Jag är ”pengarkåt”

Skärmavbild 2017-04-10 kl. 15.57.19

Något som förvånar mig är att ”ni” fortfarande klagar över reklam.. Speciellt på youtube! Såfort jag har med en sponsor så får jag massa hat över att jag är ”pengarkåt” och att jag inte alls är lika engagerad som dom andra youtubers. Men jag ser det veklingen inte så – för det spelar ingen roll om jag har en annonsör med eller inte, mina videos görs på mitt sätt och dom är fortfarande personliga och väldigt mig.

Tex videon nedanför.. Den är sponsrad av cocopanda, jag använder mig av produkter som kommer från deras site. Men jag sminkar mig på mitt sätt, jag är ärlig när jag pratar om produkterna samt jag bjuder på information om mitt privatliv – vilket jag inte alls behövde göra! Men det gjorde jag för jag ville det, samt för jag vet att mina tittare uppskattar det. Så är video verkligen ”köpt”? Nej, inte enligt mig.

Sen får min inte glömma att detta är mitt jobb, klart jag ska ha betalt! Det tar tid att göra videos, hinna uppdatera alla sociala medier, arbeta och fortfarande hinna ha ett privatliv.

Sen om vi går på ”adlinks”, dvs länkar som ger mig och andra bloggare pengar. Det tjatas fruktansvärt om dom, och att inläggen blir ”köpta” när vi använder dom. Men varför skulle jag inte använda adlinks, när jag väl kan göra det? För innehållet är ju fortfarande exakt densamma som den hade varit även om jag inte hade tjänat pengar på länken? För jag har ju fortfarande på mig den toppen, eller så tycker jag fortfarande om vårens hetaste toppar som jag nyss tipsade om – för annars hade jag ju inte tipsat om dom.

Så när någon frågar mig vart klänningen nedanför kommer, eller skorna och jag tar mig tiden för att leta upp det – är det konstigt att jag vill lägga till en adlink om det är möjligt? För även om det kan vara extremt svårt att acceptera det, så är tiden jag lägger ner på inlägg samt leta upp kläder tid som läggs ner på att jobba. För detta är mitt jobb.

kissie klänning

Posted in: PICTURES
Kommentarer (36)
 • Evelina

  Hej!
  Jag undrar vilken färg du använde på puder fondation från nyx i videon? 🙂

 • Amanda Wiberg

  Fattar inte att det finns människor som fortfarande klagar på sånt här? Hur svårt ska det vara att förstå att detta är ett jobb lika mycket som att sitta i kassan eller på ett kontor. Enda skillnaden är att bloggare jobbar 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan. SJÄLVKLART SKA MAN HA BETALT DÄREFTER!

 • Lina

  Förstår inte varför folk anser att du ska jobba gratis?

 • Sofia

  Fattar inte grejen. Är det så förbannat jobbigt för folk att några länkar ger dig någon krona om man klickar på dem eller att du säger ”den här videon är i samarbete med blablabla”? Varför stör det ens folk? Det roliga är ju också att om till exempel en sminkvideo inte varit sponsrad så hade det vällt in tusen kommentarer om ”vad heter den highlightern?” och ”var kan jag köpa den mascaran du använder?”.. Att videon är sponsrad gör ju egentligen bara att folk får svar på alla såna frågor direkt, plus en rabattkod. HUR ÄR DET JOBBIGT?!

  Sen får man ju bara ta och fatta att bloggare tjänar sina pengar på just reklam. Precis som andra medier. Ta bort all reklam från tv, tidningar, radio osv så har vi bara public service-kanalerna kvar, alternativt att vi får betala för att läsa nyheter/se tv-program/lyssna på radio osv. Passar det inte så kan man ju betala sin tv-licens och hålla sig borta från all den jättehemska reklamen som är såååå jobbig att se.

  Jag gillar att ni bloggare och youtubers har så bra samarbeten och gör reklam för grejer på ett kul sätt. Har hittat en hel del favoritsidor och bra produkter tack vare det! Och så får man som sagt ofta rabatt genom er. Hur kan man gnälla över det? 😀

 • Bloggfokus- en blogg om bloggar

  bloggfokus.com/2017/04/10/att-fa-pengar-for-sitt-jobb/

 • M

  Detta har ingenting att göra med inlägget att göra, men jag undrar vilken storlek du har / hade i better bodies träningstighsten som var svart med rosa på. Den du använde mycket tidigare 🙂

 • J

  Åh kan du inte förklara hur adlinks fungerar? Kan du lägga en adlink till vad som helst eller måste du skriva avtal med företaget först?

 • Emma

  Grejen att många fortfarande har synen att det kvinnor gör är för intresse och man får inte ha ett seriöst företagande. Så less på dem som gnäller. De skulle nog aldrig gnälla på en tidning som har reklam i sig och blir dem less så slutar dem att läsa. Varför gör dem inte samma sak med bloggar?
  Folk 😩

 • Vanessa

  Jag tycker det är vansinne att folk tror att dem ska få marknadsföra sig gratis. Det är ju som all annan reklam i dagstidningar, tunnelbanan m.m. Faktum är enligt mina erfarenher så är influencer marketing mycket mer prisvärt än att köpa cpc på Facebook.
  Jag köpte marknadsföring av min bok av en bloggare och fick en hel del försäljning.

 • Camilla - Blivande fru, shoppingtokig och bloggare!

  Att vissa ALLTID har något att klaga på! 😂

  Kolla gärna in min och min blivande mans youtube-kanal! I vår senaste video visar vi upp vår chihuahuavalp. Du hittar den här: https://youtu.be/Xsqee5FVc1I

  Glöm inte att gilla, prenumerera och kommentera ❤

 • Hanna

  Bara lite tråkigt när typ alla youtubers har samarbete med samma märke och visar upp exakt samma kläder. Om videon är mer än bara en haul och mer personlig så är det okej men lite segt att sitta och kolla på 5 st likadana videos.

 • Danielas Dagbok

  Sååå sant, håller verkligen med dig! Min blogg är långt ifrån lika stor som din, men det ligger ändå väldigt mycket tid bakom varje inlägg jag publicerar, så om jag visar en produkt jag köpt är det väl klart att jag lägger till en adlink varifrån den är.

 • Sara

  Varför ska du jobba gratis när ingen annan gör det? ”Vanliga” människor jobbar garanterat inte gratis. I alla fall inte majoriteten.

 • Emelie

  Jag brukar inte titta på sponsrade Youtube videos då jag brukar tycka de är opersonliga och tråkiga! MEN jag klickade in på din senaste som du släppte för någon dag sedan och den vra grymt bra, du ska ha Credit för det! Stå på dig bruden och kör hårt!

 • Emily

  Vart är klänningen köpt?😍

 • Linnéa

  Hade du slopat reklamen och tagit ett ”vanligt” heltidsjobb hade du inte haft tid att blogga lika mycket och fått skit för det.

  Tycker du gör ett jättebra jobb. Du kostar på en fotograf för att ta fina bilder till bloggen och verkar typ aldrig ta riktig semester från bloggen heller. Du ser till att leverera nytt material och skriver ibland längre, reflekterande eller argumenterande texter.

  Små bloggar som klagar, ärligt talat, skulle inte de vilja ha betalt? För det tror jag garanterat att de skulle vilja. Eller ha samarbeten och sponsringar. Det kanske inte är _målet_ för dem, men jag tror få skulle tacka nej till en schysst deal som slutar med ”inlägget i samarbete med xxxx”
  Jag önskar dessa lycka till på ett icke-sarkastiskt sätt. Men de borde ta åt sig tips och sånt istället för att klaga.

 • slither io

  So beautiful! I believe my wife would be happy to own such beautiful dresses when walking, or my daughter would be very proud to wear them go out with her friends!

 • Zizo

  KISSIE JAG TYCKER DU GÖR ETT SJUKT BRA JOBB! JAG HAR BÖRJAT BLOGGA OCH INTE FÖRÄNN NU VET JAG HUR SJUKT MYCKET TID OCH ANGAGEMANG SOM LÄGGS BAKOM INLÄGG O VIDEOS. DESSUTOM SKA DET FINNAS BRA UTRÖSTNING VILKET KAN VARA DYRT. JAG KLARAR INTE ATT BLOGGA ALLA DAGAR FÖR JAG BROTTAS MELLAN ETT JOBB JAG HAR UTANFÖR BLOGGEN OCH ATT BLOGGA. JAG TJÄNAR INTE PÅ BLOGGEN MEN JAG MÄRKER ATT OM DET ÄR NÅGOT JAG SKA FORTSÄTTA MED OCH MÅSTE UTVECKLA SÅ ÄR LÖN ETT KRAV ANNARS KAM MAN JU FAN INTE FÖRSÖRJA SIG. SÅ SOM AKTIV BLOGGARE MÅSTE MAN NÄSTAN TJÄNA PÅ BLOGGEN. YOURE AMAZING GIRL. DIN BLOGG O KANAL ROCKAR!! OCH DET MÄRKS ATT DU LÖHHER NER MYCKET ARBETE PÅ DE. KEEP UP OCH REKLAMA PÅ! HAHAH KRAMIS!

 • sanna

  Typiskt att sådant gnäll kommer från läsare som knappt kan hantera det svenska språket. Det blir så tydligt att det rör sig om väldigt unga personer som varken förstår varför du gör reklam eller som förstår vikten av att lära sig läsa och skriva ordentligt.

  P.S Ett hett tips när det gäller skrivande är att inte skriva MED CAPS LOCK HELA TIDEN! Det är förbannat jobbigt att läsa. D.S

 • ellinor

  Hej! härlig video 🙂 en fråga angående ex som bor hos dig fortfarande… Vill du inte att han ska flytta ut ganska omgående? hur tycker nya pojkvännen det känns att du bor med han? kanske något du kan svara på i nästa video 🙂

 • Mina

  Aså ni människor, hur orkar ni, sköt eran liv låt henne vara. Vi är olika vissa har de bra , vissa behöver kämpa vissa behöver inte de , mind ur own dmn life,
  Du kissie liv hur du vill svartsjuk finns överallt i världen.
  Jobba up er istället för klaga

 • Lisa

  Amen guuurl! Tack för att du sa detta det behövdes.

 • T

  Tycker det är jätte jobbigt att nästan alla yt videos är sponsrade. Jag vill se vad dem har köpt själv i vanliga affärer som T.ex H&M eller Gina som man själv enkelt kan gå och köpa. Inte något dem fått av olika online butiker.
  Och nu när du gjorde din video med cocopanda. Jag vill se vilken foundation DU använder varje dag eller vilken ögonskugga du alltid använder. Något som man vet är bra och håller sig på ansiktet. Testa isåfall produkterna i två veckor och gör sedan en recension.

 • run 3

  I can feel that the articles contained in this blog is so interesting. I also get a variety informasin, thanks.

 • usps tracking

  I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one.

 • juegos friv

  Enkelt men ändå ett roligt inlägg! 🙂.

 • animal jam

  I like her dress style. fashion idol.

 • geometry dash

  I have read through other blogs, but they are cumbersome and confusing more than your post. I hope you continue to have such quality articles to share with everyone! I believe a lot of people will be surprised to read this article!

 • shell shockers

  great, thank you for sharing information

 • windows xp 64 bit iso

  Are you planning to upgrade your system with the latest windows 7 home premium? If so, you should consider few important aspects.

 • no wifi games free

  NoWifiGames covers guides about offline games, free games without wifi and no Wifi games. Check out our list of the best No WiFi games and enjoy.

 • text bomber app

  Sms Bomber Is An Online Tool Which Helps You To Prank Your Friends.Our Tool Is Super Fast And Online.This Is The Sms Bomber Of 2018 Which is The Latest One.

 • kevin hart height

  Kevin Darnell Hart is an outstanding performer and also a hilarious comedian at the entertainment industry, who had been born in Philadelphia in 1979.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *