Oj är redan dagen slut? Herregud så fort det har gått.. Nu är jag iaf hemma igen efter en rolig och händelserik dag 🙂 Först var det ju inspelning med TV4/ENT, det gick hur bra som helst och hade verkligen superroligt. Längtar tills resultat kommer, dessutom spelade vi in ett eget klipp till min kanal som jag vet att ni kommer älska. Togs faktiskt massa backstage-bilder under dagen som jag tänkte visa er, men nu är klockan så mycket.. Vill ni jag lägger ut dom ändå eller väntar tills imorgon?

Såhär har jag bland annat varit klädd idag, har glidit runt i min egendesignade tisha som jag har tagit fram för madlady 🙂 Visst är den fin? Står #feminista på den, delvis för jag tycker om det ordet och sen känns det väldigt jag på något vis. Minns ni när jag tog fram det uttrycket? Det var ju när jag insåg att folk tyckte det var ”pinsamt” att kalla sig för feminist, och jag försökte ta fram ett snyggare ord för det. Tycker ändå det gick hyfsat bra, har hört folk som kallar sig för feminista och jag stolt tänker ”det ordet skapade jag” 😉

Ni kan ju läsa inlägget själva här http://kissies.se/vaga-vara-en-feminista/, och jag hoppas nu verkligen att flera vågar kalla sig för feminist och inte kallar sig för ”humanist” för det är så fjantigt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Folk måste verkligen ta reda på vad feminist betyder och står för innan dom kläcker ur sig korkade saker som ska vara mer ”förlåtande” i folks öron. Kan vi inte våga kalla oss för feminister är problemet större än vad jag trodde.. Så sluta kalla er för ”humanister” för sorry, det betyder inget. Det heter FEMINIST och det är något jag förväntar mig alla ska vara.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (45)
 • Ella

  Vart är jeansen ifrån? 🙂

 • Sofia

  Så jävla snygg! Och ditt hår.. Wow. Du passar snuskigt bra i den askiga färgen!

 • Sara

  Lyssnar du på Penntricket? 😊

 • zara

  varifrååån är jeansen ifrån 😍😍😍

 • Mary

  Du tog fram det uttrycket? Försöker du verkligen påstå att du kom på ordet feminista? Please bitch… http://www.urbandictionary.com/define.php?term=feminista
  2005 skrevs ovan inlägg på Urban Dictionary….

 • Svatantrya

  ”Humanist” ÄR dock en grej. Inte samma som feminist men en syn på samhället och människan som jag inte direkt skulle säga är ”löjlig”. Möjligen orealistisk men inte löjlig.

  • Magdalena

   Man kan ju vara båda? 🙂

   De är snarlika men behöver ju inte förväxlas för det tänker jag. För egen del kan jag tycka det är lite kul för på ”min” tid så kallade vi alla som läste humaniora på Universitetet för humanister….så det är det första jag tänkte när jag läste det. Typ ”Guu va många som läser hum helt plötsligt!?” Haha! 😉

   • Svatantrya

    Såklart man kan vara båda om man vill. Det kan dock bli problemtiskt då feminismen delar upp världen i grupperingar som ska kämpa och hjälpa tillsammans medan en humanist tror att endast individen känner sig själv bäst och att det är upp till individen att ta sig igenom svårigheter och bilda det liv man strävar efter.

    Haha, ja ordet har en dubbel betydelse och är fortfarande också en benämning på det 😉 Det finns dessutom olika typer av religiös humanism men står också för det jag beskrev tidigare och där ska allting oftast baseras på vetenskap och religion är ett big no-no. Världen är rörig 😉

    Det enda jag menade till Alexandra är att om andra ska slå upp vad feminism är kanske man inte ska slå ner andra ”ismer” utan att själva faktakolla.

 • Nicole

  ”Det är något jag förvänta mig att alla ska vara” jag är kvinna och jag är inte feminist jag är inte eller humanist. Men jag anser inte att det är fel eller löjligt att vara de? Så bara för att någon inte tycker som dig så är de löjliga? Tyckte faktiskt inte detta var ok att skriva. Jag tycker man ska få tycka vad man vill så länge man inte skadar någon. Åsikter måste man få ha utan att bli stämplad som löjlig eller dum.

  • Magdalena

   Håller med Alexandra. Jag förväntar mig också att alla (både män och kvinnor och andra) ska vara feminister.

   Tycker det är särskilt lågt att som kvinna inte vara för feminism och jämställdhet.
   Att du kan tjäna egna pengar, får välja om du vill föda barn, äga mark, företag och din egen kropp har helt med feminism att göra. Jag vet inte med dig, men det är ju sånt jag uppskattar att kunna göra.

   • Tess

    Vad folk har svårt att förstå är att det enda feminism betyder är att man ska ha samma förutsättningar och inkomst oberoende av kön. Det handlar inte om rödstrunpor eller manshat. Ni värderar in helt för mycket i ordet. Är man inte feminist är man inte för samma rättigheter för båda könen. Och där borde ni verkligen fråga er varför.

    Kissie – smartaste du någonsin sagt. Humanist är så fruktansvärt löjligt. Man kan vara feminist och ändå bry sig om andras rättigheter med (färgade, homosexuella etc). Feminism handlar om samma rättigheter mellan kvinnor och män.

  • Kissie

   Så du anser att du inte är lika mycket värd som det manliga könet , och att du ska tjäna mindre pengar? Spännande hur korkade människor kan vara!

   • Aayla

    Att säga att nån inte kan vara för jämställdhet etc, om denne inte är feminist är som att säga att man inte kan vara för frihet om man inte är liberal. Det handlar om man inte köper den samhällsanalysen. Feministernas samhällsanalys utgår ifrån att det finns ett patriarkat, man behöver inte köpa feministernas problemanalys för att vara för jämställdhet och likvärdighet. Dessutom existerar INTE patriarkatet. Kvinnor har samma möjligheter som män att utbilda sig och kvinnor tjänar INTE mindre än män, läs på fakta bakom statistiken, de borde du kunna göra då du verka tycka att du är smart. Om kvinnor är så förtryckta i det här landet hur kan du då ha kunnat byggt upp ditt egna varumärke, tjäna massvis med pengar,( inte vet jag, flera hundratusen) plus har möjlighet att gnälla på allt det här i media och i din blogg och vilja ha det ännu bättre? kvinnor gynnas inte orättvist mindre än män, vi gynnas snarare mer på många sätt.

    Största problemet kvinnor har idag och kommer ha i framtiden är vår säkerhet från importeringen av män från kvinnofientliga kulturer (och ja också vissa svenska män). Jag är inte nån hater av dig jag tycker du är en stark, vacker och framgångsrik kvinna som man kan se upp till på flera sätt men blir upprörd när du försöker sprida hjärndöd feministpropaganda, läs istället på på riktigt utan att ta efter vad alla andra säger.

    /En ex-feminist

 • Malin

  Problemet är att majoriteten utav den nutida och moderna feminismen skriker, knuffar undan, förlöjligar, förnedrar, förminskar, blundar för fakta, vägrar ha bra diskussioner och vill helt enkelt inte ens titta åt de hållen där männen – SOM FEMINISMEN SÄGER DE STÅR FÖR OCH ÄVEN VILL HJÄLPA – faktiskt ligger i underläge.

  Där männen faktiskt har det sämre, t ex inom fängelsestraff. Där en kvinna oftast går fri eller får ett lindrigare straff för EXAKT samma brott som en man gör.
  Män går oftast miste om vårdnaden utav sina barn i vårdnadstvister.
  Manliga offer för våld i hemmet hånas, skrattas åt, tas ej på allvar och får ofta höra ”Han förtjänar det nog.”
  Självmordsstatistiken är HÖGRE bland män än bland kvinnor.
  M.m.

  Jag har inte sett en enda modern feminist som står för och lyfter fram dessa frågor. Någonsin.
  Där är anledningen till att många, många allt mer inte identiferar sig som feminist längre. På grund utav saker som detta.

  • Kissie

   För problemet ligger inte där. Fängelsen i Sverige är hur ”bra” som helst om man jämför med andra länder. Sen, har man begått ett brott som leder till fängelse förtjänar man att vara där. Punkt. Spelar ingen roll om du är man eller kvinna.

   Sen vart ifrån har du fått fram att självmordsstatistiken är högre bland män? Och är det bevisat att det är pga kvinnors syn på män då eller? Eller medias?

   Identifierar man inte sig som feminist pga detta är man inte speciellt medveten. Feminist står inte för att endast kvinnor ska ha det bra – utan båda könen. Vi ska ha det lika bra! Vi kvinnor har det sämre i det verkliga livet, vi riskerar dagligen att bli våldtagna, tjäna mindre pengar och vi tas inte på allvar. Och män har det tufft i fängelset? Really? Du jämför alltså kvinnor i överlag med män som sitter i fängelse. Ingen bra jämförelse om du frågar mig..

   • sofié leifsdotter

    Man behöver ju inte identifiera sig med en ism för att vilja människors bästa. Jag har inga problem med feminismen i sig, men jag har däremot problem med det ständiga behovet av att trycka på folk ismer. Det är fullt möjligt att vilja alla människor gott och jobba för en jämställd värld utan att tillhöra en ism. Och ja, feminismen är en ism.

   • Malin

    70% av alla självmord som begås, begås utav män. För att ingen tar deras mående på allvar. För att de ”inte har något att må dåligt över.”

    Jag säger inte att det är på grund utav kvinnors syn på män. Det jag DÄR EMOT SÄGER är att feminismen är en sån motsägande ism så det inte är sant.
    För att de säger just det; ”Vi kämpar för att båda könen ska ha det lika bra.”

    Men det är INGA feminister som jag ser som TAR UPP faktumet att det fortfarande händer.

    Och haha, nej det gör jag inte. Det var exempel. EXEMPEL. Helt ärligt var det faktiskt du själv som valde att döma och inte läsa igenom och tänka lite längre än det som stog i texten.

    Det jag menade med fängelset var att;

    Begår en kvinna samma brott som en man, får HON ett kortare fängelsestraff/lindrigare fängelsestraff än vad mannen får. Något som man sett exempel på flera, flera gånger på nätet. Finns många tillfällen då det skett.
    Något annat som feminismen gärna blundar för helt är när kvinnor är förövare i allmänhet.

    Men ni får gärna tro att ni hjälper båda, det gör nog ingen något. Men ni måste helt ärligt börja tänka för hur ni uttrycker er.
    Genom att basha och anse att ”Nä män lever fan lyxlivet och mår ALDRIG NÅGONSIN DÅLIGT och KAN INTE må dåligt. För de är män sådetså.” så är det väl ändå inte konstigt att folk tror att feminister hatar män? < Faktiskt genuin nyfiken fråga.

   • A.

    Att män kommer högre upp i självmordsstatiken stämmer, män begår 70% av alla självmord. Likaså att män oftare utsätts för misshandel till exempel. Killar presenterar också sämre i skolan. Att kvinnor har det illa betyder inte att män alltid har det sämre.

    Jag kallar mig ändå feminist, men samtidigt är det viktigt att prata om det som missgynnar män.

  • Tess

   Man lyfter inte fram våld mot en man i hemmet av samma anledning stt man inte lyfter fram våldtäkt på män. För att de utgör en försvinnande liten del. Ändå ska någon tomte alltid komma skrikande med att män också misshandlad och våldtas.

   Och själv ord… det går en hel serie just nu på SVT om skälvmord och att det är mest män. Är det inte att lyfta det? Och år du ens medveten om att man inte lufter sjävmord i media för att det är bevisat att pratar man om självmord så leder det till fler självmord. Så det är för att vara väldigt försiktig med att skapa en hets. Men nu finns det som sagt ett program om mäns självmord

 • Izabell

  Så snygg frisyr. Ska också klippa mig så dära kort, hade jag tänkt. Vore kul om du besökte min blogg 🙂 http://lifebyizabell.blogg.se/?tmp=873211

 • Monika

  ”Jag är inte feminist, jag är humanist” är ett uttryck jag inte tål. Jag förväntar mig också att människor ska vara feminister. Att anse att det ska vara helt ok att säga att man inte är det utan att bli dumförklarad är som att anse att man ska kunna gå runt och kalla sig rasist utan att anses vara totalt efterbliven av omgivningen.

  • Svatantrya

   Fast… en människa kanske faktiskt tror på den humanistiska tanken mer än den feministiska? Vad rasism har med saken att göra vet jag inte men det är väl ett populärt kort att dra antar jag. Synd att det alltid drar ner argumentationen i smutsen bara, det gör det svårt att vinna över folk på ”sin sida”.

 • Karolina

  Jag har inget emot feminista, men det har funnits som begrepp sedan åtminstone 2005. Kanske inte så känt i Sverige men det är inte nytt. Du har absolut bidragit t att sprida det på bred front i Sverige o sätta fokus på det, men du kan nog inte kalla det för något som du skapat.
  Kram o kör hårt!

 • Anonym

  Älskar din stil😍
  Kika gärna in på min blogg där jag skriver om mitt liv med depression. http://nouw.com/livetsspel

  Kram!

 • Wera

  Egoboost at its best. Det var din uppfinning också väl, ordet egoboost? 👌🏼

 • Maja

  Vart är solglasögonen ifrån? Jättefin bild på dig 😃

 • sarah

  oh jag hittar inte dessa ursnygga drömjeans på chiquelle.. vad heter jeansen? 🙂 snälla svara.. tack på förhand

 • sara

  oh jag hittar inte dessa ursnygga drömjeans på chiquelle.. vad heter jeansen? 🙂 snälla svara.. tack på förhand

 • sara

  oh jag hittar inte dessa ursnygga drömjeans på chiquelle.. vad heter jeansen? 🙂 snälla svara.. tack på förhand

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *