Har ni läst att flera stora klädkedjor börjar ta betalt för påsarna? Jag har det och min spontana tanke var först att dom stora kedjorna ville tjäna mer pengar. Men ju mer jag läste insåg jag att det handlade om miljön och att vi ska försöka minska på hur mycket plast som förbrukas. Tycker det är jättesmart! För jag var faktiskt idag och shoppade lite (hade lite tid över så passade på att spendera lite money) och då valde jag bort påsen för jag fick ju plats med sakerna i första påsen som jag fick med mig från första butiken (som inte tog betalt för den, om det är viktigt att tilläga haha). Gina tricot tex tog 2 kronor för sin påse, och det var tillräckligt för att få mig att reagera och inte vilja ha påsen. För 2 kronor är ju ingenting, men det är ju själva grejen.. För annars hade jag absolut tagit en till påse, som jag alltid gör!

Men det är väl lite det som är grejen, att bryta vanor.. Jag är tex superdålig på att sortera skräp, men det är ju bara att börja göra det och få in det som en vana. Man vill ju inte vara som en bångstyrig gamling som vägrar att acceptera att dom gamla sätten inte längre fungerar.  Min pappa är sån, för vi pratade faktiskt om sortering igår och han tyckte det var en superdålig idé och hade kassa argument som inte riktigt höll haha.. Tex att det skulle komma massa råttor till dom utrymmen där maten slängs. Ja, ni hör ju själva.. Detta säger jag inte för att tala illa om lilla pappsen, för jag förstår att det handlar om att han är äldre och är van med sitt sätt. Men dom är inte aktuella och det är nya tider där vi måste tänka på miljön!

Jag vill veta vad ni tycker, är det en bra idé att butikerna tar betalt för påsarna för att öka medvetandet hos konsumenterna? Eller borde det redan ingå i priserna som sätts på plaggen?

Läs mer här: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-borjar-kladjattarna-ta-betalt-for-pasar

Posted in: PICTURES
Kommentarer (67)
 • Sofia

  Ät du miljösmart?

 • Linda / Bloggar från Tyskland

  Här i Tyskland köper man aldrig plastpåsar, man tar med sig en tygkasse till mataffären 🙂 Även butiker tar betalt sedan en lång tid tillbaka, bra för miljön tycker jag 😀

  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något <3 och att välja bort plastpåsar är någonting som vi alla kan bli bättre på 🙂

 • Karin

  Jag har hört det och tycker inte om det. Så länge inte alla länder gör likadant känns det bara som ett hån. Två kronor är ingenting men att lägga det på en helt vanlig plastpåse som tidigare var gratis är helt sjukt.

  • Cecilia

   Att det var gratis från början tycker jag är sjukt. Tänk så mycket plast det går åt på bara en shopping runda. Du köper en handkräm i en butik och får en påse, därefter köper du ett läppstift vid ett annat ställe och det går åt ännu en plastpåse. Vi passar på att ta när det är gratis, men genom att sätta ett pris kommer många att istället vilja återanvända påsen. Det här är inget hån, det visar att Sverige tänker klimatsmart och förhoppningsvis inspirerar det andra klädkedjor och länder.

   • Birgitta

    Precis så tänker jag med, Cecilia! Tycker att det är konstigt att detta inte hänt tidigare. Bra idé!

   • Jessica

    håller med Cecilia. Vi måste börja sluta förstöra jorden med all plast och avgaser och gifter. Dags att tänka mer vad kan vi göra för mijön, vad kan vi göra för att rädda jorden och den varelser. För djuren kan inte rädda sig själva från miljökatasroferna, som vi människor skapade. Vi måste börja någonstans, och det är superbra att H&M tog tag i det nu, annars skulle ingen göra det. Nu är det slut med allt fjantande, vi måste rädda jorden NU innan det är försent.

  • Katarina

   Varför är det sjukt menar du? Plast står för en stor del av nedskräpningen längs Sveriges kuster och vatten. Dessutom är detta ett EU-direktiv så samma gäller i alla EU-länder. Och flera länder som Rwanda, Taiwan, Bangladesh, delar av Indien, Sydafrika och Kenya har förbjudit plastpåsar redan.

  • Annie

   De gör så i Frankrike bland annat. Där är plastpåsar förbjudna 🙂 man kan få papp-påse

 • Anneli

  Jag Jobbar på h&m å tycker de e super bra. Vi skänker pengarna dessutom till water aid som vi får in för påsarna:)

 • Åsa

  Jättebra! Jag tar alltid med egna påsar, även på min lite ”finare” shopping. Dvs det är vi en sak att ha ngn fläckig tygkasse till mataffären men ska jag gå ”på stan” tar jag finare sydda kassar med mönster mm. Jag har alltid en nätt och lätt påse i handväskan för spontanshopping. Svårigheten är att komma ihåg att säga till i kassan att man INTE behöver en påse! Men det blir väl bättre nu när de börjar ta betalt för då är både jag och personalen inloggade på det 🙂

  Jag känner mig varken sjuk eller hånad…

 • Emma

  Jag är blandad. Har alltid varit en vana för mig att fylla en plastpåse jag redan har om jag är ute och shoppar. Dessa använder jag sedan som soppåsar och eftersom man har en del från shopping sen tidigare behöver jag aldrig köpa någon extra/soppåsar som säljs i butik. Nu kommer jag antingen få lägga extra pengar för att jag inte tar med en påse om jag går ut och shoppar, och i värsta fall behöva gå och köpa paket med soppåsar..

  • Erika

   Det är mycket bättre att köpa en rulle påsar i affären om du nu har dina ”shoppingpåsar” till soporna. Då platsen i påsarna på ex hm är sjukt mycket tjockare alltså mer plast än dom tunna som man kan köpa på ex Ica.
   & ha en tygkasse i väskan när du ska handla kläder 😊

 • Ida

  Varför ens ha plast? Ska det tas pengar för en påse, se till att den då är miljövänlig. För er som säger 2 kr är ingenting, 2 kr för andra är många bäckar små.

 • Matilda

  Tycker det är bra, då kan man istället ha en tunn tygkasse eller liknande förberedd i väskan som man har på sina shoppingrundor istället 🙂 eller som du stoppa det i första påsen om man har shoppat på flera ställen så går inte lika många påsar åt! Får lite ångest över att jag shoppar mer än jag borde när miljön tar sån skada och när människorna i vissa textilfabriker har så sjukt dåliga arbetsvillkor och dålig arbetsmiljö 🙁 Tycker alla hädanefter ska tänka efter en extra gång innan man bara impulsköper nånting som man bara kanske sen använder typ två gånger. Icke hållbart! Jag ska försöka bättra mig ännu mer och hoppas fler gör det också 😀

 • Lena

  Jag tycker att det är jätte löjligt att en konsument måste betala för en påse. Även om det ”bara” är 1-2 kr blir det en stor summa utifrån ett långsiktigt perspektiv. Som en medborgare i samhället anser jag att vi betalar väldigt mycket skatt och när jag får höra att lagen(eller vad det nu än är) ska förändras för en förbättring utifrån ett miljöperspektiv blir jag bara frustrerad. Staten höjer våra kostnader hela tiden för att göra Sverige ”miljövänligt”. T.ex har de höjt flygskatten, infört trängselskatt och nu påsar. Det är ju självklart att jag hellre tar flyget till USA och handlar där när ni tar så jäkla mycket moms på det jag handlar. Så som jag ser det var Sverige redan miljövänligt! De länder som behöver förändra saker och ting, för att minska gifterna de skickar till miljön, är de länder som har det som värst. T.ex i Kina där luften är förorenat. Varför ska vi drabbas för andras slarv? Jag kämpar och sliter för att staten ska plocka varenda krona ur min plånbok för INGENTING.

  • What

   Usch vilka trångsynta perspektiv. I mataffärer har påsarna alltid kostat pengar så varför skulle de inte kunna göra det i butik? Hur svårt är det att ta med en påse hemifrån om du tycker att 2 kronor är dyrt? Att det finns länder där miljötänket är sämre än i Sverige är ABSOLUT ingen anledning till att vi ska sluta bry oss. Vi måste fortsätta göra allt vi kan. Allt handlar inte om dig Lena.

  • Paulina

   Förlåt! men tror du att det Lilla sverige gör för miljön RÄCKER?!?! Absolut inte! vi måste fortfarande bli bättre! så sluta upp med att skylla på andra länder, de kommer snart också att inse att vi inte får ha kvar jorden länge till… ALLA behöver hjälpa till och VI måste bli bättre.

   • Jenny

    Sen e ju nog inte Sverige det enda landet med miljötänk, finns många länder som inte bryr sig ett skit men också flertalet som gör det. Tex vi här i Finland där påsar kostar, vi har sopsorterat så länge jag kan minnas, skattas o skattas o skattas… så sluta gnälla och ta med en väska till butiken. Är väl därför man behöver sina stora shoppers eller? Och nu är inte detta menat åt Paulina utan till alla som gnäller över påsar.

  • Caroline

   Ursäkta men detta argumentet var enligt mig väldigt konstigt … asså skatt har ju för det första ingenting med plastpåsarna att göra. Vi betalar skatt till staten för det som brukar kallas allmännyttiga tjänster, typ sjukvård, pengar till nya vägar etc. Att ta betalt eller ej för plastpåsar är ju varje företags val att göra. Att producera plastpåsar kostar pengar för företaget, som de kan välja att ta betalt för. De är fria att välja det viset att hjälpa miljön. Det har inget med staten att göra. Det är ännu ingen lag på området, det är ett affärsmässigt val.

   Däremot behöver lagen ibland ändras för att vi ska hjälpa miljön. Det är våra valda politiker som lägger fram nya lagförslag. Och argumentet ”varför ska jag anstränga mig litegrann när inte Kina gör det” är typ som ”varför ska vi lägga resurser på att fånga en våldtäktsman när det finns många fler”? För att allt gör skillnad! Om det inte kostade att åka till USA skulle väl alla göra det vilket skulle bli en enorm belastning för miljön. Surt för dig att det blir dyrare men detta är större än dig. Du får det också att låta som om flygskatt och vägtullar går direkt till staten från dina hårt ihopslitna pengar , men det är ju bara om du väljer flyg eller bil. Jag tycker inte heller vägtullar är optimalt utfärda och framför allt finns ju forskning på att effekten bara är tillfällig men det är en annan diskussion.

  • C

   Nu är ju just detta inte svenska statens initiativ, utan H&M, Lindex och Kappahls kampanj One Bag Habit. Det faktum att du nu måste betala för plastpåsar i dessa butiker har således inget med den skatt du betalar till staten att göra.

  • mm

   asså. Lena, läs en tidning, slå på nyheterna. shit

 • Matilda

  I Storbritannien tar dom betalt för påsar överallt och har gjort det i över ett år nu. Synd att svenskarna är så sega

 • Sofia Reumert

  Tycker det är helt rätt! Det får folk att tänka till om de verkligen behöver ännu en jävla plastpåse som kommer slängas så fort de kommer hem. Helt meningslöst. Det är inte svårare än att lägga det man köper i en väska eller medhavd påse. Och har man inte med sig något att lägga grejerna i så kan man köpa en påse för typ inga pengar alls – pengar som går till en bra sak.

  Jag är inte heller någon miljöhjälte, men jag tänker faktiskt ta med mig en tygkasse när jag shoppar i fortsättningen. Såna får man ju gratis överallt så jag har typ 10 stycken. Lika bra att de kommer till användning! Brukar ta med en sån när jag handlar mat också. Det är mer ekonomiskt för en själv, bättre för miljön och så är ju såna påsar både snyggare och mer stabila än plastpåsarna man köper i affären. 🙂

 • Victoria

  4,8 av 32,5 kg är borta! Följ min resa från fetma till normalvikt 🙂

  http://nouw.com/frånfetmatill50kg
  https://www.instagram.com/vickan3.0/

 • Ellie

  Tycker det är bra! Jag har oftast med mig påsar redan (finns supersmarta som man kan knögla ner i en liten påse så man alltid har den i väskan) men ibland så är de så snabba så jag glömmer att säga att jag inte vill ha en påse.

  Mataffärerna har ju tagit betalt så länge jag kan minnas? Inte så många som klagat på det. Soppåsar finns att köpa billigt på mataffärer, köp några rullar så har du hemma. Bättre soppåsar än alla klädkedjepåsar.

  Antar att butikerna gjorde denna förändring då de annars blev tvugna att informera kunden om plastens påverkan?

  Självklart är inte Sverige det land som påverkar miljön mest men det betyder inte att vi ska vara en bra förebild för andra länder. Då kan man lika gärna säga att vi ska sluta kämpa för lika rättigheter för alla för andra länder är sämre.

 • Saga

  Tycker det är jättebra att de börjar ta betalt för påsarna, men tror att det finns mycket mer klädjättarna kan göra för att värna om miljön. Tipsar om dokumentären ”The True Cost”, som tar upp hur modeindustrin påverkar miljön väldigt negativt. Har skrivit mer om den här: http://nouw.com/sagaaginger/the-true-cost-30032831

 • Jenny

  Det är ju inte så att påsarna nånsin varit gratis. Butiken hat köpt in dom. Det kostat pengar. Att nu ta det av kunden istället får kunden att tänka till. Behöver jag verkligen denna? Grymt bra!

 • Linnea

  Jag tycker det är superbra att de tar betalt! Att Sverige eventuellt är ett av de första länderna hoppas jag inspirerar andra länder att följa. Att konsumera överhuvudtaget är inte direkt klimatsmart så att du skriver att du gick ut och spenderade pengar för att du hade tid över kändes inte klimatsmart. Men det är klokt vad du skrev om påsarna och jag är glad att du tänker så😊

 • L*

  Då kommer jag nog börja göra så att jag använder tygkassar till shopping istället & sen köpa en sån där rulle med avfallspåsar till soporna. Jag såg att det fanns många fina tygkassar på tradera

 • Diana

  Men hallå.. det är klart det är BRA, sååå bra tycker jag, det ska vara dyrt och svida om man vill ha påse för det är redan uttalat att det tar 400 år för naturen att bryta ner plast. Det hittas djur hela tiden med rejäla plastbitar, påsar, platsföremål i sina magar som de dött av. Det är vansinnigt det som håller på att hända, vi håller seriöst på att ta kål på vår egen planet, precis som alla de där gamla filmerna ”förutspådde”..

  Det ska kosta, det ska svida, det ska vara dyrt. Eller så kan de göra som Vero Moda som har papperspåsar! Så söta, små och superfina!

 • Erika

  Påsar har ju alltid kostat pengar i mataffärerna, varför denna negativitet när påsarna börjar kosta pengar i alla butiker?
  Tycker det är bra, har två stora plastpåsar som går att återanvända om och om igen (som jag fick när jag blev skannerkund på ica) och tygpåsar som jag tar med när jag handlar.
  Bättre för miljön och tänk vad många kronor man sparar per år!

 • Emma

  Alltså plasten från påsarna kommer ju från olja vilket hämtas i diktaturer för det mesta+ håller på att ta slut+bildas till giftig gas när man bränner dem (sopbränning). Så det är ett viktigt steg för att ändra folks tankesätt :)! Mvh studerar miljövetenskap haha

 • Elina Sigvardsson

  Jag tycker att det är väldigt smart att ta betalt för påsen. Kanske kommer jag att ta med mig en traditionell ryggsäck vid nästa shoppingrunda! Det har såklart varit smidigt med påsar hit och påsar dit som inte kostar, men oj vad den förstör miljön! Jag tycker att detta är ett smart drag, som både ger dem mer pengar, men även sparar på miljön – vilket börjar bli väldigt viktigt nu på senare tiden.

 • johanna lindholm

  tycker definitivt att det är ett steg i rätt riktning, men det vore just toppen om affärer och kedjor kunde ta fram papperspåsar eller miljövänliga tygkassar, för att byta ut platspåsarna med. Men definitivt ett steg åt rätt håll! 🙂

 • Alexandra

  Hejsan.
  Jag tycker att detta är ett fantastiskt koncept! Jag har själv aldrig nytta av de där små påsarna som jag får med när jag köper exempelvis smycken så de slängs bara. Då är det skönt att slippa dem.
  Vi måste bli mer miljöinsatta för vi är den sista generationen som kan rädda planeten och det kräver att vi gör förändringar.
  För er som bor i storstäder ska det tydligen finnas butiker som säljer mat på lösvikt (flingor, müsli, pasta m.m) så får kunden ta med sin egen förpackning. Det är också supersmart!

 • Emelie

  Jag jobbar i en klädesbutik och responsen har varit jättebra! Viktigt att man lyfter att inga företag gör någon vinst på detta utan det går oavkortat till miljön så massar tummar upp 🙂

 • Annie

  Jag tycker det är bra. Vi måste minska plasten. Dock tycker jag att affärerna ska skänka intäkterna för påsarna till ex Naturskyddsföreningen och andra klimatgynnande organisationer så det inte bara ökar vinsten för ex HM

  • Kissie

   pengarna går ju till organisationer som på ett eller annat sätt ska hjälpa miljön 🙂

  • A

   Men hallå om du läser på så skänker ju butikerna pengarna till bra organisationer som de får in för påsarna. Inget de gör vinst på.

  • Emelie

   Jag jobbar på Apotek Hjärtat och vi har skaffat nya påsar gjorda på sockerrör. Ute i egenvården där man kan köpa ex schampoo och andra receptfria varor så har vi börjat ta betalt för påsarna. Pengarna går till Naturskyddsföreningen 🙂

   • Katarina

    Tycker tanken är god men tillverkningen av sockerrörs påsar släpper ut ännu mer skit i naturen tyvärr.
    Varför inte satsa på återvunnet papperskasse?

 • Katarina

  Äntligen!
  För mig underlättade detta bara, äntligen slipper jag avbryts personalen mitt i packande och säga nej tack.

  Jag hade velat gå ännu längre och enbart erbjuda pappers påsar.

 • Sophia

  Tycker att det är jätte bra att vi får börja betala för plasten och att vi har tagit ett steg i rätt riktning. Tycker inte bara det handlar om att man tar betalt för påsarna, utan informationen om hur det faktiskt ser ut i havet idag och hur sjukt mycket plast det flyter runt där uppmärksammas och blir ännu mer aktuellt, vilket det måste bli för att människor skall förstår hur illa det är! Hoppas att vi lyckas sprida så mycket kunskap vi kan om havet över hela världen för att rädda havet. Utan ett fungerande hav kan inget fungera! (5-13 miljoner ton skräp hamnar i havet varje år!!) skrämmande!

 • Paula Smilee

  Tycker att det är surt att man ska behöva betala för påsar när man shoppar samtidigt så är jag en av dom som oftast väljer bort påsen när jag ändå får plats med det i väskan, bara onödigt med påse då. Dessutom så tycker jag att det är jobbigt med plastpåsar speciellt när man plötsligt har en hel hög hemma. Men där emot tycker jag att dom borde byta ut alla plast påsarna mot pappers påsar så som dom har i andra länder. Och om man nu ändå ska ta betald för shoppingpåsar så tycker jag att intäkterna borde gå till välgörenhet eller andra organisationer.

 • Anna

  Tycker det är bra! Hade påsen i gått i kläders kostnad hade vi inte tänkt på det.

 • Erika

  Jag tycker det är jättebra att fler butiker börjar ta betalt för påsarna för att göra folk medvetna för miljön. För man behöver inte alla påsar man får när man är och shoppar dessutom återanvänder man inte dem när man kommer hem utan bara slänger dem så onödigt. Och folk som säger att de är skillnad att handla dem i matbutik än klädbutik. Tänk på att matbutikerna behåller pengarna och tjänar miljoner på dem. Medan klädbutikerna skänker överskottet till olika miljöorganisationer. De tjänar inga pengar på dem utan vill göra folk mer medvetna.

 • Magi

  Man missar poängen med miljötänk om man bakar in priser på påsen i varan man köper, då kommer det ändå gå åt lika många plastpåsar. I butiken där jag jobbar tar vi ej betalt men vi måste upplysa kunden och fråga om de verkligen behöver en påse.

 • Linda

  Värt att även nämna butikskedjan ”Indiska” som startat ett projekt som heter ”Borrow bag”, man får låna en tygkasse som man sedan lämnar tillbaka när man går förbi nästa gång.

  Det är verkligen på tiden att sätta fokus på all onödig plast i vardagen. Längtar efter mer uppmärksamhet på plasterna i tvål, schampo och diskmedel osv. synliggörs för konsumenter. Med tanke på att liv i våra vatten börjat dö, mer eller mindre i alla jordens vattendrag, behöver vi skapa en förändring. Plasten hamnar ju i allt, och till slut även i oss människor via maten vi äter.

  Tragiskt att det behöver komma till att vi människor dör eller skadas innan man ser allvaret i situationen…

 • Josefine

  Måste bara få påpeka en sak… Indiska har i flera år tagit betalt för sina påsar och skänkt vinsten till Naturskyddsföreningen. Så HM, Lindex och Kappahl gör inget banbrytande direkt. De bara hakar på något som det numer är någon form av lag på. Menar inte att det de gör inte är bra, tvärtom, det är kanon! Men de var inte först.
  Och sen, kan ni handla kläder och annat för flera hundra, flera tusen, kan ni köpa en påse för 2 kronor. Vi har bara en jord, ta hand om den!

 • Emma

  Jag jobbar i butik på arken zoo och vi byter snart ut alla plastpåsar mot papperspåsar, tycker det är superbra! 🙂

 • L*

  Jag gillar INTE papperspåsar. Tar aldrig såna nästan. Tex så började det plötsligt regna en dag när jag var i stan & jag hade en papperspåse och bussen var även sen så jag stog länge i regnet. När jag kom hem fanns påsen knappt kvar , var helt smält och i bitar, och jag bar alla saker i famnen med pappersstrimlor lindad runt. Sen tycker jag dom tar stor plats om man inte viker ihop dom prydligt och fint efter varje gång, men det orkar jag ente. Gillar isåfall tygkassar bättre som man kan återanvända

 • Linda

  Jag tycker att butikerna kan se över mer än bara påsarna, för der där med merförsäljning och att försöka pracka på kunderna mer än vad dom behöver kan ju inte heller var speciellt miljövänligt.
  Även så innehåller tex H&M’s kläder inte så miljövänliga textilier heller.
  Så jag tycker att alla borde se över ALLT som kan bli bättre för vår planet och för oss!!
  Jag har alltid med mig tygpåsar😊 Mvh Linda

 • Sofia - bipolär och f.d laestadian

  Reagerade jättedåligt i början men nu när man vet att det är för en god sak så är det ju bra 🙂

 • Sannie

  När jag bodde i england började de ta betalt för påsen 1 år sedan. Folk blev hysteriska för att de var tvugna att bet. 50öre för en plastpåse. Men, folk började bli mer miljösmarta och allt mindre förbrukning av plastpåsar skedde i landet, vilket är superbra! så det är bra tid att Sverige började med det också 🙂

 • Mikaela - mitt livs resa mot viktnedgång

  Här i Australien frågar de alltid om man behöver en påse, och då tackar jag oftast nej för att jag alltid bär väska. Det tycker jag nästan räcker! Att sätta kostnad känns egentligen onödigt, bara att ställa frågan skulle göra jättestor skillnad. Sverige ger alltid påse utan att fråga och då tar jag ju bara emot, men här skippar jag nästan alltid. 🙂

 • Caroline

  Alltså, jag vet inte. Jag arbetar i butik och är delad i frågan. Jag tycker det beror på. Dels tänker jag att påsarna redan är producerade och att alla butiker redan har påsarna i sin ägo och att butikerna massbeställer alla påsar. Påsarna en butik beställer räcker ju i månader, om inte längre… Påsarna existerar redan och kommer förr eller senare ändå ut från butiken. Dessutom är det skillnad på åtgången av påsarna om det är kunder eller personal som packar. Packar kunderna går det ofta åt mer påsar, tyvärr. Är det personalen som packar läggs fler saker ner i varje påse, vilket minskar konsumtionen av påsar. I det fallet gör det nästan detsamma huruvida påsarna kostar eller ej, antalet påsar hålls ändå nere. Samtidigt tycker jag det är väldigt bra om kunder återanvänder de påsar som redan använts, att kunder tar med egna påsar som de använder flera gånger, eller att kunderna har shoppingväskor eller tygpåsar. Att återanvända påsar flera gånger eller att ha shoppingväskor eller tygpåsar tror jag är det enda som faktiskt gör någon större skillnad!

 • Linnéa

  Tycker det är bra och självklart, framförallt att det nu inte är uppenbart att man alltid ska ha en påse- eftersom de frågar om man vill ha en. Förut var jag alltid tvungen att snabbt säga att jag inte behövde en (brukar ha snygga tygpåsar)

  Tummen upp från mig!

 • Karin

  Förstår inte varför detta är en stor grej. Man har ju fått betala för plastpåsar i mataffären i alla tider och det har folk aldrig klagat på :). Man är väl betydligt oftare på Ica än på t.ex. Lindex!

 • Venke

  Superbra idé, och tycker det är coolt att du skriver om detta ämne. Vill absolut läsa fler såna inlägg! 🙂 Kram

 • Olivia

  H&M’s intäckter för påsarna kanske går till nån organisation då, men kan säga så här: en bekant till mig äger en Ica-butik och det de tjänar mest på är just PLASTPÅSARNA. Jag minns inte hur många hundratusen i ren vinst de har på enbart plastpåsarna, men jag blev chockad när jag hörde det. De tjänar näst bäst på plocksalladen.

 • Emma

  Använder alltid påsarna som soppåse efter men just HMs, Kappahls och Lindex påsar är så dumt utformade att dom inte går att använda som soppåse. Matbutikers påsar är bättre utformade och fungerar bättre som soppåse. Detta gör att jag ofta bara slänger påsarna jag får från butiker. Sen har jag ofta alltid tom ryggsäck med mig när jag ska iväg och handla då jag nästan alltid cyklar in till stan och det är så mycket lättare att ta hem sakerna i en väska på ryggen än att ha påsar hängandes på styret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *