Det här med reklam..

svarpatal

Skulle vilja se dessa inlägg när du inte är i samarbete med någon. För helt ärligt tror jag inte ett ord på vad du skriver när jag vet att det är ett samarbete. Å det är ju synd när du ibland kanske helt ärligt tycker att produkterna du gör reklam för är bra…. 🙁

SVAR:

En sak måste alla ha klart för sig som läser denna blogg.. Jag skulle inte göra reklam för ett företag eller produkt som jag inte har använt mig av själv. Så bara för det står att det är i samarbete med betyder det inte att dom har köpt min åsikt, dom har köpt en recension i ett blogginlägg. Förstår ni? Det är en stor skillnad. Alla företag som kontaktar mig vet om detta för jag kommer aldrig sitta och ljuga för att få mina läsare att köpa någonting.

Så tex om jag samarbetar med smink eller protein, tror ni inte jag använder det då? Jo det är klart jag gör 🙂 Ni vet ju mycket väl hur mycket jag tränar tex.

Sen är det ju en lag att skriva att det är reklam, men flera bloggare följer inte det fortfarande. Så när ni läser inlägg på andra bloggare och tror ”hen kan vi lita på för det är inte reklam” – ja var inte så säkra på det.. Jag ser direkt när andra bloggare sysslar med smygreklam och inte skriver ut att det är i samarbete med. Förstår inte riktigt heller hur dom vågar fuska för dom kan få betala böter senare.

Så när du personen som skrev detta skriver att du vill se liknande inlägg utan att det är sponsrat, då borde jag egentligen censurera alla märken och företag i inlägget så jag inte riskerar att åka på böter. Reglerna har blivit väldigt hårda på sista tiden mot oss bloggare. Jag tror inte ni hade tyckt det var så roligt heller? Att inte få veta vart man kan köpa allting för jag får ju frågor om det i varje inlägg. Spelar ingen roll om det handlar om en målarbok eller en tröja, det är alltid några som vill köpa det jag bloggar om.

Så nu vet ni. Jag kommer inte göra reklam för något jag inte kan stå för.
cencur

Posted in: PICTURES
Kommentarer (39)
 • Diana

  Jag tycker det är skönt att du är så stor och så kaxig för det gör att JAG vågar lita på dina tips. För du har RÅD att säga nej till något du inte tror på. En mindre bloggare tackar jag till allt pga desperation att få in pengar och växa. Så mitt tips till den som skrev kommentaren, du kan nog lita mer på Alexandra än mindre bloggare…

 • Johanna

  Väldigt bra skrivet Alexandra! Tycker du är väldigt duktig på att skriva och få fram det du vill säga 🙂

 • Saga Hunesjö

  Heej du har inte visat vilken jacka det var du köpte än??! 😉

 • Anna

  Det kan nog vara sant om en hel del saker du gjort reklam för, kanske till och med det mesta, men absolut inte allt.
  Tror du t.ex fortfarande på den där korsetten som man skulle ha på sig ett antal timmar om dan och få en fantastisk midja av? Var säkert en del som gick på det och slängde en massa pengar ” i sjön’. Bara ett exempel. Finns säkert en massa fler. Nej, reklam är reklam och det bör man nog alltid ta med en mycket stor nypa salt.

 • Madde

  Hej hej
  Jag undrar om du kan hjälpamig ?
  Jag vill byta bloggportal, men vet inte till vilken?
  Just nu bloggar jag på wordpreSs ( egen domän )

  Har du tips ?

 • Emmy Laursen

  Ja man lär ju skilja på reklam och reklam också. Men som sagt som någon skrev ovan att man kan ju ”lita” lite mer på större bloggare då de har råd att säga nej och mindre kanske bara ser pengar och inte bryr sig lika mycket om vad de skriver om.

 • Emelie

  Fast nu handlar det ju om att lita på dig. Ja, du kan ha så mycket självkänsla att du inte kan köpas för pengar. Men hur kan vi vara 100% säkra på det? Ja, du har provat. Men du kanske får 10 lax för att skriva om nånting du halv gillade. Det är ju reklampengar som är en stor del av din inkomst. En del större märken t.ex. verkar aldrig dyka upp som rekommendationer… Bara en tanke 🙂

 • Bella

  Hur var det nu med all reklam för billig tandblekning när du själv har fasader?

 • Nettan

  Det är bra de 🙂 Gör heller inte reklam för något jag inte tror på. Man vill absolut inte lura sina läsare!

  Kika gärna in 🙂 http://nouw.com/Nettan

 • P E A C E R E V

  Tycker läsarens fråga var jättebra för då fick man mer insikt i hur du tänker o så. Jag sj brukar dock inte ta åt min av reklam från bloggare oftast, just av den anledningen att det mesta är saker jag inte behöver elr passar mig eller min stil. Men för folk som brukar ta åt sin av tipsen så tkr jag att det är jätte bära att du skriver att det är sponsrat o därmed följer lagen och inte fuskar med det.

 • R

  Hmm, okej det var jag som skrev kommentaren och jag inser nu att jag kanske var otydlig. Menade inte att det ska censureras, tänkte mer att det vore kul om du gjorde ett inlägg om en produkt som du gillar när du inte är sponsrad. Att du skriver att ”det här proteinpulvret från det här märket är så sjukt bra” och du skriver det för att du tycker det och inte för att någon vill göra reklam via din blogg. Förstår du skillnaden? Eller är det jag som inte förstår vad du menar? Jag köper hellre en produkt som du rekommenderar än en produkt som företaget försöker pracka på mig.

 • Nosh

  Tycker bara det är kul med recensioner. Jag litar på din genuina åsikt mer än det som står på en produkts hemsida haha.

 • Rebecka

  Bra skrivet, jag har samarbete med ett par stycken..än så länge. Har fått frågor om samarbete från ett par stycken till.
  Men dom har jag vänligt tackat nej till, för jag vet att det man gör och skriver på bloggen följer ju med hela livet sen, jag vill kunna stå för det jag skriver om och visar upp på min blogg…har lärt mig från bl.a dig Kissie att man verkligen är kollad, åtminstone när man blir så känd som du är :). Tycker du gör det bra!

  http://rebecka.for.me/

 • Stina Björklund

  Jag tycker det där är svårt. För om ett företag erbjuder dig väldigt bra betalt för en produkt som du inte tror på, tackar du verkligen nej då?

  http://www.stinabjorklund.se

 • Andy

  Vad är det som gör att just bloggare blivit så bra att göra tester och bedömningar av allehanda varor och produkter?
  Det behövs ju hela testlabb och välutbildade tekniker för att testa och avgöra om olika saker håller måttet.
  Tittar man på programmet Plus eller bläddrar i Råd & Rön så inser man att en bloggare inte har några större möjligheter att på egen hand testa och recensera produkter.
  Skulle en bloggares trovärdighet vara så mycket större för att bloggaren bedyrar ” Jag skulle inte göra reklam för ett företag eller produkt som jag inte har använt mig av själv”.
  Nej, jag misstror alla rekommendationer jag läser i bloggar skrivna av enskilda bloggare. Kan man inte visa en bild på en outfit som läsaren kan tänkas vilja köpa utan att lägga in länkar som ger bloggaren pengar så tycker jag inte att bloggaren är värd att rekommendera mig något över huvud taget.

  • BEX BEAUTY

   Vi är ju dock inte anlitade av företagen för att göra sådana tester, utan använda produkterna som ”vanliga människor” och grunda våra utlåtanden på de upplevelserna. Testar du, Andy, alla saker du tipsar dina vänner om i sterila labbmiljöer? Gör du djupa analyser av böcker eller filmer du rekommenderar? HUR har du tid till det?

 • BEX BEAUTY

  ”Förstår inte riktigt heller hur dom vågar fuska” är ju dock ett ganska vågat citat då det tagit låååång tid innan du själv började skriva ut samarbeten. Dessutom tycker jag inte att det är tydligt vem det är som sponsrat dig – det brukar bara stå ”inlägget är i samarbete med”, men inget företag/PR-byrå. Har du nu så bra koll på lagen borde du också veta att det står att det TYDLIGT ska skrivas ut vem som är avsändare av reklamen, vilket du inte gör.

  • Andy

   Företagen som marknadsför sig i sociala medier är dåliga på att kräva av bloggarna att de ska sätta ut företagets namn som avsändare när det gäller sponsrade inlägg. Marknadsföringens regler ska gälla även när företag gör reklam i sociala medier.
   Dessutom är många bloggare oroliga för att det ska bli skattekonsekvenser av gratisgrejor, resor, förmåner osv som de får vilket leder till att bloggarna vill mörka vem det är som är ett inläggs verkliga avsändare.

   • BEX BEAUTY

    Jag håller med om att företagen är minst lika dåliga på att uppmärksamma lagen som bloggarna – jag bloggar själv och får flera sponsringsförslag i veckan, få av dem nämner att jag bör märka ut dem – men min kommentar var riktad mot Alexandra som påstår att hon är väl informerad om lagen men ändå inte berättar vem som är avsändare. Många stenar har kastats i det här glashuset, och det blir säkert fler. 🙂

 • Mushroom

  ahh, tacktacktack! beste4llde den i frgdeas och sitter och ve4ntar pe5 den hela tiden. te4nkte bara kolla hur le5ng tid det tog innan du fick din? tog det f6verdrivet le5ng tid?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *