Godis och mathetsen..


Har ju glömt att önska er en glad påsk, GLAD PÅSK! 🙂 Vad ska ni göra i helgen? Jag ska gå till kyrkan och välsigna maten, det är en katolsk tradition. Sen är det påsklunch på söndagen som jag nämnde tidigare idag. Påsken, precis som andra högtider kretsar ju kring maten. Visst, man ska träffa familj och sådär men det man gör när man träffar familjen är ju att frossa sig i massa godheter. Jag tycker personligen det är supersvårt att vara nyttig under dessa högtider, hur känner ni?

Jag känner personligen att hela min kropp och jag kommer ur balans när man hamnar i dessa perioder när allt kretsar kring mat och godeter. Nu säger jag inte att man ska unna sig, men det gör vi svenskar jämt och ständigt om vi tänker efter. Det finns alltid en andning till att unna sig. Kolla bara in detta..

Januari: Nyårsmaten samt rester från jul och nyår. Detta kan vi ju leva på hela månaden ut.

Februari: Alla hjärtans dag som består av unniga middagar, choklad och söta bakelser. Sen har vi ju självaste fettisdagen inte för att förglömma. Sen har vi ju dessutom pannkakans dag denna månad samt fettisdagen.

Mars: Våffeldagen.

April: Allt påskgodis.. Har man inte fått minst 3-4 påskägg känner man sig sjukt besviken. Sen har vi ju valborg också, då ska det unnas!

Maj: Mors dag, det ska firas med fika. Bullar, tårta och kaffe.

Juni: Nationaldagen, midsommar, det vet ni vad det betyder? Sill, nubbar, paj, etterätter.. Vi unnar oss och njuter av sommaren.

Juli: Glass, kall öl, kall vin, kalla drinkar.. Allt som går att få kallt på en flott uteservering häver vi i oss.

Augusti: Kräftskivor, och alla vet att man inte blir mätt på kräftor så man äter sig mätt på baguetter och paj. Sen nubbar på det också. Visste ni att det är internationella korvdagen i Augusti också?

September: Höstmyyyys, latte med extra grädde, varm choklad, Marabou i soffan framför en mysig film, lite chips kanske också.

Oktober: Där har vi ju kanelbullens dag, och sedan alla dessa Halloweenfester. Då ska det inte bara ätas godis, utan det ska ju tiggas godis också. Sen är det ju roliga/läskiga bakelser med halloween-tema.

November: Lussebullar, fars dag, mer lussebullar, och glögg

December: Nu ger vi upp, sista månaden på året. Konstant matorgie hela månaden ut!

+ alla födelsedagar, när vänner kommer över, när man träffar en släkting eller familjemedlem och alla dessa obligatoriska fredagsmys.

Det är inte konstigt att vi har svårt att stå emot haha, eller hur? Jag ska försöka inte trycka i mig för mycket godis nu under påsk, för min kropp blir på riktigt chockad över sockermängden som jag får i mig. För jag försöker leva nyttigt året om, just för att jag mår bra av det. Den där smalhetsen har jag släppt nu för länge sen, det ser ni på mina vältränade lår – eller hur? 😉

kissie tränar

Posted in: PICTURES
Kommentarer (37)
 • Johan

  Hej Kissa! Jag tycker att din blogg är jätteskön. Vad sägs om lite rejäl stockning av en 25 centimeters påle? Jag lovar, du kommer inte att kunna sitta på en vecka efteråt. Hör av dig vet ja!

  • Mia

   Om du mot förmodan faktiskt vill träffa en person så är detta inte en kommentar att rekommendera för att få till en date. Men om du njuter av att inte kunna sitta på en vecka så kan du absolut utföra detta på dig själv. Men jag tycker att du ska ta ett samtal med dina föräldrar eller liknande och fråga om det något man skriver till en person överhuvudtaget.
   Allt gott!

   • anonym

    Allt gott till en idiot skämtar du?

    • Mia

     Jag tar avstånd från allt han skriver men jag tänker för den sakens skull inte sjunka ner till hans nivå.
     Det finns ingen mening för mig att gå i konflikt på hans respektlösa premisser och framstå lika illa som honom. Så kill them with ”kindness” eller nåt så blir det inte lika kul att hålla på. Så ja, jag skämtade:)

    • Synne

     Vad är det du inte fattar med ironi ”anonym”?

  • anonym

   Det där är sexuell trakasserier ditt lilla troll. Äcklig du är.

  • Jasmine

   Du är sjuk i huvudet. Hoppas Alexandra anmäler dig till polisen.

  • Sara

   25 cm? Du vet att ungefär 12-15 cm rymmer inuti kvinnan. Resterande är bara överflödigt 🙂

   Ta din ådriga påle och dra vettja!

 • anonym

  Det var fint du önska glad påsk det värmde.

 • Paula Smilee

  Glad påsk på dig själv med !

 • Sofia

  Och då har du ändå inte tagit med alla pepparkakor i december! Eller kladdkakans dag, chokladbollens dag, lakritsens dag (det var typ igår eller i förrgår) osv osv. Finns en dag för varenda jävla godsak, haha. 🙂

  Men jag håller med. Det finns alltid anledningar till att unna sig, så det känns inte ens som att man unnar sig längre. Det blir vardag med massa mat och bakelser. Och man äter som om man aldrig skulle se mat igen fastän man har lika mycket mat på bordet dagen efter.. Personligen är jag inget fan av högtider och ännu mindre högtidsmaten, så jag trycker inte i mig så mycket mat kring jul, påsk och midsommar. Men är en sucker för sötsaker så det går ju åt fanders ändå, haha. 🙁

 • Nina Green

  HAHA Detta stämmer väldigt bra. Hemskt att säga men inte undra på att det är svårt att motstå frestelse när allt ska firas. Glad påsk Alexandra. Kram

 • Gösta Strömstad

  Sitta på en vecka?
  En bimbo utan intellekt, lärdom eller referens till livet, hur orkar du.
  Snacka med närmaste sten om du & din 25cm:are tänder på det.
  Jag vill bara spy när jag ser henne.

  • Anna

   Det är en blogg, den är frivillig att läsa. Om du mår så dåligt av den så behöver du inte läsa den. Du får ett mindre illamående liv och hon slipper fruktansvärda kommentarer.
   Problem solved!

 • matilda

  är du katolik?

 • Emmi

  Vi lever i ett ätstört samhälle. Alltså, det jag menar är att det inte bara är många människor runt omkring oss som har olika ätstörningar utan hela samhället är ätstört, det är ett strukturellt problem som inte alls tas på allvar. Snarare uppmuntras det. Det där med att unna sig till exempel… Det är ätstört att tänka att en måste träna & motionera av något slag för att FÅ unna sig. Aldrig räcker det med anledningen att en vill unna sig. Nej, en måste kämpa först för att TILLÅTA sig själv att få äta vissa grejer, eller över huvud taget. Nu när du gått ifrån den här smalhetsen kanske du kan börja spread the word om hur farligt det är att börja tänka i de banorna att en måste förtjäna att få äta? Vad spelar det för roll att vi har en massa speciell-mat-dagar egentligen? Så länge en mår bra så spelar det väl ingen roll? Att äta är NJUTNING, det ska aldrig behöva vara något annat. Jag tycker att dina åsikter om så mycket har gått från ungdomligt naiva till riktigt kloka, men när det gäller mat/träning så tycker jag att det hetsas för mycket. Hur lite du än vill vara en förebild för unga tjejer så är det väldigt många som ser upp till dig och tar åt sig av det du skriver. Därför tycker jag att du borde sprida mer self love-pepp, att en får se ut hur en vill och att kilon verkligen inte definierar hur en mår eller vem en är. Kram.

  • Tina

   Så rätt! Håller med till hundra.
   Ständigt hör man (i vardagen, tex på jobbet) ”Nej tack, får inte äta mer än si och så många kalorier”. Eller ”Måste tänka på vikten om jag ska kunna ha bikinin på om ett halvår”
   ”Buhu jag har gått upp 1kg (normalviktig person)”
   ”Nu måste jag träna extra mycket för att jag åt ett digestivekex”
   Håller verkligen med om att detta är en skev syn till mat.
   Tycker absolut att man ska äta någorlunda bra mat. Allsidig kost osv. Tänka på vad man stoppar i sig. Men inte hur mycket man ”får” stoppa i sig.

   Att genast bestraffa sig själv för att man unnade sig något eller tog en extra portion en gång. Det är i min värld märkligt beteende.

   Bra att man rör sig däremot.

 • Pernilla

  Jag unnar mig verkligen inte sådär mycket. Firar inte påsk för att jag tycker att det är töntigt. Fuck vad hetsig du är.

 • E

  Jag blev illamående av mig själv. När jag läste detta blogginlägg!!!

 • Sara

  Allt handlar om att finna balans. Igår åt jag choklad och idag har jag precis varit på gymmet. Jag tränar inte för att unna mig i första syfte utan för att min kropp blir starkare och jag blir piggare. Skulle jag bara sitta och trycka i mig sötsaker och inte röra på mig hade det påverkat min fysiska och psykiska hälsa negativt. Hade jag bara tränat utan att unna mig då och då hade jag inte heller mått speciellt bra. Balans helt enkelt. ☺

 • Josefine

  Jag tycker mig minnas att det var en kommentar på bloggbevakning som såg ut exakt som det du skrivit i inlägget om månaderna… 😉

 • Sara

  Vi har antagligen ETT liv. Klart det måste få gå ut på att unna sig.

 • Amanda Wiberg

  Jag tycker samhället vi lever i är sjukt. Vi förväntas delta i alla sociala matevenemang, gärna ta den största burgaren osv. Sallader får snea blickar och dietfrågor. Samtidigt förväntas vi hålla oss hälsosamma och vältränade…(till utseendet)

  Självklart kan man göra allt i lagom mängd, men sättet vi ständigt förväntas ta en fika eller sista Bullen går inte ihop med allt det andra som samhället förväntar sig av oss. Det funkar lixom inte… Tycker det är jättebra att du skriver detta inlägg, för sociala medier ger ofta en väldigt skev bild<3

 • Anastasia

  Håller helt med, vi har alltid någon anledning att unna oss, och tackar man nej så är man otacksam och ska uppskatta dessa dagar och högtider..

 • Cecilia

  Du glömde de tre värstingarna i december: Skumtomtarna (bläää), pepparkakorna och Paradis/Alladin-askarna:D

 • L*

  Ja, men särskilt svårt för en som har problem med hetsätning & är ätberoende

 • Miranda

  Gud vad alla klagar på dig hela tiden, jag förstår att du inte alltid mår bra Alexandra.. Att ständigt få hat, hur orkar du?!
  Du är starkare än sååå många andra, stå på dig. KRAM!!

 • Gåsen

  Jag och min familj har gjort nya traditioner, vi äter också fest mat men vår typ av festmat. julen äter vi havskräftor och hummer och fryst äggtoddy till effterrätt. nyår =samma . påsk kör vi med lammstek och pom anna (nästan potatisgratäng fast utan all grädde). Midsommar så grillar vi lite olika typer av kött och oumph och klyftpotatis. Och så är jag besatt av smoothieglass(och även fryst hallonkräm) så sommaren är inga problem Vintern trillar jag dit men då är det inte choklad utan tosca snäckor som är problemet.

 • veteranen

  Förr var det barnmat, daglig träning, fastekurer, low carb, piller, avstå salladressing, kaloriräkning och slimsuite…
  Idag heter det godheter
  Heja Kissie njut och ha en god påsk!

 • ania

  kan inte du göra ett inlägg där du visar dina fina träningskläder/ skor? och vart man kan köpa dessa 😀
  behöver lite inspo och känner för lite shopping ;D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *