Hörrni jag har funderat på en grej.. När man är ihop med någon, är det verkligen OK att kolla igenom den andra personens telefon? Man kan ju ha flera olika anledningar till att göra det, men det beror ju oftast på att man är osäker på den andra personen, eller hur? Fast gör det det verkligen OK? Ligger inte problemet hos personen som är osäker då? För vissa människor kommer tyvärr alltid vara osäkra, och då är dom osäkra på sig själva och ingen annan. Då kommer det inte spela någon roll vilken partner dom har, för man måste jobba med sig själv och inse vart ifrån dom här förtroende problemen kommer ifrån..

Berätta gärna vad ni tycker. Min personliga åsikt är att man inte får gå igenom sin partners telefon. Fast jag har ju givetvis gjort det själv hehe… Men när jag känner mig tvungen att gå igenom någons telefon vill jag nästan hitta något fel. Det är ju därför jag är där inne och rotar, inte för jag tror jag kommer hitta något bra och långa kärleksbrev mig om själv haha. Nej det är så att man letar efter fel, och letar man efter fel kommer man hitta fel också..

Posted in: PICTURES
Kommentarer (72)
 • Birgitta

  Nä, verkligen inte. Det är ju som att läsa nåns privata brev el dagbok. Sånt gör man inte. Tycker jag är självklart.

  • Jenni/RevUnge

   Ja, varför är mobilen så privat? Om de är som din ”dagbok” så tycker jag att din partner ska veta mer om dig än din dagbok. Varför vakta elr inte va öppen om alla relationer och konversationer man har? Självklart får min partner se allt jag gör på internet, men iofs så är jag inte konflikt rädd och står för allt jag skiver osv ?? Ärlighet vara längst och sanningen har sin egen bärkraft ? Om alla var ärliga och stod för de man tycker så hade ”kolla mobilen” aldrig varit äns en fråga ?

 • Malin

  nej håller helt med dig! Gör man det är man osäker. Det hör till vanligt folkvett att inte gå igenom någon annans telefon tycker jag.

 • Emma

  Får och får.. Bör ju inte göra det. Det gör mer skada än nytta.. Jag var tillsammans med en kille för ett år sedan, jag kollade igenom hans telefon ett par gånger, till sist blev jag så ledsen att jag bara satt och grät hela dagarna av irritation och frustration. Dock hade denne kille många tjejkompisar som var kära i honom osv, men felet låg inte i honom. Felet låg i mig, som kände att jag inte dög och att jag inte var bra nog för honom, att det skulle kunna finnas någon som var bättre för honom. Och visst fanns det det.

  Tycker personligen att det gör mer skada än nytta och att problemet ligger hos den person som känner behovet av att kolla sin partners telefon.

  Så jag håller fullkomligt med dig!

  Hoppas att du har en suverän torsdag! Kram på dig, vackra du! 🙂

 • Nettan

  Tycker absolut inte det är oki OM man inte verkligen har 99% säkerhet att det faktiskt pågår något skumt.

  http://nouw.com/Nettan

 • Samar

  Personligen tycker jag inte att man borde känna något behov av att rota för att hitta något fel, det visar ju bara hur sjukt dålig tillit man har och ett förhållande utan tillit är tyvärr inget som oftast håller i längden :/ känner man behov av att snoka i sin partners mobil borde man nog börja tänka om, tänka rätt och inse att något inte stämmer..

 • Sara

  Svårt!!!!! Vill svara nej, att det ska man inte göra.

  Men jag gjorde det då magkänslan var så otroligt stark att han döljde något.
  Och det var otroligt tungt när det visade sig stämma, gravid och ett barn sedan tidigare. Och han visade sig ha kontakt med många tjejer över internet som han sexchattade med.

  Hade jag INTE kollat så hade jag ju levt med ovissheten. Jag är glad nu att jag läste, hade känts FÖRJÄVLIGT om vi hade fortsatt. För han hade inga avsikter att berätta om sina eskapader…
  Men det sjuka i det hela var att JAG bad om ursäkt för att ha kollat i hans mobil.

 • Madde

  Nej inte ok att gå igenom ens partners telefon! Undrar man något hos partnern är det ju mycket bättre att fråga direkt och litar man ändå inte på hen så varför vara tillsammans med hen då? Men som du också skrev, de flesta är ju egentligen osäkra på sig själva, så det bästa är ju helt klart att de jobbar på sig själva och lär sig lita på sig själv och andra.

 • Isabella

  Jag har lite delade meningar kring det, men jag tycker nog att det är helt okej att göra det faktiskt, sålänge man inte har något att dölja så kan det ju inte göra något däremot känns det väl inte så kul om man känner att man behöver kolla igenom sin partners mobil för då kan man uppenbarligen inte lita på honom/henne 🙂

  http://www.isabellajonsson.se

 • Anna

  Jag känner att man måste gå på magkänslan. Har man t.ex haft ett förhållande i flera år och plötsligt märker att personen förändras/personen ljuger om saker, t.ex att partnern ska träffa en kompis när man vet att kompisen är bortrest, då tycker jag att man har rätt att snoka. Då får man snoka 1 gång känner jag. Hittar man inget så måste man lita på partnern. Man får inte fortsätta snoka för att ”hålla koll”, det är verkligen INTE ok!
  Dock hittade jag något på första försöket och jag är jävligt glad att jag gick på magkänslan. Inte fasen ska man vara tillsammans med en idiot som inte kan hålla sig till sanningen. Är han så feg att han inte kan säga vad han håller på med, så har han förlorat sin rätt till integritet! Det är så själviskt att inte berätta om otrohet om partnern tror att man skulle lämna honom för det han gjort. Låt mig göra det valet! Jag förtjänar inte att må dåligt och förlora flera år av mitt liv på honom, utan jag har rätt att veta sanningen, hur än jag hittar mina bevis för den! Det är min åsikt.

 • Sara

  Alltså, jag och min kille har varit tillsammans i över 10 år och använder varandras mobiler hela tiden. Kollar mailar, sms internet allt. Så för oss är det inte värsta privata saken.

 • LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

  Jag anser att man har ett privatliv och att det är okej om personen i fråga tycker det är okej. Men vill den inte så ska man inte. Däremot förstår jag inte varför man ska dölja något. många tror ju att bara för att man säger nej till det så döljer man något och då blir de osäkra.

 • Fröken blåögd

  Mitt ex sa att jag absolut inte fick kolla i hans telefon, och jag gjorde det aldrig. Sedan hade han glömt att logga ut från fb på min dator, och jag lade inte märke till det förrän jag öppnade chatten (som jag trodde var min) och såg ett meddelande från en tjej, upptäckte att det var hans fb och frågade av nyfikenhet vem det var (han hade skrivit puss till henne, vilket inte är hela världen, men jag tänkte att de var konstigt att de var så nära vänner och jag aldrig träffat henne). Han slängde sig iallafall över datorn och loggade ut från fb och sa att det inte var någon. DET kändes lite suspekt, så nästa dag när han var på jobbet så kollade jag hans fb på hans dator och kunde konstatera att han varit otrogen hela tiden under våra tre år tillsammans. Efter det blev jag svartsjuk (vilket jag inte kunde hjälpa, och det var en fruktansvärd ångest som jag inte önskar någon). Nu är jag i ett nytt förhållande och svartsjukan är borta för min del, däremot kan min nuvarande pojkvän bli svartsjuk, men för mig är det ok att han går igenom min telefon om han vill det, jag vill inte att han ska gå runt och må dåligt

 • Cecilia

  Det beror på. Har man haft ett långt förhållande är det annorlunda tror jag. Jag tittar inte igenom min sambos telefon och vi har varit tillsammans i 3,5 år. Mest för att han inte är en sådan som använder telefonen hela tiden. Skulle han dock börja, smsa, skratta och när jag frågar vem han smsar med ”vifta bort” det skulle jag bli misstänksam.

 • Madeleine

  Mina vänner berättar saker för mig som de inte vill att min partner vet. Så det är en anledning till att han ”inte får” rota.
  Finns ingen anledning att rota igenom någons telefon. Aldrig. Varför?
  Däremot kan min BF få öppna sms och sådär åt mig om jag vet att det inte är någon bekännelse på G från en kompis, haha.

 • Louise

  Jag och min sambo kollar och använder varandras hela tiden. Jag har inget att dölja liksom, den är såklart privat, men jag delar allt med honom.

 • Moa

  Tycker inte det är okej,
  Men har själv gjort det.
  Hittade inget som va fel vilket
  Gjorde att jag litar fullt
  På min pv efter det

 • Diana (La Madre)

  Jag har också tagit det här ämnet på min blogg men då handlade det om en mamma och en son…
  Hur som helst, jag förstår att många kan tycka att det är personen det hänger på, att den har problem, osäkerhet etc. Men ibland kan det vara så att det faktiskt ligger hos den andra. Om personen agerar på ett väldigt hemligt sätt, gömmer nått så blir man osäker oavsett om man var säker på sig själv från början. Alla gillar att skylla på personen som kollar men jag tror inte att man kan skylla på någon, det är helt enkelt från fall till fall.

  Jag har vänner som kollade killarnas sms, för att dom själva var osäkra och oftast otrogna själva. Men sen har jag en person som är kille, som är självsäker, men märkte att tjejen förändrades en hel del från en tid till en annan och eftersom hon inte sa något till han så emot sin egna vilja typ, kollade han (han gillar inte att man kollar telefonen i vanliga fall) hennes telefon och såg saker han inte velat se, sms från en annan kille etc. Så dom gjorde slut.

  Så nej, det är inte alltid personen som kollar som har problem med sin osäkerhet eller behöver jobba på sig själv. Utan ibland kan det vara så att den andra partnern förändras och döljer något som sen leder till att man kollar för att lista ut vad det är som är fel.

  Jag var också tillsammans med en som levde med mobilen mellan benen typ, i kallingarna, duschade med den, sket med den och lämnade typ aldrig mobilen synlig och själv. I början la jag inte ens märke till sånt, för jag brukar inte bry mig om att kolla andras mobiler, sms eller nått. Men efter några månader började jag ana grejer, även pga andra beteenden och jag hade så förbaskat rätt när jag väl kollade.

  Jag tycker inte att man ska leva med att kolla igenom varandras telefoner men tycker heller inte att man ska förbjuda det, för då är det nått som är knas.

 • Louise 2

  Nej, tycker inte att det är okej. Jag har inget att dölja men det skulle kännas respektlöst mot mina kompisar, ibland skriver dom till mig om privata saker och vill nog inte att min partner ska kunna läsa våra meddelanden.

 • sandra

  Vi använder varandra telefoner hela tiden, har man inget att dölj vad är problemet?

  • Issa

   Jag tycker inte att det är okej. Man kan ju ha privata sms och liknande, från te.x. Vänner. Skickar jag något till min bästavän så räknar jag absolut inte med att hennes pojkvän ska läsa detta.

 • Diana

  Det som innan mig skrivet är bra skrivet. I kärleken finns inget lag skriven att man ska inte kolla eller kolla annans mobil telefon. Men tyvärr så sker det alldeles för ofta otrohet. Och just att det är inte bara själva telefonen som fokus ligger i utan hela relationen med killen som helhet. Hans beteende, gömmer sin telefon? Varför? Ibland behövs inte ens kolla telefon gör att känna in vad som är på gång. Har man verkligen anledning att misstänka nåt så är det bättre att veta än att fortsätta förhållandet ovetandes. Och annars det beror ju också på vad man själv vill från relationen? Tycker man att det är ok att killen har massa tjejer som smsar hela tiden då får man ju liksom inte ta åt sig ifall om man ser ett sms från en tjej. Men liksom en vänskap mellan kille och en tjej… Kanske kan hjälpa att ställa också en ärlig fråga till dig själv. Varför vill jag kolla hans telefon? Har jag en anledning att misstänks nåt? Borde jag prata med honom istället om det? Finns det verkligen anledning eller jag är bara nyfiken?

 • Alice

  Jag tycker att är man berädd på att någon andra gör det på sin telefon är det liksom första steget. Har flera gånger sett saker på min pojkväns telefon när jag suttit brevid honom och när jag frågat vad det där va för något ljugit mig rakt upp i ansiktet om det. Jag erkänner jag går igenom den och jag vet vad riskerna är men jag tycker det är tusen gånger bättre att tänka så än att bli ljugen rakt upp i ansiktet. Han har ju jämfört mig med andra tjejer med sina kompisar (jag<tjejerna) och sagt tvärt om till mig. Jag tycker inte det är ok att man ska få kunna känna sådan frihet att såra eller trycka ner någon som person eller dess självkännsla bara för det är ens telefon. Så nej, gå igenom allas telefoner där ute om ni är berädda på vad ni ska se är min åsikt!

 • Mel

  Helt okej tycker jag! Varför inte?:) dock är min kille inte en sånn typ som håller på leker lekar och ska hålla saker hemliga, han smsar sina föräldrar killkompisar och mig liksom. Haha… Men jag antar att om man är ihop med någon som har hela sin värld i mobilen kanske situationen blir annorlunda. 🙂

 • Malin

  Jätte svår fråga, jag är väldigt osäker då jag blivit sviken, folk har ljugit och lurat mig så många gånger så ja jag har jätte svårt att lita på folk. Båda kompisar och partners. Dock brukar jag fråga om jag får kolla mobilen, och har inge problem om han kollar min mobil, jag har liksom inget att dölja och får jag se svart på vit att han faktiskt inte heller har något att dölja slipper jag ju känna mig osäker och kan känna mig trygg… men samtidigt förstår jag hur du tänker.

 • Hanna

  Jag och min kille använder varandras mobiler hela tiden. Det har vi gjort sen dag 1. Är ingen big deal för oss och skönt att kunna be honom skicka iväg ett sms eller kolla upp nåt på min mobil när jag har händerna fulla 🙂 Dock om jag vet att en kompis skrivit något väldigt privat/hemligt till mig nyligen kan jag säga till min kille att inte kolla den konversationen, med respekt mot min kompis (eller vice versa!).

  Känns iaf skönt att vi har den relationen till varandras mobiler. Det som är ditt är mitt liksom. Skulle han börja säga nej när jag tar hans telefon och han inte kan förklara det VET jag ju att nåt fuffens är på gång. Har som tur var inte hänt än, haha! 🙂

 • Rebecca

  Jag tycker generellt att det inte är okej att kolla igenom någon annans mobil om man inte fått tillåtelse, men ibland kan det ju uppstå situationer där det krävs. Men det är ganska respektlöst mot personen i fråga, typ som att läsa någons post eller dagbok.

 • Paulina

  Ja det är helt okej 🙂 Jag och min kille har alltid fått kolla i varandras telefoner, samt har varandras lösenord på typ allt och det handlar inte alls om osäkerhet utom helt tvärtom vi visar för varandra att vi inte har något att dölja för varandra och då känner man inte behovet av att vilja kolla igenom hela tiden eller osäkerheter. Vet vi att det t.ex. finns folk som är ”kära” i oss som folk i kommentarerna säger så har vi respekten och kärleken för varandra för att inte ha sånna människor nära oss därav behöver vi inte se saker som vi blir osäkra över 🙂 Rockin’ it since 2011-01 <3

 • Uffe

  En fråga..du har tidigare låtsats att det var slut med ”C” är det lika dant nu för att få mer uppmärksamhet? Känns inte som ni gjort slut direkt

 • Sara

  Svårt att avgöra..
  Har själv varit personen som blivit bedragen och då nästan skuldlägger man en själv för att man var blåögd och skulle kollat den andres mobil. Har kikat lite på vad andra skrivit om förändrat beteende eller en viss (låt oss kalla det) ”makt begär” över sin telefon kan vara ett hårdraget antagande, då anser iallafall jag att en behöver tänka igenom sin egen självkänsla men som tidigare kommentarer skriver man kan också ha rätt om att partnern spelar på sidan, i best case scenario så får man skaffa en fiffi och bara fråga rakt ut för antagligen är relationen på väg käpprätt åt helvete ( och då är det bättre att få höra det av sin partner än att skapa en film i sitt huvud om hur otrohetsaffären gått till, let’s face it ladies/gents vi är rätt bra på att göra oss själva till offret då) eller så har personen ifråga faktiskt ingenting att dölja och väljer hellre att visa upp sin mobil. Vet själv när jag planerade överrasknings fest för min nuvarande sambo om hur för j*vla dåligt jag mådde pga av att ljuga och hålla mobilen som om den vore nån ring i en väldigt känd film. Idag kan vi skratta åt mitt irrationella beteende de månaderna men lögnerna höll mig vaken på natten. Till sist idag lever jag i en sund relation, vi är ärliga, jag har en snygg kille som får blickar och ibland meddelande på Fb från ex men så här tänker jag, i slutändan av varje kväll han är ute med sina polare kommer han hem till mig, för varje gång jag tar upp hans mobil för att kolla något så rycker han inte till och jag har heller inget att dölja så varför smyga med att kolla igenom någon mobil fråga, va ärlig och förvänta dig inget sämre tillbaka.
  Ps. Grym blogg Alexandra, gillar starkt att du köra med lite girlpower som stärker istället för stjälper andra tjejer!

 • Naiv

  Jag har gjort det (mitt ex) för många gånger. Många anledningar, hans ex och otroheter som följd för jag visste att han ljög om mycket, men innan jag börja bråka/anklaga ville jag vara säker och därför snappa jag upp några sms. Jag är annars en naiv person. Hur som helst jag tycker jag hade mina anledningar, han visste även om att jag gjorde det… Så han kika i min (kom på han ett antal gånger) men jag brydde mig inte! Eftersom jag inte har något att dölja. Men jag hittade ALLTID något i hans mobil, nakenbilder, flirtiga sms, sms som avslöjade att han träffat/sovit med någon.

  Till en början tittade jag bara på sms från hans ex för hon skrev så mycket roligt (hon ville ha han) men jag litade på han. Så jag tittade inte på ”vad han skrev” utan mest för jag blev road av hennes försök. Men sen var han otrogen och då börja osäkerheten. Skulle ju egentligen gjort slut men så blev det inte i första taget.

  I min nuvarande relation kollar vi båda varandras mobiler – men inte för att vi inte litar på varandra, vi tittar i varandras flöden för kul och vi gör det bredvid varandra. Så det smygs inte och båda är ju med på det! Ingen döljer något, vi anser att vägrar man låta partnern kika i mobilen då är det något som inte stämmer. Jag skulle börja fundera ”jaha vad får inte jag se? Vem skriver han med?” Dock förstår jag om man skäms lite över tex selfies och andra pinsamma saker i mobilen 😉 jag trivs inte helt med att han kollar bildalbum haha! Plus att han inte får titta på min chattgrupp med mina tjejkompisar då vi pratat om allt möjligt tjejsnack osv.

 • Naiv

  Jag tycker det kan vara Ok till viss gräns för har man en partner som ljuger och döljer mycket men man vill vara på den säkra sidan kan man ta den enkla vägen (mobilen) för att man SJÄLV ska få svar och få en ärlig chans till att gå vidare eller stanna tex. Det handlar ju om en själv också!

 • Hannah

  Tycker absolut man ska få ha ett privatliv. Vi kan använda varandras mobiler men inte gå in och läsa varandras sms och så. Tycker att min kille har all rätt att skriva till sina kompisar utan att jag måste veta allt.

 • Anna

  Jag å sambon kikar i varandras – no nog deal ???

 • Pink

  Nej har aldrig kollat igenom min killes mobil, men var dock inne på att kika i smyg vid nåt tillfälle (flera kik meddelanden mitt inatten) när han sov, men gjorde det inte. Trodde det var hans ex eller nåt… Dels tycker jag man har rätt till lite privatliv, samt han är en hygglig kille. Vi brukar inte precis dölja saker för varandra heller, så är inte orolig över detta idag på nåt vis 🙂

 • anonym

  i kärlek o krig är allt tillåtet, så läsa telefoner ligger rätt långt ner på ”värsta du kan göra”-listan. men om man tex misstänker otrohet och tror att ens partner ljuger.. av egna erfarenheter, har man den känslan, så är det troligtvis så.
  Har däremot aldrig gått igenom en telefon pga det, men det hade kunnat förhindra en j*älva massa svek om man hade gjort det.
  men däremot om personen är oskyldig så borde man inte gjort det, men är det inte därför ordet ”efterklok” finns till hands? ?

 • Johanna - Skönhet- och fitnessjunkie!

  Absolut inte! Om man inte kan lita på sin partner så bör man göra slut.

  http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

 • Ida

  Verkligen inte! Känner man behov av det så borde man snarare ta ett snack med sin partner om det man är orolig för. Att hålla på och spionera gör ingen lycklig.

 • Mikaela

  Håller med dig Alexandra, man ska inte snoka!! Vill man hitta fel så gör man det, kunde inte sagt det bättre själv!

 • Karolina

  Det beror på. Egentligen anser jag inte att det är okej, men samtidigt har man redan misstankar har man all rätt att få veta om partners skulle vara otrogen. Jag har snokat och varje gång hittade jag nya tjejer som exet flörtade med eller var otrogen mot..Så ja jag anser att man har rätten att veta saker och om det så krävs att snoka vid misstankar. Men självklart finns det överdrifter då vissa bara är osäkra.

  • Karolina

   Och vilken bullshit, förlåt men folk verkar inte ha varit med om otrohet eller misstankar såfall. Man vill knappast hitta fel, vad det det för hemska påståenden?
   Och det är nog knappast så att ens partner hade erkänt otrohet om man hade ”pratat och frågat”..

   • Karolina

    Sen är det en självklarhet att man ska ha privata grejer men man ska inte heller behöva tissa på tår för att man vill ha saker privat. Jag vill kunna låna min partners telefon utan att han rycker den ur handen på mig..Då kan man ju verkligen undra vad det e…

 • Fredrik

  Det är inte alls okej! Har själv gjort det en gång då jag trodde mitt ex var otrogen mot mig (som han nu var). Men jag ångrar att jag verkligen gjorde det och skulle aldrig göra det igen. Om man inte kan lita på varandra, så skall man inte vara tillsammans och därmed inte snoka i varandras telefoner.

 • Hmm

  Okej om man har anledning till det, t.ex. att partnern har börjat bli konstigt privat med sin telefon, och får sms och samtal hela tiden och försöker dölja vem det är från. Men å andra sidan krävs det nog inte direkt en telefongenomsökning för att förstå att något är fel då.

 • Ofelia

  Tycker inte att det är rätt att kolla igenom någon annans mobil oavsett relationen man har till varandra. Men om det gäller viktiga saker som polisen behöver ingripa i är det okej enligt mig 🙂

  http://www.ofelias.se

 • emelie

  Jag va otrogen och dolde det för mitt ex. Lögnerna blev större och större, raderade sms men han hittade. Efter alla lögner ville jag bättra mej så jag bestämde mig för att vara öppen med nästa partner. Men han ljög. Och killen efter det ljög. Och båda var bra på att ljuga. Den ena fick jag reda på av en kompis. Den andra ljög mig i ansiktet. Jag kände att något var fel och frågade om något hade hänt. Han sa nej. Sen, när jag snokade, hittade jag att det HADE hänt något. Och han bortförklarade allting självklart. Frågade tjejen och hon sa som det var. Då kunde han inte ljuga längre. Jag frågade henne framför hans ansikte. Såg ju från början att han hade dåligt samvete. Den killen ljuger in i det sista. Sen hittar han på ursäkter för att komma lindrigt undan. ”Jag glömde”. Hur kan man glömma att man kysser någon?!

 • emelie

  Jag litar på min kille som jag har nu. Han visar allt. Han berättar när tjejer flörtar för han vill veta när killar flörtar med mig. Han har berättat massor och jag litar på honom. Det är en tjej som flörtar med honom på jobbet och det är irriterande men jag litar på honom. Blir bara lite nere för hon är gift och borde hålla tassarna borta. Hon kittlar honom och går omkring och säger att han luktar gott och petar på honom. Går omkring och säger hans namn utan anledning. Så gör man när man gillar någon…….. och han hör att jag är ledsen men han tror att jag tror att han kommer lämna mig. Har sagt det två eller tre gånger nu, jag tror på dig för annars skulle du inte berätta från första början. Och han svarade på alla mina frågor om henne. Det gör man inte om man inte är en ärlig människa.

 • Emmy Laursen

  Jag gör det inte då jag litar fullt ut på min pojkvän, så de behövs inte 🙂

 • emilia

  Det beror ju på vad man har för typ av relation till sin partner. Hade det varit min föredetta så hade jag aldrig tillåtit honom att gå igenom min telefon. Men vill min nuvarande kolla så får han det, jag har absolut ingenting att dölja för honom så där har jag inga som helst problem. Sen är det ju inte direkt så att vi läser varandras sms & glor Facebook åt varandra men han har fri tillgång till min & jag har fri tillgång till hans. Det känns ändå tryggt för mig, att veta att han inte har något att dölja & att han också får veta att jag inte har något att dölja. Är jag i ett annat rum & han befinner sig i samma rum som min telefon så brukar han meddela om jag får sms & då ber jag ofta honom läsa upp det för mig, samma sak med honom. ☺

 • C

  Nej, nej och åter nej. Litar man inte på varandra, då behöver man inte vara tillsammans.

 • Nina

  Alltså det är svårt, såklart. Jag är väldigt svartsjuk och har därför gjort det några gånger.. Ibland blivit besviken (inte pga otrohet) och ibland lättad över att det inte fanns något att hitta.
  Min pojkvän går att lita på vad jag känner innerst inne så det är enbart pga min osäkerhet som jag gör det.

  Han bryr sig inte om att jag kan ta mig in i hans telefon, det enda som finns där är konversationer med grabbarna och familjen. Men han blir extremt sårad då han upptäckt mig eller att jag hittar något jag bara måste påpeka däri. Det gör mer ont i mig så det är inte värt det! Brist på tillit kan förstöra vilket bra förhållande som helst så Tänk på det och håll fingrarna i styr ?

 • Simone

  Jag håller med dig! Tycker inte att man ska kolla igenom sin parters telefon, och känner man ett behöv av att göra det så är det antagligen för att man är osäker och då ska man ju prata med sin partner istället…

 • Sofia

  Verkligen inte okej. Tycker det är äckligt beteende att ta sig rätten att snoka i folks privatliv. Jag har aldrig haft något att dölja i min telefon, men jag skulle ändå blir förbannad om någon kollade igenom mina bilder, sms osv utan min tillåtelse.

  Det är precis som du säger. Är man så osäker i sitt förhållande så har man problem själv. Det är väl aldrig schysst att ta ut sina egna problem på sin partner? Då borde man rannsaka sig själv, prata med sin partner eller kanske till och med gå i terapi. Det är ju rätt allvarligt ändå om man har såna problem med tillit och är så osäker i sig själv.

 • Emelie

  Okej är det givetvis inte. Jag är också skyldig och hade med troligtvis all rätt att vara osäker. Tyckte han ”gömde” telefonen lite väl mycket och i där hittade jag en drös tjejer som var ”sexy” och ”borde komma hit och mysa” trots att vi hade varit tillsammans i ett år.

 • Gabriella Joss, 19 år fru, toppbloggare och väntar första barnet

  Vi ”leker” med varandras telefoner hela tiden! 🙂 Ser absolut inget fel i det. Sen om man känner att man har ett behov av att snoka igenom någons sms eller samtal så är det ju helt klart brist i förtroendet och man bör se över relationen. Men man ska kunna hålla på med varandras mobiler tycker jag! 🙂

 • Jasmine

  Jag skulle aldrig gå igenom min killes telefon. Är man i ett stabilt och tryggt förhållande där man litar på varandra ska det inte behövas. Man ska inte behöva förklara för sin partner vem man smsar eller skriver med på Facebook. att tro något annat tycker jag är vansinnigt och visar på att det är något som inte är helt okej med det förhållandet. Man får lite privatliv även om man är ihop med någon

 • Sandy

  Jag tycker det är ok. Vad ska man ens ha på sin mobil som är så hemligt? Såklart man får titta igen sin partners lika mycket som partnern får titta igen ens egen.

 • LORRAN

  Min partner får kolla hur mycket han vill, men det gör han ju inte för det är vansinnigt oartigt. Vi är båda väluppfostrade och kollar inte varandras telefoner eller andras badrumsskåp (vilket tydligen folk gör). Däremot, ligger Eriks telefon på bordet och jag ska googla vem som är A i Pretty Little Liars så är jag inne på hans telefon. Ligger min på köksbänken och han ska ställa ett alarm till riset så använder han min. Vi har varandras lösenord och skulle utan tvekan kunna kolla vad vi behagar.

  På din fråga om det är OK blir det korta svaret nej, för att det är oartigt, men skulle det hända skulle jag vara mer upprörd över att min partner beter sig så ouppfostrat än över hans osäkerhet.

 • lollis

  hej jag vill lämna en kommentar varför måste man räkna matte för att kunna skriva en kommentar. jag tycker att man ska få kolla igenom ens parters telefon om man vill hitta kärleksbrev mig om själv. jag är en ganska trevlig typ. ha det gött allihopa jag söker pojkvän skriv 123 till nickiminaj12 på msp

 • Erika

  Jag har kollat igenom några av mina ex mobiler bara för att då kände jag att det var något fel och rätt hade jag! Min nuvarande partner sa till mig ganska direkt ”vill du kolla igenom min telefon så får du göra det när du vill :)” så har aldrig känt något behov av att göra det med honom så jag säger ”JA” om du känner att det är nånting som inte stämmer (magkänslan har oftast rätt).

 • Alice J Spangenberg

  Jag tycker absolut att det är ett grovt övertramp att kika igenom ens partners telefon. Det som står där är inte till för någon annans ögon än en egen. Är man osäker så får man leva med att inte veta.

  Och om man nu måste kika igenom, o finner något mindre uppskattande, tycker inte jag att du kan hålla det emot någon annan än dig själv. Fråga istället, var öppen. Hela den grejen är ju det viktigaste. 🙂

 • Em

  Beror på. Jag och min nuvarande partner får kolla i varandras telefoner om vi vill. Jag tycker att det är skönt och det gör mig lite lugnare då jag tyvärr har lite dålig tillit till människor i det stora hela. Jag jobbar mycket med mig själv för att få bättre själkänsla då en del av tillitsproblemet ligger hos mig pga olika anledningar.. Och det har min pojkvän förståelse för, då han räddade mig ur tidigare förhållande och vet hur det var.
  Nuvarande pv och jag är väldigt öppna med det vi gör eller vem vi skriver mig. Vi har lika åsikter; han man inget att dölja så varför ska telefonen vara så himla privat? Vi använder varandras telefone till diverse saker, vill vi kolla så får vi. Men vi frågar alltid varandra först och gör det aldrig bakom ryggen på varandra. Får någon sms eller pm på fb så kan vi fråga varndra om man kan kolla och kanske svara också. Men vi läser aldrig varandras konversationer mellan vänner osv. Det behöver man inte ändå. Som min pojkvän brukar säga ”har man hemligheter eller varit med någon annan så ska man fan bli påkommen också”.

  Mitt ex var en stor lögnare och en bra en också, om det mesta. Han ljög om så mycket och på det tröck han ner mig konstant. När han hade gjort grejer som han visste inte var ok eller ville hålla undan ifrån mig så kunde han berätta det några månader senare istället efter att jag tjatat lite då jag visste att något hade hänt. Han har tex sovit och varit med sitt ex som han var tillsammans med innan han träffade mig. Berättade ett halvår senare på fyllan… En gång kollade jag hans telefon då jag märkte att något var konstigt. Han hade varit och träffat ett annat ex till honom, planerat det i flera dagar, så fort han hade åkt ifrån mig för att åka hem till sig själv så hörde han av sig till henne direkt, träffade henne och skrev med varandra konstant. Hon flörtade och han flörtade tillbaka. När jag konfronterade honom så kom han med bortförklaringar som att han endast ville träffa hennes son?! Han ljög även om många andra saker.
  Även varit i förhållanden då dåvarade partner haft dubbelförhållanden å liknande..

  Så jag tycker att man inte ska kolla i smyg men vill man kan man få kolla, om man frågar först. Telefonen ska inte behöva vara så hemlig, finns ingen anledning till det.

 • Saga

  Min åsikt är att man inte ska kolla igenom sin partners mobil.
  Jag kan förstå om man är osäker på personen men man ska kunna lita på sin pojkvän/flickvän.

 • Anna

  Hej! Jag är själv en sådan som aaalltid vill kolla igenom folks telefoner, mest min partners, men även andras. Varför? Ja för min del så har det inte alls med någon osäkerhet att göra, jag är rent ut sagt bara väldigt nyfiken av mig! 🙂 Om någon absolut inte vill så respekterar jag det, men det gör mig ju mer nyfiken såklart 😉 Jag förstår att vissa kan tycka det är för privat.. Jag har väll också privata saker i min. Men jag ”skäms” inte så mycket över dessa grejer så länge det inte är mina föräldrar som tittar hehe. Självklart kollar jag i telefonen för att lära känna den andre bättre, men inte alls för att hitta fel. Jag tycker bara det ger en bra inblick i någons liv 🙂

 • AR

  Öppenhet ger tillit.
  Alla skriver om tillit. Har man inte tillit så ska man inte vara tillsammans.
  Jo ibland finns det omständigheter som orsakar att tilliten raseras, men omständigheter man kanske kan övervinna i och med att det finns en hel familj inblandad och inte enbart 2 respektiven. Med det krävs öppenhet för att tilliten skall kunna byggas upp igen. Det förutsätter öppenhet i alla punkter i livet. Ärlighet, telefon, mail, sociala medier etc. Jag ser inget fel i öppenhet. Jag själv har alltid varit öppen som en bok, för de jag älskar och förväntar mig samma respons. När öppenhet existerar, minskar misstankarna. När saker sker bakom stängda dörrar ökar misstankarna. Så är det generellt för alla. Så varför skapa misstankar hos människor man älskar?

 • AR

  ps! misstankar behöver inte enbart handla om otrohet.

 • Jama

  Ni gör en hörna av en Fjäder, korkat. Det här samhället är påväg helt åt helvete.

  Har man en livspartner så ska man fan inte dölja något, det ska vara fritt fram för vardera att titta. Här kommer ni och snackar om att man ska arbeta med sig själv. Hur tänker ni människor?

  Lägg ner skitsnacket om att arbeta med sig själv. Saken är enkel, litar ni inte på han eller hon( inte hen utan han eller hon) ska ni ge fan i att vara tillsammans. PUNKT! Här kommer ni och säger om at mobilen är privat, nej inte när ni har en livspartner, det enda privata ni har där är era tankar. Dessa kan ni hålla för er själva.

  Om er partne vill kolla så är det uppenbarligen något denne misstänker, är det inte bättre att försöka förstå honom eller henne istället för att säga att denne måste arbeta med sig själv…. lägg ner skitsnacket och ta et jävla ansvar när ni är i ett färhållande. Var lojala noter partner, förstå denne och säg inte Arbeta med sig själv.

 • Hjätrekrossad

  Om det är ok att kolla i partnerns mobil eller inte beror bara och endast på vilken övveränskommelse man har.

  Jag har själv nyligen gjort detta snedsteg. Feltolkat en sparad konversation och blivit av med min livs kärlek på grund det.
  Har man en övverenskommelse om att inte kolla i varandras mobil eller dylikt så är det inte ok.
  Som alla övverenskommelser så kan den vara tyst.
  Är du orolig för vad din partner gör eller inte gör med mobilen, fråga. Känns det som att din partner ljuger säg det.

  Och var ärlig med din partner och dig själv. Faller du för frestelsen om bara en gång kanske det är dags att som jag söka hjälp för att lyfta självkänslan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *