Jag förstår att alla inte riktigt hänger med med min boendesituation, men nu ska jag förklara för er. Efter att jag och C valde att separera så bestämde vi oss för att jag skulle bo kvar i lägenheten. Det blev enklast så helt enkelt rent ekonomiskt, så jag köpte ut honom. Sen började jag träffa Andreas och jag är med honom varje dag. Så man kan säga att jag bor hos Andreas. Eller ja – jag bor ju hos Andreas. Dock har jag har inte flyttat över alla mina saker än, och det beror på att C håller fortfarande på att flytta ut från den lägenheten till sin nya lägenhet. Så den lägenheten är halvtom för tillfället och under ”progress” hehe..

Vissa av er har frågat varför vi flyttar ihop så tidigt, men varför inte? Jag är här varje dag, jag vill inte sova utan honom och det känns så naturligt. Det värsta som kan hända är att det inte funkar, och då flyttar jag hem igen. Egentligen är det ju inte mer än så. För någonstans måste man våga försöka, våga vara löjligt förälskad och våga tro att det kan vara rätt. Våga tro att han ska vara den rätta för mig. För kärleken är något magiskt och den får ju en att må så himla bra, så varför inte bara njuta fullt ut?

Som jag har planerat just nu kommer inte min lägenhet stå tom, utan jag kommer hyra ut den ett år. Sen efter det året får vi se hur vi gör, men det tar vi då 🙂 Sen har vi båda pratat om att vi är sugna på att flytta till hus senare. Sen om det sker om ett år eller inte, ja det tar man då. Det är mycket annat som ska klaffa. Sen är Andreas också nyinflyttad i lägenheten som vi bor nu, och jag har varit här sen han flyttade in så det känns nästan som att vi flyttade in här ihop. Nästan 😉 Så det känns inte konstigt att flytta in hos honom på något vis.

För många påpekar att det ”kanske inte funkar”, nej men det får man faktiskt ta det då. Att gå runt och tänka att det ska skita sig mår ingen bra av. Det finns samboavtal som ett skyddsnät ifall det brister. Och ett brustet hjärta läker, och någonstans hör det till också. Mitt hjärta brast när jag insåg kärleken var borta mellan mig och C, och även om det var sjukt jobbigt att gå igenom visste jag längst inne att det hör till livet. Hade det inte varit för mörkret hade vi inte uppskattat ljuset. För när det gjorde som mest ont (och ont gjorde det ska ni veta), ja..  Då trodde jag att hjärtat skulle hoppa ur bröstet på mig och jag kände nästan en fysisk smärta vissa stunder. Men trots det så kunde jag någonstans uppskatta det. För livet innehåller lycka, sorg, kärlek och svek. Det är det som gör livet! Innan uppbrottet levde jag inte, för jag nöjde mig bara. Åren gick och jag kände lixom ingenting.. Så smärtan av hjärtesorgen fick mig inse att jag levde livet, igen.

Så efter att ha fått uppleva en sån sorg och smärta, och överlevt det så är det inte lika skrämmande längre. Jag överlevde faktiskt, och jag är ju lycklig igen. Precis som alla berättade för mig, jag skulle må bra igen. Så att känna kärleken igen, och våga satsa känns självklart. För jag lever fullt ut, och det är så jag vill ha det. Jag vill inte nöja mig för att det är bekvämt. Jag vill inte heller nöja mig för att jag är rädd att det ska göra ont att bli lämnad, eller behöva lämna någon. Att bara nöja sig, är inte att leva enligt mig.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (44)
 • Johannahuhtala

  Oj.. om människor tycker att ni flyttar ihop tidigt, undra då vad människor tänker om mig och min sambo. Vi skaffade lägenhet innan v ens gick in i ett förhållande. Bodde ihop i en månad och sen förlovade vi oss. Idag, 5 år senare har vi en liten son på 13 månader 😄
  ‘Man’ ska inte haka upp sig på att saker och ting ska göras efter en viss tid, känns det bra och allt de där, då är det bara att köra!

 • E

  Så jäkla fint skrivet! Har inte läst din blogg på en evighet och gick in nu och läste detta och känner bara wow!! Kör hårt bruden, njut av kärleken och allt vad den har att komma med. Ni är helt underbara tillsammans (hjärtögon, hjärtögon, hjärtögon) hehe. Kram <3

 • Charlotte

  Så fint inlägg! Och så sant.

 • Lena

  Håller helt med dig Alexandra!

 • Sara

  Folk får tycka att det är förtidigr men man ska känna efter vad man själv vill. Vill man satsa och testa för att se om det fungera så kör på.
  Jag träffade min pojkvän i februari i år och har varit i hans lägenhet sen början av April. Har tänkt och sagt str folk får tycka vad man vill men är man kär och älskar personen så är det bara att satsa :).

 • Caroline

  Kloka ord! 🙂 Dessutom är alla olika, vissa flyttar ihop snabbt och vissa väntar flera år. Varken det ena eller det andra behöver betyda att det kommer hålla eller brista. Huvudsaken är att man känner att det är rätt, att man trivs och att man är lycklig 🙂 Själv flyttade jag och sambon ihop efter ungefär 2 månader, om ens det. Nu 10 år senare lever vi fortfarande tillsammans, har ett barn på 4,5 år och planerar husköp 🙂 Jag säger bara, go for it och skit i vad alla andra säger 😉

 • Matilda

  Sjukt bra skrivet Alexandra!

 • Sandra

  Det är så konstigt att säga så ”ja men om det inte håller då” Ja tänka sig. Kunde man sia om framtiden hade det ju varit soft. Men man utgår ju från nuet givetvis och hur det känns nu.
  Minns min pappa klagade på att jag skulle flytta ihop med min kille efter 2 år ihop. ”Vad gör du om det inte håller då?” Fan vad sur jag var minns jag.
  Du gör förmodligen helt rätt Alexandra.

 • Anna

  Jag flyttade ihop med min kille efter tre månader. Hade gjort det tidigare om det inte var för att vi bodde 60 mil ifrån varandra. Vi har varit ihop i åtta år nu.
  Tycker ni verkar rätt glada och lyckliga både du och Andreas och då är ju andras åsikter rätt orelevanta. Så länge båda mår bra 💖

 • Kristin

  Riktigt tänkvärt och bra skrivet Alexandra! Gör det som känns rätt just nu, man kan inte ta ut sorger i förskott, då kanske man upplever sorg helt i onödan (eller i värsta fall dubbelt) och det tjänar ingenting till.

 • Annelie

  Jag och min nuvarande sambo flyttade ihop innan vi skaffade förhållande. Nu har vi bott tillsammans i snart 6 år och det funkar fint. Bara köra på om det känns rätt 😊❤️

 • Lina

  Mycket klokt. Jag och min man får också höra om ”varför göra så snabbt” i många av våra val. Från början blev jag ledsen.. Men med tiden orkade jag inte bry mig. Alla lever sitt liv som man själv vill – som vi gör passar inte dig tex. Man märker om det inte går och då får man ta det ut ifrån det. Trots människors åsikter och pekpinnar så är vi idag gifta, har två barn och bor i em stor fin lägenhet. Fortfarande galet lyckliga och kära efter tre år. Fast att det inte skulle gå – enligt dem flesta 😂.

  Med det sagt; kör på! Gör som ni vill! Chansar man inte kan man ångra sig. Lycka till med allt Alexandra! ♡

 • J

  Roligt att flytta ihop!

 • Mathilda

  Just go for it! Det är så jävla mkt moraltanter där ute som älskar att peka finger. Kör ditt race, man kan alltid flytta igen! Vad är det värsta som kan hända liksom haha
  Sjukt kul att ni flyttar ihop! Jag och min man bodde ihop 1 månad efter vi blev tillsammans och vi är nu efter 4 år ihop gifta 🙂 våga satsa och skit i vad andra säger för folk kommer alltid ha ngt att gnälla på *gäääääsp* haha

 • Diana

  Så bra skrivet Alex, så sant också. Alltså det är ju inte mer än att man testar och funkar det inte så fine, då får man väl flytta ut igen. Alltså det är inte världens grej att göra något lite förhastat. vem säger att det inte kan funka ändå, det är ingen som vet, bara livet själv.
  Fan jag är så glad för din skull, för att du funnit äkta kärlek, för att du får vara hel, lycklig och kär.

  MEN ett krav jag har på mannen din, det är att innan barn och hus, komma med en fin ring, fria och göra dig till MRS Kissies. 😀 😀 😀 hahaha you know. 😉

  Kram fina

 • Jennifer

  Men lyssna inte på dem! Det är klart ni ska flytta ihop, det du beskriver är ju den där känslan exakt alla har när det är rätt att flytta ihop. Att sakna varann, att vilja leva med varann och att allt bara känns rätt.
  Det kommer gå jättebra, tror på er

 • Martina

  Vi flyttade ihop efter 2 månader, och gravida efter 4. Det blir som det blir ibland! Vi är lyckliga, och funkar det inte i framtiden så vet jag att jag har valt en fantastisk pappa till mitt barn iallafall. Man måste våga!

 • Therese

  Äh kör på!
  Jag o min sambo flyttade ihop efter 3 månader. Nu har det gått 5 år, har en 1-årig son och en till bebis på G. Har fortfarande ett kärleksfullt och stabilt förhållande och vi är fortfarande bombsäkra på att vi kommer vara tillsammans resten av livet ❤️

 • Carro

  Det är inte alla som riktigt förstår uttrycket ”skynda långsamt”. Känns det rätt och bra, så ska man göra det som känns rätt och bra. Varför hämma sig själv att inte göra något som får en att må bra för att man går och tänker ”tänk om, tänk hit och tänk dit”. Sen processen i sig själv kan kännas långsam men utåt sätt ser det ut att gå snabbt. Alltså, skynda långsamt!

  Själv flyttad jag ihop med min nuvarande sambo redan efter 2 månader efter att vi träffats. Idag har vi varit tillsammans i 4 år och har det väldigt bra ställt. Både vår relation och ekonomiskt. För saken är den, om man redan från början av en relation inte kör med bullshit, är uppriktiga och brutalt ärliga med varandra, kommunicerar, lyssnar på varandra och är överens om saker och ting så brukar det oftast gå väldigt bra. Och givetvis visa tillit och förtroende. Om allt detta inkluderar i en relation och allt annat känns bra, varför inte flytta ihop om man nu vill det?

  Människor kan ha sina åsikter gällande detta. Men människor ska ge fan i att beblanda sig i andras val man gör här i livet. För vem är dom att veta så mycket bättre när dom i själva verket inte vet hur någon annans relation med en person är!? Nej, till er som beblandar er. Ha era åsikter, det ska ni såklart få ha. Men ge fan o att beblanda er och försöka läxa upp någon ni inte känner vad som är ”rätt och fel”. Det som är fel enlig er kan vara rätt för någon annan, eller tvärt om!

 • Sofia

  Kör på!!
  Jag flytta ihop med min idag man 🙂 redan första veckan vi träffades. Var sambos knappt 6mån förlovade oss 🙂 knappt 1år ihop o vi blev gravida och gifte oss 🙂
  Idag är vi inne på vårt 12år 11som gifta , har 2barn o allt har fungerar toppen sen start

 • Sofie

  Det viktigaste är att man vågar chansa och låta sig vara lycklig just nu! I framtiden kan det komma något som sätter käppar i hjulet men det får man ta då, lev för dagen och gör allt det som man mår bra av, tillsammans med den som gör en lycklig!

 • Nikolina

  tycker verkligen ni gör rätt som flyttar ihop ”redan” Man måste våga satsa för att vinna här i livet, önskar er all lycka!

 • Alex

  Spela roll om ni flyttar ihop ”tidigt”. Känns det rätt så är det ju bara att köra på. Finns inget rätt och fel ju. Jag och min sambo flyttade ihop ca två månader efter att vi träffats första gången. Och 19/7 så är det nio år sedan. Så det har ju fungerat hur bra som helst även om vi flyttade ihop tidigt.

 • Camilla

  Det är ju rätt tydligt vilka det är som kommer att må dåligt i livet. De som chansar kan få den största lyckan och de som på fullaste allvar känner sig tvugna att påpeka att en relation ”kanske inte håller” (som om det finns en levande människa som inte begriper detta) till människor de inte känner, ja dom människorna vete fasen. Det är sant och det är onödigt, det är taskig attityd och det är konstigt beteende från främlingar! Jag skilde mig för ett år sen (vi var ihop i tre år innan vi flyttade ihop, tänka sig att det inte är nån försäkran för framgång det heller) och det uppbrottet sög. Jag har en ny relation där jag lika gärna skulle kunna flytta in men jag vill bara ha mitt eget ett litet tag till först. Har med mig själv att göra som aldrig bott själv. Egentligen kan jag knappt vänta att få bo med honom heller. Vi är olika människor i olika situationer, alla gör det dom känns rätt för dom. Man sitter inte med sin missunsamma attityd och klankar ner på de som gör annorlunda. Min vän som blev med barn 2 månader in i sitt förhållande? Flyttade ihop. Klart jag tänkte att det var tidigt. Men FÖR tidigt det bestämmer inte jag utan jag önskar henne såklart all lycka och finns där om det inte går bra. Skulle aldrig säga nåt sånt. Och det har gått jävligt bra de senaste två åren. De är de käraste jag vet. Finns inga recept på hur man gör för att ta bort den chans som finns att något tar slut! Och min 7 år långa relation, äktenskapet som tog slut? Ångrar ingenting. Skulle vi aldrig ha bott ihop för att det ändå tog slut eller vadå? Var jättekul att bo ihop och att vara ihop. Nu är det över. Ångrar inte ens giftermålet som kändes helt rätt då, inte var förhastat, vi hade känt varandra i 15 år. Finns. Inte. Garantier! Varför påpeka det till nykära, att man är så jävla missunsam? Klart det kan bli rätt.

 • Emelie Högberg, blivande fru och mamma till Lilly

  Så himla bra skrivet, verkligen sant det du säger. Skit i vad alla andra säger och kör på vad som känns rätt för er!
  http://nouw.com/eamh/

 • Sofie

  Tycker inte alls ni går för fort fram, det känner man väl själv. Det går inte att säga att det skulle fungera bättre för att man väntar. Jag och min kille bytte nycklar innan vi blev ihop och bodde sen tillsammans i hans etta innan vi officiellt flyttade ihop efter ett halvår tillsammans.

 • Elin

  Vi var snabba oxå. Funkar kanon. Flyttade ihop efter en månad och detta året firar vi 13 år ihop. Barn och hela köret.

 • Karl

  I ungdomen sade jag upp mig från jobbet och flyttade till samma stad som kärleken. Det var tufft. Det var svårt. Det var romantiskt. Vi bodde tillsammans ett par år och sedan flyttade vi isär och gjorde slut. Men jag ångrar ingenting. Man växer. Bra att du följer ditt hjärta. Ingen kan förutspå framtiden.

 • Alexandra

  Hej!
  Folk som kommenterar att det är för tidigt att flytta ihop är antingen avundsjuka eller så har de inte varit riktigt kära! 🙂 Är i precis samma situation som du! Precis inlett ett relativt nytt förhållande, vi sover hos varandra varje natt och är sååå jävla kära i varandra. Man märker på något sätt när man har träffat rätt och då är det bara till att köra! Det ska vi också göra!
  Lycka till! 🙂

 • Paulina Andersson

  Folk ska ha så förbannat mycket åsikter. Ni kommer fixa de galant. Och om inte, ja då får man helt enkelt skaffa ett annat boende. Herregud, vad som helst kan hända men de kan man inte gå runt och tänka på. Bara kör! Jag och min sambo flyttade ihop efter sammanlagt fyra månader tillsammans. Det är snart sju år sedan. Idag är vi förlovade och livet rullar på. Visst krävs det lite av varandra, men vill man så går de! Jag är idag så glad över vårat beslut. Han är mannen i mitt liv och ångrar inte en sekund alla de dagar jag fått komma hem och sätta mig bredvid honom i soffan 🙂

 • Linda

  Det är rätt! Stå upp för kärleken och allt det goda som följer med! Förälskelse är en härlig känsla och njut av varje sekund.
  Var inte orolig att ”det kanske inte funkar”. De enda två individerna som vet detta bäst är du och Andreas och ni förtjänar det bästa😊

 • Malin

  Jag förstår dig precis!
  Jag och min kille va på IKEA, byggde möbler och hjälptes åt att renovera min lägenhet en månad efter vår första träff. Sen flyttade vi ihop officiellt efter två månader. Ångrar det inte en sekund, vi vill va tillsammans hela tiden och mår bäst ihop!
  Lycka till, roligt att se att du är lycklig ☺

 • Sanna

  Jag och min man flyttade ihop efter knappt en vecka, det innebar för mig att jag bytte till ny ort och från lägenhet till hus, från supersingel till låtsasmamma. Vi är fortfarande gifta och har ett gemensamt barn efter åtta år tillsammans. Ett förhållande kan skita sig när som helst, efter ett halvår som tjugo. Kör på!👊

 • Lotta

  Man ska inte lyssna på vad alla säger! Jag och in sambo flyttade ihop efter 6 månader och vi har bara mått bra av det. Man mår bra av att vara nära den man älskar. I början var det många som kommenterade att vi kommer förstöra vårt förhållande (att man ens kan säga så!) men idag är vi mer kära än någonsin och jag ångrar inget!

 • M

  Hej!
  Vilket fint inlägg. Och så roligt att höra alla andras historier också. Du har sån bra och inspirerande syn på det här 🙂
  Du har helt rätt i att hjärtekross (det enda jag varit med om än så länge) hör till livet. Men ser fram emot att möta framtiden och vara lika kär och som du (och de andra som kommenterat inlägget) är nu.
  Kram 🙂

 • Alicia

  Det är så rätt det du säger – hjärtat brister men man måste, livet blir bättre! Jag frågade dig om råd för en tid sedan, och du postade här på bloggen ett bra svar. Det tog några veckor till innan jag vågade göra slut, men nu kan jag inte förstå att jag inte gjorde det tidigare. Herregud! Och hans argument till att jag inte ”fick” göra slut var att det var synd om honom. Nej, jösses. Tror verkligen att det var så mycket bättre för oss båda. Och jag börjar njuta av livet igen!!

  Och ni gör såklart helt rätt i att bara göra det som känns rätt och njuta av stunden. Massa kärlek till er!! <3 <3 <3

  Så, tack igen för dina fina råd. <3 Massa kärlek

 • Emmy Laursen- www.emmylaursen.se

  Precis som du skriver, funkar det inte så får man ta det då. Man ska inte tänka på situationer eller problem som inte ens finns 🙂

 • Jannice

  Så himla fint skrivet Alexandra! ♥

  Jag och min man flyttade ihop efter knappt en månad tillsammans och 3 månader in i vårt förhållande blev jag gravid. Vi har nu varit tillsammans i 15 år och har 3 fantastiska barn tillsammans och vi är lyckligare än någonsin!

  Om det känns rätt så är det bara att köra! 🙂

 • Tyra

  Min mamma och pappa flyttade ihop såfort de blev ett par, mamma blev gravid med mig 3 månader in i förhållandet, de förlovade sig 3 månader senare och när hon var höggravid med mig gifte de sig. Idag har de varit gifta i över 20 år. Ibland får man bara chansa på det som känns rätt, håller det så håller det och gör det inte det ja då gör det inte det 🙂 Lycka till!

 • Sanna

  Helt rätt inställning! Man lever i nuet, inte i någon annan tid. Man ska följa sitt hjärta för vad som känns rätt just NU. Det går inte att gå och vänta på ”bättre förutsättningar”, för vem vet när de kommer? Om de ens gör det? Jag och min sambo flyttade ihop efter bara några månader och det är det absolut bästa beslutet någonsin. Idag, 3 år senare är vi lyckligare än någonsin och väntar vårt första barn ihop och går i husbyggnadstankar.

  Som sagt, lev i nuet 🙌🏼

 • Ernest

  Hej, ni kan läsa mer om flytt på vår hemsida https://greatmoving.se/ :), Kissie, kommer du att behöva flytta ring mig så gör vi ett stort rabat för dig.

  Mvh Ernest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *