Ikväll har jag en sån kväll där jag funderar på livet. Känns som jag stått och stampat på samma ställe ett tag och idag när jag tänker tanken ”ska jag kanske lämna blogglivet bakom mig” skrämde det mig inte lika mycket som den brukade göra. Jag har trots allt sysslat med detta i 10 år och jag hamnade i den här världen av en slump egentligen. Har ingen aning om hur mitt liv hade sett ut om det inte hade varit för den här konstiga vändningen.

Jag ifrågasätter om jag faktiskt är lämpad för denna värld. Jag tvivlar inte på att jag var det för några år sedan, men nu vet jag inte om det fortfarande är så. Jag vet inte heller om detta är min talang, för jag tycker inte jag är bra på det jag gör längre. Jag tvingas hela tiden gräva efter ork, pepp och styrka för att kunna driva på som vanligt. Dock känns det som att jag gräver mest, men inte kommer jag längst för det. Nästan tvärt om, att allt detta jobb skriker desperation?

Egentligen är det inget konstigt, folk byter jobb hela tiden. Men det som är lite läskigt är att detta har varit mitt liv i 10 år. Jag trodde väl bara att jag skulle ha kommit längre, vilket jag inte har och det är bara att inse. Jag kanske känner mig så pressad och stressad för detta bara inte längre är jag? Det kanske är så enkelt. För varför annars straffas jag med att bli stämd bland annat? Varför går jag bakåt när jag gräver så förbaskat hårt som jag bara kan? Livet är inte lätt och enkelt, men jag tror inte det ska kännas såhär heller.

Sen har jag ingen aning om vad jag ska syssla med  om jag nu stänger ner bloggen. Men vet ni vad som känns skönt? Att jag slipper förklara det för massa dömmande människor. Att det kan få ge fel, åt fel håll utan att halva Sverige vet om det. Att jag kan leva med det själv. Jag vet inte, jag gör inget beslut nu för självklart måste jag prata med samarbetspartners osv om jag nu väljer att sluta. Sen kan detta också bara vara en sån kväll där jag tvivlar på mig själv och min förmåga.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (123)
 • anonym

  Skulle du kunna berätta om din viktnedgång? har väldigt svårt att gå ned i vikt och behöver tips och råd.

  • Emma

   Kalorirestriktion á la Kissie och mycket träning. Hon sa själv att hon går ofta omkring hungrig men samtidigt lämnar hon mat på tallriken… För att dämpa aptiten tar hon stimulanser som koffein och bantningspiller. Vad trodde du?

   • Emma

    Säger bara EN sak: att göra som Kissie rubbar ämnesomsättningen som kan ta flera år att återställa. Istället ät mycket mat, satsa på fullkorn, frukt och grönsaker plus träna mycket kondition i form av jogging, cykling osv.

    • Ki

     Förlåt mig, Emma. Men visst skämtar du? Om du ska ge tips på hur någon ska göra för att gå ner i vikt då kan du väl åtminstone försöka hålla dig till hela sanningen?

     1. Visa mig gärna en länk på forskning och studier som visar på att ämnesomsättningen blir förstörd upptill flera år.
     2. Vem säger att du går ner i vikt av mycket mat så som fullkorn frukt och grönsaker?

     Till dig anonym, om det är så att du vill gå ner i vikt så rekommenderar jag dig att se över din kost. När det handlar om viktnedgång så måste du äta färre kalorier än vad du gör av med.
     Skaffa t ex liftsum och en matvåg. Ibörjan så kan det se extremt ut att väga sin mat, men du kommer att få ökad förståelse för hur mycket som ligger på tallriken.
     Fett är det som drar iväg allra fortast kalorimässigt men det är fortfarande viktigt att få i sig i lagom mängd.
     Jag skulle heller aldrig rekommendera någon att ta bort kolhydrater då det är viktigt för hjärnans funktion.

     Sedan är det absolut inget måste, men träning skyndar på förbränningen. Styrketräning är vad som rekommenderas då det fortsätter förbränningen relativt länge efter passet + att du bygger muskler samtidigt!

     Stort lycka till och låt inte några bittra människor få dig att tro att du inte klarar det!

     • Katarina

      Ursäkta Ki, men dags att göra din research? Dina tips på hur man ska gå ner i vikt är på gränsen till anorexia. Det kan ge personen i fråga jävligt skev bild och relationen till maten kommer fuckas. Att köra kalori begränsad kost kommer förstöra din metabolism… Ifall man kör på det kommer man få upp vikten dubbelt.
      Ifall man äter mycket fullkorn, grönsaker och frukt kommer man gå ner i vikt. Det är bara att googla hur veganism t.ex. har ändrat människors kroppar… Googla Freele the banana girl. Där har du ett prakt exempel på hur veganism påverkar kroppen. Hon äter utan att väga sin mat. Hon äter hur mycket hon vill.

     • F

      Ki – jojobantning fuckar upp ens ämnesomsättning, visar forskning. Därför vissa överviktiga har svårt att gå ner när de väl börjar äta rätt.
      Och jo, frukt och grönt och fullkorn är bra komponenter i en balanserad kost.
      Att väga mat funkar för vissa, men kan vara en trigger för den som är ätstörd.

     • Sandra

      Hej! Freelee är ett kasst exempel då hon är en kommersiell person som tjänar pengar av att människor tror henne 🙂
      Hennes diet kräver mycket mer engagemang än att räkna kalorier då det är fruktansvärt svårt att ligga på 10% fett i maten.
      Det är inte farligt att ligga ett mindre kaloriunderskott en begränsad tid. Det är så man går ner i vikt, allt annat är lögn. Du måste göra av med mer kalorier än vad du förbränner.
      Bäst är såklart att äta hälsosam mat med bred variation, ligga på ett kaloriunderskott på ca 500 kcal och motionera regelbundet. Tallriksmodellen är faktiskt inte ett så tokigt exempel.
      Freelees diet fungerar inte heller i Sverige då grönsaker och frukter vi har i Sverige inte har samma näring som närproducerade i Australien (då grönsaker vi äter här mognar under transporten istället för att ätas direkt när de mognat). Hon säger dessutom att man inte bör äta salt, någon som är direkt farligt som svensk då vi har för låga jodvärden i vår mark och behöver få i oss jod genom salt.

      Om det blivit mycket chips på senare tid så räknar jag kalorier i en månad eller två så är jag tillbaka på samma vikt igen utan större ansträngning. Viktigt är bara att inte ”over do it”.
      Lycka till!

  • Omg..

   Har du hört om miraklet TRÄNING OCH SUND KOST? **Tadaaa** SÅ svårt är det väl inte, hur gammal är du?

  • Ana

   Jag kan ge er alla ett tips, motionera och ät det ni vill äta utan att frossa i er saker och sluta drick alkohol om ni gör det redan, det gör det bara värre om ni har ett mål. Det finns ingen lätt väg till dröm kroppen, jag har tränat hela mitt liv och kosten är A och O. Det man stoppar i sig är lika viktigt. Sätt upp ett mål och håll den, träna regelbundet men överdriv inte, ett fel som många nybörjare gör är att träna för hårt i början och efter ett tag så tröttnar de och ger upp, sätt upp långsiktigt mål när det kommer till både kost och träning och planera har ni svårt att komma igång prata med en PT men när det kommer just till maten är det viktigt att få i sig all näring och inte snåla med matintaget. Googla lite, titta på youtube och fråga runt så lär ni er istället för att sitta här och attackera stackars Alexandra. Har ni fårgor tryck på mitt namn så kommer ni till min insta brukar inte hänga här i kommentarsfältet om inte jag ska kommentera något vettigt men kunde inte låta bli att ögna igenom snabbt vad alla skriver…. Peace.

 • Alva

  Det skulle vara sjukt tråkigt om du slutade blogga men du borde ändå göra det som känns bäst för dig. Du kan ju alltid börja med en paus och sen ta allt som det kommer. Oavsett vad så hoppas jag att man alltid kommer kunna ta del av den fantastiska människa du verkar vara❣️ Kram från en som älskar allt du gör!

 • Fia

  Du behöver väl inte bestämma dig på studs men varför inte dra ner på bloggandet. Du behöver inte göra fyra inlägg per dag. Då kanske du hittar inspiration igen?

 • Julia

  Jättesynd ifall du stänger ner bloggen. Skulle absolut respektera det men skulle bli mindre kul 🙁 🙂

 • U.

  Skickar en stor kram till dig! <3 Kom ihåg att du har ju ändå lyckats med mer än flera i din ålder. Kom ihåg att bland dina läsare fins också personer som stöttar dig eller har dig som din idol. Jag förstår att du tvivlar och känner dig dålig när blogg branshen ofta går ut på att låtsas ha en perfekt vardag, vilket du inte orkar nu för tiden. Men du ÄR en bra bloggerska! Du är bra på det du gör! Jag lovar dig!
  Sen tänker jag också att det skulle kunna vara bra för dig att kanske kontakta en psykoterapeut för att prata om dina tvivel och ha stöd. Ta hand om dig!
  <3 <3 <3

 • Sara

  Din blogg är min favorit och samtidigt som det skulle skapa ett tomrum efter dig så har jag förståelse. Det jobb som syns är säkerligen bara en bråkdel av allt jobb du lägger på bloggen.

  Jag tycker… Du ska ta 7 dagars paus från bloggen. Hur många riktiga semesterveckor har du haft ifrån din blogg? Sedan behöver du inte blogga lika mycket, kanske hitta annat samtidigt vid sidan om innan du bestämmer dig? ☺ I alla fall, oavsett beslut så stöttar jag det! Du vet själv vad som är bäst för dig. ❤

 • T

  Du är otroligt duktig på det du gör, även om du kanske inte alltid känner så ❤ Du kommer säkert behöva fundera en del på detta, men gör det som känns bra och rätt för dig. I slutändan är det ditt välmående som är det viktiga.

 • nouw.com/heddasöderberg

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

 • Anemone

  NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEEEEEJ :-(((((((

 • Kattis

  Vilket ärligt inlägg.

  Om det är dags att gå vidare så är du smart som kommer på det såhär pass snyggt ändå, du har ju varit bäst i Sverige på det du sysslat med och det ska du vara stolt över.

  Du växer, det är bara trevligt att se. Det är tyvärr inte alla som gör det. Man kan växa hela livet, om man är hyffsat smart 🙂

  Lycka till i framtiden! Jag hoppas du hittar något du verkligen tycker om för då går det bra för dig, så flitig som du kan vara!

 • Matilda Danielsson

  Fint inlägg, Alexandra! Du ska gå på magkänslan. Det ska man alltid göra i sådana här lägen. Då blir det bäst. För det man vill innerst inne är ju trots allt att vara lycklig, och är du inte det med bloggen som jobb – byt! Du kommer lyckas inom andra yrken också är jag säker på. Du har så många som tycker om dig och som skulle stötta dig om du t.ex startade upp ett annat företag inom i princip vad som helst, lovar dig! Gör vad som känns bäst <3 Lycka till, kram <3

 • Amanda

  DU FÅR INTE STÄNGA NER DIN BLOGG. Låter dramatiskt men att få gå in och läsa din blogg är något jag ser fram emot varje dag. Jag läser den alltid när jag sitter på tåget hem och innan jag går och lägger mig. Jag har följt dig i 100 år känns det som och jag tycker bara att du har utvecklats. Men visst, jag sadlade själv om precis. Lämnade min trygga tillvaro och sålde min lägenhet och lämnade en bra fast inkomst för att börja studera till sjuksköterska. Så om bloggandet inte känns rätt för dig, vilket är extremt tråkigt för mig som älskar din blogg, så säger jag bara; kan jag så kan definitivt du <3 och det är faktiskt inte så läskigt som man tror.

 • Natasha

  Hade verkligen varit tråkigt (för oss). Självklart ska du följa magkänslan, men du hade blivit saknad. Och du är definitivt proffs på det du gör!

 • Fredrika

  Vad skönt att det inte känns så läskigt längre! Jag jobbade inom servicebranschen 5 år efter gymnasiet, men i höstas bestämde jag mig för att börja plugga. Visst var det väldigt otäckt att lämna något jag var bra på och van vid, men vilket självförtroende man får! Det är inte alltid kul, men jag tycker det är värt det! Man utvecklas iallafall!

  Oavsett så är du ju riktigt duktig på att blogga, kanske får du inspirationen tillbaka, men om inte så går det ju alltid att börja på ny kula och ta med bloggkunskapen in i det! Det är såååå coolt när man inser vad man är kapabel till!

 • Regina

  Bästa Alexandra! Det är jättesynd (för mig..) att du funderar på att sluta blogga. Också eftersom att jag ska börja blogga nu, för att sedan starta eget företag inom feminism och jobba på skolor. Kan du ge mig ett råd? Är det bättre att starta en youtubekanal än en blogg nu alltså? Feminism är liksom det jag tänkt jobba med i framtiden så detta skulle vara den bästa starten- att få en stor blogg med bra innehåll. Det finns ju så få bloggar som handlar om feminism och speciellt som yngre människor läser så jag vill fylla det hålet!
  Men är bloggar på väg att dö ut? Eller är det värt att satsa på det för ett första steg mot mitt företag.. Du är den som vet detta bäst!!

 • Lovisa

  Jag anordnar just nu en tävling till värde av nästan 700 kr tillsammans med Jane Koenig på min blogg! Var jag gärna med och delta! Kram

  http://nouw.com/lovisabriggert/alla-hjartans-dag-tavling-varde-685-kr-28741611

 • Emma

  Låt det kanske sakta men säkert få stängas ner? Typ efter du hittat ett annat jobb? Hoppas det löser sig vare sig du väljer att fortsätta eller inte!

 • Moi

  Hej Alexandra!

  Vilket rakt och ärligt inlägg du skrev, underbart att läsa! Jag har också såna här känslor ibland. Vad sysslar jag med i livet? Vart vill jag komma? Är jag påväg åt rätt håll överhuvudtaget? Ibland önskar jag bara att det fanns någon slags livscoach som kunde tala om allt det här för mig. Men inte, haha…

  Ärligt talat så tycker jag att du är riktigt jäkla bra på det du gör. Din blogg har fängslat mig i många år och jag har aldrig släppt taget. Din blogg är den enda som jag läser. Den känns så proffsig, rolig och framförallt ärlig. Om du en dag skulle bestämma dig för att byta jobb så är det självklart helt naturligt. Ibland kanske man vill syssla med annat i livet. Kanske programledare? Du känns som handen i handsken för ett sådant jobb. Kanske fler böcker? Du har så många val i livet! 🙂

  Det första jag tycker du ska göra är att åka iväg på din härliga semester och verkligen se det som en semester. Blogga precis så mycket eller lite som du vill. För ditt jobb är precis som vilket jobb som, du behöver också paus.

  Ta hand om dig! Hoppas att mina råd kanske hjälpte lite grann 🙂
  Du har en grym personlighet, framåtanda och du är sjukt snygg! Du har hela paketet.
  Kram!

 • Emma

  Åh du jag har följt dig sen 09 tror jag de är ett tag, du har växt och verkligen på ett bra sätt måste jag säga! Gör de som du känner är rätt, tror säkert du lyckas med de du tar för dig härnäst! Du har ju go:et som vi säger i Skåne ? kram till dig och tack för du är som du är och delar med dig de måste du ha en stor eloge för!

 • Sara

  Fina Alexandra!
  Jag tror jag aldrig har kommenterat på din blogg. Och om jag har gjort det så är det lätträknat hur många gånger jag gjort det.. haha! Jag har läst din blogg sedan 2008. Jag tycker att du är den bästa bloggaren i Sverige och du har alltid, alltid varit bra på det här med att blogga. MEN… jag tycker att du borde satsa på någonting annat! Och jag vill ju se mer av dig, så jag tycker du ska jobba inom tv. Du är grym framför kameran och du är väldigt rolig och härlig.

  Jag hoppas att du hittar det du verkligen vill göra! Vi stöttar dig och finns h

 • Ida

  Jag har alltid förundrats över er professionella bloggare och hur ni orkar med. Ni måste ju konstant tänka på bloggen.

  Visst, det är era jobb. Medan jag sitter på mitt kontor 7-16 kan ni ta en sovmorgon, jobba hemifrån och hinna med att gå ut medan solen lyser.

  Men när jag går hem kl. 16 då fortsätter arbetsdagen för er. Bloggen måste ju konstant vara med i era liv. Rolig kväll, hur ska jag bygga upp inlägget om det här? Snyggt upplagd mat, vänta jag måste ta fram kameran. Jag skulle inte vilja tänka på jobbet när jag har roligt på helgen eller när jag äter en god middag, men det måste ni göra för det är det som skapar inlägg. Semester för dig verkar vara att åka utomlands och jobba, hitta fina miljöer att fota i, skriva inlägg, svara på mejl och så vidare. Semester för mig är att logga ut från arbetsdatorn i fem veckor. På sin höjd gå igenom jobbmejlen en snabbis från telefonen för att skicka vidare jobben till mina kollegor på kontoret.

  Kan du någonsin koppla bort bloggen? Kan du gå igenom en fin park utan att tänka bildmaterial till bloggen? Eller vara med om något galet utan att börja formulera ett inlägg om händelsen?

  Jag har extremt stor respekt för er som livnär er på att blogga. Jag är övertygad om att era hjärnor tänker på jobb betydligt mycket mer än 40 timmar i veckan. Jag förstår verkligen om du funderar på att byta jobb efter 10 år.

 • Eva

  Har märkts ett bra tag att du har tröttnat på ditt jobb. Det är inget konstigt – det gör väl de flesta förr eller senare. Du har säkert kommit till den insikten själv att du har två alternativ: studera till ett yrke eller söka jobb. Och enligt vad du skriver så har du ju redan börjat söka jobb. Men att söka som modell och programledare som är otroligt eftersökta jobb är ju bara att ställa sig i en jäääättelåååång kö där det förmodligen finns så många andra som har bättre förutsättningar för att få jobben. Försök hitta vad det är som just du är bra på, vidareutbilda dig och sök jobb inom det området. Det finns anlagstest som du kan göra. Du kan bli överraskad – det kan visa sig att du skulle passa att jobba med något som du aldrig ens har funderat över….

  • Ida

   Jag tror dock att Alaxandra ligger rätt bra till i den lååånga kön till jobb likt programledare. Ett program med henne skulle dra tittare från start just för att hon är med, till skillnad från om någon okänd skulle gå in som programledare. Hon skulle kanske inte få jobb i en partiledardebatt men i ett underhållsprogram riktat mot unga skulle det vara ett smart drag av produktionen att ta in henne. Speciellt i produktioner gjorda för play-tjänster då Alexandras publik är vana användare av nya medier.

   • Eva

    Det finns rätt många kända bloggare mfl som står i ”kön”. Både före och efter Det var allt jag menade. Inte att förminska henne.

    • I

     Vad är det för kö du snackar om? Finns ingen speciell kö, och hon hamnar inte heller automatiskt sist i någon kö. De väljer någon de tycker passar för just det programmet som söker programledare eller så lan tillochmed Alexandra själv kontakta och komma med en egen idé. Hon har en stor fördel just pga att hon är
     Offentlig redan och många som följer henne via sociala medier.

     • Eva

      Vad jag – återigen – försöker säga är att det finns många (bloggare och andra) som är offentliga och som står i ”kö” för dessa jobb och därmed stor konkurrens. Ordet ”kö” står inom citationstecken just för att jag inte syftar på en riktig kö. Att använda ordet kö utan citationstecken skulle alltså betyda att jag menar en riktig kö. Alltså då du tar en nummerlapp. ”Kö”, inom citationstecken = alltså ingen synlig kö. Men du kan gärna fortsätta spela dum – är säker på att du redan från början förstod vad jag menade. Så – joke’s on me.

      Sedan tror jag också, som någon annan skrev här (eller på ngn annan blogg) att chanserna minskar om man inte har några ansiktsuttryck. Kanske go easy med botox och fillers inför en casting = större chanser.

      Men vi har alla olika åsikter och uppfattningar. Det här är min och det du skriver är din. Tänker inte bita huvudet av dig för det utan respekterar din åsikt.

 • Sanna

  jag kan helt förstå att du känner så, läskigt men ändå skönt.
  Sov på saken och låt det växa fram så kommer du känna i magen vad som är rätt

 • Sandra

  Du har ju kommit jätte långt med din blogg! Du är ju väldigt känd med i sverige bland bloggerskorna!
  Det finns dom som drömmer om ditt liv. Jag hade gärna velat blogga och lägga på på youtube m.m men vi från småstäder känns som vi inte kommer så långt.
  Lägg inte ner din blogg!

 • Sofia

  Alla behöver vi nog byta jobb ibland. Man tröttnar ju, speciellt om man känner att man inte utvecklas i jobbet längre. Och man ska ta sig själv och sitt välmående i första hand! Det är fullt förståeligt att du känner som du gör.

  MEN! Du borde verkligen inte tvivla på din talang eller förmåga. Du är förbannat bra på det du gör. Inte bara med bloggen utan även Youtube, Instagram etc. Du är så jävla driven och lägger uppenbarligen ner din själ i jobbet. Kanske på gott och ont? Du är i alla fall enligt mig den bloggare som gör sitt jobb bäst. Och du har dessutom en av de mest underhållande och ständigt intressanta bloggarna med superbra uppdatering och ruskigt snygga bilder.

  Du kommer lämna ett enormt tomrum efter dig på internet om du slutar blogga. Vi är nog många som skulle sörja och plötsligt få massor med tid över (haha). Men du ska självklart göra det som är bäst för dig.

  Du ska inte tvivla på dig själv eller tro att du inte kan/inte är lämpad bara. För det är bullshit. Du är grym och sån arbetsmoral och sånt driv som du har sett man inte hos många i din ålder! Du kan säkerligen lyckas med vad du än tar dig an för du verkar ha en vilja som heter duga. ☺❤

 • Nettan

  Skulle vara så sjuuuukt tråkigt om du lämnade bloggen men sen samtidigt förstår jag dig om du vill byta jobb. Har man tappat lusten och inte vill längre så känns det befriande att göra annat men som sagt så tänk igenom det till 100% först <3

 • Amanda Wiberg

  Finaste Alexandra, det gör så ont i mig när jag läser att du inte känner dig bra på det du gör. Du är en sån inspiration och business Woman så det finns inte! I BT show sa du att provocerande Kissie var en fas, ett uppbyggande av bloggen innan du gick över till att vara Alexandra. Se på dig nu! Du HAR lyckats med det! Du har dessutom skrivit en bok, varit radiopratare… Ja listan kan göras lång! Sluta aldrig blogga för att du inte känner dig tillräcklig, för tro mig, det är du!

 • johanna

  Jag tycker du ska sluta. du har för dåligt självförtroende (vad jag tycker det verkar som, p.g.a. alla dina skönhetsoperationer, ständigt läsande av kommentarer, gossips.se och eftersom du för senast 1 vecka sedan photoshopade dig smalare i ett badrum).
  Du mår nog bra av att sluta låtsas vara perfekt.

 • Diana

  Helt klart tråkigt om du slutar! MEN samtidigt så förstår jag din känsla helt och hållet. Det är ensamt att jobba som bloggare. Du har gjort det i så många år, det blir same same mer eller mindre. Det känns tillslut tomt att bara blogga om sig själv hela tiden. Kan tänka mig att det är värre för dig som aldrig får vara privat och som ses hela tiden, varje steg du tar, allt du gör.
  Jag förstår dig helt och hållet men samtidigt vad ska du göra?? Vad har du för plan B?
  Du pratar ofta om att flytta utomlands, men vad ska du leva av? Vad ska du jobba med, vad ska du göra? Nu bollar jag bara med dig. Jag hoppas att du finner svaren. Håller tummarna för att du håller ut ett tag till tills du har en bra plan B. Avsluta inget utan att ha en annan plan eller något att falla på.

  Kram

 • F

  Skala ner på bloggen, gör bara de inlägg som är roliga (vad nu det kan vara? Outfits, tips, tankar om dagen så som detta inlägg?). Skaffa en vanligt heltidsjobb, eller börja plugga heltid. ”Umgås” i andra forum, typ, börja plugga till socionom eller mäklare. Ja, du fattar.

  En blogg kan vara bara en dagbok, behöver inte vara sitt heltidsyrke. Snacka med Elaine (bloggare) som oxå funderar på att sluta pga hon vill bygga sin karriär kring nått annat än sitt personliga varumärke.

 • Mikaela

  Du är underbar! Det hade vart tråkigt om du sluta då jag har följt dig i typ åkte. Men jag förstår att det inte är helt lätt att leva för liv.

  Men om du vill testa ett ”annat liv” kanske du ska gå tillbaka till att skriva för dig själv som en hobby och dagbok typ.

  Mycket kärlek Mikaela

 • Melissa

  Vad snackar du om ”gå bakåt”? Kunde du köpa tjugo väskor för 50.000 kr styck, bilar och tio resor om året när du började blogga?

 • Mikaela

  Skulle vara så otroligt tråkigt om du slutade blogga då jag bokstavligen är inne flera gånger om dagen och läser. However….jag och alla andra skulle förstå dig. Detta jobb tär på dig mycket och man ska göra det som gör en lycklig i själen. Om bloggandet inte längre gör dig glad och lycklig (alla kan ha dåliga dagar såklart men overall) då kanske det är bra att antingen ta en längre paus alt. sluta. För ditt eget bästa. Det du kan göra är att skriva en lista på allt bra som bloggen ger dig och allt negativt du känner den ger dig. Om du tycker att de positiva överväger det negativa, då kanske det kan vara värt att fortsätta kämpa på. Men om det negativa helt klart tar över…ja då kanske du ska fundera över om detta är vad du verkligen vill med livet.
  Hoppas du oavsett mår bättre snart <3

 • M

  Jag har märkt att du inte mår så bra på sista tiden, Varför inte köra som paula o hugo? Bloggfri på helgen? Du skulle må sååå mkt bättre. Och ha så mkt energi till vardagen!
  Kram

 • Madde

  Inser du själv hur mycket du har åstadkommit och hur framgångsrik du är? Du har skrivit en bok, varit med i olika program, haft en webshop, rest och sett väldigt mycket. Om man tänker efter har du gjort sånt som dem flesta aldrig kommer lyckas med under sin livstid. Du är grym! Sen förstår jag att man växer upp och prioriteringarna ändras, men allt det du har gjort tills idag har gjort sig till den du är nu.

  Du kanske borde kolla runt lite och försöka hitta det du verkligen brinner för och istället ha bloggen lite vid sidan av?

  Vet att det är lättare sagt än gjort att komma på vad man vill göra, men det fixar du!:)

  Kram! <3

 • Theresa

  Hoppas du inte stänger ned din blogg! Du är min favorit och den absolut vassaste bloggaren enligt mig. Samtidigt förstår jag att du vill gå vidare och börja på något nytt, hur som kommer ingen kunna ta din plats och vad du än kommer syssla med i framtiden är jag säker på att du kommer lyckas med det lika bra som du gjorde med denna blogg! =)

 • johanna

  Du måste ju göra det som känns rätt, men istället för att stänga ner hela bloggen direkt så kanske dra ner på bloggandet, färre inlägg och se hur du känner? 🙂

 • Zizo

  KISSIE/ALEXANDRA JAG HAR SAMMA PROBLEM FAST ÅT ANDRA HÅLLET. HAR PLUGGAT JOBBAT OCH SLITIT SOM (PIIIP) OCH VART TVUNGEN ATT SAMMARBETA MED ORÄTTVISA MÄNNISKOR SOM HELATIDEN TRYCKER NER VARANDRA. OCH JAG ÅNGRAR MIG NÄSTAN ATT JAG INTE BÖRJADE BLOGGA MYCKET TIDIGARE. NU VET DU SÅKLART MER ÄN MIG OM LLIVET SOM BLOGGARE DÅ DU HAR LÅNG ERFARENHET OCH ÄR EN STORBLOGGARE. JAG HAR BÖRJAT SAKTA MEN SÄKERT KOMMA IN I DET O VET INTE HUR LÅNGT JAG KOMMER O LITE LÄSKIGT ÄR DET. ANYWAYS OM JAG VAR DU SKULLE JAG (ALDRIG) STÄNGANER BLOGGEN OM DEN INTE PÅVERKADE LIVET MYCKET NEGATIVT. DEN ÄR SÅ BRA, DU ÄR SÅ BRA PÅ DET DU GÖR O VAD MAN ÄN GÖR SÅ BLIR DET ALLTID NEGATIVT PÅ NÅGOT SÄTT. MEN ATT BYGGA UPP DET DU HAR BYGGT UPP ÄR NÅGOT MÅNGA INTE ENS VÅGAR DRÖMMA OM TROR JAG I ALLA FALL. TVIVLA INTE PÅ DIN FÖRMÅGA.. 🙂

 • Zizo

  VARFÖR KÄNNER DU INTE ATT DU ÄR BRA PÅ DET LÄNGRE?

 • SusannaMaria OSLOFRU

  Jag förstår precis hur du känner och har själv funderingar över om bloggen är något jag orkar fortsätta med. Det går upp och ner och jag väger för- och nackdelar dagligt. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra så är jag övertygad om att du kommer att lyckas!
  Kram på dig och lycka till

 • Bubben

  NOOOOOOOOOOO ??? lever för din blogg bubben

 • Katarina

  Alla har såna dagar. Och om du verkligen känner att du har tröttnat – ta en paus! Ge dig en månad utan uppdateringar. Vi finns kvar om du vill fortsätta efter det <3

 • Josefine

  Jag förstår hur du känner, men att säga att du inte kommit någon vart är ju bullshit… 😉 Jämför dig själv nu och för 10 år sedan. Jämför din blogg nu och för 10 år sedan. Jag skulle vilja säga att du har gjort otroligt mycket framgång i bloggen men framförallt dig själv. Du HAR blivit bättre. På sååå många plan. Du ska absolut sluta blogga om du känner att detta inte längre gör för dig lycklig, men du måste också veta hur långt du har kommit. Kram!!

 • camilla

  Förstår hur du känner <3 Du kanske skulle börja plugga någonting? Eftersom du fick "hoppa av" studierna förut menar jag pga bloggandet och kändiskapet. En idé skulle ju kunna vara att läsa något som har med den digitala världen att göra, fast från ett annat perspektiv. Kunde nog bli en väldigt intressant mix med din erfarenhet. Sedan kan det ju vara lite olika saker beroende på vad du har mer intresse för. Tex marknadsföring/sociala medier, eller den mer "tekniska" delen som webbanalys osv. Man kan jobba som konsult så du skulle fortfarande ha flexibiliteten och friheten som du har nu. En tanke bara 🙂 Kan tipsa om de här skolorna som har grymma utbildningar. http://medieinstitutet.se https://www.ihm.se (vet om folk som både fått otroligt grymma jobb efter dessa utbildningar eller startat eget där de tjänar riktigt bra då marknaden bokstavligen skriker efter detta) Och givetvis vore det såklart jättetråkigt att inte få läsa din blogg längre 🙁 Men att du ska få vara glad o lycklig går före tycker jag och vi kommer nog över det så småningom 🙂 Lycka till oavsett! <3 Kram från en trogen läsare sedan många år tillbaka

 • Malin

  Gör som du själv känner, följ magkänslan! För om det känns rätt att dra ner eller sluta helt med bloggen, gör det. Visst är det bra att tänka på alla fans, men det är ändå ditt liv som du måste ta hänsyn till. Om du senare skulle få tillbaka inspirationen, eller bara vill dra ner till färre inlägg per dag är det ju okej. För det viktigaste är att du känner att du gör rätt för dig själv!

 • camilla

  Måste komplettera mig själv lite 🙂 Det du kanske ska fundera på (om du inte vet det redan så klart) är om du vill jobba mer ”vanligt” och vara mindre offentlig, Eller om du känner att du vill fortsätta använda dig av offentliga rummet och trivs med det. Då vore ju TV något vi nog alla skulle älska att se dig i <3 Kram!

 • Anna AHJ

  Jag tycker du är väldigt duktig på det du gör, men det är inte heller konstigt om du vill prova på något annat. Om du hittar något intressant så kör, blogga kan du ju göra igen senare, om inte annat så kan du ju göra det som en hobby.

 • amy

  Hej,

  Jag brukar inte kommentera din blogg men går in och läser ibland.

  Jag tycker absolut inte du ska sluta ”blogga”. Jag förstår att det kan kännas jobbigt med allt stress och press, men tänk också på vilka möjligheter det kommer med en stor blogg. Du kan påverka andra, marknadsföra vad du än vill till jättestor publik/kunder. Jag tycker att du ska tro på dig själv. Jämnför dig inte med andra. Du är vacker, klok och du KAN! Jag hade gärna hjälpt dig med bloggen om det gick.

  Det jag som vanlig läsare kan rekommendera dig är att:
  – ha spontana bilder, det gillar alla idag. Redigerade och omgjorda är inte längre lika populärt. Okej om man har plåtning eller så, men resten av tiden vill vi se verkliga livet.

  – enkla inlägg om vardagssaker. Tex; blondinbella diskuterar otroghet. Många kan relatera och det blir poppis att diskutera det inne hos henne.

  – Själva designen på din blogg är lite ”svår”. Svår text för ögat och mycker färger och grejer. Man vill gärna ha det enkelt när man går in. Fin men tydlig text och inte mycket runt om.

  Hoppas detta kan hjälpa lite i alla fall.

  Ta hand om dig,

 • M

  Det kommer såna där tider i livet när man verkligen undrar hur livet är och borde vara. Själv är jag 31 och börjar inse att jag måste välja ”bort” vissa saker, jag kommer inte hinna med att göra allt.

  Sen ÄR du bra på bloggandet, annars hade du inte kommit dit du är idag. Däremot händer det ju tyvärr att det finns saker vi är riktigt bra på och gör det på ren rutin utan att vi tycker att det är kul. Kör på, utmana dig själv, fundera på vad du tycker är roligt. När du blir 80 – vad vill du ha hunnit med?

 • Madde

  Svårt att tro att du skulle våga det..vad ska du då göra? Ingen utbildning och nu har alla sillisar så finns inget unikt med dig i övrigt.
  Hoppas på att hitta en rik man?

 • Emmy Laursen- www.emmylaursen.se

  Det skulle vara jättetråkigt om du valde att lägga ner bloggen, men jag förstår om du är trött på att bli dömd av människor..

 • Petra

  Nej snälla, sluta inte! Har läst din blogg varje dag i vad som känns som 100 år! Jag hade verkligen saknat dig!

  Jag är ingen allvetare men personligen så tror jag att det är dags att du blir Alexandra istället för kissie fullt ut! Det speglar bättre vem du är och hur du vill bli tagen som person och företagare!

  Det kommer boozta både hur du känner dig och hur andra ser och bemöter dig! Du har så många möjligheter och en så bred plattform som få människor ens vågar drömma om!

  Allt det du gör har tagit dig så långt att jag tror att du inte riktigt uppfattar det själv!

  Du är en fantastisk kvinna, så stark, modig och en otrolig förebild! Alla har vi dåliga dagar när man känner sig alldeles rutten och det känns som att man står i en återvändsgränd, men låt inte negativa tankar och andras tråkiga och missunnsamma kommentarer släcka din glöd för du har alla möjligheter att ta dig precis dit du vill! Få människor känns som at de bemästrar det du gör varje dag lika bra som du. Du är en av få bloggerskor som på riktigt känns genuin och inspirerande!

  Blev verkligen jätteledsen av att läsa detta inlägg, hoppas verkligen inte att du lägger ner, du är alldeles för bra för det!

  Massa kramar från ett fan! :*

 • kajsa

  Första gången jag komneterar din blogg, har följt dig i 10 år. ‘är 26 år.
  Jämför dig inte med kenza och blondinbella, jag vet att ni startade alla 3 samtidigt och dem har kommit mycket mycket långt, kanske triggade kenzas inlägg din ångest (”om att pampigt bolag som hon hade möte med igår”)
  Du måste först och främst jobba med din självkänsla.. du skrev ett inlägg där du bad om ursäkt att du inte kommer at blogga mer, när du ber om ursäkt så ger du utrymme till folk att säga att du har gjort fel, det skulle aldrig bb eller kenza göra.

  Jag skulle ge dig rådet att göra en mognare blogg. Ta bort det rosa och ersätt med svart och vitt, sluta posa som kenza på alla bilder, sluta med din lv kalender som bild på bloggen, sluta med allt som påminner om barbie, du måste göra om hela din image. Du borde också jobba med din intrigitet, du behöver inte skriva ut allt om dig, och om du skriver något personligt, så skriv det med ”avstånd” hitta nya personer att inspireras av. Beyonce och tyra skulle vara något för dig nu. Dem har en sån fin självdistans,. Du skrev i ett inlägg bra saker och dåliga saker, och bland dem bra fanns ”fick ligga” come on.. detta hamnar i en mindre klassig kategori, i en ”paradise hotel kategori”

  alla moves du gör, tänk: skulle prinsessan sofia vara stolt över att få hänga med en sån som jag? skulle hennes bild gå ner? skulle det vara en degenerering att hänga med mig om man var hon? (prinsessan sofia bjöd kenza till sitt bord på drinkar på en klubb)

  du måste attrahera en annan målgrupp, just nu är din målgrupp små fjortisar, ja då blir du förknippad med små fjortisar och tas inte på allvar och seriöst. Du måste resa dig upp och gräva i rätt hål, du jobbar mycket mer med din blogg än kenza och bb men du komemr inte lika långt, för du ger din energi till fel målgrupp. Alla stora bolag kommer att vilja jobba med dig då om du följer ovanstående tro mig, men just nu vill ingen förknippa sitt märke med dig, för du skriver low class saker, din bloggs layout ät lowclass och din målgrupp är fjuttisar… och sluta häng ut folk föresten, det är inte proffssionellt, det är som att ikea skulle hänga ut sin kunder för at dem lämnar sina matbrickor i restruangerna..

  Jag lovar att jag bara vill dig väl och känner med dig, det är därför min text är hård. Lyssnar du på detta så kommer du att komma långt.

  • linda

   Wow det var det snällaste och ärligaste kommentaren jag läst…. ever I kissans blogg! Men hon lär ta det som en attack och inte som goda råd!
   Jag förstår precis vad du menar, men vissa personer är bara vad de är : trash och lowlife och småaktiga och personlighetslösa typ som paradise hotel och ex eller sex onThe beach och big brother nivå, det är lättare sagt än gjort att ändra ens image och varumärke!
   Om man inte kan erkänna sina fel och se sina brister så kan man aldrig förändras!
   FICK LIGGA !
   som om det vore något att skryta om! De två orden beskriver precis vem hon är och vad hon är och vad hon står för!
   Hennes ”kalenderfoto” den är så skämig så man spyr.
   Har stått och står alltid samma sak genom alla åren…. massa skönhets möten. Alltid ett ”hemligt företag” som ändå aldrig blir något av och sen sist men inte minst en patetisk dejt med nån nolla!

   • Petra

    Linda, vilken tråkig kommentar! Den speglade dig mer än vad den speglar Alexandra. Jag tyckte den konstruktiva kritiken i Kajsas svar var väldigt bra och sakligt framförd.

    Jag tror att många hittar styrka i Alexandras rättframhet och ärlighet, för det krävs mod att våga vara så öppen som Alexandra är! Att en kvinna skriver saker som att de fick ligga är inte helt socialt accepterat i vårt samhälle idag (helt sjukt!?) och därför är det viktigt med förebilder som Alexandra, som vågar bryta normer och skriva utan filter, som bara ÄR utan att spruta magiskt fairydust över verkligheten. Hon är en kvinna med behov som alla vi andra, det är inget att skämmas för och det visar hon. Hon är en feministisk idol. Det är ingen bedrift att visa en städat och ”perfekt” fasad.

    • Kajsa

     Mm precis, vill inte skriva något elakt.
     Men du, jag förstår att man ska vara en stark förebild för kvinnor och det är bra.. men om man står upp som feminist så får man mycket skit och jag tror inte Alexandra är redo/orkar mer med det just nu. Ibland måste man vara självisk och prioritera sin sjäkvbild först innan man kan bjuda på sig själv så mycket, sen är det inte rätt metod att gå till attack för rättvisans skull, det hör Alexandra och det är inte heller så bra för hennes bild.

     Alexandra,om du vill komma i kontakt med mig så maila mig, inte för att du kommer att lita på att jag ska hänga ut dig i pressen men om du vill och vågar så kan vi ses, jag bor i Gbg. Jag vet om att jag r mycket klok och kan vara en härlig person att bolla tankar med ibland.

   • Kajsa

    Tack, men jag vill inte att vi skriver elaka saker till henne.

  • Roulette

   Jag vill också gå långt, kan jag få lyssna på dig?? Pleeeease!!!
   Alltså… -_-

  • Zizo

   EUW KENZA! ASSÅ HON ÄR BRA PÅ SITT MEN JAG TRÖTTNADE PÅ HENNES BLOGG EFTER ATT HA LÄST 1 INLÄGG, HON ÄR BARA SNYGG MEN JAG KÄNNER ATT BLOGGEN ÄR LITE TRÅKIG, INTE FÖR ATT VARA ELAK, O JAG ÄR 25 SÅ NÄ KISSIES BLOGG ATTRAHERAR INTE BARA SMÅTTINGAR. SNÄLLA VEM BRYR SIG OM CLAES JAG VET ATT MÅNGA GÖR DET MEN JAG ANSER ATT DET ÄR FEL O YTLIGT ATT FOKUSERA SIG PÅ SÅDANT TRAMS! KISSIES KOMMENTARER ÄR UNIKA O ROLIGA SÅ DRA MED DIN KRITIK OM ATT HON INTE SKULLE SÄGA ATT HON FICK SIG ETT LIGGER!

  • Ella

   Alltså. Jag skulle nog inte välja Prinsessan Sofia som en måttstock av klass ned tanke på hennes förflutna i PH etc. varför skulle man vilja vara någon som strävar efter att bli inbjuden till någon annans bord? Om något vill man väl vara den alla andra vill dela bord med.

 • Cajsa

  Jag älskar din blogg. Du gör det som är bäst för dig

 • Michelle

  Asså på riktigt?! vad är de för fel på er?? ( ni som håller på att kasta skit och snackar så mycket skit ) skaffa er en sysselsättning och börja ta tag i era liv!!!!!! förlåt men ni för mycket. sluta kasta skit på din medmänniska, stötta andra och behandla andra som du själv vill bli behandlad. svårare en så är det inte……..

 • Eva

  Jag e en person som börjat läsa din blogg, sen du blev vuxen. Tycker absolut inte att du ska lägga ner bloggen. Du levererar minst lika mycket som andra bloggare. Du är fortfarande ung o har mycket framför dig att blogga om. Så vill bara säga, tänk mer än en gång, innan du gör slag i saken. En stor bamsekram

 • Pernilla

  Nej du får inte sluta, jag har läst din blogg i flera år nu och jag älskar din blogg <3

 • Sandra

  Jag tycker verkligen du kan avsluta din blogg med gott samvete om det är det du vill! Och det säger jag inte för att jag vill att du gör det, din blogg är bland de roligare att läsa faktiskt.

  Men som du skrev, folk byter jobb titt som tätt, och det ska kunna gälla även dig. Att du har en blogg är inget undantag. Du har ju byggt upp så mycket med bloggen, har antagligen ”skills” som är guld värda om du får ett annat jobb, och ett kontaktnät som även det är användbart. Ja jag ser ingen anledning till att INTE byta jobb om det är det du vill. Det skulle ju vara helt sjukt om du behöll bloggen för att göra oss läsare glada. Så hade det ju inte fungerat med ett annat jobb.

  Som sagt: du ar garanterat fått massor av erfarenheter och du besitter säkert massa kunskaper som arbetsgivare där ute törstar efter. Så jag tycker du ska våga lämna bloggen faktiskt. 🙂

 • Elise Gustafsson

  Du ska alltid göra det som du själv vill göra, så lägger ner bloggen om du känner att du måste. Det är ju alltid å börja igen om du ångrar dig 🙂

  Din blogg är underbar men eftersom du gillar youtube mer (jag kanske har fel) så kan du kanske vill fortsätta där ist? då en video i veckan räcker långt. Men om du inte vill fortsätta alls med detta så självklart ska du lägga ner det, bara du mår bra så 🙂

 • Sanna

  Att du inte mår bra samt har tappat motivationen det har varit uppenbart ett tag nu. Personligen har det gjort att jag inte följer bloggen lika flitigt, den har blivit tråkig rent ut sagt.. sen kör du med personliga inlägg som att du gråtit en hel dag, för att senare samma dag lägga ut en video där du säger ”Hej allesammans! Hur är det med er? Med mig är det jättebra!”, då kändes plötsligt inte inlägget innan som att det var särskilt ärligt. Du får ju knappt några kommentarer längre (förutom på detta inlägg), så kanske har du tappat läsare och därmed motivation? Men du är ung och att hitta en ny sysselsättning är inte försent 🙂

 • L

  Vet du, jag tycker att du ska stänga ner din blogg. Inte för att jag inte vill läsa den, utan för din egna skull. Att du tänker på att sluta ofta, betyder ju att det är aktuellt och något du ska ta en ordentlig titt på. Efter att jag sett hur kända personer blir påhoppade nuförtiden, så har jag full förståelse över varför du känner att det börjar bli nog med bloggandet. Tio år med en sak är en så lång tid att det är helt okej att tycka att man vill växla! Du skulle säkert passa riktigt bra i ett jobb inom sociala medier eller fast radio, för du har ju helt sjukt mycket erfarenhet! Eller kanske endast köra youtube? Eller så sätta dig ner i skolbänken och bara läsa något helt nytt. Och jag antar fult nu att du säkert har en helt bra buffert som du kan leva på den tiden du söker dig själv. Säger din magkänsla att börja med något nytt, ja gör det då. 🙂 Du har rätt att må bra. Är det bloggandet som får dig att må bra, så gör det. Men, om du känner att det tär på dig mera än det ger åt dig, då ska du ta stop och andas och börja om. Möjligheterna är oändliga, du kan göra vad än du vill! Kör bara

 • Läsare i 10 år

  Hej Alexandra!
  Min första reaktion efter att ha läst inlägget var panik.. Du har blivit en stor del av mitt (och väldigt mångas) vardagsliv. Jag skriver in kissies.se som en vana varje gång jag känner för lite pepp, varje gång jag är lite shoppingsugen och letar efter inspiration, och varje gång jag vill le extra stort. Därför hade det varit en stor sorg för mig om du stängde ner bloggen. Mitt ego skriker NEEEJ! Jag kommit att tycka om Kissie under alla dessa år. Jag skriver Kissie och inte Alexandra för det är ju inte dig jag känner, men jag har lärt känna den personen som du skapat, Kissie. Det är nästan som ett underverk det du byggt upp genom bloggen. Nu gör jag ett försök här, av eget intresse, att försöka övertala dig att inte sluta blogga. Du har en sådan möjlighet i dina händer genom bloggen. Använd detta! Försök att strunta i allt det negativa, och fortsätt i den bana som du påbörjat de senaste åren. Gör en skillnad för kvinnor, förbättra samhället, du har potential att påverka på riktigt!
  Jag brukar inte kommentera dina inlägg, jag är en av dina tysta läsare. Men nu hoppas jag att du läser detta och förstår vilken positiv inverkan du har på människor som du aldrig ens träffat. Att avsluta bloggandet är ju självklart ditt val, och mår du dåligt av att blogga så hoppas jag på att du tar beslutet att sluta med det.. eller ta en paus. För om du slutar nu och kommer tillbaka om 5 år, då är jag här för att fortsätta följa Kissies liv.
  Puss & Kram

 • Paula Smilee

  Helt klart hade det varit tråkig om du slutade blogga men jag förstår precis vad du menar. Men du kanske borde trappa ner på antalet blogginlägg och satsa på kvalité över kvantitet ? Och ge bloggen en ny look och satsa mer på bättre bilder. Eller så kanske du helt enkelt borde ta en paus ? Tycker du ska tänka efter vad du verkligen vill och köra på det, du ska inte tvinga dig själv att fortsätta blogga om du nu inte vill göra det. 🙂

  ”Kajsa”, 26 år kommentar ovanför, bästa kommentaren jag har läst och goda råd också !

 • Elin

  Jag har läst din blogg i tio år. Aldrig kommenterat tidigare, men jag läser din blogg varje dag.

  Ta semester från bloggen.
  Kom tillbaka med ny energi, skaffa en kollega(?), omge dig själv med positiva människor som ger dig något.
  Sluta sträva efter vad du borde gjort/ vad andra gör. Vi läser din blogg för att just DU är intressant. Vad hindrar dig från att nå personliga mål?

  Om tio år tror jag att du har ett eget program eller är programledare!
  Hang in there !

 • UNG-teamet

  Är du mellan 15-19 år och känner dig nedstämd, deppig eller orolig? Eller känner du någon som stämmer in på beskrivningen?

  I vår kommer det, inom ramen för ett forskningsprojekt, erbjudas kostnadsfri, psykologisk behandling via nätet för ungdomar som mår dåligt.

  Anmälan är öppen nu och sker via http://www.unga.nu

  Tipsa alla ni känner så vi kan nå ut till så många ungdomar som möjligt! ?

 • Sophie

  Hej Kissi,

  Jag känner så igen mig i det du beskriver som om det vore mina egna ord.
  Efter 10 år inom bemanning och rekryteringsbranchen kände jag som du att jag hamnade där av en slump och att jag förändrats en del genom åren. Det kändes helt enkelt inte som jag längre och undrade mycket över vad jag egentligen skulle göra. Jag gick till en karriärcoach (Lena Magnell) och hon hjälpte mig att komma underfund med vad jag egentligen borde arbeta med, nämligen inredning och projektledning inom inredning. Nu har jag börjat plugga och jag har verkligen så kul och dagarna går sååå fort 😀
  Hoppas att du också kommer till rätta med vad du ska göra!
  Din blogg är grym btw och du verkar vara en person som kommer att göra succé oavsett vad du än bestämmer dig för att göra!

 • Hanna

  STOR SPECIALARE FÖR RIPPED JEANS! Alla jeans under 500-lappen, grymt snygga! http://nouw.com/hanshen/specialare-ripped-jeans-28756853

 • Alexandra

  Ta den tid du behöver! Hoppas bara att du fortfarande tycker om att hålla på med Youtube, och att du kanske kan satsa mer på det istället. <3

 • linnea

  Jag tror tyvärr det är ett klokt beslut att du slutar blogga och fokuserar på annat inom media världen! Känns som din blogg bara uppdateras på rutin och inte längre är något meningsfullt, därav blir det ingen större framgång då det börjar bli tråkigt och uttjajat. Du får inte glömma att du är en begåvad sociala medie person och jag tror säkert du kan nå större ting utanför bloggandet, men just samma gamla inlägg och uppdateringar börjar bli tråkigt och tjatigt.

  Om du slutar hoppas jag att en ser dig på andra forum eller på andra ställen! Tack för alla år med bloggen, det är upp till dig hur du vill göra men publiken minskar och det kanske är dags att göra något annat och hitta lyckan på annat håll?

 • Alexandra

  Tycker du ska stänga ner bloggen för din egen skull. Du har hållit på länge och jag tycker man ska avsluta med flaggan i topp innan den blir sämre. Det har märkts en längre tid att du har scheman över vad och när saker ska skrivas och hur detta ska göras. Jag gillade bloggen när den var spontan. Samtidigt började jag läsa när jag var 19 och nu är jag 29 och jag tycker inte bloggen utvecklas för målgruppen utan fortfarande riktar sig till de yngre läsarna. Den känns lite omogen. Nu syftar jag inte på att DU du omogen utan att det är samma saker med rosa scheman och skryt om väskor från olika märken. Det var liksom provocerande när man var yngre nu blir det mest… Ja, vill inte skriva något dumt. Är inte inne här för att provocera. Uppenbarligen verkar du utbränd (rätta mig om jag har fel). Jag hade stängt den och känt mig jävligt stolt över 10 års arbete. Du har dessutom visat mer av dig så du fått bloggen Kissie till Alexandra Nilsson. Ta vidare ditt namn till nästa projekt och det driv du har så kommer du kunna sköta ett annat jobb jävligt bra. Tror dock inte programledare som andra diskuterat skulle vara något för dig (kan ha fel), jag sitter mest och kollar på hur ofta du blinkar och lägger mer tid på hur du ska röra armarna än vad du faktiskt säger. Det känns inte naturligt. Jag tycker du ska hitta något du är BRA på precis som med bloggen. Du verkar jävligt grym på att organisera så ett eget företag vore ju bra. Sen tycker jag du gör dig bra på bild så varför inte satsa på att modells (skit i längden) för någon katalog typ Ellos eller något internetsida. Tycker dina bilder varit riktigt fina förutom klädvalet som jag ofta tycker inte är så snygga men det är ju din stil och inte min. Hade jag sagt detta till dig istället för att skriva det (allt ser hårdare ut i text) så hade detta låtit bättre.

  Framförallt behöver du semester. Stäng bloggen, gå vidare, var stolt, njut av allt du jobbat för att få så mycket. Sen har du en så jävla söt hund, ta lite egentid med henne, killar är vad de är men djuren är bäst. Ta hand om dig.

 • Sarah

  Tycker du ska fortsätta blogga! Checka gärna in min blogg för mode och inspo! Lämna gärna en kommentar så gör jag detsamma 🙂 kram! http://Www.styleforus.blogg.se

 • Sofia - bipolär och fd laestadian

  Hade varit otroligt synd om du slutade för min del men det är ju ditt liv som du själv måste få bestämma över och du måste göra det du själv tycker är bäst!

 • Onlinepresenter

  Vi tycker du borde fortsätta att blogga!
  Spana in vår hemsida för grymma presenttips http://www.onlinepresenter.se

 • Maggan

  Tycker självklart att du ska vara kvar. Men tycker ändå det är lite coolt att stänga ner, jag vågar inte stänga ner min blogg, rädd att jag ska ångra mig. Det är inte samma sak att blogga idag, det finns inte samma energi i bloggvärlden som för 7 år sen. Det är inte lika kul längre. Om du gör det kanske jag följer efter. Glöm inte backupa allt om du gör det.

 • Anni

  Hon kommer inte sluta!

 • Emelie

  Jag har också följt dig ett par år och tycker din blogg numer går på tomgång. Från att gå in flera gånger per dag kollar jag dom blogg några gånger i veckan. Det är lite samma sak hela tiden, som någon annan nämnde så är det väskor och resor du pratar om… Fortfarande. Men det är inte det vi i 25-årsåldern är intresserade av att läsa.

  Jag tycker du ska lämna ”kissie” bakom dig. Hitta ett intresse du har passion för, på så sätt kommer du hitta vägen till ditt nya yrke. Jag tror du skulle må bättre av att vara dig själv och slippa kämpa för att underhålla dina läsare trots att du egentligen inte orkar längre. Det kanske är skrämmande, men tycker du ska vara öppen för förändring. Du är nog i en comfort zone just nu. Var inte rädd för att börja studera, finns någonting för alla här i Sverige 🙂

 • Jasmine

  Haahah 🙂 börja jobba inom tv, då blir ju din favorit tv jesus glad.

 • Jasmine

  Antingen vända varumärket till Alexandra Nilsson och höja målgruppen och satsa. Som Kenza, Isabella. Eller sluta blogga ett tag och satsa på en karriär utan bloggen. Saknar du bloggen så kan du ju skaffa en ny där du skriver hur lite du vill och hur du vill, inte som jobb? En gång i veckan på din andra väg? Jag älskar i alla fall dig Kissie Alexandra och har följt dig sen du började blogga, första eller andra året. Har växt upp med Kissie. Helt underbart har det varit!

 • K

  Du kanske kan börja med att skrota ”Kissie”, som en nystart. Det låter ju faktiskt som en porrstjärna så jag tror du skulle gynnas av att dumpa det :).
  Jag börjar också få en 30-årskris (är 27 idag). Jag är visserligen klar med min högskoleutbildning, fått bra jobb, men känner mig ändå stressad över att bli 30! 🙂

 • Joline

  Neej!? Gör som du tycker känns bäst?

 • sellwins beauty

  Din blogg är den enda jag ”fortfarande” läser i princip! Jag tycker att du fortfarande levererar intressant material och bjuder på dig själv! Men jag förstår att det kanske känns som man stampar på samma ställe efter så lång tid. Jag tycker du skall försöka hitta något kul projekt du kan brinna för och känna ny glöd! Det skulle vara jätteroligt att få följa dig i den processen, exempelvis att du börjar skådespela 😉 Du skulle passa framför kameran! 😀 Kramar

 • Camilla - Blivande fru, shoppingtokig och bloggare!

  Helt ärligt så tror jag inte att du kommer att sluta =) Iallafall inte på ett bra tag!

  Kolla gärna in min blogg och youtube-kanal som jag har med min blivande man!

 • Sanna! ♥

  Om jag var du och så ”rädd/osäker” så skulle jag ta det ett steg i taget och känna efter hur det känns lixom. Tex börja blogga bara en gång om dagen och hitta på att göra något annat du trivs att jobba med.. Sen mindre och mindre om de känns fel kan du bara ångra dig, dina följare hänger ju med ändå! 🙂 Eller testa typ byta ut blogg, mot bara youtube eller starta en egen hemsida där du inte bloggar men mer en livsstils site och anställ andra 🙂

 • Eric

  Ända sedan du startade din blogg har jag följt dig då och då. Du är en intressant människa och din resa likaså. Blir otroligt imponerad om du finner modet att söka något annat. Det kan ta tid innan du hittar det du vill syssla om men så småningom kommer det. Om du slutade att blogga skulle även fler ungdomar göra det idag. Jag tror att många idag är uppslukade av vad andra sysslar med och glömmer bort att fokusera på sitt eget liv. Livet måste heller inte alltid vara så intressant.

  Även om du skulle sluta blogga skulle det inte vara det sista vi såg av dig. Ser fram emot att höra om dig i framtiden och vart någonstans du är i livet då.

  All lycka till dig, Alexandra!

  /Eric

 • Malin

  Jag tänker så här (jag är 42 år). Jag skaffade en utbildning direkt efter gymnasiet, jobbade som det i några år och sedan skaffade jag en helt annan utbildning. Blev klar med den året jag fyllde 30. Jobbade som det i några år och går nu en vidareutbildning som leder till en helt annan typ av jobb. Man känner sig för och är inte statisk i en och samma form hela livet. Man förändras på flera plan. Så att vilja gå vidare är väl naturligt. Känn efter och fundera, skissa och planera. Man behöver inte hasta fram såna beslut heller. Prata med yrkesvägledare, mentor (om du har någon?), andra typer av rådgivare/kontakter som du har. Undersök möjligheter, skissa och fundera igen 🙂 Du kommer fram till vad du vill och om det innebär att sluta blogga eller inte. Lycka till 🙂

 • Rocky

  Hi my family member! I wish to say that this post is amazing, great written and come with almost all important infos.
  I’d like to peer more posts like this .

 • online sources

  Great article. I am going through some of these issues as well..

 • Trevor

  This paragraph gives clear idea in support of the new visitors of blogging, that in fact how to do running a blog.

 • Tracey

  This is the right website for everyone who hopes to find out about this
  topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I personally would
  want to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a subject
  which has been discussed for decades. Great stuff, just excellent!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *