Linas Matkasse

Sponsrat av Linasmatkasse

Något jag är riktigt dålig på är att laga mat, och dessutom handla mat. Jag och köket går inte riktigt ihop helt enkelt, men det finns ju faktiskt en lösning på det! Jag klickade hem en kasse från Linas Matkasse fylld med nyttig mat, verkligen hur fräscht som helst. Påsen innehåller 70 % ekologiska varor vilket jag verkligen gillar. Det känns fräscht, kul och nyttigt att laga mat och det blev genast kul att laga mat 🙂

Linas originalkasse 70% EKO innehåller främst rena råvaror och mindre av blandade produkter eller halvfabrikat. Det är mycket färska grönsaker i påsen. Vilka varor som är ekologiska varierar från vecka till vecka, men vissa ekologiska varor som exempelvis kyckling, kött, mejerivaror, potatis, pasta, bönor, bulgur m.m finns oftast alltid med. Kött och fågel är dessutom alltid svenskt, så bra!

Vill du testa Linas Matkasse så får du nu ett toppenerbjudande med prova-på-priset 599kr (Ord.999kr) och en gratis skärbräda från Scandinavian Design Factory på köpet! Klicka HÄR

Missa inte heller Linas Matkasses andra kassar med upp till 50%. Gäller endast nya kunder. Klicka HÄR. Använd koden TACKKISSIES

Jag testade på att laga fläskkotlett med rucoladressing, och det gick hur bra som helst och maten smakade väldigt bra. Till och med Andreas blev imponerad 😉 Köttet smakade superbra tack vare vitlöken och alla färska kryddor, sen gjorde rucolasallden samt bulgursalladed att maten smakade väldigt fräscht och somrigt. Och som sagt var ju det ekologiskt vilket gjorde att man kunde äta med gott samvete.

Jag tyckte detta var jättesmidigt och ikväll ska jag testa på att tillaga laxen. Jag kommer definitivt försätta att beställa hem kassen, så smidigt! Nu slipper jag stå som ett frågetecken inne på coop, med noll inspiration och stressa bland andra människor som stressar sig fram till kassorna haha..

Är du en återkommande kund, klicka HÄR

Inlägget gör jag i samarbete med Linas matkasse.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (31)
 • Sofia Reumert

  Jag är så kluven haha. Å ena sidan är det ju himla smidigt att slippa komma på vad man ska äta och att slippa springa runt i affären där man ändå alltid glömmer det viktigaste. Men å andra sidan är ju risken att man får hem ingredienser som man avskyr eller inte tål.. Jag får nog vänta till det dyker upp någon matkasse för petiga jävlar. 🙂

 • Caroline

  En vlogg på när du lagar maten vore jättekul att se! MasterchefKissie eller Kissies kitchennightmare 😂😎

 • Rebecka

  Med gott samvete,det var väl att ta i lite. Djuren dör ju i vilket fall!

  • Mariana

   Men alltså orka.

  • Jessica

   JUNE 5, 2017 AT 11:38
   Men håll käften djur dör varje dag likaså människor, vi kan inte rädda alla, det går inte. Och gumman, en äkta vegan klankar inte ner på andras koster, bara för att du har valt själv att bli vegan, betyder det inte alla blir veganer, ni är bara hjärntvättade, för de filmer som ni ser om djurindustrin, utspelar sig INTE i Sverige, utan utomlands, och hur hade ni tänkt rädda de djuren? Genom att sluta äta kött? Haha, Slaktarna kommer inte säga såhär: Oj där blev en person vegan, då slutar vi avliva djuren. NEJ, det kommer ALLTID finnas kött i köttdisken vad ni än gör. Slaktarna och jägarna avlivar djur som lider av antingen en sjukdom eller som har skadat sig eller som har börjat gå helt crazy och dödar alla andra djur i skogen, som inte går att rädda då måste dom avliva djuren för att inte dom ska lida eller skada ett annat djur i onödan. Så från min synvinkel finns det ingen mening med att bli vegan alls. Utomlands kanske, om hela landet blir vegan, vilket är svårt att tro. Men annars så nej, Sverige som är ett så civiliserat land skulle aldrig slakta djur som är fult friska.
   Så sluta håll på i och va galen vegan. Gå och gräv ner dig någonstans istället. Och tro inte allt du ser eller läser, om du gör det, är du bara dum för du vet inte vart den personen har fått sin research ifrån, det kan lika gärna vara påhittat. Gå till en slaktare eller jägare själv och fråga hur dom jobbar istället, så får du en äkta förklaring. Jägare dödar inte djur för skojs skull, dem räddar dom från lidande.

   • Nora

    Jessica:
    Jag bryr mig inte om vad du äter eller inte, men hur sjutton har du fått för dig att alla djur vi äter slaktas enbart för att de är sjuka och skadade? Tror du att de 100 miljoner landlevande djur som slaktas för att bli mat varje år, slaktas för att de är sjuka och skadade?
    De djur som avlivas pga sjukdom och skada är vilda djur som blivit påkörda eller sjuka husdjur som skadats/är sjuka, och dessa hittar vi knappats i mataffären.

    ”Men annars så nej, Sverige som är ett så civiliserat land skulle aldrig slakta djur som är fult friska.” Det mest naiva jag läst på länge hahaha.

    • Jessica

     Aa fast gumman hur hade du tänkt få stopp på djurindustrin? det går inte. Tyvärr men acceptera sanningen. Plus det är inte bara vilda djur eller husdjur utan och djur på zoo och bondgårdar. Och du, ingen vill bli vegan när du som jag antar är vegan uppför dig så dåligt, pch klagar på andras koster, Sluta klaga, ingen ska tvingas till att bli vegan, för dom är så naiva och tror på allt på nätet, vilket är fel. Sluta neka sanningen, det ger inget genom att bli vegan. Du kan aldrig få stopp på köttindustrin.

     • alice

      Jessica- okej förlåt men skulle folk tänka som dig skulle samhällen aldrig utvecklas?? ”Du kan aldrig få stopp på slaveri” ”du kan aldrig ge kvinnor rösträtt” ”du kan aldrig få homosexuella rätt att gifta sig” trevligt med en så positiv världsbild. :*

      veganismen försöker minska utnyttjandet av djur i så stor utsträckning som möjligt. vilket att avstå från djurprodukter leder till. idk om du känner till begreppet ”supply and demand”?? marknader styrs av efterfrågan. minskar efterfrågan leder det till ekonomiska förluster vilket i sin tur leder till minskad marknad. köper färre människor en produkt så vill inte företaget fortsätta tillverka den.

     • alice

      ”du kan aldrig ge homosexuella rätt att gifta sig” ***

     • Jessica

      Alice jag sa aldrig något om det andra du skrev, jag säger bara att hur mycket man än försöker att få stopp på köttindustrin så kommer det ju alltid finnas folk som köper kött, vi snackar om hela sveriges köttindustri, det är inte något godismärke vi snackar om, okej? Asså det kommer alltid finnas folk som köper kött, och veganer kan inte tvinga folk till att bli veganer, för det är fel att tvinga folk som inte vill, så det kommer alltid finnas folk som äter kött.
      Förlåt men så är det. Ni kan inte stoppa köttindustrin hur mycket ni än försöker.

     • alice

      okej sure. det är därför mjölk och nötköttsindustrin går back något enormat atm i flera länder? du har verkligen ingen koll på hur industrier fungerar. har aldrig någonsin påstått att vi kommer ”få stopp” på någonting. säger bara att minskad efterfrågan leder till minskat utbud iom att det inte längre lönar sig att producera produkten i stora mängder. särskilt när det gäller färskvaror såsom kött/mjölk. minskat utbud betyder att färre djur dör. så sluta inbilla dig själv att det inte gör någon skillnad. du vill bara att din åsikt ska vara sann så att du ska slippa känna skuld för att du äter kött.

     • alice

      och förresten GUMMAN. påstod aldrig att du stod för de sakerna (“Du kan aldrig få stopp på slaveri” “du kan aldrig ge kvinnor rösträtt” “du kan aldrig få homosexuella rätt att gifta sig”) utan menar bara att varje politisk rörelse sedan tidernas begynnelse mött samma typ av motstånd som du har mot veganer, just att deras insatser aldrig kommer ändra något. trodde du skulle förstå den parallellen men tydligen trodde du att jag anklagade dig för att vara emot ett flertal mänskliga rättigheter..? som sagt. om man tänker som du kommer inget någonsin förändras. tur att du hör till den buttra minoriteten.

     • Anonym

      Får jag bara inflika med lite riktig fakta här och egna erfarenheter eftersom att jag bor på en gård med uppfödning av får och nötkreatur?

      Den allra största delen av djuren som slaktas och äts i Sverige är uppfödda för att ge så mycket kött som möjligt och är oftast fullt friska vid slakt. Ofta om något djur dör av sjukdom eller tvingas avlivas på grund av något annat än benbrott så äts de inte.

      Och precis som Alice säger så hänger antalet slaktade djur på efterfrågan, det har redan börjat en utrensning bland svenska bondgårdar där alla smågårdar går i konkurs på grund av för låg efterfrågan på svensk mjölk och svenskt kött. Snart kommer det bara finnas de större gårdarna kvar som fortfarande kan leva på sina djur eftersom att de redan har så många, men i framtiden kan det nog vara mycket möjligt att de också går i konkurs.

      Ps. Jag själv är inte vegetarian/ vegan. Största delen av köttet jag äter och mjölken jag dricker kommer från gården jag bor på eller de närliggande gårdarna. Men för mig kvittar det om eller varför folk väljer den kosten de vill ha.

 • lisa

  Uppenbart reklaminlägg!

  • Emma

   Ja det står ju i samarbete både högst upp och längst ner i inlägget. Svårt att missa.

  • Jessica

   Men håll käften djur dör varje dag likaså människor, vi kan inte rädda alla, det går inte. Och gumman, en äkta vegan klankar inte ner på andras koster, bara för att du har valt själv att bli vegan, betyder det inte alla blir veganer, ni är bara hjärntvättade, för de filmer som ni ser om djurindustrin, utspelar sig INTE i Sverige, utan utomlands, och hur hade ni tänkt rädda de djuren? Genom att sluta äta kött? Haha, Slaktarna kommer inte säga såhär: Oj där blev en person vegan, då slutar vi avliva djuren. NEJ, det kommer ALLTID finnas kött i köttdisken vad ni än gör. Slaktarna och jägarna avlivar djur som lider av antingen en sjukdom eller som har skadat sig eller som har börjat gå helt crazy och dödar alla andra djur i skogen, som inte går att rädda då måste dom avliva djuren för att inte dom ska lida eller skada ett annat djur i onödan. Så från min synvinkel finns det ingen mening med att bli vegan alls. Utomlands kanske, om hela landet blir vegan, vilket är svårt att tro. Men annars så nej, Sverige som är ett så civiliserat land skulle aldrig slakta djur som är fult friska.
   Så sluta håll på i och va galen vegan. Gå och gräv ner dig någonstans istället. Och tro inte allt du ser eller läser, om du gör det, är du bara dum för du vet inte vart den personen har fått sin research ifrån, det kan lika gärna vara påhittat. Gå till en slaktare eller jägare själv och fråga hur dom jobbar istället, så får du en äkta förklaring. Jägare dödar inte djur för skojs skull, dem räddar dom från lidande.

 • Emmy Laursen- www.emmylaursen.se

  En vlogg till detta skulle vara superroligt!! Kul att de satsar på ekologiskt 🙂

 • Diana

  OMG vad gott det såg ut !!

 • Jenny

  Ordinariepris på 999 kr? Vad är det för lyx i kassen då?
  Vi handlar helst ekologiska och svenska produkter men inte kommer vi upp i de summorna om vi hade handlat varje vecka. En storhandling för oss, 2 vuxna och spädbarn, går på mellan 100 och 1500 och då klarar vi oss ofta i två-tre veckor med lite stödhandling av mjölk och bröd. Då ingår såklart inte bara mat i den summan och vi handlar som sagt gärna ekologiskt. Vi gillar att ”lyxa”.

  • Hanna

   Men du betalar ju även för arbetet att planera och sätta ihop alla recept samt att någon plockar ihop alla varor och kör hem dem till din dörr. Det är väl ganska uppenbart att det också ska kosta? Man kan ju inte jämföra med att bara åka sjäv till affären och handla….

 • Sofie

  Jag och min sambo brukar beställa Linas matkasse när de har erbjudande eftersom det är skönt att slippa tänka ut mat själv och man får testa ny grejer. Men ord. pris anser vi inte är värt det. Originalkassen (även den har det mesta eko) för 4 pers räcker ibland bara för oss två, ibland får vi en matlåda.

 • ljuva julia

  Jag har Linas vegetariska matkasse, och det är verkligen sååååå smidigt och man får sa himla mycket mat 😀

 • Sofia

  Sinnes vad gott det ser ut!

 • Izabell

  Men jisses var gott det ser ut, yummi 😀
  http://nouw.com/brickendesign

 • Ceccan

  Min sambo är petig mot typ all mat (ändå så vet han aldrig vad han vill äta 🙃😉) , men vi provade lina’s under en period för två år sedan. Jag tyckte det var så jävla gott och bra! Skönt att jag inte behövde planera och hitta på en massa maträtter stup i kvarten då vi båda jobbar och jag även pluggar heltid. Dock gick det inte hem hos honom men men 😝

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *