Vad ska man blogga om?

svar

Hej hej! Är en tjej på 17 år, heter Love och bor i Skåne! Jag har tänkt att skicka till dig länge men inte blivit av så fick tid idag att kunna skriva. Jag har tänkt att börja blogga lite grann men vet inte riktigt hur jag ska börja eller vad jag ska skriva om. Tänkte nu fråga om du hade kunnat ge mig några tips till en bra början. Hade varit super snällt! Mvh Love Collin:)

Svar: Hej Collin, klart du ska skriva till mig om du har frågor 🙂 Kul att du har startat blogg, det är det bästa jag gjort. Jag har några tips till dig som kanske hjälper, sen beror det ju lite på vad du vill med din blogg. Vill du få den större så tycker jag dessa tips funkar bra 🙂 Enjoy!

Hitta din nisch: 

Men detta menar jag att du ska välja vilken typ av bloggare du ska vara. En renodlad modebloggare? Smink/ skönhetsbloggare? Träning/fitnessbloggare? Livsstilbloggare? Har man hittat sin nisch är det lättare att hitta inlägg som passar sin stil.

Hur hittar man sin nisch? 

Vad är dina intressen, vad är du bra på? Vad tycker du om att göra? Kan vara allt från att du är bra på att laga mat, då kan du ha en matblogg. Eller älskar du att se världen och resa, ja då kanske en reseblogg vore något för dig 🙂 Läsarna känner av ifall du verkligen brinner för det du skriver om, och det är roligt för läsarna att faktiskt följa en blogg som skriver om sånt personen verkligen tycker om. Så försök hitta din grej, och håll en röd tråd. Precis som när man ska skriva en bok.

Livsstilsblogg?

Jag är ju en livsstilsblogg som handlar om mitt liv mer eller mindre. Det funkar för jag är ju en känd person och det funkar för andra känna personer också väldigt bra just för det finns oftast redan ett intresse hos folk. Klart kan ”vanlisar” skaffa en livsstilsblogg också men det kan vara rörigt till en början och det kan vara svårt att locka sig till läsare. Man hittar oftast en favoritblogg när man är ute och söker efter efter ett visst ämne, tex ”bästa träningstipsen för större rumpa” eller ”träning under graviditet”. När man googlar efter sånt hamnar man lätt på bloggar som skriver om just såna ämnen, och förhoppningvis var bloggartikeln så bra så läsaren fastnar.

Privat/ inte privat:

En sista sak jag vill du ska tänka på är ifall du vill vara privat eller inte. Tänk en gång extra innan du börjar blogga om familj och pojkvänner. Visst pojkvänner kommer och går, men tänk på dom nära och kära runt omkring dig. Har du som en vana att alltid fråga dom runt omkring dig ifall dom vill vara med på bloggen skaffar du inga fiender.

nish

Posted in: PICTURES

You might also like

Caroline Roxy - Summer's here Sponsored - Icon Mirror Intervju - Noomi Rapace Caroline Roxy - Fresh face Sandra Lindahl - Min helg! Sandra Lindahl - Min 25-års fest!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *