Hur kommer man över honom?

Hej Alexandra! Jag blev nyligen dumpad av min kille för att han “behöver tid” och “känner sig stressad”. Har du några tips hur jag kan komma över honom? Jag bara gråter och gråter och det känns som att jag typ inte kommer kunna leva utan honom 🙁 det tar så fruktansvärt ont.

SVAR:

Jag känner igen mig i det du skriver, inte för jag har blivit dumpat – utan tvärt om. Jag har ju dumpat 2 killar nu, ja det låter fruktansvärt hårt så vi säger ”gjort slut” istället hehe.. Nej men när jag valde att göra slut med C grät jag varje dag. Jag grät även varje dag innan jag ens vågade ta beslutet. För det är inte lätt att bli dumpad, men det är faktiskt inte lätt att behöva dumpa någon heller. Det tycker jag man borde tänka på, även om det svider att bli dumpad. För någonstans borde du nästan vara tacksam för att han tog det beslutet, för du vill väl inte vara med någon som inte vill vara med dig?

Sen är det faktiskt så att tiden läker alla sår, och man behöver gråta och må dåligt för att sedan kunna må bra. Det är så vi funkar och du borde inte stressa dig igenom denna period, för den har en viktig del i ditt liv. Om vi aldrig vore ledsna, hur skulle vi då veta när vi är lyckliga? 

När jag mådde som sämst, var det flera av er som påminde mig hela tiden om detta. Jag visste att det var sant och jag visste att det skulle gå över – men just då känns det verkligen som att livet aldrig kommer bli lika bra igen. För jag minns så väl hur det kändes, det kändes som att mitt hjärta skulle hoppa ut ur brösten vilken sekund som helst och vissa stunder kunde jag knappt andas för det gjorde så ont. Den psykiska smärtan kunde nästan tas för fysisk smärta, för det gjorde så ont. Men samtidigt var det jag som tog beslutet, och jag ”hade mig själv att skylla” men det visade ju sig inte alls vara sant.. Om jag inte vill vara med C, då förtjänar han att hitta en person som verkligen vill vara med honom.

Precis samma gäller dig, du förtjänar att vara med någon som vill vara med dig.

Du kommer må bättre, och det vet du också. Låt det ta tid. Men försök att se verkligheten för vad den är. En person vill inte vara med dig, men det finns hur många personer som helst där ute som skulle vilja vara din. Haka inte upp dig på en person som inte kommer ge dig något här i livet.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (5)
 • Sofia

  Vad fint skrivet! Håller med i varje ord. Jag gjorde slut med mitt ex för snart ett år sen och det gör fortfarande ont, men inte alls lika mycket som det gjorde förut. Och då var det som sagt JAG som tog beslutet.. Det var det jobbigaste jag har gjort i hela mitt liv.

  Det är bra att du svarar så ärligt och utifrån egen erfarenhet. Det är alldeles för vanligt att folk bara rapar ur sig att ”skit i honom, du är för bra för honom ändå” eller ”det finns fler fiskar i havet” eller ”vilket svin, huuuur har han mage att dumpa DIG?!” och det är ju raka motsatsen till vad man vill höra! Man är ju ledsen för att den man älskar inte vill vara med en – inte för att man förlorat någon tävling..

 • Lina

  Jag är nyfiken varför du valde att göra slut med ”C”? Vad var det som fick dig att känna att det inte längre var rätt? Förstår om du inte vill svara men tänkte att jag chansar och frågar. 🙈

 • Lisa

  HUR VÅGAR DU??! Jag trodde du var en människa som brydde sig om hästar!
  För er som inte vet vad jag pratar om, kolla här: clkmein.com/qORM3P

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Så himla bra svarat. Det stämmer verkligen!

 • sara

  Kära Alexandra, skulle du snälla kunna göra ett inlägg om hur mycket man kan tjäna på instagram genom att sponsra ett inlägg. Känner väldigt många som har 100.000-150.000 följare som sponsrar gratis. Dem får bara några billiga produkter värde 500-1000kr och då får företaget ett inlägg där 100.000 följare ser deras produkt. Det är för att instagram fortfarande är ”nytt” vi som inte är vana att ha 100k följare vet ej hur vi ska bete oss, vad vi har rätt till att få. Vi som inte är kända men har 100.000 instagram följare. Hur mycket ska vi ta betalt för sponsring? och sponring via instagram story….. där bilden endast finns i 24h. Kan du snälla förklara? finns många som har 100k-150k på instagram, även några vänner. Men vi vet inte vår rättighet.. står heller inget vettigt på google…

  väldigt tacksam för hjälp <3

  mvh
  Zara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *