Vet ni vad som är konstigt? Förr i tiden när jag fick så himla mycket hatkommentarer brydde jag mig knappt om något, jag ryckte på axlarna och lät det rinna av mig. Men nu för tiden, när jag nästan endast för positiva kommentarer och massa kärlek, tar jag ännu mer åt mig av dom få elaka kommentarerna som trillar in. Man kanske tycker att jag borde vara helt oberörd av det, speciellt efter att ha fått stå ut med så mycket men det är nästan tvärt om.. Jag blir förvånad över hatet, sen funderar jag varför jag får hat och till och med börjar ifrågasätta mig själv någon millisekund. Kanske låter superfjantigt, men det här med håret.. Att folk skriver jag är fjortis för jag har långt hår igen, det får mig att ångra mig 🙁 Även om jag tycker det långa håret är superfint och jag vet ju hur enkelt det är att bara byta frisyr igen om det nu är så att jag passar bättre i längre.

Jag märker också att jag tvivlar på vissa val ibland, och det gör mig både stressad och ledsen. Ska inte gå in exakt på vad det är, för vi alla har svagare punkter som sårar extra när någon nämner och tyvärr kommer dessa människor troligtvis försätta trycka på den punkten om jag säger rakt ut vad det är men i grund och botten – jag trodde jag var starkare än såhär! Och det som gör mig mest ledsen är ju att jag tvivlar på mina egna förmågor att ta beslut, för ibland känns det så viktigt att veta vad ni tycker. För det är svårt det här.. Samtidigt som jag försöker dokumentera mitt liv som jag väljer att leva på mitt sätt, så vill jag göra er nöjda. Men inte så att det påverkar mig negativt på något vis – såklart!

Ja det är konstigt, att jag 10 år senare blir mer påverkad av negativa kommentarer än när jag startade allting och fick så otroligt mycket hat. Tror inte ni förstår hur mycket jag fick stå ut med. Sen kan man ju diskutera fram och tillbaka om man tycker det var rättvist eller inte, men det är inte det jag vill lyfta upp just nu.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (47)
 • Engla

  Så himla onödigt med elaka kommentarer. Man önskar att människor inser det redan men tyvärr inte.
  Och du som offentlig person har genom åren fått höra hur mycket som helst.

  Fina Alexandra, gör vad du vill, se ut precis du vill och fortsätt jobba på och låta dömande kommentarer rinna av dig!

  Deras ord reflekterar Aldrig vem du är, utan bara vilket inskränkt synsätt dem har.
  Stor kram till dig och hoppas ni njuter av våran hemstad Göteborg 💜

 • Amanda

  Bry dig inte, du är mycket starkare än dem! Ditt liv – dina beslut. Kram

 • Anna

  Tycker du är SUPERSNYGG i både längre och kortare frisyr. Fan vad onödigt (och lite typiskt tjejer) att klanka ner på andra.

 • Sofia - bipolär och f.d laestadian

  Tänker att det kanske handlar om att Kissie var en roll och att du mer är ”du” nu. Blir kanske mer personligt då när någon säger nåt negativt då tänker jag 🙂

  • Charlotte

   Jag tror precis som du att det handlar om det.

   Kissie provocerade ju för fullt och när man aktivt går in för att reta upp andra så vet man ju var påhoppen kommer ifrån och har lättare för att distansera sig från dom. Alexandra skriver idag om mer personliga saker, förmedlar vettiga åsikter och framstår inte som provokativ. Får man kritik för att man är sig själv, ja då svider det mer än om hundra gånger den kritiken hade riktats mot sitt alterego.

   Alla hade vi varit utsatta för näthat om vi varit offentliga, ingen hade klarat sig undan. Att se någon som är ung, snygg och framgångsrik verkar sticka som en nagel i ögat för många.

   Du kommer aldrig kunna göra dessa människor glada, för det enda de hoppas på är att du ska misslyckas. Så lev ditt liv med huvudet högt och bekymra dig inte för vad andra säger. Och blir det fel nån gång så kom ihåg att du bara är människa, alla gör vi fel ibland och det är helt ok. 🙂

 • Cecilia

  Vad svårt…måste förstå att det kan vara jobbigt att vara så offentlig och få en massa pekpinnar. Vill säga ”bry dig inte” vilket du såklart inte ska, men jag vet själv att jag hade haft svårt att inte bry mig.

  Nu är jag en av dem som faktiskt tyckte du var riktigt vacker i kortare hår också 🙈 Men man ska ju ha det man SJÄLV TRIVS BÄST I ✨ lyxigt att kunna ha ekonomin att bara byta om du ångrar dig, njut av det istället och rocka ditt långa hår ett tag 😘

 • Anna

  Tycker inte att du behöver bry dig så mycket om såna kommentarer! Tyckte att du var jättefin i kort, men du passar i långt med. Skönt med variation?! Är väl bara att ändra tillbaka senare om du ångrar dig, värre om det var tvärtom 🙂

  Starkt av dig att orka jobba så gott som varje dag som du gör, tror jag inte att många skulle klara av.

 • Alexander

  Du är jättesnygg o verkar vara en härlig tjej..😘

 • lisa

  Du förtjänar ju hatet du får genom ditt beteende – inte ett dugg synd om dig!

 • Mia

  Följt din blogg länge och inte kommenterat innan, men nu blev jag riktigt upprörd!
  Usch vad arg jag blir på människor som trycker ner andra, speciellt när det sker på det ”fega” viset bakom datorskärmar.
  Jag hoppas verkligen människor kommer utvecklas och lära sig att vara en medmänniska mot andra, och att de förstår att det man säger/mobbar någon online är precis lika sårande som IRL. Vissa har verkligen ett behov av att såra andra. Konstigt …..

  Du är jättefin i ditt hår, och låt ingen annan säga något annat!!! Shit vad människor är avundsjuka och elaka.
  Jag själv hade page och har nu långt (blont) hår igen genom extensions. Och älskar det! Vad är människornas rätt att döma någon annans utseende ö.h.t? Visst med positiva kommentarer, men av ren elakhet?

  Träffade dig i Göteborg när du var här på boksignering. Du verkar vara en riktigt skön tjej!
  Stå på dig (precis som nu). Kramar =)

 • Maja

  Tror det beror på att du blivit äldre och visare. Så är det med mig iaf. När jag var yngre brydde jag mig inte alls. Nu när jag är lite äldre tar jag åt mig hela tiden. Man blir mer känsligare och lyssnar mer.
  Ang ditt hår så är nog bara folk ärliga. Jag tycker oxå du var finare i kort. Men det är inget negativt. Jag passar oxå bäst i kort. Jag påminns negativt själv när jag har långt pga att jag mådde dåligt psykiskt när jag hade långt hår och jag minns tillbaka.
  Mitt nya jag är mitt korta hår och jag ser även bättre ut nu. Så se det inte som negativt utan som att du har mognat och växt. I slutändan är det ditt beslut hur du vill se ut. Bakom skärmen vågar alla skriva massa dumt pga att många mår dåligt själva. Livet idag är en kamp. Även med långt eller kort hår. Eller andra detaljer vi ändrar vårt utseende till.

 • Anonym

  Jag är 30 år, har aldrig varit känd. Men det är samma för mig. Jag har känt igen mig i andra saker du har skrivit också. Vi va kaxiga ungdomar kanske, som sket i. Men nu när vi har vuxit upp eller som du håller på, så vill vi få den respekt vi aldrig krävde eller förstod att vi hade rätt till. Jag håller på och lär om. Du har varit med om trauman som ung, och jag likaså. Vi behöver lära känna vårat inre på nytt, och jag märker att du verkligen är på god väg! Vi utvecklas, men vi får inte glömma av att stanna upp och lära känns utvecklingen, som när folk får barn! Vi behöver få tid till att reflektera, varför, hur, när och vad. Det är inte konstigt det du beskriver, men kanske vill folk inte erkänna sina svagheter då dom flesta tycker att det hör ungdomen till:) lycka till Alexandra! Och tack för att du pratar öppet om kropp och utseende. Av dom bloggarna jag följer så ger du mig det mesta. Jag har brutit mig ur ett förhållande där jag blev nedtryckt och hjärntvättad blandat med fysiskt och sexuellt våld. Sakta men säkert börjar jag förstå att jag är en vanlig tjej och jag är fin som jag är. Tro det eller ej så är det vissa av dina texter som får mig att tänka till, trots att du är träningsmänniska men inte jag! Jag är hälsomedveten grönsaksfreak och rör på mig, men ute i naturen bara:) jag behövde nog ung energi för att inse vem en vanlig tjej är! Du har kommit långt, men alla kan komma längre i en personlig utveckling. Lycka till! Så töntig jag blev nu😂

 • Ghost

  Du ser yngre och sexigare ut i långt hår. Tyckte aldrig riktigt om det korta håret, men det är för att jag personligen nästan alltid föredrar långt hår. Tycker hela du blir mkt mer attraktiv i långt hår. Tror alla som skriver annat är mer eller mindre avundsjuka. Samma med de som skriver att du är finast utan smink. Ja du är fin. Men vem ser inte bättre ut med lite smink?!Men visst vore det härligt om alla andra brudar klippte av sig håret o slutade piffa o sminka sig, så att man kunde gå runt ensam med långt hår o smink o uppiffad o vara snyggast i stan?! “Finast i kort hår o utan smink” =avundsjuk bullshit.

 • Karin

  Tvivla aldrig på dig själv du har gjort en sådan framgång och är skitduktig!! Jag har följt dig sedan dag 1 och sett din resa och utveckling som människa och jag är imponerad hur stark och modig du är! <3
  TA INGEN FUCKIN SKIT!!! Var stolt

 • Sandra

  Postade denna kommentar i förra inlägget, så det hamnade fel.. Det var hit det skulle:

  Du är verkligen skitsnygg i långt hår Alexandra! Jag har haft kort hår nu i 3 år drygt och har börjat spara ut det långt igen. När jag väl gjorde valet att klippa kort (page-kort) så kunde jag inte förstå hur jag en gång kunnat ha långt hår, jag skulle aaaldrig ha långt hår igen…. trodde jag. Nu är jag skitless på kort hår och vill ha långt och fint hår. Jag har inga extensions så det går ju inte direkt fort att få det att växa ut, men sakta men säkert…

  I alla fall. Min poäng: kort eller långt, det är klart man tröttnar på en viss stil efter ett tag och vill ändra. Så jag förstår dig HELT och hållet! Jag instämmer även med nån annan som skrev att du ser yngre ut med långt hår. Ja det gör du. På ett positivt sätt. Det är fräscht, somrigt och så läckert bara. När jag ser ditt fina hår blir jag ännu mer säker på att det är långt hår jag vill ha.

  Att vissa förknippar det med fjortis innebär väl bara än mer att man vill visa att nej, så är det inte.

 • Sofia Reumert

  Om man är kläcker ur sig att någon är fjortis för att personen i fråga har långt hår så är man ju förmodligen en ganska sorglig individ. Var får man ens något så korkat ifrån? Du passar asbra i både långt och kort, ljust och mörkt. Och inget av det ser fjortisaktigt ut. Vet inte ens riktigt hur fjortishår ser ut 2017. Har inte fjortisstilen dött ut?

  Förstår att du tar åt dig mer nu för tiden för folk som skriver elaka saker på nätet nu för tiden är mycket elakare än folk var för några år sen. Så upplever jag det i alla fall. Förr var det typ ”du är så äcklig”, ”jävla fetto, du borde banta”, ”hora” och sånt. Nu går folk in och spottar och stampar på andras känslor på riktigt verkar det som. Skuldbeläggande kommentarer om att folk är dåliga mammor, kommentarer som går på nära och kära och folks relationer, kommentarer om att folk är dåliga personer osv. Sånt skulle i alla fall göra mig mycket mer ledsen än om något fucktard kallade mig hora från ingenstans..

  Meeen stå på dig! Ingen kommer någonsin att kunna ta bättre beslut åt dig än du själv, och även om vissa beslut kanske leder till att något går åt helvete så lär du dig av misstagen och växer som människa. Så tvivla aldrig på dig själv. Du har kommit långt!

 • jos

  Funderar på om min förra kommentar klassades som en elak kommentar.. Det önskar jag att den inte gjorde, skrev om att jag tycker det är negativt med fillers, och att jag önskade att du slutade med dem.. Det är svårt, det är en stark åsikt som jag verkligen står för, och känner är viktig att uttrycka för jag tycker faktiskt det är lite sjukt hur unga tjejer går och fyller ut delar av ansiktet. Men, jag vill samtidigt inte verka ytterligare för dåligt självförtroende hos den jag kommenterar.. Det är svårt det här. Viktigt dock att säga att jag diggar dig som person och FRAMFÖRALLT din självständighet (att du vågar gå mot strömmen på många sätt) och det har jag skrivit en massa gånger! Fortsätt göra din grej, men jag hoppas även att du lägger mindre energi på utseendet framöver för jag tror att det vore bra för dig. Du är alldeles för grym för att fastna i normen att bara vara en vacker yta, var kreativ istället! Och låt ingen människa, kille eller så, få dig att tro att du måste se ut på ett visst sätt för att duga. Det är en illusion. Kram!

 • Bella

  Hej Alexandra!

  Jag har följt din blogg LÄNGE, men detta är faktiskt första gången jag kommenterar 🙈 Jag kunde faktiskt inte låta bli nu… det är något jag verkligen måste säga dig (du har säkert hört det innan eller tänkt tanken själv).

  Du lyckades i bloggbranschen pga dina provokationer, och du borde skrev otrevliga grejer i perioder samt uttryckte åsikter som kanske inte var OK (med tanke på att så många tjejer ser upp till dig). Jag menar inte att du har ett ansvar för vad andra människor gör, men jag är helt säker på att du är mänsklig och vill andra väl och därmed vill du inte att dina läsare ska må dåligt pga det du skriver (rätta mig om kag har fel). Du har dock under lång tid ”ändrat” din approach i bloggen och är inte den provokativa, otrevliga, korkade (förlåt, men ibland gav du sken av det!), känslokalla Kissie. Du är nu istället den varma, vackra, starka, framgångsrika, sjukt roliga Alexandra. Det är alltså dags att släppa ankaret Kissie, och gå vidare som Alexandra. Du har redan byggt upp dig själv tillråckligt för att klara den övergången utan att förlora ditt varumärke. Det kommer snarare gynna dig. Ännu fler dörrar kommer att öppnas, och du kommer kunna få den uppskattning du vill ha och förtjänar. Och du kommer slippa dras med negativitet som är kvar från Kissie-tiden.

  Ett tips bara 🙂 Du är grym ska du veta ❤

  En trogen läsare

 • Linda

  Elaka kommentarer sårar alltid. Men fokusera på dem positiva istället. Lättare sagt än gjort, men kom ihåg att du är en fantastisk person. Se vad långt du har kommit i karriären 🙂

 • Linn

  Men bara för att man tycker att det kortare håret är snyggare och mer kvinnligt så är det ju knappast en hatkommentar, bara för att man inte håller med eller tycker likadant som den som bloggar. Antar att vi som läser olika bloggar också har våran egen smak, jag måste inte tycka likadant som bloggaren. Att kalla allt för hatkommentarer är ju löjligt.

  • Maria

   Precis, att tycka att du är snyggare i page är verkligen ingen hatkommentar. Det är en ärlig åsikt som många verkar dela. 🙂 Den här gången hade Rapunzel dessutom gjort ett dåligt jobb med stylingen ala the tassel lady, det är inte en kritik mot dig men mot frisören som tabbat sig.

  • Sandra

   Hon syftar ju förmodligen inte på de som säger att hon såg bättre ut i kort hår, utan som drar till med andra kommentarer som är rent elaka, t.ex att hon ser ut som det ena med det andra, är fjortis osv.

  • Hanna

   Nä, men är det verkligen nödvändigt för dig att uttrycka den åsikten? När man har gjort en förändring man är nöjd och glad över, är det sista man vill höra, att man var snyggare förut, i brunt hår, i kort hår, i långt hår osv. Tycker du att Alexandra var snyggare i kort hår så behåll den åsikten för dig själv, även om den inte är illa menad. För det sårar ändå. Hade någon av mina vänner/bekanta kommit fram till mig efter jag varit hos frisören och det första de sa var: ”tycker faktiskt att du passade bättre i långt hår” hade jag blivit ledsen, tagit illa vid mig och tvivlat på att det var rätt val att klippa av håret. Det må vara en vänligt menad kommentar men den sårar och trycker ner ändå! Dessutom är den onödig, vad vill du ha sagt med en sådan kommentar? Vad är syftet? Mer än att uttrycka din åsikt om någons utseende till en person som inte bett om den. Det är helt meningslöst och faktiskt taskigt att lämna negativa kommentarer om någons utseende. Tycker du att kort hår är kvinnligare, klipp ditt hår kort då. Men gå inte runt och säg till andra att de passar bättre i kort hår precis när de gjort en hårförlängning de är nöjd med!

 • Malla

  Du är fin oavsett, är fin i långt som kort hår 😍 Du ska göra som du trivs, inte vad läsarna tycker. Gillar dig oavsett 👍 Se till att fortsätta vara en bra förebild för unga tjejer och feminister bara 👍

 • Chels

  Alexandra, men du är så fin!
  I alla olika frisyerer och all tänkbara färger. Vacker på alla sett för att du är du. Du gör de besta besluten för dig själv 🙂
  Fuck vad andra tycker och tänker.
  Du är underbar 🙂 Precis för att du är du. Dont let others make you doubt yourself 🙂

  Så känner jag Iaf.

 • S

  ​skriv in koden zwji5p och få 100 kr i appen wrapp! 🙂

 • Mia - Träningstokig ung mamma

  Jag tror de är naturligt att ta åt sig ibland av negativa saker.. tyvärr. Det gör dig inte svag utan stark och mänsklig! 🙂
  Kör ditt race och var dig själv, du kommer längst på det 🙂

  nouw.com/mijaas

 • Hannah

  Tror att de äldre läsarna inte klickar in lika ofta längre och att det mest är de som lämnar negativa kommentarer. Tyvärr, säger jag eftersom jag är en av de äldre läsarna. Som klickar in mer och mer sällan.

  De unga läsarna (upp till 15 kanske) är så ”ohh, ahhh, åhhhh Kissie du är så fin” och är skriver sällan något negativt. Dessa kommenterar verkar vara de du uppskattar mest. Självklart.

  Frågan är bara: Vilken är din målgrupp? Vilka läsare vill du ha? Långsiktigt? Känner du dig nöjd med bloggen som den är nu?

  Förut fanns det (ganska viktiga ämnen) att diskutera runt. Nu är det bara en massa bilder på dig i olika outfits, när du gör dina sponsrade behandlingar, etc. Många bilder på dig i bikini. Mycket retuschering på bilderna. Det finns så många liknande bloggar (och insta, etc), där tjejerna visar upp snyggare kläder, är snyggare än dig (ja, tyvärr så gillar människan att se kläder på långa, smala modeller, det är därför agenturerna bara signar långa, smala tjejer) och jag, och säkert många andra, väljer hellre att läsa dessa bloggor om vi vill ha mode- och skönhetstips.

  Förväntar mig flera hat-kommentarer samt förmodligen något nedtryckande svar från dig men bryr mig inte. Det här är vad jag tror. Min åsikt. Hade kunnat hålla den för mig själv, men ville inte.

  Sen tycker jag att din pojkvän är fullständigt ointressant och har ingen lust att klicka in här och se honom.

  • Kissie

   jag har ingen lust att se dig eller dina kommentarer hos mig, du är ett fult troll som jag antar ser inte så fin ut heller 😉 önskar fina människor med ett fint inre. hoppas det går bättre för dig i nästa liv. misslyckade looser.

   • M

    Så tjejen ger dig en väldigt konstruktiv kommentar och du kallar henne troll? Cry me a fucking river… Det du som är ett litet nättroll Kissie. Hela din löjliga ”karriär” bygger på att vara ett troll.

    • Wera

     Jo, jösses… Det är precis det här som är det paradoxala med ”Kissie” som kämpar som ett djur för att tvätta bort stämpeln som en föredetta hatare på nätet. Det går sådär. Det går sådär att visa att man växt. Det går sådär i karriären när man fortsätter såhär.

  • Linda

   Hannah, hörru. Vad gör du ens på bloggen om du inte gillar den och innehållet?! Jag tror du är jätteavis på Kissies framgång och önskar att du hade samma förutsättningar som hon har nu. Men istället för att uppmuntra det så kommer din osäkerhet fram i kommentarerna istället.

   Jag är 30. Följt Alexandra mer eller mindre sen bloggstarten och jag beundrar hennes personliga utveckling och hur långt hon kommit i karriären.

 • Lina

  Du är vacker i allt, och bry dig inte om vad de säger. Det är dessutom bara hår, på ett kick hittar du en annan frisyr och byter till den om du känner för det 🙂 Gör det du vill, det är ditt liv.

 • Louise

  Kanske bryr du dig mer för att du är mer äkta nu än då? Eller för att du är äldre och har öppnat upp dig mer och blivit mer ödmjuk? (Så blev det för mig när jag blev äldre)

  Glöm inte att folk som skriver har orsaker till det. En lycklig människ skulle aldrig gå runt och vara elak mot andra så det finns bitterhet eller sorg i dem som spiller över – ta inte åt dig som om det handlar om dig för det handlar om dem!

  Ha en fin dag 🙂 <3

 • Isa

  Hemligheten är att det finns ALDRIG en ursäkt till att vara nedlåtande till någon annan. Människor som gör så kan bara må dåligt själva.
  Om jag har fel, varför ska man vara finkänslig mot någon som är tex. sk. lågbegåvad, – men tycka det är rätt att vara elak mot någon som tex spelar in porrfilmer. Hur vet du vart den personen kommer ifrån? Hur vet du vad den personen gått igenom? Hur vet du om personen är intelligent eller inte? Hur vet du?
  Alla lever i sitt eget universum. Du lever i ditt universum, andra lever i sina. Låt dom vara.

 • Hazel

  Det är det absolut dummaste har hört i hela mittt liv att du är fjortis pga av långt hår. Är folk så trendpatetiska att man inte kan ha något som är tidlöst vackert som långt hår? aha men sen när det blir ”inne” med lång hår in igen ja då… är du inte en fjortis mer antar jag? så jävla dumt och patetiskt, visar verkligen att folk har inget eget tycke!!!!! Men för att vända detta till något positivt, jag får mad respekt gör dig för hur ärligt du skriver. Man blir fan imponerad, grym är du Alex. p.s the hair looks beautiful !!!!!!!!!

 • Louise

  Hur mycket folk än skriver att du inte borde ta åt dig av hat kommentarer, så går det inte.. Det är en del av att vara mänsklig att man kan bli sårad, man kan bli glad, man kan bli chockad – du är en människa Alexandra, du är en RIKTIGT STARK människa som jag verkligen ser upp till. Du har dina läsare som stöttar dig med kärlek och positiv energi. Det är klart att det är svårt när den även finns hat kommentarer, men vad ska man göra? Idioter finns till allt – men en anledning till varför jag tror du får hat är på grund av hur mycket du har lyckats, och för att du visar att du är en stark individ.

  Massor med kärlek till dig från mig, du är sjukt stark och en riktigt grym person som jag verkligen ser upp till! <3 <3 <3 <3

 • Danielas Dagbok

  Att folk inte lär sig kommentera vettigt… Har skrivit ett helt inlägg om mina tankar kring elaka kommentarer här:
  http://danielasdagbok.com/2016/july/enkla-regler-att-folja-i-kommentarsfaltet-2.html

 • Annchristine Karlsson

  Elaka kommentarer är bara ren avundsjuka ,inget att bry sig om ,du är jätte fin .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *