Hur man hanterar rykten 

Något som kan vara sjukt påfrestanden är att ha falska rykten. Eller hur? Det spelar ingen roll om det är på internet eller i skolan, det är jobbigt för man vill ju helst att folk inte ska tro saker om än som inte är sanna. Såklart! Men tyvärr är det svårt att stoppa idioter som sprider dessa rykten, så man får helt enkelt lära sig att hantera det på det bästa sättet.

Hur gör man det då?

Steg 1: Inse att ryktena säger mer om dom än vad det gör om dig. Det kommer alltid finnas dom som vill tro det värsta om dig eller andra, och dom kommer välja att tro på ryktena. Hur snäll och trevlig du än är. Det spelar ingen roll vad rykterna handlar om, personerna kommer att vilja tro på dom oavsett. Det kan inte du kontrollera och ju snabbare du inser det desto bättre. För varför lägga ner tid och energi på något vi inte kommer kunna ändra?

Nyss skrev någon att jag inte alls fick min telefon i goodiebagen, utan jag var med i en tävling. Haha skitfjantig sak att ens diskutera men det finns ju dom människor som gärna vill tro att jag ljuger om sånt, inte för det gör mågen skillnad alls för någon. Jag har fortfarande telefonen i min hand samt dom andra som fick telefonen under samma event. Kul för oss som har en telefon och kul för dom andra som har något att diskutera. Eller hur? 🙂

2. Tänk för dig själv ”vill jag vara vän med dom som tror på rykten?”. Det känns väldigt osäkert att vara vän med en person som älskar skvaller och tror snabbt på rykten. Det är ingen äkta vän och det kommer inte gynna dig att vara vän med en sån person. Man ska vara noggrann med vilka som får vara ens vänner för vi vill kunna lita på dom i vått och torrt.

3. Sprid inte vidare det du hör! Var inte lika dum själv och sprid vidare rykten om andra. Bara för att någon säger någonting betyder det inte att det är sant, även om den säger jag lovar eller det är 100 % säkert. Var en större person och strunta i allt det där. Det kommer bara bita dig i arslet om du gör det, för tillslut kommer folk se dig som skvallertanten ingen kan lita på. Vill du verkligen vara den personen?

När jag får höra dumma rykten om mig försöker jag inte bry mig eller ge ett svar på tal. För som jag skrev i första punkten, dom som redan tror på ryktet kommer fortsätta vilja tro på det. Även om min historia stämmer bättre till verkligheten. Jag kommer inte kunna ändra på dom och det är bara att inse det, även om det kan vara jobbigt och tungt ibland. Då gäller det att jag stänger ner datorn och umgås med riktiga vänner (inga skvallertanter) 😉

Hoppas ni tänker på detta om ni stöter på ryktesspridningar. Gäller både på jobb och i skolan. Var det större personen 🙂

Posted in: PICTURES
Kommentarer (31)
 • Vendela&Vanessa/Tvillingbloggen

  Superbra och tänkvärt inlägg, särskilt det med att inte sprida vidare rykten! Kika in på vår blogg vi har precis frågestund och det skulle vara kul om ni frågar nåt! http://wlaukkanens.se

 • Shelly

  Sååå sant! Med tanke på idag i skolan????

 • Nettan

  Verkligen bra inlägg 🙂 🙂
  Inte dax för en inne/ute-lista snart ?? 🙂

  http://nouw.com/Nettan

 • Diana

  Alltså komiskt att du tar upp det här. Du har väldigt rätt i det du skriver Alexandra, du har själv folk runt omkring dig som är grymt jävla bra på att snacka skit. Och jag brukar tänka att är man så förbaskat bra på att snacka skit om en person till mig tex, så kommer den personen mest garanterat att snacka skit om mig också till andra. Så tänk på det.. Du är nära vän med en som snackar nästintill skit om sin egna mamma. Typ.
  Hon är vidrig på att hitta på saker och sprida rykten och snacka skit om mig och många andra, och jag har inte ens träffat idioten någonsin i mitt liv!! Jag skulle vilja säga ett och annat till henne, men vad tjänar det till. Vill inte ge upp min källa för sån är inte jag och vill heller inte beblanda mig med såna som snackar skit om sina allra bästa vänner till och med, hon går över lik för att göra sig hörd, känd och få stor blogg…. Hon är inte ens värd min ilska, bara mitt beklagande över hur tragiskt liv hon måste ha innerst inne….

  Bra inlägg, fler såna, bra skrivet, stå på dig, kör ditt race så gör jag likadant. 😉

 • Emmy Laursen

  Riktigt bra skrivet av dig!! 🙂

 • lebanezzas.se

  Så bra skrivet! Rykten finns överallt och speciellt för de unga som går i skolan! <3

 • Agnes

  Hej, jag vill bara skriva till dig, att jag tycker att du e så stark! Jag har följt dig under senaste året. Tyvärr inte innan, för jag hittade inte dig förrän typ ett år sen.. men men, jag har sett dig i gamla videbloggar, och i bloggen som du har nu!
  Jag måste säga att jag tycker att du verkar väldigt trevlig, in person. Och när du var yngre, körde du på en attityd eller vad man ska säga. Som tex, lite bitchig, men det har du tonat ner nu på senaste tiden tycker jag!
  Jag måste säga, att jag har inget emot att du varit bitch eller kanske e bitch fortfarande. Jag hade faktiskt en vän som tog mycket plats och som alltid var sminkad och perfekt, och det var det hon var: Perfekt. Jag höll jämna steg med henne, men hon var alltid mer elegant i allting, och det tycker jag att även du är! Du är en såndär klassisk person som åtminstone jag ser upp till.
  Typ det vackra, och enkla. Jag tycker det är en charm hos tjejer som är lite bitchiga, eller som tillochmed kan vara elaka ibland.
  Jag vet tex, att min vän som jag hade då, var jätte snäll inuti… Iaf, sen har du också ett tilltalande utseende… Du är väldigt vacker, precis som de flesta bitchar är, och du e typ en tvättäkta fjortis, vilket jag tycker om. Du var väldigt snygg, när du var 16, och även snygg nu. Men jag hade fortfarande önskat att du aldrig opererat dig, men det e inte min sak att bestämma.
  Sedan så kan jag bara tänka mig hur roligt ditt liv, måste ha sett ut och varit… Liksom, vänner, supa, familj och pojkvänner.
  Typ väldigt händelserikt och real. Jag hade själv önskat att jag hade lite mer flyt i mina tonårsdagar så jag beundrar ju det liv du har levat. Jag har mitt eget utseende och eget självförtroende såklart. Men jag vill ändå bara berätta för dig att:
  Var stolt över dig själv, vad du åstadkommit och den du varit. Personligen hade jag velat ha dig som vän, eller liknande personer. Bitch eller inte, You Rule!

 • Antonia

  Normalformen i sakligt skriftspråk är de/dem, inte dom.

  Kan du prova att unvika ”dom” i ditt nästa inlägg? 🙂

 • elkiz

  Är det bara jag som är hungrig?

 • KATTIS - Bloggar om julen

  Bra skrivet av dig, mycket bra inlägg 🙂

 • Emelle Beauty Sweden - Två flators fantastiska skönhetsblogg

  Bra skrivet!! 🙂 Det är viktigt sånt där. Men inte alltid så lätt att vara stark och stå upp för sig själv.. Och ja, man ska alltid vara den större personen även om det inte är lätt alla gånger.. 🙂 Men grymt bra skrivet Alexandra!

  5½ ÅR GAMLA MODELLBILDER UPPE NU #TBT 😀 -> http://emellebeautysweden.blogg.se/

 • Emil

  du har den bästa bloggen!! 🙂

 • L

  Jag tror jag förstår vad du tänker på. Någon har spridit ett rykte om dig nyligen va ? & alltså om det är sant så blir jag inte glad. Men det är nog inte sant

 • Sandra

  Det där behöver jag höra faktiskt. Mitt ex sprider rykten om mig och många dissar mig pga det. Två av dom trodde jag bättre om… en person kallade mig fula saker till och med, och vi känner inte ens varann :S det har varit jobbigt, speciellt med folk man trodde va bättre än så. Tack ❤

 • Anna

  Tack Alexandra jag behövde läsa detta

 • Alex

  Du är bäst alexandra som skriver sånna hör saker. Det gjorde verkligen min dag, fortsätt med det positiva!!

 • ♀ P E A C E R E V ♀

  Väldigt bra tips och den sista är väldigt viktig, för man kan inte ändra men man kan ändra sig själv 🙂

 • Itrim blogg 2015

  Så bra inlägg! Önskar jag läst detta när jag var ung.

 • Abra

  Har haft flera rykten startade om mig, ett exempel var att folk spred att jag var inlagd på psyket när jag i själva verket var hemma och vägrade supa varje helg och umgås med falska människor. Men ja, de hade rätt sen i alla fall, blev inlagd till slut. Att få rykten om sig och att bli mobbad tär så otroligt. Verkligen viktigt att lära sig från början att man ska vara sann mot sig själv och se vilka som är riktiga vänner. Bra inlägg!

 • Rebecka

  Så himla sant!! Idag så frågade många i klassen om Jag var kär i en tjej och då förstod Jag att någon spridit rykte om mig som inte är sann!❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *