det? 😉 Men så länge dom genuint tycker om mig och bryr sig om mig så gör det ingenting. För jag ser fördelar med dom med, någon har ett väldigt trevligt ställe utomlands där jag kan få bo gratis. En annan har en mamma som är högt uppsatt i ett företag som jag började jobba ihop med. Och sedan har vi en annan person som har goda kontakter med ett bilmärke som vill nu vill jobba med mig. Förstår ni? Man kan alltid hitta fördelar hos folk som man kan ”utnyttja”. Det är dessutom så världen ser ut idag, man knyter kontakter med varandra och rör sig framåt genom kontaktnätet. Eller ja oftast funkar det så, speciellt i min bransch.

Sen tror jag också att det finns människor som blir min vän, för att på ett eller annat sätt utnyttja min position men att personen sen inser att hen tycker om mig. Det tror jag hände med mitt ex, eller ja jag är väldigt säker på det. För jag vet att jag är en härlig människa att umgås med, så det har säkert hänt flera gånger utan att jag är medveten om det. Och ja, jag antar att jag skulle kunna förlåta det och se över det om jag får något utav förhållandet. Men som med mitt ex då, jag fick inget tillbaka. Fick bara massa tjat om att tagga och hashtaga.. Det ger mig ingenting haha, och då är utnyttjadet för mycket för att jag ska kunna se förbi det.

Så ja, ibland slår tanken mig att jag kanske blir utnyttjad. Men då tänker jag efter ifall jag trivs med personen, har kul och mår bra tillsamens med hen. Är svaret ja, ja då är det ingen fara för jag använder ju då den personen för att må bra. Och visar det sig sen att känslorna tillbaka inte vara genuina, då tackar man för den tiden som har gått och går vidare. Livet är fört kort för att stanna kvar hos människor som inte gillar än. Kommer finnas massvis med människor som kommer älska att vara ens vän, roligare att hitta dom 🙂

Posted in: PICTURES
Kommentarer (15)
 • Jenny

  Intressant! Men måste man alltid få någonting tillbaka och hur kan man veta med säkerhet att en person har en baktanke att utnyttja en?
  Jag är inte vän med mina vänner för att jag ska ”få något tillbaka”. Utan endast för att man har så himla roligt tillsammans.
  Tror att man tar sig lite vatten över huvudet om man tänker på sina kompisrelationer i att man ska ge och få tillbaka (utnyttja).

 • Sofia Reumert

  Det märks verkligen att du är mer trygg och säker i dig själv, och att du har landat i vem du är, jämfört med för några år sen. Du har ju skrivit om detta förut men då lät det helt annorlunda. Väldigt kul att läsa sånt här där det blir tydligt hur du utvecklats och börjat trivas med både dig själv och din omgivning. Man blir glad för din skull! 🙂

 • Elina

  Oj gud sorgligt känns som du inte upplevt äkta vänskap! Men självklart är det så att man måste få något utbytte av relationen menar dock inte kändisskap och materiala saker.

  • Kissie

   Jag har upplevt äkta vänskap, bland annat från Bella som är min bästa vän sen nästan 10 år tillbaka 🙂 Du måste ha misstolkat mitt inlägg. kram

 • Johanna

  Alla har vi säkert blivit utnyttjade av vänner på olika sätt.
  Jag har alltid haft gott om pengar och har tyvärr blivit tvungen att ”göra slut” med några väninnor för att de alltid tog för givet att jag skulle betala på krogen, låta dem låna dyra kläder och väskor, etc. Som det var jättesvårt att få tillbaka…
  Jag bjuder gärna ibland eftersom min ekonomi oftast är mycket bättre (familjens pengar – har inget speciellt välbetalt jobb) än de jag umgås med, men det får inte tas för givet. Jag kan gärna bjuda på en helkväll på ett dyrt ställe, men uppskattar då om någon annan kunde bjuda på en helkväll på den lokala pizzerian eller nåt – spelar ingen roll för mig vart jag går. Gesten skulle i alla fall uppskattas.
  Satte mig ner och och pratade med de väninnor jag har kvar om hur jag känner och det visade sig att de tyckte att det var lika jobbigt att bli bjudna som jag tyckte det var att alltid bjuda. Nu gör vi så, att om jag absolut vill äta på en dyr restaurang och vill att tjejerna hänger på så får jag stå för notan. Annars går vi på billigare ställen och alla betalar för sig. Problem solved!!

 • Vendela&Vanessa/Tvillingbloggen

  Jättebra inlägg, kika gärna in hos oss på http://madebyw.se, vi bloggar numera på Veckorevyn

 • Victoria

  Kolla in min Instagram och min resa från fetman, har tappat 10 kg på 11 veckor och mår otroligt mycket bättre redan!
  http://www.instagram.com/vickan3.0/

 • Tina

  Tycker nog att du uttrycker dig lite fel här. Att bli utnyttja sina vänner är inte samma sak som att hjälpa sina vänner. Om man upplever att man ger och tar vad gäller utnyttjande så är nog relationen inte vänskap

 • Diana

  Hemskt att man ens blir utnyttjad men visst det är sånt som händer. Du är så mycket mer mogen idag och vet ditt värde och på det sätt kommer du alltid ut stark igenom allt du gått igenom i livet. 😉

 • Sofia

  Väldigt intressant inlägg!

 • Hoho

  Spännande att du upptäckt den synvinkeln! Jag har samma tänk även om det fortfarande är i process. Vill tipsa om en framstående spirituell kvinna som heter Teal Swan, hon har många intressanta videos på Youtube. Hon pratar om detta bla. Och många många andra saker. Videon heter ‘using people’. Kul inlägg, heja dig !

 • Anja

  Jag tycker inte alls det känns som att Bella utnyttjar dig. Hon har dessutom funnits med sedan lång, lång tid tillbaka helt utan att ställa motkrav till dig. Sedan tycker jag inte heller Andreas verkar göra det, han är nog bara nyfiken på hur ”kändislivet” är. Men det märks att han uppriktigt är intresserad utav Alexandra och inte Kissie.

  • Kissie

   Jag har inte skrivit att Bella har utnyttjat mig? 🙂 Och jag tror inte heller Andreas utnyttjar mig, precis som du skriver känns det som att han är nyfiken på vad mitt liv har att erbjuda. Och det är inte konstigt, det är något nytt. Precis som hans liv är något nytt för mig, och jag tycker det är minst lika spännande.

   Kram

   • Anja

    Nej förlåt, trodde jag läste det i en kommentar. Men måste ha sett fel, för hittar inte den! 🙂 Grattis till kärleken. Ni är ett fint par, som ger och tar det bästa av varann!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *