Alltså hörrni vi måste ta och diskutera vissa av era kommentarer.. Vissa av er verkar tro att livet är svart eller vitt. Tex, om jag säger att jag tycker rökning är äckligt tycker genast vissa människor att jag har dubbelmoral för jag dricker alkohol. Känns som att folk tycker man ska antigen vara helt genomrutten och syssla med allt dåligt eller helt genomgod och inte göra något dumt alls. Så för att bevisa att mitt liv inte är svart eller vitt kan vi dra några exempel:

– Jag hatar rökning MEN jag dricker alkohol.
– Jag vill inte att folk ska skada djur men jag äter kött.
– Jag vill inte att folk ska skräpa ner i onödan men jag tänker fortfarande åka flygplan (tänker på nedskräpning av naturen).
– Jag gillar att träna varje dag men jag gillar även att festa på helgerna.

Så tänker jag om vissa punkter. Det är lite som att någon tycker man ska donera mer pengar till flyktingar (tex), ja ska man inte då lika gärna donera bort allt onödigt hemma? Din iphone, dator, tv, tvspel.. Nej, det låter ju lite knäppt. Man kan inte göra allt, och lite är faktiskt bättre än ingenting.

Läste någonstans att Zara Larsson hade uppmanat folk till att donera bort julklappspengarna till dom mer behövande istället för att köpa julklappar, och sen reste hon iväg på en ”lyxresa”.. Ja, vad är det för fel med det? Om hon donerade pengar till dom mer behövande, och sen tog sig en resa? Ja vafan gör det för något? Man ska ju inte donera så mycket så man inte kan leva sitt liv som man förtjänar. Drar jag in 100 000 k i månaden och vill donera 5, ja då är det upp till mig för det är det som jag anser vara bäst för mig själv. Ingen annan kan kritisera det för det är fortfarande bättre än inget. Människorna som sitter och klagar ger säkert ingenting själva, tänk på det.. Och råkar DU vara en sån som sitter och predikar folk som har det bättre, tänk då på vad du bidrar med..

Så det här med att jag inte gillar att folk skjuter iväg fyrverkerier, ja det är min åsikt. Sen att jag fortfarande äter kött har ingenting med saken att göra. Det andra utesluter inte det ena. Något är bättre än ingenting.

Posted in: PICTURES
Kommentarer (64)
 • maria g

  Bra skrivet. Ja dom låter trångsynta som tycker så. Viktigast o vara snäll mot sina medmänniskor sen har vi ju fått ett liv o bestämmer hur vi vill leva det o j tycker love and peache ha en fin nyårsafton o fortsätt gärna tipsa om smink o visa bilder på din fina söta hund kramis.

 • Maja

  Nej men skippa då snyfthistorien om hur hemskt det är. Det är ju uppenbarligen så att du inte bryr dig, det är liksom hyckleriet som är irriterade.
  Det går liksom inte att jämföra alkohol och rökning. Det är saker du GÖR MOT DIG SJÄLV! Vill du vara ”elak” mot din kropp eller utsätta dig själv för lidande är din ensak.
  Likaså är det i situationen med flyktingarna. Jag är inte orsak till krigen eller oroshärdarna och jag skulle aldrig vara elak eller slå en medmänniska.
  Äter man kött eller gör andra otäcka saker mot djur är man DIREKT ANSVARIG! det är dina handlingar som orsakar lidande och död. Det är det som är skillnaden mot de andra exemplen du tagit upp, att man inte ens kan ta ett moraliskt ansvar för sina egna handlingar är patetiskt och lågt.
  Jag är seriöst bekymrad för mänskligheten, det enda som verkar betyda något är att man själv har det bra och får göra som man vill. Att djur lider och bli torterade är något man fullständigt ignorerar. Hur kan man blunda så för ett djurs lidande? speciellt som man har ett eget älskat husdjur. Bristen på empati gör mig gränslöst sorgsen.

  • Tobbe

   Fan vad mesig och bajsnödig du var då.

  • Anonym

   Ja men om du tycker det är så jobbigt sluta läs hennes blogg, och gå ut och förändra världen istället för att sitta på din rumpa och klaga, gå gör en förändring kan tänka mig att du sitter vi datorn eller mobilen hela dagarna istället för att donera bort din tid till andra du hjälper ingen genom att klaga. De så enkelt tyckte du inte om det du läser sluta läs och hitta på något annat kan tänka mig att både vi som läser kissies blogg och kommentarerna mår mycket bättre av att slippa personer som ska vara negativa som dig ikon är det nytt år gå gör något av ditt liv och sluta klaga på andra 🙂

  • Linda

   Vart har du fått att vi torterar djuren ifrån? De får mat, blir ompysslade, får veterinärhjälp när det behövs, rena platser att sova på, vistas ute. Ser inte det här som tortyr. Och ja, det finns människor som inte tar hand om sina djur och ja, det finns länder som har sämre lagar när det gäller djurhållning/vård. Om man missköter djur i Sverige så skulle man genast tvingas ta bort vårdnaden för djur, och böta flera tusen. Dra inte alla över en kant, tack.

   • Sofi

    …fast, Linda, det där stämmer väl inte riktigt va?

    Man ser ofta kor ochstar ute på somrarna, men var är alla grisar tex? Det finns minst lika många grisar som kor i det här landet. Ät ni kött om ni vill, men det är ändå bra att veta hur verkligheten ser ut.

    • Sofi

     *och hästar* skulle det vara, inte ochstar haha.

     • Jo

      Tips till folk som älskar att kritisera bönder t.ex. pga något de sett på tv: åk ut till några gårdar och se hur bra de har det. Börjar bli trött på denna diskussion av folk som tror att de vet hur saker fungerar istället för att ta reda på sanningen. Var kritisk. Allt som sprids på nätet/media har ett syfte.

     • Sofi

      Jo: men är det någon som har kritiserar bönder…? Jag är i alla fall såpass smart att jag förstår att det inte är enskilda individer som ska ställas till svars, istället borde man prata mer om hur man vill att djur ska ha det och hur de faktiskt har det. Jag tex vill att varje djurs liv ska vara viktigt, glädjefyllt, och bra. I dag är det inte alltid så (ja jag har varit på många bondgårdar, har haft vänner som varit bönder). Och det tycker jag att man borde försöka ändra på. Så att det blir bra för både bönder och djur. Det är inte omöjligt.

    • Emilia

     Men vad vet egentligen du om VAD för kött Kissie äter? Hon kanske alltid väljer svenskt ekologiskt kött. Och Sverige är stort, jag tvivlar på att du vart på varenda bondgård och sett hur alla djur har det. Absolut finns det djur som far illa. Men det finns också djur som har det bra, däribland även grisar. Och att överhuvudtaget gå på och kritisera en person för att den äter kött, det är bara dumt. De allra flesta i Sverige är faktiskt inte vegetarianer, så då har du en hel del folk att peta på…

   • I

    Läs gärna mer om hur det går till inom djurindustrin på http://www.kottet.se och http://www.mjolken.se. Allt är pedagogiskt förklarat och alla bilder är tecknade så att ingen som är intresserad av att lära sig mer ska behöva se några obehagliga bilder när de går in där och läser. Gott nytt år! 🙂

   • Anonymous

    Det stämmer inte riktigt. Kossor blir våldtagna för att det ska komma nya kossor helt ofrivilligt. Sen mjölkas dom oxå väldigt mycket som tillslut gör dom så trötta så dom orkar inte längre. Och då blir dom slaktade. Dom blir också separerade från sina ungar när dom föds så dom får bara se sina egna barn i några sekunder innan dom e borta föralltid.

    • Jonna

     Du har inte varit i en ladugård på länge, om ens någonsin, hör jag.
     Tycker faktiskt att det är skrattretande att du tror det fungerar på det viset, och att du dessutom sitter och kommenterar Kissies blogg……
     Läs på ?

  • Lovisa

   Fast ser här du skriver om att du inte är direkt orsaken till att det kommer flyktingar är inte sant. Svensk politik har låtit sälja vapen till Mellanöstern länge. Det är svenska vapen som IS använder mot de som flyr hit som sedan nekas hjälp vid gränsen. Det är vår livsstil och konsumtion (som kräver enorma mängder olja) som håller folk i Kina och i Mellanöstrn i förtryck. Så det är inte bara när det kommer till köttindustrin vi är en del i förtrycket mot såväl djur som människor.

   • Maja

    Ojojo….prata om att stoppa huvudet i sanden. Jag bor på landet, ser aldrig en gris eller höna ute. Men om ni nu tvivlar, åk ut till ett slakteri och fråga om ni får titta på. Och hur tror ni man lastar djur som inte är hanterade? vet ni ens vad en grisfösare är? Min farfar var gisbonde, så jag vet precis hur det går till. Att alla djur inte har det dåligt fråntar inte faktumet att många blir dåligt behandlade och i slutändan blir extremt stressade vid transporten till slakteriet.
    Sen kan man ju absolut hoppas på att Kisse med flera enbart äter ekologiskt svenskt kött men tvivlar starkt. Kisse använder mycket läderprodukter och dessutom päls, industrier som enbart bygger på djurs lidanden. Pinsamt hur okunniga människor tycks vara
    Men grattis till er som skiter i vilket…..titta gärna på filmen nedan och fortätt sen förklara hur himla duktiga ni är

    Lovisa: håller till vis del med dig och tycker att Sveriges vapenexport är oförsvarbar

  • Sandra

   Håller med. Värsta som finns när kändisar predikar om att dom gillar djur men går i äkta skinn och päls. Hyckleri.

 • Fanny

  Jag tycker att folk över internet är ganska korkade och borde tänka både en och två gånger. Man kan tydligen aldrig göra rätt, det är alltid fel, lite för lite, lite för mycket, lite knäppt, fult, ”skulle vart bättre om..”, ”Tycker du är fin MEN…”

  Spyr.

  Vi borde alla stötta varandra, heja på varann och önska varandra lycka till. Om vi alla gjorde så, så skulle världen bli lite snällare. =) Vi får aldrig bort ondska med elaka kommentarer eller med en negativ inställning.

  Kram!

 • Sandra

  Jättebra skrivet! Folk hittar alltid saker att klaga på nu för tiden, sorgligt.

 • Diana

  ha ha men det är nog yngre småttingar som inte inser just det du skriver, som inte inser att livet är väldigt mycket grått lite här och där. Livet behöver inte vara svart eller vitt, det skulle vara väldigt trist i sånt fall. Att festa med lite alkohol förkortar inte ens liv som rökning kan göra, det luktar heller inte så vidrigt som just rökning kan göra. Jaja, du hajar, hoppas dina läsare gör det också någon gång bara. 😉

 • Abra

  Mycket bra skriver! Fantastiskt!

 • Sessa♡

  Ja Alexandra helt rätt. Men som vi alla vet finns det visa som.ALLTID ska hitta fel på andra och du som är en officiell person finns de människor som lever på att peeka dig:/ tyvärr men sant.
  kika in i min nya blogg skapades idag. Hade som nyårslöfte 2015 att skapa en blogg igen och även fast ja tog tag i det sista dagen så gjorde ja de iaf:)
  http://nouw.com/sessah

 • my

  Håller verkligen med!

 • Josefine-Nicole

  Så bra inlägg! Vi i Sverige är så svart eller vitt..

 • Selma Grylin

  Nej Alexandra, livet är inte svart eller vitt & man kan absolut ha egna åsikter och stå fast vid dem, tycker att alla dina du skrev verkar vara kloka utom en. Hur kan du vilja att inga djur ska komma till skada & lida men samtidigt äta kött?
  äter du kött eller använder päls / skin / läder så bidrar man ju garanterat till djurs lidande?

  tack för en fin blogg, gott nytt år <3

 • emma

  sen kommer dem kommentarerna för att du är kvinna och enligt folk så spelar deet ingen roll hur mycket man gör så är det inte tillräckligt.

  tycker du jobbar på bra! till skillnad från dem som kommenterar negativt som antagligen inte gör ett piss själva

 • Jennifer

  Du är super duktig kissie, skulle betyda jätte mycket fall folk gick in på min blogg och kollade, xoxo Jennifer

 • Cindy

  Jag tror nog varje individ är i stånd nog att avgöra sådana frågor själv… Vi behöver inga pekpinnar och jag tror vi alla gör så gott som vi kan, helt klart!

 • jenny

  Det lät så vettigt tills du skrev det om Zara. Dålig liknelse.

  Hon uppmanar sina följare att lägga julklappspengar på ”flykting krisen’ men själv åker hon i väg på lyxsemester? ! Lev lite som.du lär..

  det är som du uppmanade folk att tänka på djuren men ändå får och köper fyrverkerier och smäller av..

  Men poängen var ? dok var liknelsen inte den bästa med Zara!

  • Lovisa

   Vad är fucking problemet med att Zara åker iväg? Man kan vara både snäll och rik y’know. Svårt att ta in kanske men hon får göra EXAKT vad hon vill för sina pengar även om hon uppmanar läsare att skänka pengar. Sedan har hon själv skänkt pengar (hör egentligen inte till saken) och inte köpt massa skräp utan en resa? Wouldn’t you have done the same om du var rik? Skänka lite, leva lite. Kram på dig!

  • Kissie

   Men va? Så ska hon lida för att andra lider? Det håller inte heller.. Hon ger det hon VILL, och kan. Det är mer än vad många andra gör.

 • ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

  Bra skrivet! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och som du skriver så är ju lite bättre än inget alls.
  Vad tjänar världen på att man ger bort allt man äger och har till de mindre lyckligt lottade människorna och själv blir lidande? Jag älskar julen, men brukar alltid få höra att jag ska tänka på de som inte har det så bra under jul och många gånger verkar det som att man själv måste ta bort sin egen glädje och välmående för att det finns de som har det dåligt. Självklart är det jättesynd om de som inte har det så bra och jag önskar att alla hade det bra i världen, men det viktigaste är väl ändå att man gör det man kan och orkar? För ingen tjänar ju på om jag bryr mig så mycket om andra att jag själv blir utbränd och inte kan bidra med mer hjälp. Om alla bara gör så gott de kan och försöker hjälpa folk i den mån de kan så vore världen en mycket bättre plats. Gott nytt år på dig! Kram 🙂

 • Mathilda

  Nu måste jag bara kommentera detta,
  Att säga att man bryr sig om djuren NÄR man samtidigt äter kött är sån bullshit. Kossor eller Alexandra som du heter vet inte om du läser dina kommentarer men hoppa Du gör det.
  Jag tänkte som dig förut om djur, sen såg jag en sida som hette djurättsalliansen som hade varit inne hos grisar i Sverige för att se hur dom har det och det var fruktansvärt det vidrigaste jag sett efter det sker jag totalt i kött inte för att ogillar kött utanför jag älskar djur, köttindustrin är det som bidrar till att våran planet mest, förstår att det är svårare som offentlig person för som du säger allt är svart eller vitt, men jag ber dig du verkar som en sån härligt person kolla på djurfabriken på djurättsalliansen sen kanske du har en annan uppfattning
  Kram

  • Jonna

   Jag älskar djur, har både häst och hund. Pluggat till och jobbat som djurskötare och avbytare på både mjölkgårdar och kättbesättningar, och jobbat på slakteri.
   Jag äter kött, även häst. Det är inte synd om alla djur, långt ifrån!
   Sverige är ett bra djurhållningsland med hårda regler som ska efterlevas, vilket gör att få djur far illa (i jämförelse med andra länder).
   Ni som tror att köttindustrin kommer att försvinna för att ni inte äter kött är ute och cyklar ordentligt. Det är jordens kretslopp, och bättre att ta till vara på djuren än att inte göra det.

   Var gärna vegetarian, men sluta kasta skit på oss som äter kött! Allt är inte svart eller vitt…

 • Lisa

  Alla som kastar skit på dem som äter kött kan börja med att läsa lite psykologi. Så att ni kanske till och med kan få fram era åsikter på ett sätt som inte bara låter extremt defensivt och hatiskt, utan som någon en annan kan vara villig att ta till sig. Att kalla alla opålästa idioter och hycklare kommer ALDRIG skapa en ändring – snarare tvärt om. Är också medveten om att köttkonsumtionen är vansinnig idag, men blir ärligt mer förbannad på er som slår med pekpinnen för jämnan. Man kan informera och låta människor dra egna slutsatser utan att låta som ett svin själv. Det gäller alla åsikter man har.

  • Maja

   Problemet är ju att människor skiter i det. Alla kan ta reda på fakta men väljer att inte göra det
   Titta på filmen nedan och ta dig en funderare.

   • Lisa

    Om folk känner till faktan och skiter i det så är det deras val. Blir man som utomstående person med en annan åsikt extremt upprörd över det så kanske man ska lära sig att alla är olika och gör olika, tycker olika och det är okej. Kämpa för din sak – den här personen kanske lägger tusentals kronor på cancerforskningen istället, eller något annat. Ingen idé att spy ur sig vidrigheter mot EN människa när det finns tusentals andra som gör samma sak. Starta en protestlista eller insamling istället, kanske en blogg med djurrätts fakta. Inga vidriga kommentarer gör skillnad, det är bara ett utlopp för känslor till en person man inte känner eller kan förändra.

 • Elena

  Enda poängen i ditt inlägg är din rubrik att inget är svart på vitt men resten låter som BS. Som offentlig person och med så många läsare så måste du väll fatta att du säger en sak i ett inlägg osen nåt helt annat i ett annat inlägg. Jag menar hur tror du då dina läsare uppfattar dig som person. Kan låta väldigt förvirrande och mycket dubbel moral i dina inlägg, och så lever vi alla, väldigt mänskligt. Det tar inte mycket hjärna och skilja på rätt och fel liksom.

  • Kissie

   dubbelmoral? Haha snälla, använd hjärnan och förstå att alla människor lever inte 100 % korrekt. Det gör inte du heller, det är jag säker på. Så jag anser att du har dubbelmoral som har mage att kommentera så hos någon annan du inte ens känner.

   • Maja

    Du är ju full av dubbelmoral. Du om någon har makten att göra fantastiska saker för bland annat djur men väljer att göra andra saker.
    Titta på videon nedan och sen kan du påbörja ditt försvarstal. Hur man kan välja att stödja sånt är obegripligt, speciellt som du trots allt verkar tycka om Chloe

 • Zaga

  Håller verkligen med dig, man måste inte alltid vara på ena sidan, oftast står man i mitten.
  Titta gärna in på min blogg, daglig uppdatering om mode, skönhet och lite om mitt vardagsliv, http://www.nouw.com/Zagas

 • Nelli

  Humor och personliga åsikter är inte heller samma sak. Jag älskar till exempel South Park och skrattar högt, men håller inte personligt med. Det krävs intelligens för att se sådana gränser hos människor. Bra inlägg.

 • Amanda Linder

  Endast 1 av 3000 sköldpaddsungar överlever, varför? Läs mitt inlägg där jag besöker en turtle nursery på Bequia, en ö i Karabien.
  http://www.aamandasblogg.wordpress.com

 • Emmy

  Väldigt bra skrivet. Känns som att man säger mot sig själv lite när man säger något av de påståendena..

 • Lina S

  Kunde inte sagt det bättre själv!

 • emma

  Jag har en tävling med todiefor swimwear, som ni gärna får delta i, avslutas idag, så passa på 🙂
  http://emmasvahn.myshowroom.se/?p=2147463386#comment

 • Nettan

  Sant. Allt är inte vitt eller svart. Alla har rätt till sina åsikter 🙂 Så är det bara.

  —> http://nouw.com/Nettan

 • Emm

  Först måste jag få säga att det var bra skrivet ☺det du skrev beskrev nog hur det flesta människor tänker idag. Värna om djur och natur på ett bra sätt, men njut också livet 🙂

  Kasta inte glass papper 1m från soptunnan..whay? Vad har era föräldrar lärt er? o.O
  Misshandla inte djur.
  Rökning alkohol &fest det är ett eget beslut från var och en. Kan tänka mig att det blir lättare för det ”yngre” som skriver, att förstä när det blir ändre 🙂

  Förstår inte varför folk ska vara så trångsynta? Och så otrevliga när det sitter och gömmer sig bakom en skärm!
  Vi alla tycker olika. 🙂
  Ni alla som kritiserar hur man ska leva… hur lever (tråkigt) liv har inte ni?

 • Jpsefin

  Så himla bra skrivet! Känner igen mig så sjukt mycket under du skriver. Seriöst så jåkla bra!!

 • linda

  Slampa det enda du ville belysa är att i själva verket trasha zara Larsson! !!
  Det är dubbelmoral!
  Du ville framställa henne som en falsk person! Varför skriver du ens om folk som skiter i dig! Hahaha… hade hon fått chansen hade hon bajsat i fin äckliga mun!
  Ha lite självrespekt, snacka inte om någon annan för att försöka försvara dig själv !
  Gott nytt år trash!

 • isa

  Du är bara sur för att hon prata om dig i hennes pod.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *