Det är inte OK att alla kvinnor är feminister, för då blir dom riktiga feministerna irriterade och sura. Du måste visst se ut på ett visst sett, ha dom rätta åsikterna i vid dom rätta tidpunkterna.

Nej såklart stämmer det inte men det en del som tycker det, tyvärr. Det finns dom som anser sig ha mer rätt att kalla sig själv för feminist, som att det vore något speciellt. Som att dom har gått med en klubb där endast vissa får vara medlemmar. Dom som inte får vara med kallas både för fjortis feminister, hobby feminister, trend feminister och bittert*ttor. Finns säkert flera gulliga namn som används för att kunna separera på dom riktiga och på dom som inte är det. Ja, enligt dom själva dårå.

Jag tycker inte ens att det ordet ska finnas, varför ska det vara något speciellt att vilja ha det jämställt? Vill inte alla det? Borde det inte bara vara självklart att alla vill ha jämställdhet istället för att man måste fråga någon ”är du feminist?”. Tycker det är en sån knäpp fråga.. Det är som att fråga ”tycker du kvinnor är lika mycket värda?” till en ung kvinna år 2015. Det är väll klart!! Så när jag får den frågan på instagram blir jag ransande och vill skrika ”VADÅ VILL DU TJÄNA MINDRE PENGAR ÄN MÄN OCH VARA TVUNGEN ATT SE UT PÅ ETT VISST SÄTT FÖR ATT VARA EN FRÖJD FÖR ÖGAT?! VA?!”. Men det går ju inte, personen som frågade var 12 år gammal och visste inte bättre. Hon har bara lärt sig att feminist är något dåligt och sällsynt.

Så åter igen.. Vem är det som bestämmer hur en riktig feminist ska vara? Den äldre kvinnan med hängbröst, trosa lika stor som mina lakan och slitet hår? Nej, det är det inte. Vi ska alla vara det, män och kvinnor. Och att diskriminera en viss typ av kvinnor (som ser ut och är som mig tex) kommer inte hjälpa er att göra världen mer jämställd. Snarare tvärt om.. Kvinnohatet drar ner oss mer än vad mäns patetiska förväntningar gör. Tänk på det nästa gång ni anser er veta mer om könsroller än någon annan. Sätt inte er själva på en piedestal.

För tro inte för en sekund att jag inte förstod varför reaktionerna vart som dom vart när jag visade upp en knappt stubbig armhåla på min blogg/instagram. Reaktionerna var som dom var för jag ser ut som jag gör. Folk förväntar sig inte att ”såna som jag” kan ha en viss typ av åsikter. Och det var just därför jag valde att lägga upp den. Så vi inte sätts i fack av andra, ni bestämmer inte i vilket fack jag tillhör. Det gör jag själv.

lady

Detta skrev ”Lady Dahmer” på hennes instagram. En accepterad feminist om jag får uttrycka mig så? Jag tror även hennes text förvånade folk, men det var så på pricken så jag finner inte ord. Hon skriver detta som att hon verkligen kan sätta sig i min situation. För det gjorde hon verkligen. Hon tog dom orden jag inte kan få fram och formulerade det helt rätt.

Hörde även att någon pajas tog upp det i NRJ imorse eller igår och tyckte det var dubbelmoral från min sida för jag har opererat mig. Åter igen, VAD FAN HAR DET MED SAKEN ATT GÖRA? Bojkottar NRJ och deras tröga skallar tills jag fått en ursäkt. Men inte förväntar jag mig en, för det är ingenting trögskallar bjuder på. Men nu lämnar jag detta ämne för ett tag, vart väldigt mycket armhålor på en kort tid.

Posted in: PICTURES

You might also like

Caroline Roxy - Blondie Caroline Roxy - Summer heat Josephine Qvist - BRINNER PÅ HOTELLET Josephine Qvist - USA UPDATE
 • Nicole

  Anledningen till att jag inte vill kalla mig feminist är för att feminism har kopplats ihop med såna som t.ex lady Dahmer. De har kidnappat ordet och jag står inte för det som radikalfeministerna står för.

  • Emelie

   Det är radikalfeminister som behövs för att göra en förändring. Det var knappast sju sorters kakor som gav dig rätt till arbete, rösträtt, aborträtt etc. Men ja, vill du bjuda på rosa kakor med mellanmjölk och hoppas på en förändring, go ahead. Det är ingen som tvingar dig att stå för det de står för, jag är för monarki men det gör mig inte konservativ, däremot måste du förstå vad de gör och står för om du vill ta avstånd. Ett ”kidnappat” ord räcker nog inte.

   • Nicole

    fast du, att påstå att män är en sjukdom och att man bör utrota alla män gör det inte mer jämställt. Vi kan lyckas få kvinnor i indien och pakistan i en högre position i samhället utan att påstå att vi ska utrota män. Man kan göra skillnad här i samhället utan att vara radikal.

    • Emelie

     Då hoppas jag även att du vet att feminism även inkluderar män. Och att någon hatar män inte betyder att hen hatar alla män. Alla män är potentiella våldtäktsmän, det är flest män som våldtar. Det är machokulturen, det är våldtäktskulturen. Det är mer män än kvinnor som slår. Etc etc etc. Betyder det att män bör utrotas? Nej. Krävs en förändring vad gäller män? Ja. Bör mänskligheten utrotas? Probably.

     • Nicole

      fast dessa radikalfemenister säger ju att de vill utrota män och att t.ex. att män er än sjukdom osv osv… Om man bara hatar vissa män så kan man inte säga att man hatar män för att bara säga jag atar män drar inga gränser över villka män de hatar. det är som att jag skulle säga ”jag hatar muslimer”. Alla hade flippat och jag hade varit islamofob men jag menade ju bara vissa muslimer. De som mördar och spränger byggnader i luften 🙂 Man får vara lite mer specifik och dra gränser över vilka inom en grupp man hatar.

  • L

   Jag håller med Nicole. Jag vet inte så mycket om Lady Damer, men jag tycker att alla ”radikala” oftast bara gör så man vill stänga sina öron. Både Radikal-feminister & Radikal-anti-feminister och andra sorters ”radikala”

  • Annelie

   Så du delar feminismens tankegångar men vill inte kalla dig feminist?
   Säg att du är kristen tex, det finns säkerligen kristna som har åsikter som inte alls överensstämmer min dina, slutar du vara kristen för det? Antingen är man väl feminist eller inte? Självklart finns det olika strömningar inom feminismen, som i de flesta ideologier, men grundtanken är gemensam. Och antingen håller du väl med om den eller inte?

   • Nicole

    det är tyvärr en väldigt uppmärksammad grupp extremfeminister som hyllas och därför tycker jag inte att jag vill kalla mig feminist. det är en för stor del av gruppen som är sjuka i huvudet för att jag skulle vilja inkludera i den. Skulle varit exakt samma sak oavsett villken grupp jag tycker lika som.

 • Emelie

  Åh vad glad jag blir över att LD tog upp detta, hon är så jävla grym!

 • Sofia

  Hur fan tänker man om man kallar det dubbelmoral..? För det första har jag svårt att se hur det har med moral att göra över huvud taget, och för det andra så behöver väl inte ett par skönhetsoperationer representera ens åsikter? Klart som fan man kan ha sillisar och vara feminist! Precis lika gärna som att man kan ha håriga armhålor och sillisar, eller håriga armhålor och rösta på SD eller blonderat hår och djurrättsaktivist.

  Folk måste ju verkligen lära sig att använda sina hjärnor. Detta är sorgligt. Men du är grym! You go girl! 🙂

 • Mink

  Kakan Hermansson får också skit från ”feminister” för att hon är besatt av hudvård. What the fuck liksom?!
  Älskar dig, kakan och LD! Älskar att ni tar plats.
  Mer av er! Och alla andra grymma kvinnor med!
  Kram

 • Hanna

  Mycket bra skrivet, det verkar ju vara precis som du skriver. Man måste se ut på ett visst sätt för att få kalla sig för feminist. Du har för stora pattar, sminkar dig för mkt osv. För tydligen ska man se ut som en man för att få kalla sig för feminist… (mkt politiskt inkorrekt skrivet, jag vet)
  Stå på dig =D

 • A.K

  Men säger du inte emot dig själv lite nu? När du beskriver hur en ”riktig” feminist ser ut med häng bröst och för stora trosor. Och sen skriver du att man inte ska diskriminera hur en person ser ut på ett visst sätt. Öhm du gjorde ju just det?! Tyckte din text var lite rörig.

 • Mathilda

  Snälla gör en video om din postbox! Eller fick di inga brev? Hade vart sjukt kul 🙂

 • Emelie

  Så många kloka ord som forsar ur dig. Kärlek och respekt!

 • Olga

  asså kissie din äckliga fula jävla blåsta apa du är så jävla PANTAD och FITTFUL

  • Hanna

   Jag antar att alla har rätt till sin åsikt, synd att ingen bad om din bara

  • Lovisa

   Alltså Olga utan att veta så antar jag att du är 12 år gammal och har inte lärt sig att man ska stå upp för andra kvinnor och stötta varann… du kommer fatta när du vuxit upp. Blir så jävla trött på såna som dig!!

  • Sandra

   Vilket jävla stolpskott. Hur orkar folk vara så otrevliga och ganska uppenbart avundsjuka? Om du tycker så fruktansvärt illa om ”Kissie ” varför ödslar du din tid på att vara inne på hennes blogg och läsa? O än mer kommentera. En person som du som verkar ha så få hjärnceller, hur kunde du räkna ut talet för att publicera kommentaren? Gissar på miniräknare. Lägg tiden på nåt du gillar istället så ska du se att livet blir lite lättare 🙂

 • Mis

  Helt rätt i din text och självklart är det rätt det LD skrev!

  Men det med nrj, var inte det att dom pratade om att hår under armarna är naturligt, och en missuppfattade om ordet naturligt och skämtade att du hade gjort lite fix, om det var det så var det ju inte så farligt eller något att bli upprörd över.

  • Kissie

   jaha om det var så var det ju inte världens sak, någon skrev att dom hade fokuserat på att jag skulle vara ”fejk” och har dubbelmoral. Men då var det inte så illa som jag trodde 🙂 Skönt det!

 • Saga

  Alltså du är så himla grym! Självklart kan vara blond, smal etc och samtidigt vilja ha lika hög lön som män, få bli bedömd utifrån kunskaper snarare än sin kropp, kunna gå hem på kvällen utan att vara rädd, ha samma möjlighet till högre positioner i arbetslivet osv. Feminist kan ALLA vara – så länge man står för att kvinnor ska få ha samma rättigheter och möjligheter som män.

  Personligen tycker jag att ordet är feminist är viktigt eftersom det belyser att vi lever i ett samhälle där män faktiskt har mer möjligheter (feminismen handlar ju inte om att kvinnor ska köra över män – bara om att de ska få komma upp på männens nivå i samhället), men om man väljer att använda detta ordet eller inte spelar trots allt ingen större roll. En kvinna som har ett ett stereotypt ”feminist-utseende” och som säger att hon är feminist, men inte lever som hon lär, kan såklart ändå vara en mycket sämre feminist än en kvinna som väljer att strunta i att kalla sig själv någonting, men som t ex tar stor plats i det offentliga rummet, neutraliserar tabubelagda ämnen som typ mens och kvinnlig sexualitet och så.

  Sorry för wall of text, ville egentligen mest säga att du är så himla bra!

 • Lisa

  Du är så jävla dum i huvudet din lilla urholkade äppelskrutt.

 • Sara

  Hej, jag tycker inte att det är fel att vara feminist alls. Men jag upplever inte att vara feminist är samma sak som att vilja ha det jämställt. Ordet feminist – är att Kvinnan ska ha samma rättigheter som män, ordet feminism kommer ju garanterat från ordet feminint = kvinna, kvinnligt. Många feminister fokuserar ju också enbart på att hur vi ska hjälpa utsatta kvinnor i samhället, männen glöms allt för ofta bort inom feminismen. De är också utsatta fast på annat sätt och i olika situationer i samhället än kvinnorna typ tex. mycket lättare för kvinnan att få vårdnad av barn i vårdnadstvister. Om feminismen verkligen var en rörelse för jämställdhet borde definitionens enligt mig vara något i stil med Feminismen står får: en rörelse för jämställdhet mellan båda könen och sen undrar jag om feminismen ska bli en rörelse för jämställdhet varför heter det då feminism? Då tycker jag att det borde räcka med att säga att man vill ha jämställdhet, eller säga att man är jämställdhetsist eller liknande och bara för att jag också vill att utsatta kvinnor ska få hjälp den hjälp de behöver ska jag inte behöva kalla, sätta mig i feminist facket, det borde va ok att jag tycker att det är lite onödigt även om jag garanterat tycker likadant som många feminister.

  • Emelie

   Det heter feminism för att det är kvinnor som är förtryckta av samhället och det är kvinnor som behöver lyftas. Vi lever i ett patriarkat, inte matriakat. Var det ett matriakat hade majpriteten av VD poster varit kvinnor, regeringen hade behövt rösta två gånger om Carl XII Gustaf hade haft rätt till tronen, då hade hans systrat gått före, påven hade varit kvinna, mannen skulle tiga i församlingen etc. Förstår du? Det betyder inte att männen helt ska exkluderas i samhället. Män och kvinnor behövs lika mycket och på samma villkor. Men män är inte förtryckta, inte som grupp. Individer kan känna sig förtryckta, men gruppen är inte det. Feminism inkluderar kvinnor, män, tjocka, smala, homosexuella, transsexuella etc. Just för att skapa ett jämställdt samhälle.

   • Sara

    Ja, rörelsen kallades för feminism för det var viktigt att ge kvinnan samma rättigheter som män när hon var förtryckt förr i tiden. Jag upplever inte att kvinnan är förtryckt, i alla fall inte i den utsträckning som påstås. Inte Sverige och större delen av västvärlden. Nu påstår jag inte att det inte råder ojämlikhet bara mycket mindre än vad dagens feminister påstår och utrycker med missvisande statisk. Det finns många bakomliggande faktorer som oftast inte tas med i beräkning av statisk. Det finns absolut situationer där män som grupp är underrepresenterade. Här är några få exempel.

    Pojkar klarar sig inte i skolan går ut med ofullständiga betyg – lika orättvist som att kvinnor inte får chefsjobb
    Mycket lättare för kvinnor att vinna en vårdnadstvist för att de är kvinna även om pappan är lämpligare föräldrar
    Männen förväntas vara macho i samhället – ska inte visa känslor – precis som att kvinnor ses som svaga – det är lika orättvist.
    För samma brott kommer kvinnan oftare få ett mildare straff – vilket är orättvist.

    Det jag ville säga med min kommentar är för att feminism ska bli synonymt med jämställdhet i verkligheten behöver vi
    ta hänsyn till alla människors utsatthet i samhället vilket det är enligt mig få av dagens feminister som faktiskt gör, det läggs för mycket fokus på kvinnan för att hon tidigare har varit väldigt utsatt vilket hon inte längre är, inte på samma sätt och att vi behöver adresserar situationer där männen som grupp är mer utsatta än kvinnan. Vi ska inte heller bara ta hänsyn till mannens och kvinnans utsatthet i samhället utan alla människor för att uppnå ett så jämlikt samhälle som möjligt.

 • Linda

  Jag tycker att kvinnor och män ska ha samma rättigheter och skyldigheter i samhället. Men jag är så TRÖTT på att det ska bli en debatt och skrivas in i lagen det där med föräldraledigheten. Det bestämmer väl varje par för sig? Det som är bäst? Jag gillar inte att lagar ska styra våra liv, visst, man ska inte mörda unt so weiter – MEN saker man ska kunna bedöma själv utifrån situation. Jag hatar att radikalfeministerna tror att det är ojämställdheten som är det stora problemet i vårt samhälle

 • Alice

  Wow, vågat att ta upp detta ämnet, femenism är laddat och fullproppat av starka åsikter.
  Jag vet inte om jag vill kalla mig femenist eller inte. Men det jag vet är iallafall att jag tycket att män och kvinnor ska ha samma rättigheter, men för mig ör det ganka självklart. Det vill väll alla? Men nu under den senaste tiden har ”exterm femenism” som jag kallar de gått över styr. Ngra exempel, att det ska vara lika många män som kvinnor på alla arbetsplatser, detta tycker jag är sjukt. Vissa typer av jobb är det mer män i och andra mer kvinnor. Men de största ”felet” som jag ser i detta är att om de är en arbets interjuv, där de står mellan om en man/kvinna ska så jobbet och det redan är fler män på arbetsplatsen, ska man ge jobbet till kvinnan även om mannen skulle vara bätter på just de och ha bättre färdigheter? För mig är inte detta femenism, utan bara sjukt och då blir ju mannen förtryckt istället. Jag tycket att man inte borde gå på kön utan på egenskaper. Fenenism borde inte vara. Såhär överdrivet som jag ser de just nu, utan män och kvinnor ska bara ha samma rättigheter, inget mer.

  Ahha sotty för lång text

  • Maria

   Bra skrivet Alice!

  • Deborah

   Kunde inte sagt det bättre själv! 🙂

  • Sandra

   Mycket bra skrivet 🙂

  • Enya

   Problemet är väl, att när man ser på hur vi tidigare anställt folk till arbetsplatser, hur vi rekryterat personer i samhället etc, så har vi genom alla tider gjort precis tvärtom-vi har rekryterat män för att de är män, och kvinnor är underrepresenterade för att de är kvinnor. Det är inte så att vi automatiskt är neutrala när vi anställer folk, män har lyft fram andra män i alla tider och inom många yrkesgrupper har en massa kompetens gått förlorad. Det är ett av argumenten till att vi måste få in fler kvinnor i höra positioner- just för att under århundraden har vi inte alls gått på kompetens utan vi har låtit män gå före. Som exempel så är ca 5 procent av Sveriges professorer kvinnor. Om man tittar på hur många kompetenta kvinnor som finns i dessa branscher på lägre positioner inom samma yrkeskår- så ser man tydligt att kompetensen finns- men att det är svårare för kvinnor att ta sig till de välbetalda jobben. Och för att det ska ändras anser många att om inget annat hjälper för att vi ska börja rekrytera med kompetens som utgångspunkt, måste vi först kvotera in kvinnor, då det samtidigt pågår vad man skulle kunna kalla en pågående ”kvotering” av män i alla höga poster överallt i samhället.

 • Linda

  Kissie 🙂 kolla gärna denna musikvideo!
  Lägg upp den om du gillar den, det är en svensk artist med på den:) mohombi
  http://youtu.be/FN0zzh17hqI

 • Deborah

  Själv hatar jag ordet ”feminist”. Många som använder sig av detta ordet är extremister. De vill att det feminima ska vara högre satt än det manliga.
  Jag vill ha jämställdhet. Inte att mannen ska stå över kvinnan, inte att kvinnan ska stå över mannen.
  Vill därav ej kalla mig feminist; mer bara: en normal empatisk, samhällesseende kvinna som vill att allt ska vara lika. Jämnställdhetitist haha.

  • Enya

   Jag undrar Deborah, exakt vilka feminister du syftar på? Om du tittar närmare på personer som Lady Dahmer, Kakan Hermansson eller kanske Maria Svealand, så tror jag du skulle märka att det är svårt att hitta de som ”vill att det feminina ska vara högre satt än det manliga”. Jag skulle bli väldigt förvånad om du kunde lyfta fram ett förslag på någon feminist som du anser detta. Feminister önskar jämställdhet mellan könen, och i förlängningen handlar det om att alla är lika värda oavsett, kön, ålder, sexuell läggning, klass, härkomst etc etc. Känner du någon av dessa personer som tycker så? Jag är nyfiken, för jag har själv inte träffat någon av de du beskriver, och då tänker jag att jag ändå rör mig i kretsar som skulle kunna betraktas som ”extrema”. Det är märkligt, att jag är vän med folk som har blivit kallade extremfeminister, men de personerna vill ha ett jämställt samhälle, och har ingen som helst önskan om det du beskriver. Så jag undrar lite var alla dessa personer håller hus…

 • Hanna

  Vi behöver lite mer girlpower och systerskap i samhället, hur vi ser ut på utsidan spelar ingen roll och sanna feminister vet det!

 • Ingela

  Du och jag lever helt olika liv och jag är gammal nog att vara din mamma, men jag har börjat läsa din blogg för jag tycker du är både klok, intressant och har humor. Nu blev jag imponerad av dig igen 🙂

 • Sandra

  Feminism handlar ju om att man har RÄTT att se ut hur som helst utan att bli nedtryckt. Det inkluderar stora bröst. Så löjligt att vissa anser att man måste ha små bröst (yeah…) för att få va feminist. Blir så arg.

 • ellen

  Så himla bra inlägg! keep going!! <3<3<3

 • My - Morgonkaffet.se

  Till er som inte gillar ordet ”feminist” och vill bli kallade ”jämställdist” eller ”jämställdhetist” istället:

  http://morgonkaffet.se/2015/january/byta-namn-pa-feminismen-2.html
  http://www.zaralarsson.se/2015/08/28/jamstalldisten-vs-feminsten

  <3

 • Sofia

  Bra inlägg Kissie och jag blev otroligt glad över Ladydahmers text, så spot on! Jag tycker det är mer jämnställt än något att våga vara den man är, precis så som du gör Kissie, go girl! Jag tycker vi ska arbeta aktivt för jämställdhet då vi har lång väg att gå både i sverige och inte minst för kvinnor runt om i världen. Men varför ska ordet vi använder för jämntällhet vara nästintill ett skällsord? Jag kallar mig stolt feminist då jag är för jämnställdhet och anser att varje människa ska känna rätt till att vara sig själv. Jag rakar både ben, armhålor samt vaxar bikinilinjen, älskar att vara kvinna och en stolt feminist!

 • my

  Jag håller verkligen med både dig och Lady Dahmer! Dock är jag inte feminist själv

  Men det kanske är för att jag inte håller med om mycket och som du säger, man ska vara och tycka på ett visst sätt.

  En ursäkt ska du helt klart få från NRJ!!! Du har lika stor rätt till att vara feminist som alla andra

 • ---> Tävling

  Kunde inte skrivit det bättre själv 🙂 🙂 Håller verkligen med dig till hundra.

  —–> http://nouw.com/Nettan
  Sista dagen att vara med o tävla om en Calvin Klein parfym 🙂

 • Majsan

  Ok jag förstår Alexandras poäng….det ska inte behöva vara några regler för hur man ska vara eller se ut för att ha en viss åsikt. I Sverige är ju allt så väldigt likriktat hela tiden, alla ska bara klappa varandra på huvudet och hålla med.

  MEN. Måste bara påpeka en grej. Ni kanske hört om den ukrainska feministgruppen FEMEN. Såg en dokumentär om dem nyligen. För att få vara med där och slåss för kvinnors frihet så måste man ha uppnått ett visst mått av ”kommersiell snygghet”. Man kan alltså inte se ut som en normal, otränad tjej med små bröst. Det är ju jättesynd! Att man måste vara skitsnygg för att få uppmärksamhet och kunna försvara kvinnors rättigheter. Så det är väl den typ av dubbelmoral som folk ifrågasätter….
  Men hur som helst, när allt kommer till kritan så är det upp till var och en att TÄNKA SJÄLV!
  Det är upp till oss tjejer att acceptera oss och inte göra om oss för att media styr idealen. Tänk på det, du är bra som du är, på riktigt. Kram på er <3<3

 • ellen

  Tyvärr behövs ju ordet feminist för att det finns folk som inte tycker kvinnor ska ha lika mycket rättigheter som män, konstigt nog. Bra inlägg alexandra, det är bra av dig att lyfta feminismen i din blogg där du når ut till så många läsare. Kram!

 • Anna AHJ

  Personligen tycker jag att ”riktiga” feminister är de som aldrig talar illa om, eller försöker trycka ner, andra kvinnor. Ska man kalla sig feminist tycker jag att man ska acceptera att kvinnor själva väljer hur de vill se ut och vara. Att bestraffa de kvinnor som faller i ”kvinnofällan” och inte klarar att stå emot trycket från samhället, leder ingen vart heller.

 • Hmm

  Så skönt med någon som faktiskt fattar det här med att man inte ska behöva lägga till titeln ”feminist” utan att den ska finnas där naturligt bara man är en person. De som är mot lika rättigheter, det är dom som behöver en stämpel, som t.ex. ”anti-feminist” eller ”idiot”.

 • Josephine

  Ditt inlägg och hennes text är så jävla bra! Så on point. Men jag tycker att vi oftast glömmer bort att feminismen handlar även om jämställdhet mellan sexualiteter, funktionsnedsätta m.m. och inte bara om kön, oavsett vilket kön en har 🙂

 • Katta

  Jag har följt dig i många år Alexandra och sett din personliga utveckling.
  Det är coolt att se hur du blivit klokare och mer analytisk och att du kan se din roll i samhället och bland normerna. Du har humor och självdistans.

  Jag är fan äcklad av att man i samhället 2015 på riktigt bryr sig om en kvinnas orakade armhåla eller ben. Att det kan göras till något att racka ned på.
  Det är anledningen till att feminism finns, och behövs.

  När vi kvinnor får se ut som vi vill utan att någon hackar på oss eller tar sig friheter med våra kroppar, när våra kunskaper och egenskaper får stå i centrum, då är vi på rätt väg.

  Jag må se ut som en ”typisk” feminist med håriga ben och lite fet. Hehe.
  Och jag kan tycka det är ledsamt att så många kvinnor späker sig, opererar sig osv för att passa in i normer (Detta gäller ju även män mer och mer).

  Men, att det skulle vara dubbelmoral att både vara mån om sitt utseende och att ha åsikter om hur världen ser ut och hur man vill bli behandlad, det är bara idioti.

  Då är det lika mycket dubbelmoral att jag gillar dyr hudvård, parfym och fina nagellack. Trots mitt i övrigt lite ”slappa” utseende och mina feministiska åsikter.

  Gjorde ett experiment för ett par år sen. Jag insåg att jag alltid rakat ben och armhålor. Sen jag var typ 13. Hade aldrig sett mitt kroppshår och visste inte ens hur det såg ut!
  Så jag slutade raka mig i flera månader. Insåg att jag hade väldigt lite hår under armarna och jävligt mycket på benen.
  Insåg också att jag tyckte det var lite skönt att låta det växa.
  Så nu får det vara i perioder, och ibland tar jag bort det. Karln bryr sig inte, vilket också är gött. För jag tänker fan ALDRIG MER anpassa mitt utseende för nån annan.

  Ingen orkar vara perfekt. Och lite hår har ingen dött av för den delen. 😉
  Rock on!

 • Elizabethh

  Tycker detta inlägget var sjukt bra och folk måste faktiskt förstå detta !”

 • karin

  Så otroligt bra sagt Alexandra, och jag har följt dig i flera år du har alltid stått upp för jämställdhet och vågat vara ärlig vilket behövs i vårt samhälle. Jättebra inlägg!
  Fortsätt vara du <3

 • L

  Alltså jag vet inte om jag borde kalla mig typ ”jämnställdist” snarare än feminist. För jag känner inte att jag hatar män och sånt. Men jag vet ju att kvinnor i andra länder och att förr i tiden var det väldigt ojämnställt, så jag vet ju ändå att det handlar om kvinnor

  Men jag har själv inte märkt av så mycket att det är ojämnställt mellan könen, här i Sverige, i nutiden. Eller kanske någon smågrej nån gång kanske? Kanske som det där med att få råka visa hår i armhålan?? Jag vet inte, jag har inte tänkt på det så mycket? Men jag säger inte att det inte är så för det. & självklart säger man ju inte nej till jämställdhet, så om jag märker av någon orättvis grej någon gång så kommer jag självklart vilja ha det mer rättvist med just den grejen

  • Elin

   Anledningen till att vi inte upplever oss förtryckta är för att vi är uppväxta med det, det är så normaliserat. Men fortfarande, kvinnor tjänar mindre än män, kvinnodominerande yrken har fortfarande mycket sämre status, löneutveckling och arbetsvillkor än mansdominerande yrken, ca 24-30 000 kvinnor anmäler våld i nära relation per år i Sverige och det finns ett stort mörkertal, Brå uppskattar ca 100 våldtäkter om dagen och som kvinna blir du ofta bortvald till höga chefspositioner pga ditt kön, kvinnor får sämre vård och billigare mediciner, det forskas i princip bara på män och mäns sjukdomar (vem har hört talas om endometrios tex? Ca 10% av världens kvinnor lider av det och det är jävligt många) och sen att inte tala om hur kvinnor framställs i media, hur underrepresenterade de är. Allt detta får man reda på och får upp ögonen för om man granskar lite och vågar analysera. Hur ser vi på våldtäktsoffer i Sverige? Det vet vi. Det finns tusen bevis för förtrycket mot kvinnor men det handlar om att se det.

   • L

    Jasså det säger du. Det är väl kanske inte omöjligt

    Fast det finns risk att man kan bli lite paranoid & fanatisk/ sekterisk också om man tänker lite för mycket. För ibland kan det vara så att om man söker lite för mycket efter felen så hittar man dom

    Så därför vill jag inte leta för mycket heller. Alltså jag försöker ju tänka på det då & då ”är det så?” men inte alltid, & det tror jag är sunt

    • Elin

     Vadå söker efter felen? Det är ju fakta, om du söker kan du läsa själv? Om du analyserar lite så kommer du se. Det handlar om strukturer, de är vi födda in i, det första människor undrar när vi föds är vilket kön vi tillhör, för att vi sen ska veta hur vi ska förhålla oss till barnet och sådär fortsätter det, det finns vetenskapliga studier på hur olika vi uppfostrar flickor och pojkar. Vi uppfostrar flickor till att bry sig om och vårda sitt yttre och pojkar att prestera. Titta på barnavdelningar i vilken butik som helst. Åter igen, det handlar om att se och att analysera. Det finns många förtryck i samhället, av rasifierade, hbtq-personer, kvinnor och funktionshindrade, för de personerna är det inte bara att ”inte tänka på det” , det är verkligt och det måste kämpas för precis som när kvinnor kämpade för rösträtt på 1920 talet. Jag kan tipsa om att se lite dokumentärer som exempelvis miss reprentation. 🙂 och det finns mycket fler.

    • Elin

     Glöm inte att för knappt hundra år sedan så ansåg man att kvinnor inte hade kapacitet att ta viktiga politiska beslut eller beslut utanför hemmet överhuvudtaget. De tjänade endast som barnaföderskor och hembiträden åt sina män. 1965 blev det förbjudet att våldta sin egen fru, förstår du? Då var min mamma ung kvinna, hon hade alltså ingen rätt att säga nej till sex. Vi kan väl säga att kvinnor inte hade rätt till sin egen kropp. Idag så ifrågasätter man kvinnors rätt till sin egen kropp genom att det krävs att du slåss för ditt liv (om ens det räcker) om du blir överfallen av en man, om du var berusad, om du var lättklädd, var tillsammans med våldtäktsmannen, följde med honom, så är det ditt fel. Du har alltså fortfarande inte rätt till din egen kropp. Polismannen nyss som fick ha kvar sitt jobb efter att ha misshandlat sin flickvän pga hon varit otrogen. Vi är bara rester av våra förfäder.

 • Elin

  Feminism behövs och det bevisar de negativa kommentarerna du fick efter att ha postat din bild. Alla vill inte ha det jämställt och det är män eftersom de tjänar på att vara överlägsna kvinnor för att det ger dem privilegier. Jag är nog en såkallad ”radikalfeminist” och jag skulle aldrig påstå att feminism bara är för en viss sorts kvinnor, för mig innebär feminism ett andrum, där alla kvinnor får plats och vara dem de är och vill vara, oavsett hur du ser ut. Det handlar inte om hur vi ser ut, det handlar om en kamp som ska ta tillbaka rätten till våra egna kroppar och rätten för lika värde.

 • Klere

  Alexandra! DU ÄR FEMINIST. ordet är viktigt, ordet är en kamp. du räknas precis lika mycket. kämpa på, du är svinbra!

 • Jasmine

  STÅ PÅ DIG! SÅ BRA! Heja alla feminister!

 • Sanna

  Blev så sjukt glad när jag såg på någon kvällstidnings hemsida om din håriga armhåla! Jag blir så irriterad på vissa människor som tror att dom kan komma och säga vem som är/får vara feminist och inte. Om du säger att du är feminist så är du det (och så kämpar vi tillsammans)! 🙂

 • sandra

  Feminister idag är hemska. (Gudrun anhängare) jag har pratat med så många aktiva feminister och man blir mörkrädd. Dom står absolut inte för jämdställdhet. Dom grupperar människor och sätter mest värde i vart människor kommer ifrån, hudfärg och läggning. Det är inte feminist för mig och jag är kvinna. Man ser alla generalliseringar feminister gör. Hur dubbelmoralen flödar. Hur mannen får förtrycka kvinnan beroende på ursprung, eftersom det är religion är det okej annars är man rasist. Men nåde dig om en svensk vit man slår sin kvinna då jävlar är dom snabba. Dom är extrema vänster människor som skriker ut sitt hat. Vi behöver inte mer extremister i denna värld. Nej jag är glad att dom inte är i riksdagen och hoppas dom inte kommer in 2018 heller.

  • Kissie

   är feminister hemska? så du menar att jag är hemsk för jag är feminist? tänk på hur du uttrycker dig. Finns extremister inom allt, men dra inte alla över samma kam.

 • Anonym

  Bra äntligen någon som tar upp detta!!
  De borde inte heta feminism utan humanism eller något annat
  Jag är själv feminist och har till och med gått på kvinnofolkhögskolan och varit aktiv i olika manifestationer…
  Om man nu kämpar för rättigheter för alla typer av kön så borde det heta något annat.
  Varför är det inga killar som vill vara feminister? Kanske för att namnet inte är så speciellt tilltalande för verken han, hen eller den utan bara kvinnor.
  Vissa feminister är bara mans hatare och det är fan inte okej asså….

 • Krister

  Den ultimata stora orättvisan är att män lever kortare än kvinnor i genomsnitt.

  Dubbelt så många män tar livet av sig än kvinnor.

 • astrid

  Om man nu ska skilja feminister från feminister så är ”din typ” av feminister minst lika viktiga som den typen du tar upp i inlägget! Grym är du! Feminist som feminist, vi alla jobbar ju för samma sak!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *