Min morgonrutin

08:00 – Dricker mitt morgonkaffe, sitter vid datorn.
09:00 – Går till gymmet, springer 40 minuter och kör lätta vikter.
10:00 – Hämtar med mig paket (posten ligger bredvid gymmet) och köper med mig frukost.
10:30 ish – Äter frukost, duschar.
11:30 – Dagen har börjat.

Ungefär såhär börjar jag oftast mina dagar, och såhär ser det ut om jag inte har ett tidigt möte inbokat. Jag älskar morgonen och att starta den på detta vis, älskar att ha fått röra på morgonen för då vet jag att kroppen mår bra och jag har det överstökat 🙂 Dessutom förbränner man ju som mest om man springer innan man har ätit, så jag har vant kroppen med det. Det är väl också därför jag är i form mer eller mindre året runt. Kroppen måste alltid röra på sig och gå till gymmet. Men nu har jag lagt till mer styrketräning i min dagliga rutin för att bygga mer muskler. Vill ju ha en stabil römpa och magrutor som man kan tvätta kläder på 😉

Denna morgon blev det inget pass på gymmet, men tar igen det senare. Så nu blir det en promenad med hundarna, sen fixa iordning mig, frukost och sen inspelning. Dagens inspelningen håller hus i Mall Of Scandinavia, ska bli himla kul för jag älskar ju Pär och det är så roligt att han ville ha med med i sitt program. Tycker han är grym och är fantastisk på sitt jobb.

Hur startar ni vanlisar era dagar?

Posted in: PICTURES
Kommentarer (48)
 • Magdalena

  Haha! Ganska olika 😉 Jag kliver upp kring 5:10-5:20, duschar, klär mig och drar till jobbet. Dagen börjar när jag kliver ur duschen typ.

 • Nathalie

  5:00 med uppstigning, smink, smörgås i faren, kör till far som har hundarna under dagen o vidare mot jobb till 16 🙂

 • johanna

  går upp vid åtta, gör frukost till sonen. låter han kolla lite på teve. hämtar kläder packar hans väska. in i bilen å lämnar på dagis vid 9. sen hem, äta frukost. plugga till 13, sen lunch. sen hämta sonen kl 14, sen är det full rulle med städ, handling å tvätt. kanske åker å hälsar på någon på em eller får besök, sen är det nattning och slappa i soffan å gosa med bebben i magen 😉

 • Karin

  Min mamma ringer mig klockan 08.00 och efter vi pratat går jag upp. Jag ger mina kaniner mat och sedan fixar jag frukost till mig själv 🙂 Ditt hår är superfint <3

 • Anna AHJ

  Kommer ihåg när Pär Lärnström var programledare på Stockholms lokaltv. Jag var arbetslös då och hade inga roliga kanaler, så jag kollade lokaltv hela dagarna. 🙂

 • Emelie 22, blivande fru & mamma till Lilly

  Startar morgonen vid 08, myser en stund med dottern framför någon film i sängen innan vi kliver upp och gör frukost. Efter det kan det se helt olika ut beroende på om hon ska till dagis eller inte, men oftast går vi ut och leker en stund på förmiddagen 🙂 http://nouw.com/eamh/

 • Helena

  Hahaha ‘vanlisar’ 😅 Eftersom jag inte har barn eller ett vanligt ‘9-17’ jobb så kan jag sova hur länge jag vill, men jag går upp vid 9. Tar en promenad, hem och käkar frukost. Den brukar jag ha några timmar till och göra lite vad jag vill. Brukar bli en dejt med tvättstugan eller dejt med vän. Och vid 16-17 drar jag och jobbar. Och efter jobbet så brukar det bli en drink innan vi alla drar hem, jobbar med konserter/event så det blir rätt sena nätter men jag trivs, man skulle kunna tro att jag är 20 år, men jag är 38, haha. Ha en fin dag

 • Caroline

  Beror på om det är sommar eller vinter.
  Vår-sommar blir det lättare frukost, med långpromenad på det om vädret tillåter det.
  Höst-vinter vill jag ha lite tyngre frukost, och gärna satsa mera på styrketräning efter det då.

 • Zandra Svensson

  Jag jobbar nätter vanligtvis, förutom just nu då jag är sjukskriven pågrund av att jag gjorde ett graciöst svanhopp i trappen haha, så vanligtvis går jag av kl 06, kör gubben till jobbet som börjar 07 och sen åker jag till stallet och släpper ut hästarna. Sen hem och sova 🙂

 • Tessi

  Klockan ringer 05.00 då går jag upp, sminkar mig, äter frukost och klär på mig. Går sedan till bussen och åker till jobbet som börjar kl 6. Slutar 14.30

 • Maria

  Kliver upp 06.20, tar en dusch, sminkar mig, väljer outfit. Frukost cirka 07. Bloggar och ser Nyhetsmorgon. 07.45 – går till jobbet och jobbar med digital marknadsföring på ett Malmöbaserat företag:)

 • Hiroa

  Hahah. Skrattade rakt ut åt ”vanlisar”.

 • Elin

  Vaknar vid 8 och äter en en god macka och dricker kaffe i lugn och ro, måste alltid ha lugnt på morgonen. Under frukosten brukar jag alltid läsa på inför dagens föreläsning eller seminarium (jag studerar) och sitter kvar i ca 1 timme, bläddrar också gärna i dagens tidning. Byter sedan om och sätter upp håret och på med smycken (inget smink oftast). Vid kl 10 cyklar jag sedan iväg till skolan! Älskar morgnar.

 • cajsa

  så bra asså, jag älskar dig . Min dröm är att bli lika stor. jag har läst alla dina blogg inlägg och älskar dom. Jag vill bli lika stor som dig så igår valde jag att göra en. snälla kika in och ge mig tipps så att jag kan bli lika stor som dig. och till er andra som ser min kommentar snälla gå in och titta lite. om ni inte gillar den så är det bara att gå ut.

  • Kissie

   vad kul, lycka till med bloggen! <3

   • Felizia

    Bara en fråga: vad gör du med din s k ”bebis”..? Det som är en hund. Får Chloé komma ut på promenad ett antal gånger per dag? Känns som att någon annan (mamma?) har henne och så får hon komma och vara fotoföremål… Andra hundägare, som jag, har fokus; ut med hunden, X aktivitet, ut med hunden, Y-aktivitet, ut med hunden, Y-aktivitet o s v.

 • Paj

  måste man puta med rumpan bara för att du öppnade en kökslucka?
  vad hände med de där ”perfekta” bilderna?

 • Sophia

  Alla mina dagar kan se väldigt olika ut, jag pluggar och har två jobb. Men det viktigaste för mig på morgonen är min smoothie med banan + bär + spirulina + havremjölk, en kopp kaffe och mina vitaminer i pillerform. Då mår jag bra och har bra energi. Jag älskar att träna på morgonen men tyvärr måste jag åka mot skola/jobb runt kl 7 på morgonen. Annars hade jag startat nästan varje morgon med träning 👌🏼💕

  • alice

   kaffe hindrar allt upptag av folsyra dock. :/ och hämmar allmänt näringsupptag så väldigt dumt att äta spirulina+ta vitaminer till kaffet. D: kan du möjligtvis vänta minst 30 min efter du ätit+ tagit vitaminer innan kaffet??

 • Alexa

  När går du ut med hunden? Det är väl ett morgonrutin? Jag har ca samma rutin som du förutom 2 rundor med hunden däremellan.

  • Kissie

   ja såklart, jag skrev bara inte in det för det är så självklart ^^ brukar ta henne på morgonen en snabbis, sen en längre innan ho följer med mig på möte/jobb

 • Diana

  Går upp 5:45, fixar mig, fixar barnen,
  7:15-7:30 lämnar ungar
  7:45 – 08:00 börjar jag jobba,
  16:30 slutar
  17-18 träna
  18 äta middag
  19-20 umgås med barnen, duscha de och natta
  21-22 blogga, fixa allt för morgondagen, vila, umgås med maken
  22-23 däcka

  världens stressigaste liv!!

 • Sofia

  Jag önskar att jag hade rutiner men det har jag inte. När jag jobbar går jag upp 05:30, gör mig i ordning och åker till jobbet. Har jag föreläsning går jag upp så att jag hinner göra mig i ordning innan haha. Är jag ledig går jag upp när jag vill. Om jag vill.. 🙂

 • Mia

  Lol; vanlisar!! Bra begrepp 😁
  Själv vaknar jag upp till en ny utmaning varje morgon. Man vet aldrig riktigt vad man ska rodda med barn och hus innan förskola, skola och jobb. Men senast 8.00 sitter jag på min arbetsplats och kör egentid med betalt i 8 timmar innan familj AB startar igen. Kram på dej

 • hoho

  Hej, du har säkert skrivit det tusen gånger MEN undrar hur du gör med dina tänder? Jag vill bleka dem, rek. du hemma kit eller gå till professionell? Kram

 • Jess

  Låter som en schysst rutin:) Håller mig till liknande upplägg när jag pluggar för då kan jag styra dagen lite mer som jag vill.
  Däremot mot är det felaktigt att du förbränner mycket mer om du tränar innan frukost. Möjligen att du har mindre lagrat glykogen i musklerna innan frukost och således tar mer energi från kroppen men det finns inte några signifikanta belägg för att det skulle vara avgörande för en högre förbränning på sikt jämfört med den som äter frukost och tränar senare. Resultatet blir snarlikt. Dessutom är det viktigt att poängtera att konditionsträning och styrketräning påverkar ämnesomsättningen olika över tid och där ”vinner” styrketräning.

  Däremot kan jag hålla med dig om att det är härligt att träna på morgonen så man vaknar till ordentligt 😀

 • M

  Vaknar 6,30
  Fixar smink och outfit, ev dusch.
  Ca 7,20 Äter frukost
  800 Cyklar till jobbet
  Jobbar 8,30-17

 • viktoria

  *Vaknar 05:30
  *Gymmet 06:00 med cardio 30min (löpning/crosstrainer) + styrka 30 min
  *Frukost/dusch/smink/kläder + nyhetsmorgon i bakgrunden:) 07:15-08.15
  *Jobb 09-15:00/15:30.
  *Hem å jobba med egna företaget/plugga + middag (+ev.promenad)
  *Nyheter kl.22:00 + slö titta på TV med sambo
  *Sova runt kl.23:00
  Så ser nästan varje vardag ut för mig!:) Kul att se hur allas dagsrutiner ser ut! Så olika för alla:)

 • Mia - Träningstokig ung mamma

  Önskar att min morgon såg ut så..
  Jag brukar dock starta dagen redan kl 6 när dottern vaknar och då är det frukost dags för oss två innan vi behöver göra oss i ordning för jobb/dagis. Jag cyklar däremot till jobbet varje dag (8 km) så får lite motion på morgonen men gymmet blir på kvällen efter dottern somnat 🙂

  nouw.com/mijaas

 • Mikaela Giertta

  – 05.50 – Vaknar
  – 05.50 – Dusch, smink, hår, välja outfit, packa träningsväska
  – 06.52 – Hoppar på tåget, byter sen till annat tåg för att sen byta till buss
  – 07.45 – Sätter mig vid skrivbordet på jobbet, äter frukost & dricker kaffe samtidigt som jag jobbar
  – 17.45 – Går in på gymet
  – 19.30 – Kommer hem och äter middag
  – 21.45 – Går och lägger mig

  En standard vardag för mig 🙂

 • Varning

  obvious photoshop is obvious och helt onödig då du är vacker som du är! Det behövs inte, spara tid och visa ditt riktiga precis lika vackra du!

 • Emmy Laursen- www.emmylaursen.se

  Går upp tidigt, hästarna ska ha mat och gör jag mig i ordning för skola/jobb. Frukost får jag ta med mig i farten 😉

 • cajsa Jansson

  tack för att du kikade in på min blogg och gillade, jag är överlycklig

 • Nichole

  Mina dagar är olika beroende hur jag jobbar.
  Om jag jobbar 07-15, så går jag upp 06.30 och åker direkt till jobbet.
  Äter frukost 09, när jag slutar kl 15 så åker jag direkt till gymmet och kör cardio och styrka.
  Kommer hem äter middag och sen åker till gymmet igen oftast.

  Om jag däremot jobbar kväll så:
  Går upp 08:00, tar på träningskläder och sticker direkt till gymmet.
  Efter gymmet blir de frukost.
  Lunch vid 12:00, åker till jobbet 13:00 och kommer hem sen 21:30 🙂

 • Magdalena

  06.30 Första larmet ringer
  07.30 Kravlar ur sängen
  07.40 Klär på mig, sminkar mig och borstar tänderna på 0 tid.
  07.55 Cyklar till jobbet
  15.00 / 16.00 Slutar jobba
  Efter jobbet är det ofta någon läxhjälp,språkcafe eller möte eller kompisar.
  Lägger mig runt 23.00

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *