Tror min mens är på väg..

.. för jag är så himla känslig!! Läser jag en kommentar där någon skriver ”jag tycker inte om dig” tar jag jätteilla vid mig och går runt och tänker på det. Haha det är lixom MIG vi snackar om, personen som har varit med om så sjukt mycket hat i flera år. Jag borde ju inte bry mig om ett jäkla smack vid det här laget? Men så fel man kan ha.. Misstänker att det är hormoner som spökar för det är inte ok att vara såhär känslig.

Jag tycker till och med att det är tröttsamt att höra på folk som tar åt sig av minsta lilla. Typ som det här med Katrin, bara för hon säger att hon inte gillar feta människor ska plötsligt alla ta åt sig av vad hon säger. Som att dom inte kan skapa en egen uppfattning om vad som är snyggt eller inte? Eller när jag råkade säga att min kameraväska var ful en gång här på bloggen och en läsare tog väääldigt illa vid sig för hon hade en likadan.. Snark.. Hon/han kunde väll fortfarande tycka väskan var snygg trots jag inte gjorde det?

Så ni hör ju.. Mina känslor går emot det jag tycker och känner normalt fall. Det enda svaret är hormoner. Sablans hormoner.. Brukar skylla det mesta på hormoner men det får man göra som kvinna. Någon fördel måste vi ju ha om vi ska ha mens!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och fixa iordning mig för kvällen. Har varit i stan och shoppat lite och plötsligt vart klockan 5, ska ju vara där om 2 timmar. Får skynda mig, stinker brun-utan-sol haha 🙂

ho

Kommentarer (17)
 • ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

  Att ha mens är inte lätt alltså, man kan gå från att vara en ängel till en gråtande bitch utan att veta varför haha. Jag ska ha mens om några dagar och jag ser inte fram emot det 😛

 • A M

  Haha, ja hormoner är verkligen något vi kan skylla på! Tur de. Ät choklad 😉

 • Sofia

  Hej

  Ville bara tipsa om en online butik som säljer supercoola kläder till schyssta priser http://www.rrebellion.com

  Tack för en jättebra blogg.

  Mvh Sofia

 • Nettan

  Inte alltid lätt att vara kvinna 😛

 • P E A C E R E V

  Jag är inte fet, och jag blev upprörd av hennes uttalanden. Det handlar inte om att bilda sig en egen uppfattning. Det handlar om att öppna upp ögonen för diskrimineringen mot tjocka som Katrin står bakom utan att faktikst sj vara medveten om. Jag tror faktikst att du har misstolkat debatten och alla som kritiserar Katrins tänk. Det handlar inte om tjocka och känsliga människor som blir ledsna, utan om folk (i alla storlekar) som är medvetna om fettföraktet i samhället.

  Och angående hatet du får, skit i dem. Det där snacket kmr bara från folk som inte kan argumentera på annat sätt än att komma med peronangrepp. Sen en annan sak,även om du fått utstå för massa hat, betyder det inte att man blir imun för att ta åt sig av hat. Klart som fan du tar åt dig, det gör dig inte till en svag människa eller så. Det är tillåtet att ta åt sig – bara man inte låter det begränsa en.

  Iaf, så på dig Alexandra. Näthatet säger mer om nätahatarna än om dig.

 • Tina

  Jag håller verkligen med. Fattar inte heller varför folk tar så illa vid sig eller blir provocerade för precis allt. snacka om dålig självkänsla.
  Antingen får dom acceptera att alla tycker olika oavsett om man uttrycker sig klumpigt eller inte. Eller så får man tväl för fasen sluta läsa och titta på sådant som triggar igång detta.
  Jag blev såklart tvungen att kollaklippet med Katrin när jag såg allt tjat om henne på bloggar. Enda jag inte gillade med henne var hur hon avbröt den andra tjejen hela tiden. Sen anser jag att hon får tycka vad hon vill och det är ju faktiskt sant att fetma är en hälsofara som faktiskt inte bör uppmuntras. Precis som hon säger, det är skillnad på att vara naturligt stor och att frossa i sig mat för att bli stor.
  Precis som det är skillnad på att vara naturligt smal och att svälta sig själv för att bli smal. Sjukt beteende både och i mitt tycke. Man måste hitta en balans. Precis som hon försökte säga. Även om hon kanske uttryckte sig lite klumpigt emellanåt.

  • Lisa

   Men grattis, du har fått alla att förstå att fetma kan vara farligt! Hurra!!

   Det handlar inte om det. Det handlar om att samhället trycker ner överviktiga människor och får dem att känna sig mindre värda. Mindre värda att leva. Mindre värda att visa sina kroppar och mindre värda att älska sin kropp för hur den ser ut. Ingen uppmuntrar människor att vräka i sig mat – man uppmuntrar människor att älska sig själva, oavsett storlek! Ska bara en ”smal” människa få äta god mat utan att få kommentarer som ”ska du verkligen äta den där?” Eller ”du vet väl att fetma är FAAARLIIIGT FÖR HÄLSAN!?”?

   Tror du inte att ALLA som väger mer, har några fler valkar och lite mer hull har fått höra hur farligt det är att vara tjock? Och ska dem inte ändå få tycka att de är vackra som de är?

   • Tina

    Ditt sätt att lägga fram ett argument vinner ingen respekt. Gör det med värdighet istället för att låta aggressivt och dum.

    Jag har aldrig någonsin sagt att en person inte ska få känna sig snygg och attraktiv i sin kropp.
    Varför ens skapa en debatt om människors kroppar som dom gjorde på Malous?
    Vad är det att diskutera egentligen?
    Vad ville dom komma fram till? Vad förväntade dom sig för motargument för stora personer om inte hälsoriskerna för det?
    Jag tycker absolut att alla får lov att se ut som man vill.
    Men någonstans måste man faktiskt förstå vad det är Katrin försöker få sagt trots sina dumma formuleringar.

    Man blir inte väldigt överviktig av att äta god mat.
    Precis som hon säger, det kräver att man äter mer än man gör sig av med och att det inte är något att uppmuntra då man inte direkt önskar någon diabetes, problem med leder, hjärt och kärlsjukdomar.

    Varken hon eller jag sade att man inte får se stor ut. Att ”smal” är det som är rätt.
    Katrin sade att det gäller att hitta en balans som funkar och är hälsosam,oavsett hur man ser ut.
    Och jag håller med henne.

    Personligen kan jag till och med tycka att vissa större personer är väldigt vackra, att det klär dom. Att det strålar om dom.
    Jag tror absolut att man kan vara lycklig trots sin vikt men i sikt tror jag inte att kroppen kommer må lika bra.

    Det är såklart fel att trycka ner större personer för sin vikt. Det håller jag med dig om.
    Jag håller med om att det borde bli mer accepterat. För många lider av sjukdomar eller äter mediciner som gör att dom blir sådär.
    Jag tänker främst på att barn i låg och mellanstadiet och högstadiet måste börja se på varandra på ett mer accepterat sätt. För jag anser att det är där den största skadan sker, där barn blir kränkta och osäkra för vem dom är.
    Om vuxna människor ser ner på någon för en sådan sak så tycker inte jag att man är helt mogen i sitt tänkande.

    Sammanfattningsvis.
    Vi måste börja acceptera varandra, alla har rätt till att vara den han är, alla har lika värde och ska behandlas där efter.
    Men man bör inte uppmuntra någon till något som inte är bra för dom.
    men man ska heller inte särbehandla någon för att han eller hon har anlag att lättare gå upp i vikt.
    ”Men ta en kaka du, Liselotte. Men Jennifer du kanske skulle ta ett äpple istället”, Det är fel.
    Vet inte om jag lägger fram min åsikt på rätt sätt.
    Jag hoppas du förstår hur jag menar, för jag förstår absolut hur du menar.

 • Em

  Samma här just nu haha. Räknar med att få mens typ söndag/måndag och jag är extremt känslig just nu. Blir ledsen och får ångest för minsta lilla.

  Har inte heller riktigt förståelse för den enorma uppståndelsen kring Katrins uttalande för övrigt. Hon kanske uttrycker sig lite osympatiskt visserligen, men hennes poäng är ju egentligen att hon vill att folk ska leva hälsosamt. Jag tycker inte heller att man ska uppmuntra människor till att hålla fast vid osund kosthållning. Men man kan ju säga det på ett finare sätt. 🙂

 • Angelique {BF november}

  Ja mensen är inget jag saknar nu när jag är gravid 😉

 • Emmy Laursen

  Att vara tjej är verkligen inte lätt ibland 😉 Håller verkligen med dig att människor som tar åt sig för lätt är så irriterande..

 • Jennifer

  Usch vet precis hur du känner! Jobbigt det där med PMS. Jag brukar pyssla om mig själv lite extra mycket under sådana dagar och unna mig det där lilla extra (kan vara allt ifrån godis till en tröja man gått och längtat efter) brukar bli bättre då. Kram!! <3

 • Henrik Vallentin B.

  Hey Alexandra.

  Haha alltså, kollade nyss på youtube.
  Bella och Tyra.
  OCH självklart Meltzer’s imitation.

  Du är så jävla BRA.
  Började läsa din blogg för 1 år sedan, men komigeeen….

  Jag har läst psykologi, kommunikation bla bla.

  DU är smartare än vad folk tror.
  BIATCH U made it!

  Folk som kastar paj….. plugga lite.
  Denna brutta har mer hjärna än vad ni har.

  FROM H WITH LÖÖÖÖV

 • Henrik Vallentin B.

  Fin kommentar.
  Alexandra är grym!

 • Emelle Beauty Sweden - Två flators fantastiska skönhetsblogg

  Hahaha I hear you sister.. Jag blir också GRYMT känslig innan mens.. Och sen dagen innan exploderar jag och är asförbannad på allt, typ. Sen dagen efter när mensen kikar fram så är jag mitt vanliga glada jag igen 😀 Haha skumt sånt där..

  Hoppas du inte tog åt dig allt för hårt av den dumma kommentaren bara.. Vi är många som tycker om dig! Och älskar dig! 🙂

  NY MANIKYR UPPE NU, IN OCH KIKA VETTJA 😀 -> http://emellebeautysweden.blogg.se/

 • lr

  Du vet att även om du fått hat i flera år och vant dig så kan du även komma till en punkt där du blir mindre motståndskraftig för just sådant, man kan inte vara stålkvinnan för restena av livet och sedan kan du ha omvärderat ditt liv något som också kan påverka hur du tänker annorlunda nu än då (förr).
  Man utvecklas och så gör dina vä’rderingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *