Spiral..

Hej på er! 🙂

Jag ska börja dagen och veckan med något mindre roligt, och det är att byta ut spiralen som jag har satt in hos barnmorskan för flera år sedan nu. Den jag har nu har visst glidit ner lite, och det börjar ändå bli dags att byta ut den. Tror jag har haft den i 4 år nu typ.. Så det ska vi göra idag, kul haha.. Ni som har spiral vet ju att det inte är superskönt att sätta in den, och att man har värker efter. Jag hade tur som blev nersövd senast jag satt in den så jag kände ingen smärta, men är orolig att jag kommer göra det nu.

Men när det är klart ska jag klippa sista delen av Göteborgs vloggen, då får ni ju följa med till Rapunzel när jag blir långhårig och även se hur det såg ut när jag fick testa på att åka med i racingtävlingen. Har fått exklusivt material när jag flyger runt som en vante på den där båten haha, ni får inte missa denna video säger jag bara! 😉 Så håll utkik på youtube-kanalen så ni inte missar något. Och på tal om youtube ska jag även försöka filma en sminkvideo idag om jag hinner med det..

Posted in: PICTURES
Kommentarer (18)
 • S

  Såklart väldigt individuellt det där med smärta, men tycker ändå inte du ska oroa dig! Jag läste
  värsta skräckhistorierna på nätet innan jag skulle sätta in min och var livrädd. Helt i onödan, gjorde inte ett dugg ont, blev bara lite yr efteråt. Ta en alvedon innan, det kommer gå bra 🙂

 • Mirjam

  Har du klippt dig igen eller är det en gammal bild? Jättefint i båda längderna ❤️

 • 27 årig mamma och företagare

  fin bild !!! tänk va du har utvecklas till det bättre på senaste

 • Cissi

  Jag tycker inte det gör farligt ont, har satt in spiral 2 ggr. Det nyper till en aning och sen är det klart 🙂 Jag fick tipset att ta 1 Ipren OCH 2 alvedon ca 1 h innan, ifall man är en sån som känner lite mensvärk efteråt 😊

 • johanna lindholm

  jag blev också sövd när jag skulle sätta i min, de försökte utan att söva först men det gick inte. Tyckte det var lite skönt att bli sövd under processen dock 🙂 Hoppas det går bra!

 • Mia - Träningstokig ung mamma

  Usch jag förstår dig.. har själv spiral och haft lite problem med mina.. glidigt ner, byt ut och samma igen. Dock denna gång verkar den sitta bra 🙂
  Jag tycker inte det gör så ont med själva ingreppet utan mer efter som jag tycker är jobbigt. Jag brukar få lite som mensvärk fast lite värre. Men tror det kommer gå fint för dig 🙂

  nouw.com/mijaas

 • Anna-Maria

  Åh, fy stackare! 😣 Jag har också spiral (kopparspral) har du hormon? Och i så fall hur funkar de för dig?
  Älskar din blogg och tycker du är en grym förebild och verkar som en otroligt skön människa!
  Ha en fin dag!
  Kram 💕

 • Andersson

  Jag tycker inte att du ska oroa dig. Men det är ju som sagt väldigt individuellt. När jag satte in min så tog jag bara en tablett innan. Det gjorde inte direkt ont. Bara lite obehaglig känsla. Efteråt hade jag bara lite molande värk.
  För mig har det funkat super, och jag är nöjd! Har kopparspiral.

 • Cecilia

  Satte in en kopparspiral för en månad sedan, då jag flera gånger läst att du har det/rekomenderar det 🙂 Själva isättandet gjorde lite ont, eller rejält ont, men det var bara i någon sekund och försvann snabbt. Det värsta för mig var värkarna jag fick efterråt då livmodern ville stöta ut spiralen. Dock sitter den på plats nu, och jag är mer än nöjd. Så skönt med skydd i fem år!

 • Sofie

  Alexandra!! Gud vad fin du är, glöm inte det. Både in- och utsida! Kram!

 • Hanna

  Nu har du redan satt i en ny så nu kan jag kommentera utan att skrämma haha. Men jag satte i min spiral i början på detta år och den smärtan jag hade när hon satte i var HEMSK. Alltså verkligen hemsk, och efteråt hade jag ont i mage+rygg i 8(!!!) veckor efteråt. Verkligen så ont att jag var henna från jobb + bara låg ner eller satt i skräddarställning… Bästa beslutet jag tagit dock då jag slipper känna nånting av min endomedtrios!

 • Sofia - bipolär och f.d laestadian

  Skulle aldrig våga sätta in spiral just för att jag hört att det ska göra så ont 🙁

 • Amanda Mungdee

  Min barnmorska gav mig tipset att ta en Ipren och två alvedon 1h innan och vara hyfsat kissnödig innan. För då trycker kissblåsan ner livmodern så att den är mer rak.

  Tyckte att det gjorde mer ont när hon skulle mäta livmodern än själv inrättandet.

  Förövrigt så tycker jag att du ska byta namn på bloggen till ditt fullständiga namn! ❤

  • Rebecca

   Oj, nu råkade jag vara lite snabb o automatfylla i min väns namn. Kan man ta bort kommentaren eller ändra till mitt namn så att inte hennes namn står där när det inte är hon ❤

 • PETRA

  Har satt in 2 st och kan inte påstå att det gör ont, visst det känns men inte värre än lite kraftigare mensvärk o det går över efter 1 dag och någon Alvedon.. Vänta då tills det är dags att fösa barn, då kan vi snacka smärta😂😂

 • Bianca

  Åh vilken fräsch bild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *