Hur f*n kan studentflaken 2017 se ut såhär?! Går vi bakåt i utvecklingen eller vad är frågan om? Jag har fått uppfattningen om att killar och män äntligen börjar förstå, på riktigt hur utsatta kvinnor är i dagens samhälle. Även att dom vågar ge sig in i debatterna kring detta för att sakta men säkert förbättra hur samhället ser ut. Och det genom att öppna mäns ögon för verkligheten. Men då möts man istället av det här, löften om att pojkskitarna ska våldta (?) era döttrar ikväll. Och det sjukaste av allt tycker jag är hur detta kan tillåtas. Vad sa lärarna när dom såg detta egentligen? Skrattar dom åt det och säger ”pojkar kommer ju alltid vara pojkar” som dom gjorde i grundskolan?

När ska vi inse att vi lär upp framtidens våldtäktsmän när vi tillåter detta? Och när ska vi inse att det är dom vuxna, föräldrarna som har lärt pojkarna detta? För man kan försöka skylla på båda det ena och det andra, men något har gått jäkligt snett för dessa pojkar kommer jag inte vilja möta på vägen hem från krogen. Kommer inte heller vilja råka stå bredvid en utav dessa pojkvar på en konstart tex om jag har på mig en kort kjol, för uppenbarligen ser dom mitt kön som något som ska straffas.

För vi kan försöka göra detta mindre dramatiskt och låtsas se det roliga i det, men jag kan fan inte göra det. Jag ser inte hur detta kan vara roligt för någon.  För studenten ska väl handla om framtiden, hopp och glädje. Inte om kvinnohat. För detta är rent kvinnohat, även om män väljer att se det som en ”komplimang”. Men jag lovar er pojkar, om några av er läser detta. Att ni vill k*ulla oss är fan ingen komplimang. Det kommer det aldrig vara heller.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (78)
 • Sanne

  Kan inte förstå att det kan få stå vad som helst på dessa flaken! Både dem som har det på sitt flak, deras föräldrar och lärare borde skämmas!

 • kapa av snoppen

  SÅ JÄVLA VIDRIGT!

 • Enma

  Fast de bilderna är inte (alla) från i år. BA11 betyder att de började gymnasiet 2011 och tog studenten 2014.
  FT3 är ännu äldre eftersom klasserna i flera år hetat enligt ovan, året de började.
  Jag hoppas att det hänt något i utvecklingen under dessa år, debatten Är faktiskt annan nu än för bara några år sedan. Synd att såna här bilder sprids och verkar vara från i år när det inte är så. Och finns det sådant här i år, lyft då fram dem och uppdatera!

  • @inredningsdesign / Instagram

   Detta flak är från årets student vid Jakobskolan i Hässleholm. På baksidan stod det ”Sprit och luder, fordon bjuder!”… (En bekant som fotograferat.)

  • Lovisa

   Det spelar väl ingen roll att detta är från i år eller tre år sedan? Tre år ingenting! Debatten är annorlunda säger du. Nja, det är den väl inte? Kanske bara att du själv är mer insatt nu än för några år sedan men detta beteendet var problematiskt redan 2014…!

  • Carin

   Fast nu har du fel. Det finns många skolor som fortfarande använder systemet likt FA3 där man byter ut sista siffran efter vilket år de går. Så BA11 kanske du har rätt gällande men FA3 går inte veta vilket år det är från.

 • @inredningsdesign / Instagram

  Det översta flaket är från Hässleholm (där jag bor) och denna bild delades av en av mina vänner. En av killarnas mamma försvarade sin sons beteende med att ”han är duktig och har jobb efter examen, detta är ett roligt skämt”. Och en kompis till en av killarna skrev att ”såhär har man skrivit i många år så det är vi andra som tog studenten innan dem som påverkat dem och därmed bör skulden.” Hahaaa, alltså jag skäms!!

 • jos

  Usch usch usch!! Håller med dig. Vidrigt vad som står på flaken, hoppas fan att det blev någon form av konsekvens för de som gjort plakaten.

  Det där är INTE okej.

 • Caroline

  Jag tycker att i princip ALLT blir sjukare i dagens samhälle!
  Folk är så naiva om allt, och tror att alls kan lösas med mera kärlek. Som de tror därefter att det kommer leder till mera ”respekt”.
  Visst! Mer kärlek är viktigt, men det är ännu mera viktigt att strängare straff på diverse brott här i samhället. Framförallt sådana som har med sexuella trakasserier och våldtäkt att göra.

  Våldtäkt SKA anses som ett grovt brott. Men utav någon sjuk anledning så visas det nästan hela tiden det motsatta, när som man kollar runt nyheterna på TV, nätet och tidningarna.
  Det är ofta läser som man t.ex. om folk som blivit gripna för våldtäkt, men som kort därefter har frigivits (och då har det som oftast varit en massa bevismaterial inblandat efter frikännandet)

  Detta var något som bl.a. Elisabeth Massi Fritz sade det med en gång angående om sexuella trakasserier och våldtäkt. Då hon menade det att… med tanke på att det är så pass mesiga straff på dessa brott. Så visar det även att man INTE tar dessa brott på allvar!
  I dagens läge så visar man att detta sexuella trakasserier är HELT LAGLIGT. För gärningsmännen VET att de kan SOM OFTAST gå undan från dessa brott!
  Detta är något som jag tycker ska ändras på! Och att man höjer straffarna för dessa brott!

  Kvinnor ska självklart tänka sig för vad de gör och så, men det betyder inte att allt ansvar ska stå på tjejen/kvinnan. Lika mycket (om inte mer?) ska även mannen ta ansvar för!
  Kvinnor ska inte gå runt och vara rädda. Medans männen går runt och tror att livet är en jävla lekstuga!

 • Steff

  Läs min blogg där jag anonymt berättar om år av misshandel och hur det påverkar mig idag. Jag vill även vara ett stöd till andra kvinnor som går/gått igenom samma sak som jag. Stay strong girls<3

 • johanna lindholm

  vidrigt! Att inte skolorna reagerar är ju väldigt konstigt, föräldrar, eller andra studenter? Usch, vidrigt!

  • Josse

   Ja, det är vidrigt. Men tycker inte du ska lägga all skuld på skolan. När vi i vår klass skrev våra små ramsor var det utanför skolan och utanför skoltid. Vår mentor hade ingenting med det att göra (vi skrev iofs ett väldigt harmlöst plakat om att vi var bäst) och kunde således inte stoppa något. Föräldrar och andra studenter har du dock helt rätt i, de ska lägga sig i och reagera. Men lägg inte alltför stor skuld på skolan. Vår mentor sa till oss att tänka på skolans policy osv, men när de ändå sen inte närvarar är det lätt att det spårar ur.

 • Cissi

  Undra om lärarna hade tillåtit plakaten om det stått ” ikväll ska invandrare knullas” troligen inte dvs lärarna är idioter med skygglappar

  • Nadia

   Så sant! Byt ut kvinnor till en annan minoritet så ser vi vad reaktionerna blir då. Inte så jäkla kul längre.

  • Maria a

   Fast flaken hyrs i privat regi. Skolorna har inget med dem att göra. Så troligen visste inte lärare och skola vad som skrevs på plakaten. Oavsett är det vidrigt, unket och kränkande!

   • Maria

    Det har du ju absolut rätt i..Men jag vet att här i vår atad samlas alla för en kortege med studentflaken. Så alla åker tillsamma och stan spärras av för.övrig trafik. Innan kontrolleras fordonen för ungdomarna får inte ha med sig alkohol på flaken. Jag hoppas innerligt att sådana där plakat rivs ner också innan de kör ut.

    • Blivande lärare

     Tyvärr så har skolorna ingen makt över plakaten då dom inte behöver bli godkända. Det utförs besiktning av fordonen och det kontrolleras att föraren har de papper som krävs men utöver det bryr sig inte kontrollanterna om vad som står på plakaten för det hör inte till deras jobb. Så tyvärr finns det inte mycket skola eller andra kan göra än att påpeka hur fel det egentligen är och i och med att detta är det sista eleverna gör så är det svårt att ta upp detta till diskussion efteråt.

     Det som bör göras enligt mig är att lärare tar upp dessa diskussioner under eleverna skolgång vilket det även är lag på att de ska göra (se skollagen) samt står i läroplanerna. Sen att eleverna inte tar till sig alternativt inte förstår att dessa plakat går emot den värdegrund som skolan förmedlar och som samhället bygger på. Men ja det är ett stort problem och det är även svårt att komma åt problemet trots allt arbete som utförs i skolorna och man undervisar eleverna om detta.

 • Klara

  Bli verkligen äcklad av att se sånt här. Det är vidrigt att lärarna tycker detta är okej.

  • Blivande lärare

   Tvivlar på att en enda lärare tycker detta är okej men lärare har ingen makt att göra något åt detta då eleverna hyrt in flaken privat och detta har inget med skolan att göra.

   • Josse

    Tack, äntligen någon som minns sin gymnasietid. Vår mentor informerade oss om vad som var okej och inte på plakaten, men hur många följer det när ingen är med och övervakar?

 • Lina

  Fy fan vad vidrigt. Skulle det vara mitt barn som var med på det flaket så skulle jag personligen slita av skiten och skälla ut min son efter noter. Usch blir så sjukt äcklad av sånt här beteende.

 • Olivia

  Så jävla vidrigt, hur fan kan det här vara okej 2017? Hur kan det någonsin ha varit okej?

 • Milla

  Men herregud vad är det här att lacka över? Ge er, hur tråkiga får man vara… Grabbarna har humor vilket ni verkar vara helt befriade från. Nä det har gått för långt! Killar är inte tillåtna att göra någonting längre utan att majoriteten av kvinnorna spårar. Hade det varit ett ”tjejflak” som skrivit något liknande fast omvänt hade ni skrattat, oavsett fast ni alla kommer förneka det.

  Förresten var den här debatten uppe för några år sedan också. Självklart gör pojkarna detta bara för att provocera er feminister och moraltanter till max. Så dumma och omedvetna är inte dessa pojkar. Tror snarare att de skrattar över hur lätt det är att få er att gå i taket.

  • Emma

   Ja de har verkligen ”humor” det är ju just sånt här som neutraliserar kvinnohat/våldtäkter/sexuella trakasserier. Nej ingen hade tyckt det var roligt om ett ”tjejflak” hade gjort samma sak fast skrivit män. För det är lika illa. Absolut de gör säkert detta för att provocera men det gör det ändå inte okej att skriva sådana saker. Och att du skrev ”er feminister” förklarar nog varför du tyckte det här var roligt, eftersom du ser ner på kvinnor och inge tycker de är lika värda som män.

   • Hanna

    Vi hade inte tyckt det var roligt om det var omvänt men att säga att det är lika illa är inte sant. Det är alltid mer okej att skämta på förtryckarnas bekostnad, t.ex är det mer okej att skämta om vita än om svarta o.s.v eftersom vita ej är förtryckta. Samma sak med män och kvinnor så är kvinnorna förtryckta och det är mer okej att skämta om förtryckaren. Säger inte att det är bra att skämta så men det är fortfarande värre att skämta på ett förtryckande sätt om en grupp som redan är förtryckt!

    • V

     Fast det där argumentet tycker jag är otroligt dåligt.
     ska då en person få sitta och attakera mig utan att jag får göra något?
     absolut att vara vit man (vilket jag är) gör tyvärr att jag får det bättre ställt automatiskt.
     men vad är det för sätt att se på saken.
     det är fortfarande nere på en individnivå. en individ får alldrig skada en annan, fysiskt eller psykiskt.
     (i detta fall håller jag dock med om att alla flak är hemska, både tjejernas och killarnas)

    • Milla

     Lady Dahmer under namnet Hanna eller?

   • Milla

    Att ni orkar, herregud! Det här är ju komiskt! *asg*

    • jos

     Troll-Milla, förstår att ditt syfte är att provocera, hoppas du aldrig behöver uppleva förtryck själv. Du vet nog vad känslor som otrygghet, dåligt självförtroende, att bli utnyttjad och inte ha någon status kan göra med en? Gissar att du har upplevt det själv. Tycker du på allvar att det är okej att oskyldiga barn utsätts för detta systematiskt under hela sin uppväxt? Flickor i detta fall. Det är ett lidande, och om du provade att använda dig av din empati istället för vilja att provocera så kanske du skulle kunna leva dig in i det.

     Humor i all ära, men att skratta åt något som orsakar så mycket lidande är faktiskt en form av ondska? Hoppas du vaknar innan det är försent.

     • Milla

      Det är helt okej att kalla mig troll. Problemet med er (med er menar jag större delen av kommentarfältet här och ni som svarar på min kommentar) är att ni inte kan acceptera att alla har olika åsikter. Jag håller inte med er för jag kan se humorn i det pojkarna skriver men jag kallar er inget värre än feminister och moraltanter. Till skillnad från halva kommentarsfältet som kallar pojkarna äckel, svin, idioter, våldtäktsmän osv osv. Det jag inte kan förstå är att hat och skit ska vara så okej från ena hållet (från er) men säger man något hälften så grovt från andra hållet är man ett troll och har dåligt självförtroende, blivit utnyttjad, är otrygg etc. Skittrist om du jos har upplevt det men att börja dra in mig i det kan jag inte förstå? Jag skriver till en början att jag inte kan förstå paniken för att några studenter skriver att dem kommer ha sex inatt (ja det är det som dem syftar på om man kan läsa mellan raderna) på deras flak och att jag tror att killarna gör det för att provocera. Och du drar slutsatsen att jag är otrygg, har dåligt självförtroende, blir utnyttjad och inte har någon status. Det är en intressant slutsats.

    • Blivande lärare

     Oavsett om vi har olika åsikter är det inget komiskt över att skämta om att våldta unga flickor. Flera av dessa plakat syftar till att tjejerna inte kommer komma hem alls ikväll. Menar de att tjejerna kommer inte hem för de ligger på sjukhus eller för att de ligger i ett dike nånstans? Detta är smaklöst och icke acceptabelt beteende och tillåts detta beteende fortgå blir det aldrig förändring. Du kan ju komma tillbaka efter att du blivit våldtagen och se hur roligt du tycker detta är då. Man måste tänka längre än näsan räcker.

     • Milla

      Fast det är ju ni som tolkar det som att tjejerna kommer bli våldtagna och mördade. Vart står det? Fattar inte hur man ni kan dra slutsatsen våldtagen och mördad med inte komma hem INATT. Hade pojkarna menat det ni läser det till så hade de väl ändå skrivit ”kommer aldrig mer hem”. Det är ni som tolkar plakaten på det sättet ni vill(!) tolka dem. Jag tycker att det är väldigt självklart att grabbarna menar att tjejerna inte kommer hem inatt för att de blir förförda och har sex med killarna. Det står absolut inget om våldtäkt.

  • Julia

   Håller med dig! Alla skrattar och tycker att det är skitkul när tjejer skriver skit om killar, men tvärtom, nej gud då blir det hus i helvete hos alla kvinnor hahah

  • Katarina Nilsson

   Snaaaaaaark!

 • Hanna

  Äsch käften pissie. Du är värre än alla riktiga våldtäktsmän tillsammans! Du har sårat personer på djupet och är en vidrig mobbare! Senast igår hur du pikar mot BB. Luktar avundsjuka hela vägen hit. Man märker att ingen vill vara med dig/i närheten av dig. Hade det inte varit för att få lite uppmärksamhet (förstår inte ens hur man vill ha uppmärksamhet genom att förknippas med dig) eller synas mer så hade nog aldrig den här snubben du knullar idag stannat en enda sekund. Blåsta polack!

  • anonym

   Hoppas du blockar hanna kissie hon är hemsk.

  • Kissie

   Är du på riktigt just nu? Herregud.. Stackarns människa. Först och främst, jag är ingen mobbare. Och mobbning ska inte jämföras med våldtäkt. Nummer 2, jag har inte pikat någon. Om du tolkar det så är det upp till dig. För enligt vissa av er läsare så pikar jag någon jämt. Sen vet du mycket väl att jag inte är korkad, jag är jävligt smart och driven. Polack, jo det stämmer till 50 %

 • Julia

  Lika många tjejer som skriver skit om killar på sina flak. Men juste, det räknas ju inte för tjejer har alltid rätt och kan kläcka ur sig vad som helst. Tycker att alla manshatare ska lugna ner sig. Ni är precis lika illa och på samma nivå som personerna som skriver detta på sina flak. Väx upp, alla killaroch tjejer som väljer att skriva sådanna här saker på sina flak kommer att få sota för det sen. Bara idiotiskt att kvinnor främst använder det här som en anledning att klanka ner på män. Visa mognad istället för att klanka ner på alla av det motsatta könet, ni är precis lika vidriga.

  • anonym

   Vad dum du är ställ för fan upp för dina systrar!!

  • Melody

   Lägg ner dig patetiska kvinnohatare, du heter ”Julia” du är en gammal gubbe bakom datorn som inte har någon liv.

  • Blivande lärare

   Eftersom tjejer gör likadant enligt dig kan du väl inkludera en referens till detta? Jag har inte sett ett enda flak med manshat enbart dessa med kvinnohat. Så du kan väl redovisa dina källor till dessa plakat med manshat för det är precis lika vidrigt som de som förmedlar kvinnohat.

 • Ann-Marie Löf

  Håller fullständigt med dig! så fruktansvärt korkat!!!
  Varför reagerar inte föräldrar och lärare????

 • Maria

  Tack Alexandra för att du tar upp detta!!

 • anonym

  Ska inte polisen stoppa sånt här. I usa om kvinnor blir ofredande är polisen stenhårda mot förövare. Det är för slappt i Sverige. Många kvinnor mördas och våldtas varje år. Tycker vi kvinnor ska ta upp detta och ställa hårdare krav så vi kan bli trygga. Det ska vara en självklarhet men det är det inte!!

 • Linn

  Usch vilka äckliga killar! 💩💩💩

 • Anna

  detta är ju kopierat från en bloggare på nouw?

 • Nicole

  Väldigt bra skrivet och viktigt att ta upp!!

 • Lalla

  Fast det står ju inget om våldtäkt? Så förstår inte hetsen och hur känsliga vi blivit. Man behöver inte ta allt för allvarligt, samtidigt som man inte får förminska saker. Men vi har blivit alldeles för känsliga, alla mån är INTE våldtäktsmän!

  • Kajsa

   Nej sant Lalla, men vad menar de med att döttrarna inte lär kommer hem ikväll då? Läser man mellan raderna fattar man att det är en sexuell underton. Är gravid i vecka 39 och väntat en son. Om det i framtiden skulle stå så på hans studentflak hade jag ALDRIG tillåtit honom åka med. Jag är inte ens fött honom än och känner redan stort ansvar att uppfostra på rätt sätt så att han inte ens skulle få för sig att skriva något sådant. Så hemskt! Och såklart omvänt om det var en tjej jag väntade. Inte okey oavsett kön, religion, politisk åsikt etc. Mina föräldrar hade aldrig låtit mig åka med på flaket när jag tog studenten om det stått något i den stilen. Så Alexandra gör helt rätt i att ta upp detta! Kom inte med dumma kommentarer att hon har gjort värre saker och då kan inte hon tycka något som ni anser är förmildrande i jämförelse. Jag hoppas att det inte existerar liknande skyltat nästa år, så tråkigt! Fortsätt ta upp dessa viktiga ämnen Alexandra för det behövs!

 • Victoria

  Ingen grunn til å lære svenske gutter respekt for kvinner, når hele rettssystemet deres legger all skyld på kvinner i voldtektssaker og lar de fleste menn gå fri. Vi har hatt mye problemer med dette i Norge og har fortsatt problemer, men det har blitt stor bedring. Fortsatt skjemmes vi over våre naboer i Sverige og måten voldtektsmenn får strafferabatt og går fri selv når dem innrømmer skyld og DNA bevis fremkommer. Vi lese MANGE av disse sakene i norsk media om hvor kvinnefiendtlig det svenske rettsystemet er:(

 • Kisse

  Här kommer framtidens hora jag inte konstigt att killar skriver sånt på sina studentflak…. Såna som jag föder upp våldtäktsmäns….

  • Lisa

   Stå för vad du skriver!!! Så sjukt fegt att skriva ”kisse” (gissar att du menade kissie..)

  • Kajsa

   Kisse, ändå ett intressant inlägg i debatten tycker jag…

   Nu menar jag inte att Kissie är prostituerad eller liknande, men visst utnyttjar hon på flera sätt mäns sexualitet för att tjäna pengar.

   Det ska alltså vara ok i dagens samhälle, men inte kopplas ihop med att killar får en snedvriden kvinnosyn och spårar då?

   Jag tror det är dags för alla kvinnor i landet att tänka till lite. Jag har iaf inte levt i någon tid eller kultur tidigare där jag har sett så många plutande ankläppar, svankande ändor och exponerade jätteboobies som i dagens Sverige. Och långt ner i åldrarna. Sorgligt.

   Och disrespektabelt och förnedrande för båda könen i längden. Sex och sexualitet mår bäst i att inte sammankopplas med pengar, marknadsföring och manipulation, punkt.

   Och nej, jag menar INTE att en kvinna inte ska kunna klä sig i en kort kjol utan att bli våldtagen. Jag pratar om den kultur i allmänhet vi håller på att odla, främst på nätet som tyvärr handlar om att degradera såväl män som kvinnor till objekt – sexobjekt som lockar och sexobjekt som blir lockade.

   Vad säger det, den bilden av en kvinna, till syvende och sist, till det manliga släktet? Hej, jag är här för att behaga dig och ditt sexbehov endast, jag har inget egenvärde, och tycker inte du som kille har något egenvärde heller förutom i form av de pengar och andra fördelar jag kan klämma ur dig pga din svaga punkt: sexbehovet.

   Tycker det är fruktansvärt men inte konstigt att en del män får ett slags hat och disrespekt mot kvinnor och gör och säger dumma saker IRL.

 • Lisa

  Håller med dig Alexandra!! 🙁

 • Micke

  Polisanmäl ! Kränkande och follkommligt obegripligt att ingen lärare eller rektor mm satte tvärstopp för detta.
  Återinsätt betyg på ordning och uppförande. Ett tvång att ha godkänt. Betyg för det borde delas upp efter studenten. Klarar man inte att sköta sig så ska det synas på betyget !
  Man skäms att komma från Uppsala.
  På min tid fanns inte sånt här.
  Ofattbart. !

 • L*

  Ja man kan ju undra? Dom kan ju tänka på hur dom framstår kan man tycka , det låter ju inte bra

 • Paula Smilee

  ALLTSÅ HUR?! Jag finner inga ord. Vidrigt och osmakligt spelar ingen roll om det är på skoj eller inte !

 • Selma

  Det som gör mig så mycket mer förbannad var när vi skulle göra studentflaket förra året och inte fick ha ”Tjejer är bäst” på vårt flak, för det var ”kränkande”…… Kan även tillägga då att vi var endast tjejer på vårt flak och tyckte det kunde varit kul.
  Så orättvist och dumt!

  De flaken som killarna har där är ju helt absurda! Hur FAN kan man tillåta det?
  Usch..

 • Lovisa

  Jag blir så jävla ledsen.. Pinsamt

 • Johanna

  SPYR I MUNNEN.

 • A

  Jag skyddar inte killarnas beteende nu men du förvrider saken och får det se ut som att killarna är det enda problemet genom att inte ta med tjejernas osmakliga studentflak. Har sett ”Ikväll blir din sån hård, för här kommer tjejerna från vård” och ”Vi får era söner att rodna när vi masserar deras växellåda”. Tjejer är inte bättre!

  • jaz

   Har hon sagt att det är okej att tjejer skriver så på sina flak? Vi kan väl istället komma överrens om att båda är lika fel.

  • Melissa

   Nej det är inte snyggt heller. Men faktum är att kvinnor inte kan våldta män och därför blir såna uttalanden inte riktigt lika hotfulla i sin framtoning. Men det är lika fult för det, håller med dig där. Och väldigt illa att skriva så som kvinna om man tänker till det minsta.

   • Izabel

    Trots att jag tycker dessa plakat är väldigt osmakliga, så förstår jag inte hur våldtäkt kan tolkas? ”Era döttrar kommer inte hem ikväll” tolkar jag inte som att någon tjej ska våldtas eller mördas. Det visar bara på hur ni så kallade feminister aldrig kommer uppnå ert mål, då ni ständigt överdriver och går till hård attack. Ja, man kan säga att plakaten är osmakliga MEN inte någon anstiftan till våldtäkt eller mord! Grundlösa anklagelser…

 • Melissa

  Säga vad man vill om islam och en viss typ av österländsk kvinnosyn. Men om detta är den västerländska kvinnosynen då är det fan inte mycket hopp för mänskligheten. Sånt här väcker manshataren i mig.

 • Mamma till tonårsdotter och som kör med raka rör

  Håller med om att vissa studentflak har smaklösa banderoller. Men den som alla tycks hacka på är: Raka rör – öppna spjäll, er dotter kommer inte hem i kväll. Det tycks vara någon form av fordonsutbildning, FT3=Fordon-Transport?.
  Och det som rent sakligt står på deras plakat är:
  Raka rör= man har tagit bort ljuddämparna på avgassystemet för att bilen ska låta mer.
  Öppna spjäll=när man gasar en bil så öppnar sig spjäll i motorn.
  Din dotter kommer inte hem i kväll= kan det vara så illa att en bilintresserad kille som troligen rätt nyligen tagit körkort vill bjuda en tjej på en åktur i bilen?
  Man måste inte tro det värsta om alla.
  Och troligen är det någon av dessa grabbar som är skitiga, har taskiga arbetstider, utsätter sig för farliga situationer när dom hjälper er när bilen har stannat på någon ödslig landsväg…

 • Jennifer

  Ska du inte göra ett inlägg med alla flak där tjejer gjorde exakt samma sak?? Asså sluta vara så lättkränkta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *