Jag blir mörkrädd när folk idag hittar på ursäkter för att mobba folk, framförallt oss bloggare. Det finns skvallerbloggare som anser att dom inte nätmobbar, men det är fel. Dom mobbar genom att öppna upp ett forum för näthat. En plats där troll kan samlas, kommentera och diskutera oss bloggare och samtidigt klappa varandra på axlarna och påstå att det inte är mobbning. Utan det är granskning och att det ska vara nyttigt. Pff! Det är skitsnack! Sen är det ju så att personen som driver sidan är ansvarig över kommentarerna, så är det massa hatkommentarer – ja då är det ansvarig utgivare som ska stå till svars för det. Precis som att jag är ansvarig över er som kommenterar här.

Sen är det även personen som driver sidan som sätter tonen och stämningen bland kommentarerna. Så att rycka på axlarna och låtsas sig inte alls förstå varför det kommer massa otrevliga hatkommentarer är bara naivt och ignorant. Och det som skrämmer mig är att det är vuxna människor som går på detta. Om vuxna inte kan se skillnad på mobbning och mobbning, hur ska barnen lära sig skillnaden då?

Och varför jag tar upp detta är givetvis för att det kommenteras hej vilt om mig, min relation och såklart om andra. För jag har varit inne och läst kommentarer, och det jag har kommit fram till är att folk som läser såna och kommentarer är där för att gotta sig i andras fel. Och dom människorna är dessutom inte speciellt smarta, det var någon som kommenterade att man absolut inte får säga till mig att min pojkvän utnyttjar mig för då försvarar jag mig. Ja vad förväntar ni er av mig egentligen ? Att jag ska lägga mig på rygg och säga ”tack för informationen främling klart du har rätt”. Nej tror inte det va.

Skvallerbloggare = mobbare.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (44)
 • Hanna

  Men det var ok så länge Bloggbevakning/Camilla skrev att hon gillade dig och allt negativt skvaller bara rörde andra bloggare?
  För ett antal år sedan ansågs du vara en mobbare (på/med din blogg). Nu anklagar du själv en annan blogg för samma sak. Nu kallar du, som själv var ett troll, andra för troll. Go with the flow. Du växer upp och sköter din blogg på snyggare sätt, nya bloggar dyker upp och tar över att skriva en massa skit. Även de kommer att försvinna. Och då kommer det nya. Det kommer tyvärr alltid att finnas så länge nätet finns. Dvs förmodligen forever. Men kudos till dig som har vänt ditt trollande till en trevlig blogg med ordinära inlägg.

  • Kissie

   Men SJÄLVKLART tycker jag det är ok när hon eller någon annan skriver bra om mig. Varför skulle jag inte tycka det? Varför ska man acceptera att folk skriver elakheter och mobbar? Hör du själv hur det låter? Varför ska det vara en sån tuff miljö på nätet hela tiden?

   Sen att du tar upp vad jag gjorde som tonåring har ju inte direkt med saken att göra (tycker jag). Jag är vuxen idag, tycker inte mobbning är ok mot andra, min pojkvän, mot mig själv osv. Så självklart kommer jag säga ifrån, speciellt när jag har rätt forum för det 🙂

   • Suck

    Word Kissie. Rätt otroligt att folk ska leta fel i allt men börjar bli jävligt tröttsamt när folk drar upp hur du varit, precis som om alla varit änglar när de var tonåringar. Poängen gick i alla fall hem hos mig, att du som erfaren bloggare nu vet hur man ska och inte ska skriva, så man utvecklas. Det är väl rätt bra folk läser det oavsett ditt tidigare liv som är så förbannat uttjatat. Men det är ju så, om de inte har något att gå på om en människa så dras sådant upp, men där sitter problemet om människor som inte kan glömma och förlåta utan använder det som argument mot någon som numera gör rätt för sig och är en förebild. Blir så trött. Kommer nog inte orka läsa kommentarerna till denna status för jag blir så less. Du har ett fint hjärta Kissie och ta inte åt dig av vad folk skriver när det kommer till en viss nivå, du vet vad jag menar (typ när folk spelar dumma för att kunna trolla lite sådär i smyg).

   • Sandra

    Nu försvarar jag inte bloggbevakning men varje gång du skriver typ ”jag var bara en tonåring och kan inte ställas till svars” blir jag otroligt provocerad.
    En av alla de personer du hängde ut var min syster som precis hade börjat återfriskna från anorexia (där hon vägde 39 kilo när hon var som värst). Hon hade, pga mediciner och mat, snabbt gått upp i vikt och var svullen. Du hade fått för sig att hon raggat på någon kille du var intresserad av på en fest och la därför upp en bild på henne där du skrev att hon var ful, fet och äcklig.

    Jag upptäckte bilden, sa till henne. Hon skrev till dig och bad dig ta ner den och det gjorde du. Skadan var dock redan skedd. Hur tror du det känns att bli uthängd som fet i en blogg när du precis börjat återhämta dig från anorexia?
    Jag tänker inte gå in på detaljnivå om hur det här påverkade min syster men det var inte bra.

    Jag tror ni var 16 då. Det finns massor av 16åringar som kämpar för feminism, mot rasism, för utsatta i samhället och som sprider glädje och kärlek. De allra flesta 16åringar förstörde faktiskt inte liv som du gjorde.

    Jag gillar din blogg idag. Du behöver inte be om ursäkt igen. Men liksom, ryck inte på axlarna åt det du gjorde. Det påverkade människor, på riktigt.

   • Ella

    du verkar inte förstå kommentaren. Läs om en gång till så kanske du fattar.

   • Ella

    Men du mobbar o näthatar ju skälv ff… bara att kolla på hur du svarar dina läsare ibland. Och du kommer att troll igen – man märker att det finns där, behövs bara att du har en dålig dag, att ngt går emot dig så är du dör igen.

    Ränderna går aldrig ur.

   • Hanna

    Du har ju fan noll koll på att förstå vad folk skriver. Läs om, sakta, uttala varje stavelse. så kanske du fattar vad jag menar. Varför hade du inga synpunkter på Camillas blogg så länge hon inte drev med dig och din pojkvän? Detta inlägg kunde du väl skrivit mycket tidigare. Det är väl SJÄLVA PRINCIPEN du opponerar dig emot? Eller?

    Självklart har det du gjorde tidigare mot en massa unga tjejer fortfarande relevans. Du har ju aldrig bett om ursäkt. Du har aldrig med ett enda ord medgett att du var en jävla skitunge. Tänk om du bara kunnat säga ett enkelt ”förlåt för att jag var dum”. Förstår du hur mycket det hade varit värt?? Men nej, du tror att allt är förlåtet för att ”du har vuxit upp nu och förstår bättre”. En gång mobbare, alltid mobbare. Sen kan du säga ifrån hur mycket du vill på ditt ”egna lilla forum”. Är ändå mestadels fjortonåringar som läser din blogg ändå.

    Hoppas du har en trevlig semester. Undrar även varför du känner behovet av att lägga upp så jävla många bilder på dig själv i bikini???

    • Suck

     Men snälla håll käften ni är fan jävla mobbare som sitter och skriver här, varför älta saker som hänt för 10 år sedan? Varför hon lägger upp många bikinibilder? Hahaha. Åh gud orka vara så avundsjuk jag ska berätta: hon kan, hon är stolt över sin kropp och dessutom en snygg kropp i mina ögon. Snälla troll håll käften och sluta läs om ni bara ska gnälla för ni själva lever i det förflutna och ert liv förmodligen suger. Haaadeeet! Mvh. 30+

     • E

      Som att du är 30+ skulle rättfärdiga den naiva korkade dumma människan du framstår som? Fyfan vad pinsamt. Vuxen dessutom.

   • E

    Läs Hanas kommentar igen och reflektera över det hon skrev. Hycklare

  • Fia

   Ja men Camillas blogg e fan hemsk ibland hon kan dra masssa skit om vissa Medans skriver hon om ex någon hon gillar o de kommer neg kommentarer då jävla

   • my

    Du har fel att många är vuxna där tvärtom många är unga och har inte stor livserfarenhet. Sedan att det finns dom som skriver dom njuter att hoppa på andra är vidrigt!

 • M

  bra du tar upp detta, älskar dig och din blogg!

 • Diana

  Alltså så bra skrivet, det är ju precis vad det är. MOBBING.
  Kan verkligen inte förstå hur Camilla kan leva med att skriva så mycket skit om andra, tillåta sina läsare kommentera skit om andra och leva på det. Men jag antar att pengar gör en blind för allt, pengar gör att man tappar det helt. Jag känner inte camilla personligen, så jag tänker inte säga något om henne som person men vad hon står för på bloggen är vidrigt.

  ha en jättefin dag och vecka Alexandra

 • Hmm!

  Camcam är inte ansvarig utgivare för sin blogg, utan det är någon på Nöjesguiden.
  Sen tycker jag inte att bloggbevakning är mobbning, men människor har ett behov av skvaller. Se på alla ”riktiga” kändisar som har paparazzi efter sig mm. Men har man gett sig in i leken… Byt jobb om du tycker att det är jobbigt att folk har en åsikt om saker som du faktiskt skriver öppet om i bloggen (eller ja, din kille då…).

 • Zizo

  KISSIE VART KAN MAN HITTA DESSA SKVALLER BLOGGAR! HÅLLER MED DIG, SKULLE VILJA KOLLA IN DERAS HATKOMMENTARER OM BLOGGARE. KRAM.

 • Desiree

  Jag tror att folk har ett behov att diskutera. I just det här fallet tror jag att Andreas kom in i bloggen med storm och att många fått känslan av att han ”tagit över” i din blogg, och folk vill inte diskutera det i ditt kommentarfält. Folk kommer alltid att skvallra och ha åsikter om offentliga personer, och Allt kommer Aldrig att vara positivt. Fokusera istället på det positiva och var glad att du växt ifrån trollandet. Folk kommer att ha åsikter om ditt liv och dina val så länge du är offentlig, men det är ju i slutändan du som vet vad som är bra och gör just Dig lycklig, inte de som kommenterar på t ex bloggbevakning. Kram!

 • Hanna

  Sluta härma paow! Hon skrev ett likanande inlägg och du springer och kopierar henne bara för att du är en tråkig person som inte kan komma på något eget?

 • Camilla - 22 år, fru, shoppingtokig och bloggare!

  Folk tror att de får bete sig hur dem vill. Det kvittar hur stor eller liten blogg man har så är det alltid någon som har något att säga, och detta kan även gälla när man jobbar i butik osv. Lite hyfs behövs!

  Kolla gärna in min blogg!

 • Magi

  Detta är ett urklipp från din blogg, Alexandra. Antar att det inte kallas mobbning om man generaliserar, inga namn nämnda här. Dock når man ju till en bredare skara, alla ”feta”, eller ”äckliga” människor kan känna sig träffade.
  Min fråga är, nu känns du mer mogen och snäll i din blogg, är detta yttranden du fortfarande står för?

  Äckligare männsikor finns det nog inte.. Folk som åker på kryssningar är folk som inte kommer in på klubbar och vill vill kunna köpa billig sprit! Jag ångrar helt ärligt talat lite att jag åkte på kryssningen för jag vågade knappt röra mig utanför våran svit? Jätteäckliga männsikor! Ville inte att dom skulle tro att jag ville ha någonting med dom att göra..

  Tex.. U – E – W!

  2. Feta männsikor i tighta kläder..

  Förlåt men ibland kan man undra om männsikor inser hur dom ser ut..? Tex, tjocka tjejer/kvinnor! Dom klär sig i kläder som jag skulle kunna få på mig (eller ah.. *blink*), jag menar come on? Tjejer ni ser inte smalare ut bara för ni klär er som smala männsikor!

  Sen är det väll samma sak till smala tjejer som klär sig som att dom vägde 100 kilo men på något sätt känns det mer ok.. För helt ärligt blir man ibland verkligen äcklad av männsikor som visar för mycket hud, speciellt om man ser ut som en val och klär sig med för små kläder.. Sluta vara så egoistiska!!

  3. Löshår..

  Men snälla tjejer, ser ni inte själva att löshåret har en annan färg en det lilla ni har på skallen? Det ser verkligen FÖRTÄSKIGT UT! Usch, skulle skämmas ögonen ur mig om jag gick runt sådär utan att veta om det! =(

  Hur kan missa detta i spegeln?

 • Lisa Göransson

  Håller med Kissan! Vidrig den där jävla bloggbevakning. Tar upp folks skulder och hänger ut folk på vidriga sätt, sarkastiska sätt och det är värre än att vara helt ärlig. Förhoppningsvis går hon tillbaka till sina vanliga jobb, hon har ju bara varit skvallerbloggare i något år (?!?). Kram till dig från en läsare som också är trött på bloggbevakning.

 • Barbie

  Kissie = mobbare

 • Blogguard - nya skvallerbloggen

  Bra där Alexandra! Det är på grund av denna stämning, att folk tycker Bloggbevakning har en negativ ton som jag skapat en ny skvallerblogg.

  Tyvärr är det fortfarande många som är CamCams trogna förbundsförvanter. Men ett tag till ska jag försöka driva på bloggen och sprida ett budskap om att även så kallade ”skvallerbloggar” kan vara roliga och intressanta utan att för den skull utföra mobbning.

 • emma

  Fast du måste väl hålla med om Alexandra att det är lite konstigt att Andreas hänger på bloggen mer än dina trogna läsare? Och försvarar dig i princip varje inlägg ? Objektiv sätt så är det ett underligt beteende. Jag hade blivit riktigt creeped out, du kan väl försvara dig själv?

  (Jag menar INGET ont mot dig som person alexandra, jag menar bara att jag förstår varför folk spekulerar och kommenterar om detta)

 • Andreas Hellmers

  Halloj!

  Jag har ingen aning om hur man tolkat att jag förde Alexandras talan, men det är väl förmodligen att man läser vad man vill läsa. Däremot har jag all möjlighet i världen att svara på kommentarer, frågor eller uttala mig om det jag känner för. I det här fallet påvisade jag och skrev om att näthat eller negativt uppsåt i någon form inte är OK, kombinerat med att jag förklarade fakta. Det var långt från första gången, och långt från sista gången jag konfronterar någon som inte beter sig som folk mot andra människor.

  Man får tycka vad man vill om det, men jag, precis som alla andra, får använda yttrandefriheten när jag vill och hur jag vill, vilket jag också kommer fortsätta att göra – speciellt i sammanhang som handlar om människors lika värde och näthat. Sanningen är ju att ALLA borde hålla med och tycka detsamma där – att man kan aldrig kan påpeka en gång för mycket för människor som missbrukar sin yttrandefrihet för ett negativt ändamål.

  Sen väljer vissa människor att försöka slå knut på det resonemanget genom att likt en hackig grammofonskiva repetera gång på gång vad Alexandra gjorde för många år sedan, men den typen av beteenden är inte ens värt att svara på. Den som har någon form av sunt förnuft kan både se och utläsa att hon inte är den personen idag, och den delen av historiken är inget som hon är stolt över.

  Däremot, den näthatsprovokation som Camilla på Bloggbevakning har för sig är total brist på omdöme och socialt ansvar. Om hon hade varit närvarande (eller inbjuden) till Guldtuben-galan där hela branschen enades i budskapet ”Näthatet ska bort”, hade hon blivit varse om hur ingen accepterar hennes sätt att bedriva sin verksamhet på.

  Jag tycker verkligen inte att Alexandra och jag är speciellt drabbade, för det som skrivits om oss har mest varit provokationsförsök på sandlådenivå, vilket oftast bara resulterar i ett gapskratt. Det vi båda däremot reflekterat mest över, och vad jag tror är den största anledningen till att många personers bägare har runnit över, är hur hon bedriver hatkampanjer mot Isabella (Löwengrip), Hanna Friberg med flera. Människor som påvisat att de mår dåligt av olika orsaker, men något Camilla inte kan förstå eller acceptera, och skriver istället att det är människor som gråter ut och ska vara tacksamma för sina liv.

  Hon rättfärdigar ett vedervärdigt beteende genom att peka på de livsval de gjort, och bortser totalt från hur alla dessa människor måste vara ständigt kreativa, ständigt online och ständigt aktiverade för att kunna underhålla och leva upp till de krav som läsare/tittare/följare har idag. Det är oerhört lätt att se deras liv som ”glassigt”, när sanningen är att det är en extrem minioritet som klarar av att axla rollen som ständig underhållare. När vi andra åker på semester från vårt kontor, butik eller verkstad, måste de flera gånger om dagen komma på eller hitta nytt innehåll som vi följare ska tycka är intressant. Den psykiska ohälsan har aldrig någonsin varit allvarligare, och tro mig, den utesluter inte bloggare/youtubers/influencers.

  Den här typen av provokationer som Camilla/Bloggbevakning håller på med är Fullständigt oacceptabelt, och det kommer förvåna mig om Nöjesguiden som ansvarig utgivare står bakom den här typen av beteendeni en tid där hela samhället har ett stort pågående arbete för att utrota näthat, kränkningar, ofredanden m.m.

  • El

   Tror inte ngn orkar läsa dina oändliga försök till förklaringar och försvarstal. Jag orkade inte igenom första stycket. Tror inte du nådde ut riktigt till 12-åringarna här.

  • Jenny

   Väldigt bra skrivet Andreas! Hon har faktiskt brist på omdöme och faktiskt fult att hon granskar alla andra bloggare men själv anser hon sig vara privatperson och om hennes privatliv får man inte skriva. Fast där finns massor man kunde skriva och kommentera om.

  • T

   Jag tror folk blir lite irriterade på dig Andreas eftersom man ser Alexandra som en kompis typ. Och precis som om ens kompis fått en pojkvän som helt plötsligt ska med på allting är man ju mest intresserad av kompisen liksom, inte dennes pojkvän. Jag tror det är detta som Camilla försöker förmedla, även om det görs på ett ganska klumpigt sätt (vilket det oftast görs i hennes blogg). Om ni fortsätter vara ihop kommer alla vänja sig och ingen kommer kommentera detta mer. Jag har läst Alexandras blogg sen jag var 12 och jag är 21 nu. Det är typ 9 år av att klicka mig in på samma blogg varje dag. Har säkert lagt hur mycket tid som helst på att läsa om Alexandras liv, och då tror man ju lätt att man vet hur hennes liv är (trots att man bara ser en bråkdel). Inser just hur sjukt mycket tid det är haha, min äldsta vän har jag haft i 7 år.

   Never mind, men ta hand om varandra och strunta i detta! Är glad för er skull om ni är lyckliga ihop❤️

 • SW

  När man tjänar pengar på att andra läser ens blogg får man tåla skit och uppmärksamhet, så som man sa när man var liten ”när man ger sig in i leken får man leken tåla”.
  Om man tycker illa om att folk komenterar allt man säger och gör så sluta blogga/skriv på nätet!

  • Andreas Hellmers

   SW, vuxna människa, jag hoppas du förstår att det är samma orimliga resonemang som att jag skulle ha rätt att komma fram till dig på ditt jobb och säga mindre väl valda ord, och hävda mig själv genom att säga ”Vadå, du har ju betalt för att få skit på jobbet?”.

   Bloggare är företagare och MÅSTE tjäna pengar på det de gör, precis som en klädesbutik eller en bilverkstad – annars kan de inte utföra sin verksamhet eller betala sina räkningar. DU däremot väljer vilken blogg du ska läsa, vilken butik du går till, eller vart du vill laga bilen. Passar inte den ena kan du gå vidare till den andra, det är ingen som tvingar dig.

   Så svaret är självklart NEJ – näthat, kränkningar och annat som skrivs med ont uppsåt hör inte hemma på någon blogg, i kommentarsfälten eller någon annanstans för den delen.

   • E

    Så skönt att du är här inne och läxar upp läsarna. Förstår inte hur vi klarade oss innan. Massor av tack, nu vet alla hur de ska bete sig och kommer att följa dina råd. Tack, igen! Du är en Gud!

   • Johanna Brunström

    Har en känsla av att du, Andreas Hellman, kommer att vara orsaken till att vi hittar Kissie i kassan på ICA nästa år. Du dundrar in här, är med i vart och vartannat inlägg och driver långa promemorior för att läxa upp läsarna/de som kommenterar – enligt dig – opassande.

    Det var inte alls länge sedan som Kissie slängde upp lite provocerande inlägg här och där för att få fart på kommentarsfältet. Där hon själv stack ut hakan och det slängdes en hel del skit bland kommentarerna. Där Kissies attityd var ungefär ”ja, men jag skrattar hela vägen till banken, era dumskallar”.

    Nu har hon träffat dig och vill tvätta bort stämpeln av provocerande och mobbande bloggerska och det går inte riktigt lika bra som hon hade hoppats. Jag, och många andra läsare, går inte på detta. Det kommer att ta ett tag innan Kissie/Alexandra tas på allvar. Bara att jobba på!

    Men att du far omkring här inne och leker medlare och utbildare och gud vet vad, är inget positivt för denna blogg. Du kommer att sänka henne.

    Gå gärna tillbaka i arkivet här i bloggen och läs inläggen från ”tiden-innan-Andreas”, och läs även kommentarerna. Så kommer du att hitta lite smått och gott som kanske gör att du förstår vad den största gruppen av Kissies läsare vill ha. Du kan ju kolla på vilka inlägg som har flest kommentarer och mest levande (och roliga) kommentarsfält.

    Önskar Kissie lycka till och hoppas hon får fart på bloggen igen. (Något jääääätte-låååångt uppläxande svar från dig är jag inte intresserad av – jag är en vuxen människa som har, och står för, mina egna åsikter och byter inte åsikt hur många ord du än skriver.

 • F

  Så himla bra skrivet Johanna! Du har helt rätt och jag hoppas att Alexandra inser att detta inte är rätt forum för Andreas och behov av att synas och höras.

 • Ess

  Camilla Gervide saknar konsekvenstänk. Fortsätter hennes urartning lär hon få stora problem. Hon har förvisso en skara likasinnade minions i bloggens kommentarsfält, men vet inte hur dessa på sikt kan vara till hennes fördel.

  Jag förstår inte att människor i hennes närhet ser till så att hon får psykisk hjälp?

 • Wera

  Fina råd och förmaningar i inlägget, dom borde alla ta åt sig av. Inte minst författaren själv. En dag senare och förolämplingarna haglar i affekt i kommentarsfältet. Som vanligt. Man baxnar och tror inte det är sant…

 • Cat

  Camilla gervide blir nog inte kvar sålänge till..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *