Chloé update

img_5638

Lilla råttis ♥

Då har jag varit hos djursjukhuset igen och tagit fler prover och Chloé har fått morfin, så hon är lite hög just nu haha.. Ska inte skratta, mår jättedåligt över att hon har ont såklart. Jag började lixom storböla när dom tog blodprov och gav henne medicin, klarar inte av att se sånt. Samma sak hände när hon skulle vaccineras för några månader sedan haha.. Men hon vinglar runt och ser lite allmänt lost ut just nu.. Och hellre det än att hon går runt och har ont såklart.

Vet inte så mycket mer än att hon ska försätta äta sina smärtstillande och sedan röntgas. Kan ju vara allt mellan diskbråck till inflammation i livmodern eller någon annanstans i kroppen. Kan ju vara en sjukdom också. Dock blir jag frustrerad på försäkringsbolaget som egentligen inte hjälper ett smack! Dom hjälper bara om det sätts en diagnos, vilket dom inte kan göra än. Och när man läser igenom vad dom inte täcker är det dom ”vanligaste” sakerna man måste göra när man besöker djursjukhuset. Riktigt fult! Så efter detta ska jag byta försäkringsbolag, hon blir ju trots allt äldre och en magkänsla säger mig att detta inte är sista besöket.

Alltså känslan när hon skriker av smärta, när jag knappt har rört henne är hjärtskärande! Man vet inte vad man ska göra, vill ju bara lyfta upp henne och ge henne massa kärlek men det gör ju ont på henne 🙁 Kan bara titta på henne och försöka inte bli för ledsen. För jag ser ju på henne att hon vill att jag ska lyfta upp henne, men samtidigt vet hon att det gör ont. Dom små krabaterna, tänk om hon bara kunde berätta för mig vad som var felet. Och vart hon har ont. Trodde först det hade något att göra med hennes tänder, men det hade det tydligen inte enligt veterinären. Så kan stryka det.. Hon har inte heller brutit något för hon kan gå och sträcka på sig utan problem också. Konstigt va? Nej jag är superförvirrad just nu..

Posted in: PICTURES
Kommentarer (45)
 • Magda

  ❤❤❤ åh lilla vännen. Är så hemskt när våra älsklingar blir sjuka. Krya på dig Chloé. Och en massa styrkekramar till dig ❤❤

 • johanna

  Hon har nog ont i magen stackarn. Håller tummarna för henne <3 tur att hon fått lite smärtstillande

 • Mathilda

  Min lilla hund fick diskbråck för 4 år sen, hade samma symptom som chloe. Hon fick tyvärr somna in, det va krångligt med försäkringsbolaget, men fick ut livförsäkringen. Det sjuka är som du säger dom täcker inte dom vanligaste felen. Min hundförsäkring var dyrare per månad än mitt barn. Det är sjukt. Dom vet att folk gör allt för sina älsklingar. Krya på chloe och hoppas att allt går bra. ❤❤

 • Enna

  Hoppas verkligen att hon mår bättre så snart som möjligt ❤️❤️?

 • Denise

  Vad har du för försäkringsbolag egentligen? Aldrig varit med om några problem med det bolag som jag har, de har alltid ersatt allting trots utebliven diagnos.

 • Anni

  Undrar med vad du har för bolag? Har alltid fått hjälp direkt utan diagnos.

 • Ellinore

  massa strykekramar till dig och till henne! <3 <3 <3 <3 Vet hur sjuuukt jobbigt det är när sina små liv är sjuka 🙁 puss<3

 • Camilla - Blivande fru, Blivande Youtuber & tokig i inredning, skönhet och kläder!

  Jag vet hur det känns! Hoppas att det ordnar sig! <3

  Läs min blogg för shopping, inredning och mycket mer. Kommer även börja med Youtube snart!

 • Maria

  Hej Alexandra! Hoppas lillen blir frisk snart jobbigt när dom är dåliga:/
  Ang de här med försäkringsbolag förstår att du blir less men byt inte försäkring! Byter man försäkring så täcker inte försäkringen allt , detta informerar inte försäkringsbolaget om! Kan blir jätte struligt prata med din veterinär om det !

 • Allan

  Diskbråck……väldigt väldigt smärtsamt. Operation el avlivning:((((
  Be dom röntga….låter precis så.

  • Christina

   Avliva? Avliva dig sj känner jag då.

  • Johanna (leg. Djursjukskötare)

   Diagnos diskbråck kan inte ställas med hjälp av röntgen. Men vid livmodersinflammation (pyometra) kan röntgen eller ultraljud vara en hjälp till diagnos. Har hon flytningar? När löpte hon senast?

   Pratat något om pancreatit? (inflammation i bukspottkörteln)

   Var försiktig med att byta bolag ändå, du får säkert någon reservation (beroende på vad hon får för diagnos nu).

   Lycka till! ?

 • E

  Stackars. En av hundarna blir sådär någon gång vartannat år. Skakar och tjuter till om man lyfter i henne. Har varit hos veterinär men de hittar inget och sedan går det över efter några dagar. Hoppas så att det blir bättre med Chloé <3

  Avslutade hundförsäkringen efter några år när vi insåg att premien var så dyr att vi lika gärna kunde spara de pengarna och betala veterinärkostnaderna själva när det behövdes. Även med försäkring får man ju betala en hel del vid besök hos veterinären. Den enda riktigt dyra behandlingen som behövdes täcktes ändå inte av försäkringen. Kan ju fungera bra om man har en buffert som man kommer åt snabbt om något händer. Rekommenderar det dock inte till alla eftersom att det innebär en större ekonomisk risk.

  • E

   Har för övrigt nästan aldrig hört talas om diskbråck hos chihuahuas trots att jag har känt många (>100) chihuahuas genom åren. Tror inte vi behöver dra den slutsatsen innan Chloé har varit hos veterinären.

 • Allan

  Kan också vara ‘vattenskalle’
  Fråga om diskbråck eller det.
  Lycka till

 • Bella

  Svealand djurförsäkringar är bra.dom har aldrig krånglat.

 • Sara

  Håller tummarna för att hon blir bättre ❤

 • Lina

  Varför utreder dom inte med röntgen på en gång? Hon lider ju och nu blir det helg. Så fort dom skriver en diagnoskod så ska du få från försäkringsbolaget. Dåligt att du inte fått ersättning. Men det borde du ju få när diagnos är satt.
  Hoppas hon mår helt bra snart.

  • Jennie, Lova och Pol

   Det tänker jag också. Är det livmodern så är det ju urakut. Jag hade aldrig någonsin accepterat att de ville vänta, fattar inte ens varför. Jag hade krävt ul och röntgen direkt och vägrat åka därifrån innan det var gjort. Att ens åka hem med en hund som bevisligen har så ont… nej fy, detta skär i hjärtat.

   • Lina

    Jo dom kan bli sämre riktigt snabbt och då även avlida av det. Jag har alltid krävt att det ska röntgas och ultraljudas om det behövs. Skulle inte åka hem med enbart smärtstillande om man inte kan säga något om vad det kan vara. Men det är jag. Jag är hönsmamma så det bara skriker om det.

 • sr

  Det är så förbaskat mycket reklam på din blogg nu för tiden, jag blir irreterad. En ruta dyker upp här och en annan ruta dyker upp där. Sjukt irriterande.
  Jag förstår att du måste ”leva på bloggen”, men det här är över normal mängd reklam!
  Kan du snälla ta bort dessa pop- up rutor och speciellt reklamen som dyker upp längst ner i mobildskärmen (gina tricot). Vi har fattat!

  • Kissie

   det är inte jag som placerar dom reklam-rutorna. Det är tourn. Ska meddela att du tycker det är för mycket 🙂

   • Madde

    Ja då kan du hälsa dom att dom överdriver som in i helvete! Är likadant för mig, poppar upp överallt.. nån måtta får de väl va… Varför ska du egentligen ha ett företag över dig som drar in pengar på din reklam som kommer i DIN blogg? Varför kan du inte bara stå på någon egen sida? Aldrig fattat varför andra ska få tjäna pengar på dig såhär..

  • Sofia

   Skaffa Adblock? Jag störs aldrig av någon reklam och har inte sett en enda pop-up. Och då har jag inte något som blockar reklam i mobilen.

 • Veronica

  Kan rekommendera Svealand djurförsäkring ? Har aldrig haft problem med dem genom åren.. kram ❤

 • Amanda

  Ååh vet hur det känns, min vovve har också vart sjuk? Hoppas att hon blir bra snart! Styrkekramar❤️

 • Mia

  Hoppas hon kryar på sig snabbt och att de hittar vad felet är! <3 styrkekramar

 • Elisra

  Ja dom är luriga. Alla barnmediciner är gratis utan de som är vanligast och skrivs ut oftast. ?

 • anonym

  Agria är jättebra. Men om det var andra besöket borde dom väll röntgat. Stackars vovven så fin. Hoppas det går över o det är inget allvarligt. Du får se vad dom säger. Vet inte hur gammal din hund är men så fin. Lycka till.

 • Cecilia

  Byt inte försäkringsbolag då täcker de inget som hunden haft sedan innan vilket för en äldre hund är typ allt utom olyckshändelser

 • Alexandra

  Oh nej! Byt inte försäkringsbolag.. Om det är samma med hästar som med hundar får man inte ens försäkra/försäkra om efter en viss ålder, tror det gäller hundar också. Sen om du byter försäkringsbolag kommer de skylla på ”att de fanns där innan försäkringen” och inte täcka någonting. Bättre du behåller det hon har. Sen ska de givetvis ersätta sådana saker som du nämnt i bloggen, visst är det lite beroende på vilken försäkring du har. Prova ring igen, säg att hon är under utredning för ev diskbråck (?). Hoppas det går vägen för er. Skulle rekommendera en CT eller MR, det enda du kan se på röntgen (iprincip) är skelettet och det säger ingenting även om hon skulle ha etc diskbråck, då är det CT som gäller.

  Lycka till!

 • Alexa

  Hej Alexandra! Har ev viktig info ang chihuahuors rygg!! Min fick skakningar och kramper, veterinärerna hittade INGET alls, till slut fick jag höra av en djurvårdare som hade själv många chihuahuor att de INTE bör GÅ TRAPPOR NER då deras rygg böjs då på ett onaturligt sätt och de kan få nerver i kläm med massa otäcka symptom. Min chihuahuas symptom försvann efter jag började bära honom alla trappor och aldrig lät han hoppa i korg osv så att ryggen böjdes upp det minsta. Nu tycker jag självklart inte att din hund inte bör undersökas ordentligt det kan ju vara vad som helst men ett stort tips som man kanske inte får höra av veterinären men är jätteviktig!!

 • Beatrice Pettersson

  Ett bra tips för att utesluta muskler och leder osv är att boka in en tid hos en specialist på Redog i Västerås, Stefan heter han. Han hjälpte mig med min hund, va iväg till olika veterinärer i 3 år och jag ville ge upp. Han hittade min hunds fel på 2 minuter. På två veckor var 60 % av smärtan borta. Min hunds ryggkotor hade börjat växa ihop och är idag ihopvuxen på tre ställen. Jag kan verkligen rekommendera honom då flera av mina hundvänner nu varit där och fått hjälp. Prova!

  Kan läsa mer här om du vill:
  http://lillaotto.bloggplatsen.se/kategori/167661-allergiundersokning-samt-ottos-spondylos-rygg/

 • Nathalie

  Hej!
  Usch stackars liten! Jag har själv två chihuahuor.. min ena har haft diskbråck två gånger.. hade också de symtom.. men tycker du ska ligga på dem om att röntga nu, är det diskbråck så blir de ju bara värre å värre.. jag har agria på min ena, där täckte kostnaderna inte allt. så betalde massa själv.. på den andra har jag Folksam, där han är försäkrad ända till 75.. de gäller att se över sin försäkring va som faktiskt ingår.. jag tänkte inte alls på de innan olyckan var framme.. hoppas att de löser sej med henne!!! Lycka till. Kram

 • Beatrice Pettersson

  PS. Byter du försäkringsbolag nollställs allt och du måste ha ett friskhetsintyg. Det du tagit ut hos försäkringsbolaget innan räknas som förbrukat, du kan alltså inte få ersättningar för exempelvis allergi om du tagit ut det på förra försäkringen.

 • Emma

  Men uffa liten! Skulle också vara helt förstörd. Får ont i hjärtat av att läsa detta bara det. Hoppas hon slutar ha ont snart!<3

 • Kk

  Är det livmoderinflamation (pyo) så är det akut. Den undersökningen sker med ultraljud.

  Troligtvis något med ryggen. Haft liknande problem. Alt förstoppad.

 • Sandra

  Hej ! Vi hade en liten chihuahua som skrek som bara den och vi eller vetrenären kunde inte hitta vad se var. Dom misstänkte hjärnhinne inflammation. Men han var för liten så dom kunde inte ta ryggmärgs prover. Tyvärr eftersom dom inte kunde fastställa diagnosen blev tyvärr våran valp sjukare och efter 2 veckor var han så dålig så vi fick avliva honom. Diagnosen fastställdes efter att han blev avlivad och läst en hel del efter att de är vanligt att chihuahua rasten kan få hjärnhinneinflammation. Hoppas ni hittar vad det är och att din söta får den hjälp hon behöver och blir frisk. Jag vet hur de känns och håller tummarna för er ! Om det är så kan du mejla mig [email protected] om du vill ha mer info om vilken klenik eller liknande som vi var på. Kommer aldrig åka dit igen i alla fall.

 • Sofie

  Undrar också vad du har för försäkringsbolag? Vår lilla har varit inne på djursjukhuset flera gånger nu senaste tiden och första gången på jourtid, fick ingen diagnos – kostade 14 000kr varav vi betalade självrisken + 20% av behandlingskostnaden, detta reglerades direkt mot folksam. Andra gången vi var in var det likadant då kostade det 7000kr och eftersom att det var samma problem inom 125 dagar så behövde vi inte betala någon självrisk utan endast 20% av 7000kr. Samma sak nu senast vi var in och det kostade 4000 kr så betalade vi endast 20% av 4000kr. Direktregleringen mot försäkringsbolaget brukar ske mellan djursjukhuset och försäkringsbolaget, har inte ens behövt anmäla någonting till Folksam – dom har skött allting.

  Först nu har vi EVENTUELLT fått en diagnos – kronisk tarminflammation – och vi har påbörjat en behandling, förhoppningsvis hjälper det.

  Hoppas Chloé blir frisk snart och att du får hjälp av försäkringsbolaget!

 • Anna

  Styrkekramar. Krya på dig lilla Chloe! ❤❤❤

 • Nattah

  Hej Alexandra. Det jag läser som du skriver om Chloe… Be dem göra kisseprov på henne och kolla efter cancer (det visar positivt i kisset då).
  Det du berättar är exakt samma vits jag hade med min hund som vi tyvärr fick avliva pga att försäkringsbolaget drog ut på tiden… Vi trodde också att det var problem med urinet eller diskbråck. Så många röntgen och prover, men gav inga resultat fören vi gjorde CT röntgen och det visade sig att min hund hade 5 tumörer i ryggen..
  Hade jag varit du så hade jag ringt veterinären och krävt att de fixar CT röntgen via försäkringen och sedan tagit kisseprov och kollat efter cancer. Tyvärr… Men det där är så satans likt samma upplevelse som jag haft med min hund, som vi avlivade efter 3 veckors undersökning… Han gick också på morfin och tradolan.
  Tipsar om Sveriges bästa veterinär som min hund var patient hos – Karin på AniCura i Hässleholm.
  Ta hand om er! Kram.

 • Madde

  Vad har du för försäkringsbolag? Vill inte betala onödiga pengar till något skit som sen inte hjälper…min hund har inte varit sjuk än (2år) men byter direkt ifall de visar sig vara nåra pappskallar….

 • Ilona

  Exakt så var min chihuahua med!
  Hon är 9 år nu, men för något år sedan fick hon nåt knas när jag rörde vid henne och hon skrek varje gång som en tok. När jag tittade till henne så ville hon bara sova och vara ifred, jag låg och grät. Var hos veterinären 2 ggr för röntgen osv. Men det visade vara gasbubblor eller vad dom sa som orsakat smärta. Så hon fick lite medicin och blev bra efter det. Hoppas det är samma för din hund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *