Vet ni vad jag har tänkt på.. Hur jobbigt det måste vara att leva i en tid som denna och vara så extremt lättkränkt. Ett bra exempel på detta är här om dagen när jag skrev att det värsta som kunde hända mig är att gå runt med missfärgat, blekt orange hår. Ja det var det en liten orangehårig flicka som tog väääldigt illa vid sig av detta.. En annan sak, jag hade en kameraväska förut som man fick på köpet. Jag sa att den var ful men använde den ändå, ja då var det en av mina läsare som vart jätteledsna över detta för hon hade nämligen en likadan-

Idag ser vi folks åsikter överallt, på youtube, blogg, Facebook, poddar.. Vi väljer att frivilligt gå in och se och höra vad alla olika människor säger. Vi väljer att ha dom som idoler, tills dom säger något som inte riktigt passade. Folk måste lära sig att människor på nätet kan vara hur underbara som helst, trots att man har olika åsikter här i livet. Alla människor har olika åsikter, så varför blir folk så förvånade när det kommer fram? Jag vet inte hur många gånger om dagen jag ”sjönk i någons ögon” haha.. Men vet ni vad, jag kunde faktisk inte bry mig mindre. Folk väljer att följa mig för jag är den jag är, och i detta lilla ”Kissie paket” kommer flera olika åsikter. Vissa är kanske superbra och vissa kanske inte alls stämmer in på din åsikt.

Det här med att jag skojade om att jag hade fötts till en pojke då.. Är det verkligen så konstigt? Folk har i flera år försökt få mig att reagera genom att kalla mig transa hit och dit. Jag gav lite tillbaka till just dom läsarna, ingen annan. För läser ni inlägget så ser ni att jag kränker inte någon, jag försöker verkligen inte vara elak. Och jag vet att folk innerst inne vet det också, vi är idag bara sjukt sekundärkränkta. Jag brukar jämföra mediavärlden som en cirkus, tänk er ett lejon i en bur mitt på scenen. Vi petar på den, skrattar åt den och provocerar lejonet tills den säger ifrån genom att bita någon. Ja då avlider vi lejonet.

Så jag må vara nere och simma bland fiskarna just nu efter alla gånger jag sjunk i folks ögon, men det definierar inte vem jag är.

Posted in: PICTURES

You might also like

Caroline Roxy - Summer heat Sandra Lindahl - Stadsfesten!! Josephine Qvist - ÄNNU MER NYTT!! Josephine Qvist - SERIÖST??????
 • Elise

  Du har helt rätt i det du skriver!
  Bra inlägg och bra att du säger ifrån – du och alla andra bloggare har också rätt att bli less och förbannad när läsare är elaka utan anledning. Det är förmodligen bara för att provocera, men vissa är genuint elaka människor.

  • Marianne

   Tycker jag med. En del tycker svenskar är så snälla men när jag reser utomlands är folk varmare. Kisse skrivet vad hon vill det är hennes blogg. Men o ens tänka tanken o jämföra henne med en kille. Inte klokt ni ska skämmas som skriver sånt o vad ni gör bort er. verkar absurt!!??

 • Frida

  stackare som tar åt sig av någon dom inte känner eller aldrig träffat utan bara läser om vad du/någon annan skriver. Sjukt illa att folk tar åt sig, riktigt tråkig:/
  Alltså mena dessa folk att du aldrig får skriva om saker du ogillar. I och med om du skriver du hatar en sak så kommer ju alltid någon äga en lika dan sak osv.
  Gillar din blogg är sjukt underhållande och skriv om precis va du vill. 🙂

 • amanda

  Älskar att du är bloggaren som säger det andra inte vågar säga. Beundras av din styrka och ditt mod, samtidigt som du verkar rar o trevlig. KRAM <3 Jag kommer alltid digga dig oavsett vad du tycker och tänker eller vilket humör du är på, och det är jag inte ensam om!

 • Sanna - 13 årig modegalning

  Så tråkigt att alla ska hata hela tiden. Det är ju DIN blogg och då säger du ju DINA åsikter. Tråkigt att andra ska ta åt sig. Jag gillar att läsa din blogg eftersom du säger vad du tycker. Det är ganska så roligt!! <33

 • Caroline

  Bra inlägg!

  Jag själv håller verkligen inte med dig om allt det du skriver och dina åsikter.
  Men samtidigt så tycker jag att du just kommer med intressanta ämnen och åsikter, som jag även håller med om till 110%. Både inom skönhet och mer djupa ämnen, som feminism och mer politiskt inriktade.

  Men det är ju just charmen med alla dess individer att som du själv säger. Att vi just har olika åsikter och tycker olika, och det är inte ett dugg fel med det! Vi kan omöjligt tycka om samma saker och ogilla exakt samma saker!
  Våra olikheter är ju det som göra varje person unik och speciell, även om man inte gillar allt med varje enskild individ.

  Men samtidigt måste folk kunna säga emot vad du tycker med, utan att det blir några extrema hatkommenterar då. Men din blogg och du ska få uttrycka DINA åsikter och tankar 🙂

  Fortsätt med ditt race Alex, även om jag (och andra) inte håller med dig om allt 🙂

 • Zizo

  Asså jag bara älskar att det finns en sådan som du, en som kan skämta till, en som är öppen, en som kan säga sanna åsikter, jag menar jag blir typ deprimerad av hur tråkiga vissa människor kan vara annars och det blir ännu värre när vissa överdramatiserar. Själv har man också åsikter som man inte ska behöva tvingas att vara tyst om. hmmmm kom på en sak, tänk om vissa inte ens har egna åsikter och blir förvånade av att man själv har det?? I dont know? Anyway, Så Kissie jag är faktiskt tacksam över att du finns och gör det du gör. KEEP UP. Man ska inte ta åt sig för mycket för livet blir väldigt jobbigt om man går runt och tar åt sig det lilla minsta.

 • Maria

  Jag håller med dig fullkomligt. Varför bli kränkt eller ledsen kring en kommentar om materiella saker?
  Jag menar om du tycker mina byxor är fula så är det upp till dig. Jag tycker de är snygga. Men om du skulle tycka att JAG är ful för att jag är överviktig, då blir det fel tycker jag.
  Men folk verkar ju inte ha ngt bättre för sig idag än att bli kränkta över att solen går upp och skrika ”yttrandefrihet” så fort man vill att folk ska sluta säga ”neger”.

 • Zizo

  asså jag menar tänk om vissa bara säger något som dem vet är socialt acceptabelt bara för att låta bra i andras öron, fast dem egentligen inte har någon åsikt om ett specifikt ämne för att dem inte orkat eller haft möjligheten att tänka och kommit fram till något själva…. jag bara babblar !!!!

 • Lol

  Du tycker inte det är okej att få hat och är emot hat, men ändå så är det okej att du hatar på andra. Klart den orangehåriga tjejen blir ledsen precis som du blir när någon säger du liknar en kille (vilket du inte gör)

  • K

   Fast det är väll ändå skillnad att ha åsikter om hårfärger och personangrepp?!

  • malin

   Men sa hon att just den tjejen var ful med sitt orangefärgade hår?

   • K

    Nej? Kissie sa att hon själv inte ville ha orange hår för hon tycker det är fult. Då blev en tjej som har orange hår ledsen.
    Hur andra ser ut kan ju inte kissie ta ansvar för. Jag tycker det är asfult med vita jeans, men tycker du att det är snyggt ska du ju så klart ha det ändå. Min, eller Kissies åsikt om kläder eller hår bör inte påverka ditt liv. You do you, liksom

  • M

   Men alltså really… Alla har ju olika åsikter. Har du någon gång sett filmrecensioner? Tror du skådespelarna blir ledsna om dem inte för fem getingar av Expressen eller fem T:n av Tara? Om någon tycker en tröja från H&M är avskyvärd, går butiksägaren bakom disken & gråter? Tar illa upp? Alla måste få ha olika åsikter utan att någon nån gång blir ledsen. man kan ju inte uttrycka sina åsikter, för någonstans kommer det finnas någon som tar illa upp.

  • Kissie

   hatar jag andra genom att säga att jag själv inte hade passat i orange hår? men herregud.. jag måste komma från en annan planet än vad vissa av er gör..

 • Camilla

  Det är en av många saker vi människor borde lära oss, vad som är personligt och inte.

 • frida

  Jag håller helt med och följer din blogg. Men funderar fortfarande på varför du hängde ut den där killen med ”kap” grejen… hoppades på att få en bra förklaring men inget so far…

 • Emma Thorsell

  Åh vad jag håller med dig, jag blir galen på alla lättkränkta människor runt om, suck!

 • linda

  Känns som du har förändrats till det bättre sen du gjorde slut med killen!
  Som om du har fått sinnesro. …

 • Anonym

  Hej! De skulle glädja mig som fan om ni ville lyssna på min talangfulla vän på yt!! Han är gryyyyym!!!
  https://youtu.be/SgWLkvRDo34

 • A

  Varför har ingen kommentera att de heter avliva?! ? Som i då avlivar vi Lejonet. Nu måste jag vara språkpolisen ??

  Bra inlägg btw håller helt med dig!

  • Elin

   Uppenbarligen för att folk ändå fattade vad hon menade och att det är tröttsamt med folk som jämt ska kommentera felskrivningar?

 • Magdalena

  Såg en meme här om dagen där det stod:

  ”The World changes with your example, not with your opinion”

  Kände att den passade till detta 🙂 tycker det är tråkigt att man inte får ha olika åsikter längre utan att någon tar illa upp – vart är demokratin på väg om ingen längre kan diskutera något utan att bli butthurt?

 • Linnea

  La märke att du ljuger vart dina kläder kommer ifrån.
  Skulle kolla vart din rosa kappa var ifrån. Den du hade å dig när ni fotade vid körsbärs träden. Du svarar olika svar på alla frågor..vila gina hm Nelly. Varför gör du så?

  • Kissie

   Haha ljuger jag? Nej inte direkt.. Den rosa kappan är gjord av vila, dvs dom är designern. Men den säljs även på nelly som är en återförsäljare. Så båda svaren är rätt. Men jag har aldrig sagt gina, så nu ljuger du 🙂 Onödigt att hoppa folk och säga att dom ljuger, eller hur? kram

 • Christina

  ”Krävdes en servett för tårarna?” Haha.

 • Pia Widlund

  Vad man än tycker och tänker så är det alltid någon som tar åt sig.

 • Anni

  Har du gjort slut med C ? Det måste jag missat. Tråkigt efter så många år ihop men skönt att du verkar glad ändå ?

 • Tina

  Haha alltså jag orkar inte med folk just pga sådant. Man kan inte säga någonting eller ha en åsikt om något.
  Bara för att jag inte gillar blått så är det väl fortfarande helt ok för andra att gilla det.
  Bara för att jag inte passar i blont hår så finns det hur många andra i världen som gör det.
  Om du inte vill ha sönderblekt oranget hår så är det väl fortfarande fritt fram för andra.
  Begriper mig inte på folk. Du kränkte ingen i det du sade. Du har inte någonstans sagt att det är fel.

 • Emmy Laursen

  Jag håller verkligen med dig!

 • Sandra

  Helt rätt, sååå bra skrivet o jag gillar din liknelse med cirkusen.

 • Jag

  Jag håller med. Det är ju klart att det är lätt att ta åt sig när någon säger att t.ex. orange hår är fult och man själv har orange hår. Men man måste helt enkelt inse att inte alla alltid kommer tycka att precis allt är snyggt. Bara för att person X tycker att orange hår är fult så betyder det ju inte att person Y inte får ha orange hår och trivas i det. Och bara för att person X inte tycker det är snyggt så betyder det ju inte heller att hen hatar person Y för det orangea håret liksom. Y får göra vad hen vill och X får tycka vad hen vill. Man ska inte alltid ta precis allting så personligt, eller bara anta att alla alltid kommer gilla ens kläder, hår, smink o.dyl. Så fort man inser att folk tycker olika och har olika smaker, så blir det mycket lättare att inte ta det så himla personligt när någon har annan smak än en själv. Bara för att man har olika smaker så betyder det ju inte att den ena har rätt och den andra har fel, eller att man ska hata varandra. Man kan tycka om och ogilla olika saker men ändå vara sams och låta varandra ha sin egen stil och smak. 🙂

 • Joel

  Bra skit Kissie! Ibland känns det som det är folks jobb att gå runt och känna sig kränkta av allting, blir så sjukt irriterad!

 • Nettan

  Tycker det är konstigt att folk tar så illa vid sig när det är såna obetydliga små saker :/ :/ Alla tycker olika

  —> http://nouw.com/Nettan

 • Kalle

  Det kommer dagar då jag inte riktigt vet vad man ska tro om dig, och idag är en sån dag. Du har så rätt Kissie! Underbart skrivet 🙂

 • Marina

  Så bra skrivet!!! Du tog orden ur munnen på mig! Stå på dig! <3

 • L*

  Jag håller med dig.

  Men dom som gör sig löjlig över ”dom som är för lättkränkt” det har jag samtidigt lite blandade känslor över . För jag kan samtidigt inte låta bli att ta åt mig lite.

  Nu har inte jag reagerat lättkränkt & upprört på något av dina inlägg vad jag vet. Jag tror jag har lyckats sköta mig bra på internet faktiskt. Men det är inte omöjligt att jag har reagerat så nån gång, även fast det känns som jag har inte gjort det. För samtidigt vet jag att jag har benägenhet att vara känslig, paranoid & lättkränkt. (& jag avskyr verkligen den sidan av mig själv).
  På internet & i text vet jag att det är oftast lättare att hålla sig lugn. Verka svara lugnt & säga det som jag borde/vill. Men i verkligheten ansikte mot ansikte är det svårare

  Men jag är absolut MOT lättkränkt beteende

 • Carola Ekman

  ÅH vad fantastiskt bra inlägg. Puss och kram du är så grym!

 • Sofia

  Alltså THIS! Well spoken! Jag är så förbannat trött på hur lättkränkta folk är, jag är trött på ordet ”kränkt” (Sveriges mest använda ord 2014-2016) och framför allt är jag trött på att dessa lättkränkta människor får så enormt mycket plats i media. Varannan artikel man ser handlar ju om någon feminazist som känner sig kränkt för att en vit man fick mer ost på sin cheeseburgare på Donken eller någon vegetarian som är jättediskriminerad och kränkt för att det inte finns några vegetariska rätter på en köttrestaurang..

  Folk sitter och grinar och är kränkta över skitsaker medan nyheter om andra länders totala misär går oss förbi, för vi är så jävla upptagna med våra jättejobbiga I-landsproblem. I vissa länder blir kvinnor stenade till döds som straff för att de blivit våldtagna. I vissa länder får kvinnor inte studera eller jobba, eller ens välja vem de ska gifta sig med. I vissa länder är det krig och folk blir torterade, våldtagna och sprängda i bitar. I vissa länder tvingas barn bära vapen och döda folk. I vissa länder svälter folk och dör av sjukdomar som vi har botemedel och vaccin mot. Men det är ju verkligen fruktansvärt att en gammal Paradise hotel-deltagare råkar häva ur sig något som kan tolkas som sexistiskt.. Katastrof!

 • Sanna

  HÄR, håller jag helt med dig ?? Jag fullkomligt äcklas av lättkränkta människor- som försöker trycka ner min mänsklighet!

 • Josefin Ogarp - från mammakropp till drömkroppen

  Så bra skrivet! Jag tycker det är rätt fascinerande hur lättkränkta folk är i dagens samhälle. Vad sägs om att jobba på självkänslan, så man får lite distans till allt man läser?
  Jag tycker en sak och någon annan tycker helt annat. So what!?

 • susan

  Där sjönk du i mina ögon….. haha skoja bara 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *