Vilka hjärtar!

Hej på er. Hur känns det efter igår? Jag har hunnit smälta det lite, jag satt framför Facebook i stort sett hela kvällen och följde folks uppdateringar. Något som slog mig var hur stora hjärtan vi i Sverige har. Vet inte hur många statusår jag läste om att folk öppnade upp sina hem, erbjud skjuts osv till drabbade. Blev så himla rörd och glad av att läsa det ♥ Hade jag varit hemma hade jag helt klart kört runt folk samt erbjudit sovplats. Det är det minsta man kan göra, och jag kan bara tänka mig själv hur stor hjälp det hade varit ifall man var fast i stan.

Sen har jag även tänkt på alla som jobbar inom polisen och sjukvården, vilket jobb dom har gjort! Dom har hållt folk lugna, räddat människor, säkrat platser och gjort allt i deras makt för att underlätta situationen. Vilka hjältar! Det är så fruktansvärt lätt att kritisera dom och deras jobb, men det är verkligen inte tid för det just nu. Nu ska vi inse vilket superjobb dom har gjort, och hur mycket dom har hjälpt dom drabbade. Och vilket mod dom har. Och att dom dessutom troligtvis redan gripit en av dom skyldiga, det får mig att känna mig så trygg som jag bara kan bli under dessa omständigheter.

Jag tror verkligen att det bästa man kan göra nu är att försöka fokusera på det som är bra – dvs att attacken har fört svenska folket närmare varandra. Attacken har fått oss att öppna upp våra hjärtan. Terrorn får aldrig vinna, och den kommer inte vinna sålänge vi människor stöttar varandra och behåller mänskligheten.

Riktiga hjältar!

Posted in: PICTURES
Kommentarer (8)
 • Emma

  Alla poliser och brandmän och sjukvårdspersonal gjorde en sån extremt bra insats och var verkligen en trygghet för de drabbade! Är så nöjd över detta land och medmänskligheten som finns <3!

 • Kio

  Helt magiskt att höra och följa deras arbete under denna händelse.

  Något jag däremot blir lite ledsen över är att alla glömmer att höja väktarna som var först på plats och gjorde ett helt fantastiskt jobb!

  Jag hoppas att regeringen inser hur ovärderliga vår poliskår och all sjukvård är och ger en stor ökning ekonomiskt och höjer dessa löner, för dom är under all kritik!

  Sedan hoppas jag även att regeringen inser att detta med största säkerhet kan komma att hända igen och att de nu jobbar förebyggande och att vi inte kan ha öppna gränser utan några som helst kontroller, det är inte okej att vi har haft minimum 300 som åkt för att strida för IS, varav en tredjedel kvinnor (så det är inte bara män!), vi kan inte låta dessa återvända till Sverige.
  Vi kan inte ge dessa bostäder, ekonomisk hjälp och bjuda på kaffe och tro att det ska bli bra. Vi måste sätta stopp och stå upp för våra rättigheter och skydda befolkningen i Sverige!

  • V

   Håller med, så bra skrivet!
   Inte direkt konstigt att man har fördommar/ är rädd för sånna där ”Allaaaaah folk” , sorry men de är så sjukt!! 🙁

 • Isabella

  Så himla fint sagt Alexandra! Jag håller helt med dig!

 • nouw.com/heddasöderberg

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 • Dennis

  Säpo kände till mannen men gick inte vidare. Så här står det på svt sida :”Säkerhetspolisen fick förra året underrättelser om mannen, men gick inte vidare med dessa.” http://www.svt.se/nyheter/live/dad-i-stockholm … Detta var en copycat! Vänta tills de börjar organisera sin terror!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *