Några har märkt att jag har ett ärr på ena sidan av min läpp, och det har stört mig så himla mycket.. Och det har ju inte blivit lättare när läsare ständigt frågar vad det är för något. Men som jag svarat flera gånger så är det alltså ett ärr som jag fick när jag var liten. Nu syns faktiskt inte ärret lika mycket och det beror på drema pen behandlingarna som jag gör hos Forma Vita. Men helt ärligt, så bryr jag mig inte speciellt mycket längre. Jag tycker nästan om ärret 🙂 Det är en del av mig. Det gör att mina läppar får sin egna personliga touch 😉

Folk brukar även kommentera att jag har en ”fläck” eller ”smuts” under ögat, men det är ju en leverfläck. Dock kallade pappa alltid den för en ”skönhetsfläck” när jag växte upp – så jag såg det som något fint 🙂 Vilket jag gör idag också, så tack pappa för det! Men det är ju också en del av mig, vilket jag uppskattar. Jag ser ut som jag gör och det gör mig till mig.

Har ni några ”skönhetsfel” som gör er unika?

Posted in: PICTURES
Kommentarer (29)
 • Anna

  Det är jättevackert med skönhetsfläck under ögat! Förresten har jag ett likadant ärr som dig och jag har alltid gillat det för att det gör mig till mig. Men tydligen är jag inte unik 😉

 • Sara

  Det är ju sådana grejer som gör dig till dig. Du är en unik person.

 • anna

  Jag tycker på riktigt att det där är snyggt. Du är så snygg och det där ärret blir bara personligt!

 • Mirre

  men ifall man opererar bort sina fel, så är det även att älska dem?

 • Madde

  Har sedan tonåren haft ångest över mina bristningar på lår och rumpa. Men nu i vuxen ålder älskar jag dem. Kanske låter konstigt men dem får mig att känna mig unik 😊

 • Sofia

  Jag har aldrig lagt märke till ditt ärr, men skönhetsfläcken under ögat har jag sett och tycker det är fint! Har också någon sån fläck fast på kinden. Vissa ritar ju till och med prickar i ansiktet för att de tycker att det är snyggt. I övrigt har jag nog inga ”fel” i den bemärkelsen. Har aldrig stört mig på ärr, bristningar och sånt. De är ju bara tecken på att man levt. 🙂

 • Leyla

  Du är så fin! Kolla in min blogg! Jag är 20 år och skriver om livet som gick & unga mamma! 🙂

 • J

  Får fräknar runt läpparna så fort solen tittar fram. Folk brukar fråga om jag börjat använda mörk läppenna. Hehe. Men jag gillar verkligen dom så jag ser det inte som något fel😊.

 • Sara

  Tycker du är fin som du är verkligen! 😀

  Detta kanske inte är någon skönhets fel men tycker jag ser för ung ut för min ålder, är 21 och är 1,59 cm och ser kanske ut som 15-16.
  Kanske kommer tacka för det när jag blir äldre men det är ändå inte roligt att se ut som en syster till min pojkvän.. Men men, vi får acceptera som det är 🙂

 • Emma L

  har ett 10 cm ärr på mitt lår efter op, som jag skämdes över jätte mycket en gång i tiden, men inte lika mycket längre.

  har även bristningar på låren 😊

 • Zandra Svensson

  Jag tävlade på elitnivå i hoppning som junior och under en hoppträning så kraschade jag och hästen rejält i ett hinder och jag knockade en bom och bet rakt igenom min underläpp, resultatet blev ett stort ärr på insidan och en kronisk svullnad som gör att min underläpp ser stor och fyllig ut, jag älskar den! Kommer aldrig behöva fylla läpparna sålänge jag inte börjar störa mig på den lilla ojämnheten som är precis över ärret. Jag gillar verkligen min pussmun 🙂

 • Anonym

  Jag har ett ärr på näsan och ett annat under hakan på vänster sida. Jag har också bristningar på höfterna, brösten och bicepsen. Har även några ärr på armar och ben.

  Jag tycker att alla mina ärr och ”fel” ser asballa ut och jag tycker att det skulle sett tråkigt ut om ingen hade födelsemärken/ärr osv 🙂

 • Zenab

  Så bra att din pappa fick dig att associera det som något positivt!

 • anonym

  Tycker när många ger fina ord till dej ge mer feedback tillbaks. Mycket mer.

 • Anastasia

  Har faktiskt aldrig sett att du har ett ärr där. Leverfläcken under ditt öga har jag däremot sett och jag tycker det är jätte fint! På min hals precis nedanför vecket där ansiktet slutar, som halsen börjar, lite nedanför där man kan få dubbelhaka, har jag leverfläckar. Det är två stycken små som sitter med ca 1mm mellanrum i en lodrät linje. Den understa är även lite mindre än den över. De sitter helt perfekt och är en väldigt unik och vacker skönhetsfläck som jag tycker jätte mycket om. Lite svårt att förklara dock. Men det är så komiskt att de hamnade på bra som de gjorde och är så fint, väldigt nöjd över dem. 🙂

 • Sofia Vähäjylkkä

  Jag har ett födelsemärke i innersidan av ena ögonbrynet som är format som ett hjärta. Hatade det när jag var yngre, idag har det förvisso bleknat en del men jag tänker inte alls på det längre 🙂

 • Mika

  Jag har pga en akut bukoperation för 1, 5 år sedan 2 st 10 cm långa ärr på vänster sida av magen. Det ena ärret har redan från början läkt fel, jag har idag nervsmärtor i ärret och ärret har spruckit. I förra veckan fick jag veta att ingen plastikkirurgi skulle kunna hjälpa mig pågrund av ärrets placering så skulle resultat bli lika vanprydande någon månad efter en korrigering. Det andra ärret ser okej ut och kan oftast döljas . Men det ärret som jag har mest besvär över sitter rätt högt upp på magen och eftersom att jag har en Gastrostomi så kan jag inte heller välja hur mycket jag exponerar ärret, äta måste jag göra och för mig innebär det att koppla in en slang till magen. Det innebär ju att jag måste lyfta på tröjan och exponerar då ärret något som drar till sig blickar när man äter i det offentliga rummet. För att inte tala om alla gånger folk pekar eller viskar.
  Jag önskar verkligen att det fanns ett sätt att förbättra ärren. Nu får jag istället lära mig att leva med en vanställd kropp pågrund av ett misstag som kunnat unvikas om de gjort ett enkelt och billigt test.

 • Sofia

  Ärr på kinden som knappt syns längre, efter hundbett. Lite bristningar på rumpa och lår. Rätt stort hjärtformat födelsemärke precis på rumpan 🙂

 • Läppar?

  Men du har ju allt skrivit att du är typ stolt av ärret i tidigare blogginlägg? Inte nåt man tänker över oavsett 😉

  Det jag undrar dock när du ändå pratar om det, har du inte komplex för dina läppar? Då menar jag inte storleken, men att du har typ en lång ”streck” till mun och dina läppar inte är lika breda som din mun, om du fattar? Typ som en cirkel med en streck igenom.. Har lagt märke till att du många gångar tecknar över detta, som på den sista bilden i detta inlägget.

  Puss

  • Kissie

   Förstår inte vad du menar nu haha? Men jag har inga komplex över mina läppar längre nej 🙂

   • Maria

    Tycker det är jättebra att våga stå för vem man är o trivas ”i sig själv” och känna sig bekväm med hur man ser ut. Det är också toppen när man är en förebild för många unga. Hur ser du på detta med att man ska hitta kroppens bästa vinkel i poser på bilder osv i förhållande till detta med utseendehetsen och detta hur man framställer sig själv i relation till att trivas som man är i sitt utseende? Vad vill du säga till dem som har svårt att acceptera att man är fin precis som man är, att man inte måste göra till sig för att vara tillräcklig?

  • S

   Vem lägger märke till nåt sånt haha? Och vad är meningen med en sån här kommentar? Att få henne att upptäcka och noja över ett nytt ”fel” som ingen annan förutom du ser? Tror inte att Alexandra bryr sig, men kan få dåliga konsekvenser att kommentera nåt sånt till en yngre, mer osäker tjej. Tänk på det.

 • Carro

  Har en arm full med pigmentfläckar. Blir alltid typ 5x mörkbrunare på sommaren då man solar.. Lite jobbigt när människor ständigt undrar vad det är och om jag typ skadat mig..

 • L*

  Ja jag har ”fel” som jag försöker älska / försöker vara okej med. Har även små ”fel” tex födelsemärke som är lite speciellt jag aldrig direkt haft komplex för. Tänker inte gå in på detaljer men dom finns

 • Emma Sund

  Effektiva dietpiller. Reduct** 20mg till bra pris och erbjudanden..
  Dämpar aptiten och ökar förbränningen vilket underlättar viktnedgång.

  [email protected]

 • Hanna Södergren

  Mitt ”skönhetsfel” är att jag har ett ärr på min högra överläpp vilket gör att i vissa vinklar ser den sidan smalare ut och ibland syns ärret väldigt tydligt när jag är i vissa ljus. I Början avskydde jag mitt ärr som aldrig kommer att försvinna men nu ser jag det bara som en del av mig och att det är just det här ärret som gör mitt utseende mer unikt och vackert! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *