Inlägget innehåller adlinks.

1. Du blir fortfarande brun fast du använder solskydd. Det solskydd gör är att den skyddar dig från att bli bränd. Sen håller färgen längre, lovar! För blir du bränd kommer huden bara flaga bort = färgen försvinner snabbare. Trist va?

2. Du behöver använda solfaktor även om det är molnigt!

3. Du blir fortfarande brun om du har på dig smink, MEN du blir inte lika jämnt brun. Det bästa är att skaffa en foundation/ cc cream med solfaktor i 🙂

4. Dyrare solkrämer är inte bättre än billigare.

5. Du blir fortfarande brun fast du använder brun-utan-sol produkter.

6. Solskydd för ansiktet innehåller samma sak som solskydd för kroppen.. Om det inte är någon dagkräm med extra solfaktor i. Så betala inte dubbla priset för en flaska som är hälften så stor och dubbelt så dyr haha.

7. Finnar av solkräm? Ja tyvärr får många fler finnar av solkräm och det gäller mig med. Därför är det extra viktigt att tvätta ansiktet ordentligt efter solning och peela lite lätt någon gång i veckan.

8. Köp hellre solkräm för barn! Det är samma innehåll, fast det som skiljer är att krämerna för barn inte har massa parfym och konstiga medel som kan irriterade huden.

9. Köp inte solfaktor under 30. Det gör bara att du kan ligga kortare stund i solen.

1 – LÄNK // 2 – LÄNK // 3 – LÄNK // 4 – LÄNK // 5 – LÄNK //

Posted in: PICTURES
Kommentarer (17)
 • R

  Nämn gärna det att dom ”vanliga” märkena av solskydd man köper på affären/apotek tyvärr innehåller massa gifter,nanopartiklar,hormonstötande ämnen och är absolut inte bra för miljön. Rena gift cocktail i haven. MEN det finns bättre varianter, tex märket Biosolis, Eco cosmetics osv. Läs gärna på och skydda både dig själv och miljön.

 • Karl

  Ja. De flesta solkrämer som säljs innehåller hormonrubbande kemikalier som du vill undvika. Jag vill minnas att ett norskt labb nyligen gjorde ett omfattande test. Värt att läsa. För plötsligt sitter man där på stranden och har fått mänboobs. 😮

 • E

  Man ska aldrig ha högre solskyddsfaktor än 30, dem innehåller enbart massa metaller som inte gör någon bättre nytta mot solen bara för att dom är högre siffror.

  /råd från 89 årig plastikkirurg och föreläsare

 • Kerstin

  Större chans att de dyrare har UV A märkningen dock (som innebär att UV A skyddet måste vara minst hälften av UVB skyddet om jag minns rätt. Värt att betala lite extra för tycker jag! Sen behöver man ju inte köpa de som är svindyra, men de billigaste brukar inte ha denna märkning. Vem vill ha mer rynkor än man måste liksom? 😉

 • Matilda Danielsson

  Toppenbra facts! Många vet nog inte så mycket om solskydd utan tänker ”desto mindre jag tar desto brunare blir jag” och så bränner de sig och ökar risken för cancer… Så onödigt!

 • Chris

  menmenmen du bliver jo ALTID selv bränd??! Senest i Mexico…?!

  • Lina

   Vissa har så pass känslig hud att man bränner sig trots solfaktor. Tänk dig hur hon skulle ha blivit utan solfaktor då, så såklart hjälper det till iallafall. Skillnad på bränd och bränd.

 • Jenny Johansson

  Det du säger stämmer ju inte till fullo. Jag köper en solkräm separat för ansiktet som förvisso är dyrare men som inte täpper till i ansiktet så jag får finnar samt att den är bra för min eksemhy då den inte svider. Jag tycker att man får de man betalar för men kanske lättare för någon med normal hy.

  • Tina

   Håller med. Jag köpte en solkräm anpassad för min hy. Jag har problemhy, fet och acnebenägen. Jag kan inte ha den vanliga i ansiktet utan att få utslag.
   Köpte därför och testade en från clinique som skulle vara bra mot just detta och efter att ha bytt så mår min hy bättre.

 • Linnea

  Hej,

  Jag skulle också vilja tilläga- Använd solkräm året runt, under dagens all ljusa timmar och applicera varje två timmar där du inte har kläder som täcker. Solen kommer också igenom kläder, så använd naturmaterial såsom bomull, linne, de har bättre täthet på klädesfibrerna.

  Att vara i skuggan ger 50% mindre uv ljus, så tänk då vad en hatt ger för skydd till ansiktet! Gå runt med hatt är toppen för huden, väl vid stranden använde både parasol och hatt för extra skydd för kropp och ansikte.

  Jag rekommenderar bara fysikaliskt skydd, alltså solskydd som har titandioxid, eller zinkoxid som skyddande agent i krämen, istället för att gå i alla hudens lager och irritera hela kroppens organismer med gifter. Använd isället en solkräm med titandioxid eller zinkoxid. Dom heter oftast, organic sunscreen, physical filter, som har både uva och uvb.

  Där har ni tips ifrån mig, solskyddspolisen.

  Extra info:

  Idag är solen den största cancergivaren. Hudcancerna är den vanligaste cancerformen idag.
  Solen är orsaken till 90% utav åldrandet.

  Brun är inte hälsosam. Ju mer brun du är, betyder inte desto mer skydd, det betyder desto mer förstörd hud!

  D-vitamin får vi ifrån maten, och 15 min utav sol behövs bara för att få d-vitamin dosen ifrån solen. Och du får det också utav att använda solkräm då det är nästan till omöjligt att täcka allt.

  Så solkräm är din vän.

  Vänj dig vid att smörja varje 2 timmar, sätt ett alarm på mobilen, året runt. Och ditt utseende kommer att frysa i årtionden utan nåla, hudingrepp och massor av pengar.

 • Emmy Laursen- www.emmylaursen.se

  Riktigt bra tips 🙂 Jag är lite för dålig på att använda solkräm..

 • Karin

  Nja… I solkrämsdjungeln gäller det att vara uppmärksam och försiktig! Många produkter, liksom många andra hudsvårdsprodukter, innehåller både cancerframkallande och hormonstörande ämnen. Ingen solkräm är HELT 100%-igt bra tyvärr men det finns ett par märken som är bättre, eller bäst, tex eco cosmetics.

  Eco cosmetics solkräm ger ett fysikaliskt skydd och stannar alltså utanpå huden för att skydda mot farliga solstrålar. Denna solkräm är också betydligt schystare mot vattenlevande djur och organismer när du badar.

  Det är stor skillnad på produkter när det gäller hudvård, precis som med mat.

  I min eko-butik hittar du bara bra grejer, för dig, ditt barn och vår planet.

  http://www.levareko.se

 • ninna

  Bra inlägg!
  Det har ju gått i perioder det där med hurvida man bör vara flitig med solskyddsfaktor, 80- talet brunast vinner typ…
  Använder själv alltid solsskyddsfaktor på sommarn. Dock har man börjat ifrågasätta solkrydfaktorns egentliga skydd på senare år, jag läst och hört om att solskyddsfaktorkrämerna har något som kan skada huden i sig. Solskyfddsfaktorkrämer hindrar en från att bli bränd dock hindrar den inte det som gör att huden åldras och får rynkor på längre sikt då det sitter djupare och tydligen skadar lika mycket med eller utan kräm vilket jag tycker låter konstigt. Är ingen forskare eller expert på det här orrådet men är vad jag har läst och hört.
  Jag fortsätter att använda solkräm och huden känns så mycket frächare efter en dag i solen än utan.
  Kan rekomendera Acos solkydd (gul tub faktor 20) från apoteket den är grym, går snabbt in i huden och blir inte så där flottig. Dessutom har jag aldrig fått någon hudproblem i samband med användning av denna som jag tidigare brukar få. Verkar som dom har ett nytt recept för år! 🙂

 • Terese

  Många punkter som jag inte hade en aning om. Man lär sig alltid något nytt!

 • Sofia

  Man blir lika brun med det tar betydligt längre tid när man använder solskyddsfaktor 😜 Så är det för mig iaf!

 • Emma

  Finns dock dyrare solkrämer som ÄR bättre än billiga man köper på Ica. Min sambo har hudcancer och får receptbelagda solkrämer. De är riktigt bra och sjunker in i huden direkt utan kladd. Svindyra men då får han en summa betald av staten pga hans sjukdom. Sola aldrig utan solskydd, bra att du tog upp det i bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *