En snacks just nu är Katrin Zytomierska uttalande i hos Malou.. Ni som inte såg programmet kan göra det HÄR. Kort och gott handlade det om olika kroppar och om hur större eller ”tjockare” människor stolt visar upp hur dom ser ut på sociala medier. Detta görs genom att dom filmar sig själva när dom dansar runt, hoppar, gör roliga miner osv.

Först och främst, att bjuda in Katrin till ett program när dom ska diskutera detta ämne säger en hel del om dom som valde att ha med henne. I detta fall producenterna bakom programmet eller om det nu var Malou själv som bjöd in henne. Det är ingen hemlighet hur hon uttrycker sig om feta människor och att låtsas som att man vart chockerad över hennes uttalanden tycker jag är lite fegt.. Det är ren underhållning och folk tycker det är roligt att höra på sånt här för det är inte många som vågar uttala sig som Katrin gör. Lite Gunilla Persson effekten om ni förstår vad jag menar med det? Med skräckblandad förtjusning kan man inte sluta titta fast man vet att det är fel.

Jag förstår vad Katrin menar och vill säga, men med det säger jag inte att hon har rätt att uttrycka sig på det sättet som hon gör. Och bara för hon själv har varit fet själv så gör det inte henne till någon expert. Men hon tror att hon får säga hur hon vill, och hon tror hon är en expert. Så därför ska man inte bjuda in henne till program där hon får vräka ur sig vad som helst. Det är nästan som att bjuda in ett barn till en finare middag, man vet att det kommer bli skrik och bråk. Varför utsätta folk för det?

Vi ska dock inte glömma att det fortfarande är TV och även om det handlar om viktiga ämnen ska det någonstans vara underhållande. Om alla sitter och stryker varandra medhårs blir det ingen diskussion.

malou

Posted in: PICTURES
Kommentarer (64)
 • Sandra

  Kanske har hittat en liten bugg i bloggen: Länken man klickar på för att komma hit till kommentarsfältet heter ”Klockan” nu. Vet inte om det bara blir så innan nån hunnit kommentera, eller om det är så bara specifikt på det här inlägget, men det står så nu i alla fall.

 • Emelle Beauty Sweden - Två flators fantastiska skönhetsblogg

  Ja, att Katrin gillar att provocera och uttala sig utan filter vet vi ju.. Tycker hon är lite väl brutal dock, man behöver ju inte vara elak i onödan.. Men ja, du har helt rätt Alexandra!

  NYA MODELLBILDER UPPE NU -> http://emellebeautysweden.blogg.se/

 • iz

  Precis som du skriver så kan man tycka vad man vill om Katrin men man måste ge henne att hon alltid står får sina åsikter och är noga med det. Om man ska bli arg på någon så är det dom som bjudit in henne för alla vet att hon kommer spy ut sig en massa.

 • lkk

  Man kan tycka vad man vill, men varför måste man säga det högt.. De som redan mår dåligt mår ju knappast bättre av det, vad är det då man uppnår exakt? Känns det så kul att vara lite ”mobbande ärlig”? Konstigt behov vissa har.

  Katrin har barn. Förstår inte vad hon vill lära dem med sin ”ärlighet”. Sorglig förälder.

 • Anonym

  Jag tycker att det Katrin säger är mestadels rätt även om hon säger det på ett brutalt sätt. Visst blir man inte en dålig person för att man är under eller överviktig men varför uppmuntra folk till att vara under eller överviktiga?

  • lkk

   Varför ens säga något alls? Alla vet nog att det inte är bra att vara för överviktig.
   Det är ju inte precis så att en persons vikt skadar en annan människa, som t.ex. rökning.. Kan hon inte gapa över det istället?

  • Nooria Mallik

   Så du håller med om att överviktiga personer inte kan va nöjda med sin kropp, att dem inte kan va lyckliga och att det är skämigt att vissa ens kropp som en smal person kan?

   • Anonym

    Nej, men jag menar att det är lika ohälsosamt att vara överviktig som att vara underviktig. Varför inte sträva efter att äta nyttigt och gå ut och gå ibland och bara äta sötsaker någon gång i veckan och i måttliga mängder och låta kroppen formas efter det? Och visst är det inte något fel med att visa upp sin tjocka eller spinkiga kropp bara man inte uppmuntrar andra till att äta mer eller mindre än vad kroppen behöver.

    • F

     Är du 20 kg underviktig dör du typ av att gå. Är du 20 kg överviktig kan du vara hur hälsosam som helst. Många gravida är ju tex 20 kg överviktiga, och många behåller vikten under första året eller hela livet.

     För smala modeller typ dör på catwalken, men de flesta svenskar har nog 10-20 extra kg efter barn/sambo/depression/gillar hur man ser ut trots övervikt.

     • Anonym

      1. När man är gravid går man ju inte bara upp i fett. Barnet väger, moderkakan väger, fostervattnet väger etc så det hör egentligen inte hit.

      2. Oavsett vad folk säger så löper man högre risk för hjärt/kärlsjukdomar om man har för mycket fett på kroppen. Det spelar inte någon roll om man har 20 eller 40 kg för mycket fett.

     • Isa

      Det är skillnad på att vara gravid och ha övervikt pga det och vara överviktig utan att vara gravid.
      Det finns feta människor som inte kan gå och de kommer förmodligen dö av sin övervikt som en följd av att hjärtat inte orkar pumpa runt blodet i den överviktiga människans kropp. Eller så får de överviktsdiabetes (diabetes typ 2). Fakta kvarstår att feta människor drabbas av sjukdomar relaterade till deras fetma.

   • Anonym

    Och jo. Större delen av dem som är överviktiga känner sig inte lyckliga.

    • Liz

     Inte de som är smala heller. Kroppsidealet öronmärker inte psykisk ohälsa eller hälsa.

    • bea

     men att tjocka inte är lyckliga beror nog snarare på hur samhället behandlar tjocka och inte på själva vikten man bär på..

     • Anonym

      Det har nog också med att man inte klarar av att göra vissa fysiska aktiviterer som andra klarar av. Till exempel att springa längre sträckor.

     • bea

      men anonym, varför skulle man vara olycklig för att man inte kan springa en längre sträcka? visst, vissa älskar att springa och gör det ofta men många gör det väldigt sällan (smala som tjocka). det är ju som att säga att folk är olyckliga för att dom inte kan matte eller inte kan baka kakor…alla behöver inte kunna göra allt.

      sen verkar du endast syfta på folk med fetma… det finns en ganska stor gråskala mellan idealsmal och fetma. jag har sen jag var barn varit större än mina ”normalsmala” vänner men jag har aldrig haft problem med fysisk aktivitet (starkare än de flesta tjejer jag känner, och orkar även springa längre än de flesta smala jag känner) men ändå alltid betraktats som tjock av samhället och blivit mobbad i skolan osv. det har inte haft med min ORK att göra, utan endast mitt UTSEENDE.

     • Anonym

      Jag tog bara som exempel att inte kunna springa en längre sträcka. Men tillexempel barn i skolan. De blir väl inte så väldans glada om deras kompisar springer fortare och orkar mer än en själv? Man känner sig utanför då.

      Och sen kan en överviktig ändå orka springa fort men det extrafettet dem har gör att det blir större risk för knäproblem, hjärtproblem etc. Sen finns det ju självklart skillnad mellan att vara kurvig och att vara överviktig. Kroppen kan vara smal eller bred, kort eller lång. Men såvida man inte har någon sjukdom, genetiska åkommor eller käkar någon medicin som gör att man går upp i vikt är det så att man äter mer än man förbränner och det är inte hälsosamt.

 • Sandra

  Vad då ger henne ingen rätt? Yttrandefrihet och jag håller med i stort sett allt hon säger. Det ör inte sunt att vara överviktig!

  • sara

   Sandra,det finns sjukdomar som gör att man kan bli överviktigt. Det behöv inte vara för att man är LAT som Katrin antyder. Det finns även massvis med medicin som gör at man blir överviktig. Så som du ser finns det en hel del orsaker till att man kan bli överviktig. Endast en efterbliven person förstår inte bättre eller så en person som Katrin som med flit är elak för att hon är elak och tycker om att vara det.

  • Hj

   Snälla, läs på om yttrndefrihetslagstiftningen! Den handlar INTE om privat personer. Den rör ENBART media, radio, tidningar. Tv, magasin osv. Yttrandefrihet handlar om att staten inte ska kunna censurera media. Ska man argumentera med lagar bör man ha koll på läget först….. Googla för i helvete!

  • Sara

   Sandra, du måste nog kolla på programmet igen.
   Inte sunt att vara överviktig? Är det sunt att vara helt ”normal” kroppsmässigt och häva i sig läsk hela dagarna och inte röra på sig?
   Utseendet säger sällan något om insidan!
   Jag tränade 4 dagar i veckan men var ändå lika mullig som innan, men med en jävligt stark kropp. Jag skulle brinna av fullständigt om någon som Katrin och du skulle påpeka min kropp.

   Yttrandefrihet är inte att klanka ner på andra, det ger en inte rätten att säga att andra är lata och sinnesslöa, inte heller rätten att påstå att tjocka är mer deprimerade än andra. Det är bara bullshit.
   Är så förbannat less på tugget om yttrandefrihet! Folk fattar bevisligen inte vad det innebär!

   • Anonym

    Men det är väl ingen som har påstått att det är hälsosamt att häva i sig läsk och godis även om man är normalviktig, men fetma är en SJUKDOM som kan göra att man får hjärtproblem etc. Dessutom så är det jättemånga som inte är lyckliga för att de är för stora/små.

  • Marco Tardelli

   Hon är helt enkelt en patetisk människa. Synd om hennes barn, men mest patetisk är tv4 och Malou.

  • Anna

   En vanlig missuppfattning om yttrandefrihet är att det ger en rätt att kränka människor. Så är det inte. Det är inte en grundlagsskyddad rätt. Exempelvis innefattas inte mobbing och detta är väl snarlikt just det?

  • Amanda

   Man kan äta helt vanlig mat och ta godis etc 1 gång i veckan men endå gå upp i vikt dels för att det kan ligga genetiskt, deprission psykisk ohälsa helt enkelt vilket gör att man går upp i vikt. Alla är inte lata o äter godis 7 dagar i veckan och istället för att spy galla över personer som är överviktiga och underviktiga då kan man peppa dom istället till något bättre. Dom som är naturligt underviktiga kan ju inte ändra på saken

 • Emelie

  Tummen ner till detta. Gå till http://ladydahmer.nu istället. Hon var också där och pratade, du håller nog med henne också, även om du inte vet det själv.

  (Kolla igenom inläggen innan du publicerar dem)

 • Annelie

  Bra skrivet Kissie! Håller fullständigt med!
  OCH, att uppmuntra fetma? låter det inte lite konstigt? I alla fall i mina öron.

  KRAM HEJ

  • my

   Bara för att någon är större betyder inte det att hen har dålig hälsa!!
   Klart man inte ska uppmana något som är ohälsosamt, men Katrin mobbar ju ”feta människor” som att dom är mindre värda och sämre människor. Om man vill vara fet eller smal ska man fan få vara det! Och Katrin om någon borde ju inte ens öppna munnen…

  • F

   Att säga uppmuntra fetma (som lady d sa) var väl mer för att prove a point: hon kan uppmuntra fetma hur mkt som helst, ingen kommer bli fet för det. Samhällets normer och krav på kvinnors utseende är så jävla starkt.

   Om det där emot får en enda överviktig människa att fan må lite bättre om sig själv och acceptera kroppen man är i så grymt!

 • Emma

  Länken funkar inte?

 • Nettan

  Hon säger det juh väldigt brutalt. Visst jag är väl inte super överviktig men man har några kilon för mycket och man känner sig direkt träffad!

 • linda

  Hahaha DET ÄR INTE DU SOM HAR SKRIVIT DETTA INLÄGG SJÄLV LILLA PISSIE! DET ÄR ABSOLUT INTE DEN SVENSKAN DU SKRIVER OCH PRATAR! DET ÄR ABSOLUT INTE DINA FORMULERINGAR OCH SKRIVSÄTT!
  VAR VAR DU KOPIERAT TEXTEN IFRÅN????

 • Liz

  Katrin målade över vad inslaget handlar om, framförallt föreningen och vad kroppspositivitet ÄR för något. Ingen uppmuntrar någon att bli sjukligt överviktig men man lägger fram ett perspektiv att hetsa folk att genom tidspress gå upp i vikt, liksom media hetsar hur fort man kan Gå ner i vikt med svältmetoder – som ingen blir lycklig av.

  Det handlar om att man ska älska sig själv och så hål på ideal som gör folk sjuka. Som gör att människor hatar varandra efter utseende, och hatar sig själva.

  De som inte kan tänka längre än så får bannemig ta och reflektera lite innan de öppnar truten. Katrin var fullständigt VIDRIG, vidrigare än någonsin. Hon tror att hennes erfarenheter och åsikter är vetenskapligt betingade vilket är oerhört korkat.

 • Erica

  Hade jag sett det här klippet för några månader sedan hade jag definitivt fallit längre ner i ätstörningens gap utav hennes åsikter & tankar. När jag ser klippet idag blir jag inte alls påverkad, jag är 110% säker på vad jag behöver för att vara frisk & må bra. Jag har stenkoll på att man kan unna sig godsaker ibland & att kroppen verkligen behöver ALLT och att den tar hand om det mesta själv.
  Jag tycker det är bra att du visar att du unnar dig saker som godis eller liknande ibland.
  Att inte sätta upp en massa regler & röra på sig regelbundet är hälsosamt.

 • P E A C E R E V

  Shit, först trodde jag att du skulle ta Katrins parti, men skönt att du inte gjorde det.

  Det där med att man bjuder in henne, tror jag har med att man vill ha en diskussion. Men det känns lite väl mkt att ta just henne som motpol, då de flesta vet att bär de värderingar och attitydet kring fett och tjocka människor. Att bjuda in henne var inte smart alls, det är som att man i en debatt om mobbning, ska bjuda in och låta mobbarna tala först.

  • Kissie

   men jag håller med Katrin, fast jag tycker inte hon borde ha tagit i som hon gjorde (genom att kalla folk oattraktiva). folk är för känsliga idag..

   • Emelie

    Contradicting Kissie:
    – hon hatar orättvisor, men bara ”rätt” orättvisor.
    – man får ha en åsikt om folks kroppar, men inte om Kissies kropp
    – man ska inte döma hunden efter håren, men med tjocka går det bra.

    Need more?

    • lkk

     Exakt! Så full av dubbelmoral, hyckleri att det blir komik..
     Hon tar jävligt illa upp när folk kommenterar hennes syrras utseende, förståeligt, men det är helt okej att gå på andra.

    • P E A C E R E V

     Och ni två i början som svarade på min kommentar, genom att skriva det där hatet mot kissie, vad är meningen med det? Ni kan ifrågasätta hennes åsikter och liknande, men att blanda in hennes personlighet och familjemedlemmar och liknande, är ju bara onödigt. Diskutera ist inlägget o säg va ni tkr olikt henne, än att komma med massa peronangrepp som argument.

     Tycker ni att hon är så hemsk är det ju ingen idé att läsa hennes inlägg om ni tkr att det bara är fullt med dubbelmoral? Svårare än så är det inte. Diskutera om ni inte håller med – men att hålla på sådär är bara onödigt

   • P E A C E R E V

    Det var inte just ordet ”oattraktiva” som folk reagerade på ju. Det är inte enbart hennes retorik som är ful, utan hennes värderingar. Men LD och Anna gav henne riktig bra svar på tal dagen efter, så dete iaf bra tycker jag. Dock synd att Katrin fick så mkt har som hon fick. Visst har hon åsikter som framtiden kmr skäms för, men dete inte så att hon bara för det ska förtjäna få sådär mkt hat :/

  • Diana

   Läste du texten!? Alexandra HÅLLER MED, men anser bara att man kan uttrycka sig bättre. Vilket jag helt och hållet också håller med om. Fetma ÄR inte bra och är inget att uppmuntra och sträva efter. Är man så är man (tjock alltså) men det är inget man ska STRÄVA efter. Som dessa två uppmanar till. Det är skillnad att ha blivit fet men inser att det inte är hälsosamt och en annan sak att VILJA bli det, STRÄVA efter det, jobba efter att bli det.. det är ju sjukt beteende precis som att sträva efter att bli anorektisk. Båda vägarna, är osunda. Katrin har rätt i mycket av det hon säger men behöver bara lära sig att uttrycka sig finare, bättre och med mer respekt.

   • P E A C E R E V

    Ja, jag läste texten, verkar snarare du som inte inte läste min kommentar. Jag skrev ingenstans att jag trodde att hon inte tyckte som henne. Utan det jag skrev var att jag först trodde att hon skulle ta Katrins parti genom att försvara hennes retorik.

    Och angående det där med vad LD och Anna förespråkar, så är inte fetmauppmaningen seriös. Det är en metod som LD använder så hon vill sätta ämnen på agendan; t.ex. diskriminering mot fet och liknande. Det är en provokation hon håller på med för att vara en motpol mot folk som Katrin, som kräver att tjocka ska be om ursäkt för sin existens. LD vill vidga på normen, medan Katrin står fast vid den skeva struktur som finns.

    Ingen tycker det är kul att vara tjock, det innebär dock inte att man är lat, efterbliven, dum och helt omedveten om hälsa för det.

 • Diana

  Vad skönt att du skriver såhär, för jag är nog en av dom få i min krets, som faktiskt förstår vad Katrin försöker säga. Hon har bara ett annorlunda sätt att säga det på, hon uttrycker sig lite klantigt och är rätt ärlig. en ärlighet som inte många kan ta. Hon påminner om hur jag är och därför är det många som har svårt för mig också. Jag är bara ärlig, däremot sårar jag inte folk med att det är äckligt att vara fet och sånt uttalande, det är lite VÄL rått och så kan man bara inte uttrycka sig. Vad man personligen tycker kan man behålla för sig själv, den ärligheten skadar mer. MEN jag förstår i helhet hur hon tänker och menar. Jag tycker programmet var superbra och har inga problem med Katrins sätt att vara. 😀 Heja Katrin även om hon kan lära sig att prata finare. 😀

 • Caroline

  Hej Kissie! Står att sidan har tagits bort när jag tänkte kolla på videon som du länkade! Har dem tagit bort klippet tror du??

 • Emmy Laursen

  Jag har inte sett programmet men jag tycker verkligen att det är fel (om nu har gjort det) att uttrycka sig nedvärderande eller liknande om större människor.

 • Hej Sonja

  Ja om inte Malou visste vad det skulle mynna ut i så visste åtminstone nån i hennes team det, det är rätt uppenbart.

 • sandra

  Idioten gör det för att skapa plublicitet, hon vet att katrin har en ”stark” karaktär och pratar rakt ut.. hade hon inte haft med en sån karatär så hade detta video inlägg inte delats och folk hade inte pratat om det på samma sätt. bitchen är maoul och katrin

 • Davve

  Fetma är vår tids största folksjukdom. Tro tusan det inte är hälsosamt att vara överviktig. Det är inget ”tillstånd”… Det kan på sikt förkorta livet, slita på leder, knäskålar osv..

 • Nettan

  Kika in hos mig idag 😀 😀 Uppdaterar bra ock ofta. Så det finns alltid något kul att läsa hos mig.

  Välkommen in ——> http://nouw.com/Nettan

 • Malin

  katrin äcklar mig.. 🙁 gillar inte alls henne.. medelålderskvinna som har behov av att trycka ner andra (hon mår uppenbarligen dåligt i sig själv) usch.. det är henne det är fel på och synd om..

 • Wiilow [Foto Tankar& känslor]

  En skilsmässa tar hårt och kanske det fick henne i form? Usch, nu var jag elak.
  Förr var det en rikedom att vara ”fet”!

 • Marie

  Klart det var fel att uttrycka sig som Katrin gjorde. Jag tycker dock att hon är så imponerande på så många områden. Hon är framgångsrik och driven. Visst är hon provocerande, men jag tror hon har lärt sig mycket av den här stormen. Nu har hon bett om ursäkt, så dags att gå vidare. Hoppas hon kommer vara aktiv länge!

 • Alva

  Fast jag håller med om allt som Katrin sa. Det enda är att hon kallar dem för oattraktiva, det var inte så nödvändigt att säga. Sen så snackar dom ju om feta människor, inte bara överviktiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *