Alltså vissa människor borde fan inte få ha internet.. Det var en mamma som kommenterade i mitt inlägg (det om sexistiska tivolit) att hennes dotter inte ska få läsa min blogg pga mina ”lättklädda” bilder. Då menade hon alltså mina bilder när jag hade en baddräkt på mig. För det första.. Vad fan har hon på sig vid havet eller poolen? Skidkläder och hjälm eller? För det andra, hade en man haft ännu mindre kläder än vad jag hade på bilderna och legat vid en pool precis som jag, hade hon stört sig lika mycket då? Troligtvis inte för hon är hjärntvättad med att det är smutsigt när en kvinna visar upp sin kropp. Det är just det som är problemet, inte att jag posar i en baddräkt eller bikini.

Jag är väl medveten om att när jag publicerar finns det män (oftast) som sexualiserar min kropp och ser mig som ett sexobjekt. Det är där vårat hat mot kvinnors kroppar kommer ifrån. Vi är så fokuserade på vad män tycker hela tiden, det är så fruktansvärt tröttsamt så det finns inte. Om ni går in på min instagram @kissies och kikar på baddräkts-bilden och kollar den senaste kommentaren så fattar ni vad jag menar…..

Vi måste inse att vi är hjärntvättade, såfort vi dömmer någon är det pga att samhället har sagt åt oss att göra det. Vi har lärt oss att beundra det manliga könet och hata det kvinnliga. Så nästa gång du tittar på min bikinibild och tänker för dig själv vilken dålig förebild jag är.. Tänk istället på varför du tänker så, och inte när Justin Beiber står och klämmer sig på pojkballen inför hela världens småtjejer som blir helt till sig i trosan. Kan du göra mig den tjänsten ”mamman”? Vore kanon ifall du kan ändra hur du tänker för din dotters skull, var en jäkla förebild och en feminist. För hennes skull.

justin

Såg den här bilden av en slump på instagram. Direkt drogs mina tankar kring kvinnas kropp och hur det var mer onaturligt att hon stod där än när Beiber gjorde det. Konstigt va? Jag har blivit inmatad detta sen jag var liten, inte konstigt att jag tänker så. Men det är aldrig försent att lära om sig.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (40)
 • E.

  Mamman kanske menar att hon inte vill låta dottern se bilder på dig eftersom att du (på dina bilder) har en smal kropp med stora bröst och putig rumpa. Du lägger inte upp bilder som liknar den här tjejens bild, dina bilder är mer tillgjorda och sexiga. Inget fel med det, du ska köra din grej! 🙂

  Men inse också att även du är hjärntvättad. Inte bara killar som sexualiserar din kropp utan du gör det själv.

  Varför gjorde du dina bröst t.ex? Bekvämt? Snyggt?
  Varför mår du bättre när du är smal och snygg?
  Du kan påstå att det inte var för killarnas skull utan för din egen men testa att platta till brösten och gå i fula kläder o inget smink lite och se hur det påverkar dig när andras uppfattning om dig förändras. Vem är kvinnan utan sitt vackra yttre och hur känns det att gå runt och iaktta världen utan att själv bli iakttagen?

  • Anna

   En av poängerna med feminism är att alla kvinnor ska få se ut och vara vem de vill eller redan är. Det är helt irrelevant att Alexandra har gjort sina bröst för hon har rätt att ta sina egna beslut. Alexandra får självklart känna sig snygg och sexig utan att bli ett objekt i kvinnohatande kvinnor och mäns värld.

  • Bella

   Eller så kanske man gör det för sin egen skull? Bara för att en kvinna sminkar sig betyder inte det att hon sminkar sig för att andra ska uppfatta henne som snygg. Jag sminkar mig för att jag tycker smink är roligt och jag gillar att vara fin. Sen vad andra tycker skiter jag i. Alexandra kanske mår bättre när hon har just stora bröst, smal midja och putig rumpa. Vem är du att döma? Andra trivs med att vara kurviga.

   Alexandra, jag förstår att du lackar ur. Jag får fan panik när jag läser sånt här… Varför är alltid uppfattningen att kvinnan gör sig till för någon annan? Varför kan det inte vara för en själv? Sorgligt

 • Bunny

  Aw yiss! Håller helt med dig! Det var ju till och med någon som sexualiserade dina fötter på bilden i din vita baddräkt, cray-cray!

 • Anna

  Hej!
  Jag håller med mamman, bra sagt!
  Kissie du e skit snygg men jag håller med mamman iaf…
  Puss på er!

 • Sandra

  Och som vanligt får den vita heterosexuella mannen ut för allt ?

 • Hanna

  Men alla dessa bilder på amerikanska kändisar, som visar sig nakna på instagram? Det är ju ännu värre än en vanlig bikinibild.
  Det är ju många barn som har nån av dom som idoler, och som ser på bilderna.
  Måste vara jobbigt och vara bloggare. Finns alltid nån som ska vara negativ.

 • Lilly

  Fick ett påhopp av min kusins tjej där hon tyckte min bikininederdel var för liten och att hon aldrig ska låta sin dotter ha på sig det. Man bara ingen frågade dig och du hoppar just nu på en 16 åring trots att du snart är 30… Hon började med att fråga om jag inte tyckte min boomerang på instagram gav fel budskap? Blev så otroligt less, särskillt när det är någon som man ”känner”…
  Misslittleli.blogg.se

 • Ann

  Förstår inte varför alla känner behovet av att lägga upp bilder på sig själva i bikini/lättklätt i bloggar, på Facebook, på Instagram, etc. Känns så otroligt narcissistiskt och – för min del – ointressant. Hellre bilder av omgivningen, var de är, vad de gör, etc. Kissies bilder från Spanien-semestern är lättklädda bilder av henne vid en pool, lite bilder på mat hon äter och bilder från ett Tivoli där hon anser att artistiska bilder är ett hån mot kvinnan. Zzzzzzz…. Och ja, jag vet – jag kan låta bli att gå in här.

  • Linnea

   Fast man ska väll fan få ha bikini utan att det är jättetabu och usch och fy och sexuellt??

   • Anna2

    Inte riktigt det hon skriver… Mer varför folk absolut måste lägga upp bilder på sig själv i bikini. Mer en frågeställning än att det skulle vara fy och sexuellt. Ser ju sällan ngn som är fet som lägger ut bikinibilder på sig själv. Eller ngn som lägger ut en bild utan att dra in magen och se till att benen ser långa ut, etc. Undrar varför…. Kissie skulle tex inte lägga upp en bikinibild om hon vägde 80 kg. Denna diskussion är mer komplex än ”rätten” att lägga upp lättklädda bilder på sig själv.

  • Lina

   Vad du anser vara intressant eller inte intressant spelar absolut ingen roll.

 • Mattias

  Du har ingen anledning att skämmas tjejen, vill bara råda dig till att inte sprida sådana här bilder på er, tänk på er integritet☺️
  Du if He can you can Sister??☝?️
  Hur snygg som helst?
  Bless ?????✝

 • Nettan

  Delade känslor i inlägget :/
  Mjjaa !! stör mig inte på folk som lägger ut lättklädda bilder men när man gör det och killar blir som dom bli är juh med för att ”samhället” gjort dom så. För det finns många tjejer som bara lägger ut för att få uppmärksamhet och så har det juh varit sen långt tillbaka (Playboy tidningar ex 1950-talet) Tror mer på att vi måste fokusera på att vara positiva ist för att starta en massa ”krig” på våra bloggar. Alla tycker trotts allt olika. Ingen människa ska ta skit från någon annan. Alla är precis lika värda <3

  • Kajsa

   Så du tror Playboy tidningen startades av tjejer som ville ha uppmärksamhet?
   Snarare av en man som ville tjäna pengar.
   Jävla pajas

 • Maria

  J tycker mamman kan göra något vettigare med dottern än o fästa sej vid den med baddräkt. Vad löjligt. Du är vuxen o massa äldre har bilder med baddräkter nu på sommare. Fattar inte o göra någon affär av det. Strunta bara i det en del letar säker o klaga på måste vara jobbigt.

 • Sara

  Men du skulle ju aldrig se ut så där på en bild! Du putar ju och håller in med din fixade kropp. Vill inte vara taskig, så funkar det, men du är också i allra högsta grad påverkad av ett sexistiskt tänk.

  • Anna

   Helt rätt. Om hon inte var påverkad så skulle hon släppa ut magen, skippa svankandet och sluta photoshoppa sina bilder.

   • Kissie

    men säger ju att jag blir påverkad, jag är ju en del av problemet och även ett ”offer” för samhällets press. Jag har ju opererat mig, varför? Jo för jag kände att det var snyggt när jag var 18 och det är ju pga tidningar, paradise hotel osv. Jag är inte starkare än någon annan, men jag försöker bryta mitt tankesätt.

 • P.

  JA! Så jäkla cool du är och blivit! Älskar att du tar ställning och är så grym! HEJA HEJA! 😀

 • Anna

  Skiter i om det är sexistiskt eller inte. Förstår inte varför bloggarna (och andra) lägger upp bilder på sig själva där de knappast har några kläder på sig. Liksom, varför vill de att en massa människor ska se dem halvnakna?? Enda anledningen måste vara att de fiskar likes och ”gud vad snygg du är…”. För övrigt svårt att se meningen med det hela.

 • FRÖKENTV

  whuut? det var ju en helt vanlig bild du la ut!??? fattar inte vad problemet skulle vara alls, sorgligt :/

 • M

  Måste bara säga att jag tycker det är så coolt att du ha börjat våga stå för det du tycker helt utan att be om ursäkt för det. Även om jag inte alltid håller med till 100% är det definitivt en frisk fläkt! Kör på <3

 • mia

  Hej Kissie!
  Stackars mamman som kommenterade om detta hon känner sig nog mycket kränkt!
  Det e ju att du e själv go över dig själv att du publicera sådana bilder:) om du tyckte inte om din kropp osv skulle du inte våga sätta ut sådana bilder!
  Jaja,vad vet jag hur du tänker om det hela men du e allt rolig du, bry dig inte om vad folk säger ta inte så illa upp!
  Mamman kanske tog illa upp men hon har inget sagt
  🙂

 • JennieAlexandraW

  Men vad är det för jävla kärringpanel här inne? Allvarligt, hon skriver själv att hon är påverkad utav omgivningen vilket alla människor är på ett eller annat sätt. Hur fan kan man binda upp sig så mycket på en tjej som har en framgångsrik blogg? Förresten skit i bloggen för utanför är hon en människa med ett hjärta och känslor precis som vi andra. Vem i helskotta säger att man måste operera brösten för någon annans skull? Kan det absolut inte finnas andra anledningar som inte är relaterade till andra personers tycke? Då är väl jag en utav dessa ”blonda bimbos” som själv skall operera brösten inom en snar framtid. Jag är 24 år och har fött barn, har en naturligt smal kropp som jag inte skäms över men mina bröst tycker jag absolut inte om eller ens känner mig bekväm med efter en graviditet på 9 månader samt amning på samma längd. Men jag kanske hör till de förstående kvinnorna som ”absolut måste få operera om sig om man ammat för det är ju en riktig påverkan utav brösten” fyfan vilket jävla skitsnack! Jag ville dock ha implantat redan innan jag ens hade en tanke på att bli mamma, har aldrig haft någon naturlig ckupa. Men skulle absolut inte ha något emot det! Men alla vinner dock inte det genetiska ”skönhetslotteriet” och får både perfekt hår,perfekt kropp och perfekta bröst osv osv. Jag är välmedveten om att jag ser bra ut, men om jag vill göra mina bröst så ska väl andra ge fan i det precis som ni ska ge fan i Alexandras bröst. Alla gör sina val i livet, bra eller dåliga eller både och.. Men betyder det att man får sitta och hacka på andra bakom en skärm? Det finns de människor som tar livet av sig pga elaka eller kränkande kommentarer. ( aa men då ska man inte vara en offentlig person och ha blogg!) varför i hela världen då? Gud jag blir skrämd över mer vad jag läser i bloggares och personers kommentarsfält än bilderna som finns på nätet. Jag tänker på min dotter som idag är två år. Skall hon behöva utstå sådan här skit beroende på vem hon växer upp och blir? Alexandra har väl inte gjort någon utav er nå illa av en bikinibild. Då kan ju mamman även berätta för sin dotter att man absolut inte får titta på porrfilm för kika bara in dem brudarna som gör sig till för alla andras skull… Och Gud vilket bra föredöme dom tjejerna är. Och alla människor unga som gamla går in och besöker en porrsida nångång i livet så förbered dottern för det också. Att det är aja baja! Haha alltså Gud… Det är så jävla sjukt hur landet är och har blivit…

  Till dig Alexandra, jag har följt dig i många år och gillar dig skarpt. Du skulle definitivt lika gärna kunna vara min bästa vän. Då jag känner igen så mycket i dig som i mina andra vänninor.. Du är grym och grym som ens står ut dessa idiotiska kommentarer.

  Stora kramar till dig <3

 • Cassandra

  Så jävla viktigt att ta upp! Patriakatet styr vårt tankesätt om kvinnan och förtryck av kvinnor. You go Kissie! Vi behöver fler som står upp för kvinnor för att krossa patriakatet!!:)! Väldigt tråkigt att se att många kvinnor påverkas av detta och ofta kritiserar varandra ist för att ta kampen tillsammans!

 • Sara

  Jag fattar att badräkts bilden var lite överdrivet men alexandra, det handlar väl om att kvinnans kropp är så vacker och dyrbar och att man ska bevara sin kropp på ett fint sätt och inte visa den för hela världen. Jag säger inte att män ska få gå runt och klämma p ****** och hålla på, men tjejens kropp är mer sexuelt dragen hur man än gör…

  • Sofia

   På vilket sätt va den överdriven??
   Hade hon haft kläder så hade ni alla som är bittra jäkla surkärringar gnällt iaf.. Lägg er tid på något vettigt än att gnälla på en annan kvinnas baddräkts bild!!

 • Sharbelina

  Så bra skrivet ❤️

 • sofia

  BÄSTA JAG LÄST på länge!!! Så jäkla rätt har du, önskar att alla tänkte som du och kunde förstå att kvinnan och mannen är lika mycket värda. Superbra att du gör inlägg som dessa, folk måste börja få lite insikt! YOU GO GIRL! Älskar dig och din blogg, du inspirerar mig att våga stå på mig och köra mitt eget race, tack Alexandra<3

 • Hemmabyggaren.se

  Det är kul att jobba i byggbranschen , men glöm inte att använda hjälm ?

  Det skulle mamman sagt till sin dotter istället ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *