Stolt halvpolack!

svarpatal

är du hel eller halv polack? varför skämdes du för de tidigare när du började skriva blogg, förstår inte de?

SVAR:

Jag är halvpolack, min mamma är från Polen.

Jag började skämmas över det för läsarna på min blogg började skriva elaka samt rasistiska kommentarer när folk fick reda på detta. Eftersom jag var så ung när jag började blogga tog jag tyvärr åt mig av vad dom sa, dessutom fick jag höra samma typ av kommentarer varje dag och det satt tydligen sina spår. Folk skrev att det bara är äckliga människor som kommer från det landet, att det var ett fattigt land och den klassiska ”stick tillbaka till Polen”. Jag fick helt enkelt för mig att det var någonting dåligt att komma från Polen 🙁 Så jag gjorde allt för att förneka det. Sjukt va?

Som tur är har jag växt upp och fått ordentligt med skinn på näsan tack vare alla idioter, idag vet jag mycket bättre 🙂 Man ska absolut inte skämmas över sitt ursprung. Tvärt om! Dessutom är polska kvinnor väldigt bestämda av sig och det har jag verkligen ärvt av min älskade mamma 😉 Det använder jag i möten haha.

Nu ångrar jag bara att jag inte kan mer polska, men när jag känner att jag har tiden ska jag ta en kurs kanske. Vore kul att kunna lite, för jag förstår ganska mycket när andra pratar men jag kan inte prata tillbaka hehe.. När jag var liten kunde jag prata ganska bra polska, jag kunde även sjunga olika låtar. Hur gulligt är inte det? Så gissa om min mormor är besviken på mig när hon insåg att jag inte kunde prata med henne längre..

Om pappa hade tagit mitt mammas efternamn hade jag hetat Alexandra Pietruniak, kul info va?

flagga

Posted in: PICTURES
Kommentarer (29)
 • Sandra N

  Polen är ett jätte fint modernt land med världens snyggaste tjejer, vackra städer och härliga spa! Jag hade varit jätte glad ifall jag hade haft polska gener, jag menar spana in alla brudar omg!! Sen är det kul att vara halv nånting. Det gör en mer exotisk :).

  • richard

   VÄRLDENS snyggaste tjejer :’))))))) jag har varit i Polen, i poznan och Warszawa, rostig klädsel och snyggare killar än tjejer, men i Sverige är de tvärtom

 • Emelie

  Åh jag ville vara från Polen när jag var yngre p.g.a. Eva & Adam. Tror dock inte bestämdheten har med polack eller ej att göra, känns mer som personlighet och uppfostran 😉

  Ska du plugga på komvux eller högskola/universitet? Vad i så fall? 🙂

  • J'

   Kan faktiskt stämma! Min första pojkvän som jag hade är polack, vars mamma var väldigt bestämd! Hon var den som bestämde i det huset. ☺️

 • Marta

  Bra skrivet Alexandra 🙂 Jag är polsk, min sambo svensk och vi har en dotter, tycker det är viktigt att lära henne polska, det finns inget negativt med att kunna flera språk, man vet aldrig när man kan få nytta av det i livet. 🙂 Lycka till 🙂

 • Anonym

  Bra skrivet! Du borde vara stolt över att du är från Polen 🙂

 • camilla

  Hade ett fling med en polsk kille för många år sedan.. fast jag är finne.. men de jävlarna kan dricka alkohol 😀 lärde känna många polacker under den korta tiden och de var alla härliga personer. Min uppfattning om det landet är bara positivt 🙂

 • Lindal

  man ska aldrig behöva skämmas över var man är ifrån ! 🙂

 • Hmm

  Haha! Kan föreställa mig folk som skulle intervjua dig under inspelningar ”Här är Alexandra Pi.. Pie… Pjitrunjak? Äh, Kissie!” 😀

 • J'

  Åh, Alexandra!

  Detta var riktigt rolig information! Mer sådant! ? Det var roligt angående vad du skulle heta i efternamn om ni tog över mammans efternamn.
  Tycker absolut att du ska berätta mer om Polen och din familj därifrån.
  När jag var mellan 15-18 så var jag tillsammans med en polack, följde med honom till Polen ett par gånger då de har hus där. Jag lärde mig att förstå polska men som du, kan jag inte själv tala det förutom några ord & meningar. ?
  Det är verkligen ett jätte vackert land!!

 • Justyna

  Greetings from Poland 🙂

 • Skinnygoal

  Det är himla fint att ha rötter och veta vart man kommer från men framförallt att respektera sina rötter.

  Mina rötter kommer från samerna så jag önskar så att jag kunnat prata samiska.

 • Diana

  Vad skönt att du växte upp och insåg att det inte fanns något att skämmas över. Är så glad för din skull och det måste vara skönt för din mamma att inte ha en dotter som skäms över henne och hennes ursprung längre. Bra där Alexandra. Och en kommentar var om hur man skulle uttala ditt namn vid presentation, vem bryr sig, folk lär sig, inte för att du heter så men ändå, WTF är inte svenskar kapabla att lära sig nya namn eller vad?! Klart dom kan, se bara på alla jugge efternamn dom lärt sig, duktiga där. 🙂

 • Cindy

  Vad kul att höra att du inte låtit näthatarn tagit överhanden… De kan hitta de mest konstiga fel man inte visste man borde skämmas för hos den de försöker sätta sig över..

 • Emmy Laursen

  Så bra skrivet av dig och absolut ska man vara stolt över sitt ursprung/bakgrund. Sträck på dig, du är så bra!

 • L

  Jag tycker att du ska vara stolt såklart! Inte för jag vet vad som är skillnaden mellan dom som bor i polen och dom som bor här. Har dom ett speciellt utseende? Är dom annorlunda i sättet? Har ingen aning. Fast det spelar ingen roll. Såklart man inte ska skämmas.
  Polska låter föresten jättefint ! Har du ingen gammal ljud/film inspelning från du var liten när du pratar polska som du kan spela upp?

 • Sanna

  Jag ÄLSKAR Polen.
  Mysigt, trevligt folk och bra restauranger 🙂

 • Katarzyna Anna

  Pozdrowienia z Polski! Hello I am from Poland, i have been following your blong for 2 years, i love your fashion style. Kisses

 • Annie

  Hej Alexandra! Tänkte tipsa dig om att söka på spotify ”learn polish”. Även om det inte är mycket är de ju något. Då kan du lyssna o lära dig litegrann när du har en stund över, i bilen, efter gymmet, svårt o sova osv..

 • klas

  Bra Alexandra, du har verkligen växt i din personlighet och visat den yngre generationen att man ska stå upp för sig själv. man kan inte dra alla människor över en kant, fattiga mänskor mm finns i alla länder.

  har själv fått höra sedan man var liten här i norra Sverige, men de handlar om okunskap. de går rätt bra för polen i dag som räknas Warszawa räknas om Europas Manhattan med sina skyskrapor och de finns spännande sevärdheter överallt och housefestivaler där de kändaste kändisarna inte ens åker till Sverige.

  sen på 60 talet var de sämre då de var kommunism min farfar har jobbat som säpopolis i Warszawa, och folk lever kvar efter gamla fördomar, jag ångar idag att man inte läst polska, men här uppe i de avlånga landet fanns ingen polska lärare vilket jag idag tycker att svenska politiker borde fixa så att man ska kunna läsa sitt modersmål över hela landet.

  hade jag bott hos min far i sthlm hade jag lärt mig språket. eller om jag läst de senare på Folkhögskola/högskola i sthlm men då ska man ju ha jobb där nere.

  är många läkare här uppe som frågat mig om lärare då deras barn tappar språket då många har privat lärare då språket har svår grammatik, min halvbror hade de från 8-14 års ålder trots att båda hans föräldrar är från polen och släkten pratar,

  men folket lär er erat modersmål och skäms inte jag hade gärna vilja kunna prata med min farmor och fråga henne saker,
  är idag 30 och ångrar mig, kan man fler språk är de en fördel med jobb, mm eller om man tillfälligt vill flytta för att plugga mm.

  och strunta i alla andras okunskap, Bravo Alexandra. man kan faktiskt läsa 3 mån på folkhögskola och då är de ju endast polska du som har möjlighet gör de. jag hade gjort de om man inte var fast i hus mm. och hoppas på utbildningar i norra delarna också.

 • klas

  sen är de rätt som du skrev polska kvinnor har lite extra skinn på näsan, vilket har sina fördelar.
  då de oftast är helt ärliga med vad de tycker och tänker utan att skämmas eller rädd för att göra
  bort sig.

  har inget med uppfostran att göra som någon skrev

 • klas

  har du besökt stränderna i sopot? kan du inte göra ett inlägg om de nästa sommar kanske?

 • Happy New Year 2016 Image

  It seems like the internet is where it’s at. I studied Computer Information and Film/Video at school, but I’m not too shabby with a keyboard when it comes to writing interesting stuff. Does anyone know of anyone (aside from Drudge and Arianna Huffington) who has been able to make a few bucks by blogging on a site from home?.

 • M

  Jag är också halvpolack ! 😀

 • Justyna

  Pozdrowienia z Polski 🙂 Również tu masz czytelników 😉

 • Danne

  Du är inte ensam om att utsättas av diskrimination i Sverige jag är själv Polack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *