Hej bloggen! 🙂

Vilken lyckad kväll d.brand höll igår 🙂 Skumpa i överflöd, sushi, massa roliga människor.. Kändes som att alla var där! 🙂 Hade så kul och träffade mycket härliga människor. När folket började röra sig hemåt åkte jag och frugan Julia vidare till storstan för att äta middag där. Åt världens godaste sniglar till förrätt och till varmrätt vart det en köttbit. Hamnade i en riktig matkoma så det var bara att åka hem för min del haha.. Men det är jag glad över nu för idag är jag pigg och fräsh 🙂 Så jag tänkte äta något, gå och gymma och sen åka på ett möte. Senare ikväll blir det ju idol, så kul! Jag har dock inte följt idol alls på TV så jag har ingen aning om vilka som är med i år. Någon jag ska heja på extra?

Fast en händelse kan jag inte riktigt släppa. Det var en väldigt trevlig kvinna som kom fram till mig och började berömma mig för mitt utseende och hur trevlig jag var. Jag vart givetvis väldigt glad och smickrad. Men sen började dom här kommentarerna ”skönt att du inte är så smal som tidigare” komma samtidigt man får en ordentligt granskande blick från topp till tå. Tack jag vet lixom.. Men efter 5e-6e gången kvinnan säger det samtidigt som hon granskar mina lår vart det inte riktigt lika roligt längre 🙁 Inte heller när hon ber andra spana in min kropp. Jag vet att hon menade väl för hon sa flera gånger hur snygg hon tyckte jag var men gosh.. Ni fattar va?? Ibland tror jag inte folk förstår vart gränsen går och hur vissa saker uppfattas av andra. Jag vill inte att folk ska prata om min kropp på det sättet, en komplimang i all ära men det där vart inte roligt för mig. Kände mig tvärt om efter, väldigt osäker 🙁 Vad tycker ni, uttryckte hon sig fel eller är jag överkänslig?

Föresten, jag fick en ny samsung igår på eventet! Dags att byta ut min iphone nu kanske.. 😉
IMG_3634

IMG_3636

kissie d.brand

IMG_3638

Kommentarer (50)
 • Sara

  Förstår precis vad du menar://

 • Sandra

  Du är ju skitsnygg :*

 • Hannah

  Vänta tills du blir gravid. Då kommenterar alla hur mycket man gått upp och hur stor magen blivit och om man lagt på sig lite extra i ansiktet och så. Suck på människor som inte förstår att det inte är okej att säga vad som helst om någon annans utseende.

 • Michaela

  Vart är tröjan ifrån?? Jättefin! ?

 • Jennica

  Du är snyggare än på länge, du har fått en vacker glow som saknades innan! Det är kul med komplimanger men kvinnan behandlade ju dig som en objekt, ta inte åt dig.

 • Anna AHJ

  Kommentarer kring utseende är verkligen inte alltid något positivt, även om det handlar om en komplimang. På en arbetsplats kan det till och med klassas som trakasserier.
  Det kan vara svårt att säga ifrån när människor är trevliga, men det är väldigt bra om man kan visa var ens gräns går. Man ska inte behöva skydda sig själv, men en del människor vet ju uppenbarligen inte hur man beter sig.

 • iz

  Tycker att Simon och Amanda är grymma. Simon är min favorit.
  Åhh förstår dig! Typiskt att folk tror att de kan säga vad de vill till smala/vältränade människor.

 • Emilia

  Anna-Sofia är sjukt duktig. Sen råkar hon ha gått i min parallellklass, så jag tycker ju såklart att du ska heja på henne, haha ? Annars tycker jag att alla är sjukt duktiga i år!

  Tycker förresten inte att du är överkänslig. Kan förstå att hon menade väl, skulle någon säga det åt mig hade jag tagit illa upp. Som varför var det fel om man var smalare innan? Mind your own body

 • Emelie

  Som vanligt är du full av dubbelmoral. Snälla, ge mig tre utförliga argument till varför det är okej för dig och alla andra att hata, klaga på, titta ner på, och kommentera tjocka kroppar när det är förbjudet att ens titta på dig med vad du anser avundsjuka, dömande, och nedvärderande blickar. Jag förstår inte vad som ger dig rätten när ingen annan har den – förutom när det gäller större kroppar. Förstår du inte att det är samma sak?

 • nejja

  oj jävlar vad obekvämt haha. jag hade nog tagit ganska illa upp. men sen måste man ju faktiskt tänka att ”mår jag bra?” om svaret är ja så är det bara att försöka skita i vad andra säger liksom

 • Emmy Laursen

  Åh va kul att det gick så himla bra och att den var lyckad. Jag vet inte riktigt vad jag tycker, men jag tycker på ett sätt att det var snällt av henne då du är ju mer vältränad nu men att repetera det så många gånger var lite överdrivet.. 😉

 • Tina

  Tycker det var en komplimang. Mycket snyggare nu an Innan du var alldeles for smal. Jag hade sjalv en period jag blev super smal och sen nar jag la pa mig lite, var det manga som komentera att jag sag battre ut.

 • ♀ P E A C E R E V ♀

  Jag tycker inte att det är överkänsligt att du reagerar på det. Låter faktiskt jobbigt. Speciellt om många ska komma och kommentera ens kropp som att det är det enda man har och som värdesätter en. Kan vara uttjatat och irriterande då många ska kommentera ens yttre, även om de inte menar ngt illa. Jag o du är väldigt olika, men jag tycker personligen att det är väldigt obehagligt när folk granskar en och det gör mig väldigt osäker också. Jag skulle nog reagerat mer än du, så inte är du överkänslig bara för att du reagerat haha.

  Nice med ny lur! Jag gillar faktisk Samsung mer än Iphone 😛

 • Josefine

  Hej! Vilken jäkla snygg tröja du har på bilden, vart kommer den ifrån? 😀

 • Nathali

  Tycker verkligen inte att du är känslig.. jag har fått höra liknande nu när jag har gått upp i vikt. Inte ok nånstans…

 • Emelle Beauty Sweden - Två flators fantastiska skönhetsblogg

  Heja på Amanda och Simon, de är bäst! Och Ida! 😀

  Och nej, det är INTE okej att säga så, även om hon kanske menade väl. Man ska inte kommentera någons kropp över huvudtaget! Hon gjorde jättefel och borde skämmas och du är görsnygg (som vanligt)!

  NY MANIKYR – http://emellebeautysweden.blogg.se/

 • sara

  Jag har haft en ätstörning i större delen av mitt liv (nu är jag ”frisk” om man nu någonsin blir det). Men jag hade definitivt blivit lite illa berörd om någon sagt så, att jag inte är lika smal längre. Direkt hade mina varningsklockor börjat ringa och jag hade med all säkerhet inte ätit speciellt mycket den dagen. Sånt sitter kvar länge hos mig. Likaså om människor säger att jag är smal, det kan jag leva på länge länge.

  Ja, som sagt ätstörd och allmänt rubbad för livet antar jag.

 • Alice

  Vilken efterbliven människa som hör så haha. Tycker det är riktigt oförskämt! Låt folk va och se ut som de vill. Hon kan smygtitta haha behöver inte komma fram och granska/ glo. Det är oartigt.

  Vissa behöver lära sig att respektera andra människors integritet.

 • Josephine

  Men hur kommer det sig att du här på bloggen har en radar för förolämpning inlindade i komplimanger men totalt missade det här och är säker på att hon menar väl och att hon var så trevligt? Låter ju som hon behandlade dig som ett cirkusdjur! ”Vilken söt apa! Titta alla på den söta apan! Kolla vad söt! Titta!” Jag tycker det var en solklar förtäckt förolämpning.

  Hon tolkar säkert dig som att du jättegärna vill vara supersmal och om hon säger som hon sa så pikar hon dig för att du inte längre är så som du jättegärna vill vara. Hon kanske läser din blogg och läste hur du bl.a. skrev om Ashkans kommentar om dina ”gains” och där var du rätt tydlig med att det inte är något man vill höra som tjej (gällande låren).
  Du tog ju rätt så illa upp när Josephine Crawford enbart konstaterade ”du är ju inte alls sådär smal som på bloggen” (ett konstaterande utan uttalade värderingar) medan den här tjejen säger ”skönt att du inte är sådär smal längre” (tydlig värdering att det var något dåligt!).

  Nej vakna upp Alex!
  Det bästa att göra i en sån situation är att bara titta på personen. Bara titta. I ögonen. Man kan le lite också. Inte säga någonting, blicken förmedlar allt dvs ”Jag fattar vad du håller på med men jag har klass nog att hålla inne min lust att ge dig en verbal bitch slap”

 • Isabella

  Vad hette restaurangen ni gick till? 🙂

 • Isabella

  Nej du är verkligen inte överkänslig, så som hon betedde sig gör man bara inte ,otroligt oförskämt !!

  http://www.isabellajonsson.se

 • Sabina

  Hon uttryckte sig helt klart fel. Jag tycker aldrig att det är rätt att granska en annans kropp sådär, och att säga ”tur du inte är lika smal längre” kan göra lika ont att höra som ”tur att du inte är lika fet längre” vilket nog alla förstår är fel att säga. Min kropp är min integritet och jag tycker att folk går över linjen när de tar sig friheten att granska och kommentera hur jag ser ut, självklart får man säga att man ser bra ut och är snygg och att det syns att man tar hand om sin kropp. Men att någon ska granska och uttala en hel recension är rent ut sagt förolämpande och för stor kliv in på ens integritet.
  I min mening.
  Kram och tack för en otroligt inspirerande blogg, du är grym som står på dig!!!
  /Sabina

 • Diana

  Jag tycker nog att hon kunde sagt att du var fin och möjligen sagt EN gång att det är bra att du inte är så smal längre. Thats it. Man behöver inte hålla på att granska, ropa över folk etc. Onödigt.

  Och ja fin är du, verkligen! 😀

 • Caroline

  Alltså, en gång är en gång. Två gånger är en gång för mycket.
  Kul med komplimang, men ingen gillar tjat 🙂

 • J'

  Äsch, det är du som är överkänslig!

  Jag fick höra av min vän att: ”Du har gått upp i vikt Johanna, det är så skönt att se och att du har fått snyggare former, innan var du så platt!”

  Det gjorde mig bara extremt glad att höra att jag hade gått upp i vikt då jag hade svårt för att gå upp i tonåren. ☺️
  Ta inte det så negativt hela tiden!

 • Sofia

  Men fy, så oförskämt av henne! Varför ens kommentera något sånt liksom? Låter ju som att hon var ute efter att provocera dig eller rent av såra dig.. Och att be andra titta? Wtf, det är inte friskt. Om jag hamnat i den situationen hade jag nog frågat människan vad i helvete hon höll på med. Vilket klappträ.

  Angående telefonen tycker jag helt klart att du ska ge Edgen en chans! Grym telefon ju, jag hade börjat gråta av lycka om jag fått en sån helt gratis haha. Generellt verkar det som att iPhone-användare har svårt att vänja sig vid andra operativsystem och så, men tro mig, Android är bättre. 🙂

  MVH /Samsung-fanatikern

 • Amanda

  Nej, du är inte överkänslig Alexsandra. Det var väldigt oförskämt och elakt av tanten/damen/kvinnan att säga så. Det är inget fel på dig,du är jättebra och hon borde tänka lite innan hon säger något.

 • Amanda

  Nej, du är inte överkänslig Alexsandra. Det var väldigt oförskämt och elakt av tanten/damen/kvinnan att säga så. Det är inget fel på dig,du är jättebra och hon borde tänka lite innan hon säger något. Du förtjänar inte att få höra det! Jag förstår att du blev ”sur”

 • Sannie - A Fashion Designer & Illustrator's Diary

  det kanske var lite för mycket från hennes sida. Självfallet så har hon rätt, du ser hälsosam nu tillskillad från tidigare 🙂
  Fast hon hade ju inte behövt nämna det 5 -6 gånger. räcker med en gång för att anses en komplimang 🙂

  • Adel

   skriver:hej!jag undrar hur man fc3a5r samma fc3a4rg pc3a5 bugnrakden som man har pc3a5 sin header ?c2a0t. ex. om min header e blc3a5 o jag vill ha exakt samma fc3a4rg pc3a5 bugnrakden hur gc3b6r jag dc3a5? <3

 • Anna Holmberg

  Hej Alexandra! tycker verkligen inte att du överreagerar angående kvinnans kommentar. Att kommentera över att någon har varit för ”smal” eller för ”tjock” är ju bara orimligt. Känns tyvärr som om det skulle vara mer okej att säga så till en som vart ”smal” än en som varit ”tjock”. Tycker verkligen att kvinnan bara kunde gett dig en komplimang över hur snygg du är ikväll osv. Blir ju lite dubbla budskap också om hon först ger dig en komplimang, och sedan typ ”tar tillbaka” det.

  Anyway, du är gorgeous. Rocka på Alexandra 🙂

 • Lina

  Förstår exakt vad du menar.. Folk tror att dom kan uttrycka sig om
  Andras kroppar hej vilt, som om det vore deras kropp typ??? Man kan säga att man tycker att någon är snygg/smal/osv men att granska kroppen topp till tå och samtidigt säga att man har BLIVIT snyggare än man var innan går det gärna över från att vara snällt till elakt.

 • Nettan

  Hon mena väl tror jag men ibland vet inte folk vart gränsen går som du säger. Men men 🙂 🙂 finns såna människor med

  http://nouw.com/Nettan

 • M

  Man borde inte kommentera folks utseende så detaljerat alls. Alltså varför skulle du vilja ha hennes åsikt om du inte bett om den!? Men jag kan hålla med på en punkt.. Du ser bra ut nu, innan var du tyvärr enligt min åsikt såklart då (vilket inte heller spelar roll) för smal, du såg anorektisk ut. Om man måste va så tydlig men det har inte jag med o göra. Inte hon som kommenterade det till dig heller. Ända jag kan säga är att du ser du frisk ut nu, du verkar jätte pigg och du är smal men på ett snyggt sätt, du har aldrig sett bättre ut än du gör nu! Det betyder inte att du var ful innan alls överhuvudtaget så du vet, jag bara menar du ser bäst ut nu.

 • Malin

  Jag instämmer med damen som påpekat detta, men kanske lite överdrivet att säga det gång på gång.

  Jag tycker helt ärligt och det kommer från hjärtat ♥ att du har aldrig varit så snygg som du är nu. Och för att vara extra tydlig så tyckte jag inte du var ful förut men du hade faktiskt en period som du var (enligt mig) på gränsen till för smal, det ser inte så sunt ut helt enkelt 🙁

  Jag hoppas att du tar den där kvinnans kommentar som något positivt men du kanske inte är där än … men jag tror faktiskt hon menade väl och jag tror bara hon tyckte du var snyggare när du inte är size zero och det betyder INTE att du är tjock nu.
  Tyckte ändå hon var lite modig som vågade säga det, för sånt kan ju vara känsligt.

  Kram!

 • Lisa

  Du överreagerar inte alls, man säger inte så till folk!

  Det här med komplimanger är ganska enkelt, man säger en vänlighet, sen är det bra så.?
  Exempel
  ”Ville bara säga att jag tycker att du är väldigt snygg/vacker” – punkt.

  Inga bisatser i form av dömande, ”du var fulare/inte lika snygg förr när du var för smal/tjock/korthårig/hade dålig hy/små bröst” eller vad det nu kan vata man har hakat upp sig på. Konstigt att folk har så svårt att förstå hur man beter sig?

 • Sara

  Hemskt!!
  Det är ju som hon behandlar dig som ett objekt!!! Varför märker hon ens sånt?! Otroligt nedvärderande!!! Du skulle sagt fuck You bara o låta tidningarna sen skriva vilken bitch du är?

 • Karin

  Så fruktansvärt ohyfsat. Folk ska ge fan i att kommentera andras kroppar, tjocka som smala!!
  Du är superfin.
  Kram på dig!

 • Sofia

  Nej jag förstår dig fullt ut. Har fått liknande ”komplimanger” efter min viktökning från 57kg (180 lång) till dagens vikt (70..ish) och folk ska ge f-n i att kommentera andras vikt/kropp tycker jag.

 • J

  Håller med dig! Jag tycker det är sjukt hur folk kommenterar smala människors kroppar . Hade någon sagt till en tjock tjej som gått ner i vikt ” tur att du inte är sådär tjock längre” eller när en smal tjej får höra ” Gud vad du blivit smal ” ( när man gått ner i vikt ) skulle man säga till en tjock som lagt på sig lite extra ” Gud va du gått upp” nä de hade man nog inte!

 • Hmm

  Jag håller helt med i att det var väldigt ohyfsat. Man kommenterar aldrig andras kroppar på ett sådant sätt. Måste man tvunget göra det så får det väl vara en komplimang utan en insvept diss, typ ”Vad välmående och stark du ser ut!” utan ett”, till skillnad från innan, då du såg gravt undernärd ut!” Men men. Haters gonna hate.

 • Pandu

  Anonymous skriver:1. Lite de5 och de52. via holgen3. Jag har nog le4st alla, mer eller mindre noggrant.Bonus: Annika, Ve4llingby

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *