Jag råkade se Dressmans nya reklam på TV där dom visar upp ”riktiga män” och deras kroppar. Då insåg man vilken dubbelmoral man har! Jag själv tycker det är extremt viktigt som kvinna att få se ut som jag vill, men samtidigt har jag väldigt höga krav på hur män ska se ut.. Jag ska vara ärlig, jag skulle inte vilja dejta någon av killarna som var med på reklamen. Ska jag dejta förväntar jag mig både magmuskler, breda axlar, stora armar samt en härlig personlighet, humor och intelligent på det. Hela paketet lixom, för visst pratar vi tjejer ofta om det? Ja och mina vänner gör iaf det, vi är väldigt detaljerade och noggranna med hur vi vill att våra män ska se ut.. Men skulle en man komma med dessa krav eller förväntningar på en kvinna hade jag tyckte att han var dum i huvudet..

Hur som helst var reklamen en ögonöppnare för såna som mig, men samtidigt förändrar det inte speciellt mycket om ni frågar mig. För även om män ser ut som dom gör (feta, spinkiga, håriga) så har dom oftast väldigt orealistiska krav på hur kvinnor ska se ut. Vilket är konstigt med tanke på män faktiskt ser. Det om något är orättvist, för förväntar män sig att kvinnor ska se ut som Victoria Secret änglar ska dom f*n mig se ut som David Beckhams allihopa!

Posted in: PICTURES
Kommentarer (52)
 • Nettan

  Tur man har pojkvän så man slipper träffa på fler idioter 😛
  Vissa killar är bara föör mycket

  http://nouw.com/Nettan

 • belle

  Har inte alls såna krav på potentiella partners/ligg som du och dina vänner har. Så länge inget är för extremt är jag fine med det, personlighet är absolut viktigast, och sen har alla olika smakpreferenser. Har inte heller uppfattat det som att majoriteten av killar har orealistiska krav på sina kvinnor.

 • j

  Tredje killen från vänster är ju het..varför vill du inte dejta honom? 😀
  Jag gillar inte när killar ser perfekt snygga ut. Jag brukar fastna för nåt i utseendet som är charmigt/gulligt. Gillar att min kille har jättesöta smilgropar och att hans ögon får tusen skrattrynkor när han ler. Men han har muskler också iofs, men inte överdriva. Som ditt exempel, David Beckham…han ser bra ut, men ser helt ospeciell ut i mina ögon. Då tycker jag är Zlatan snyggare, för han har nåt visst…

 • Uffe

  Hur kommer det sig att du är ihop med din kille? Han är ju långt ifrån tränad..

 • Ella

  Jag har alltid undrat hur mycket du älskar din kille för det verkar va något speciellt mellan er men du pratar inte så mycket om honom här på bloggen varför? Tacksam för svar ÄLSKAR DIG!!!!!❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️????????❤️❤️❤️????

 • Caroline

  Männen såg inte bra ut förutom en… kvinnorna var inget jag själv skulle vilja se ut som MEN…. samtidigt var de flera gånger snyggare än männen rent GENRELLT…
  Kvinnor bryr sig helt enkelt mer om sitt utseende, och ÄR generellt mycket snyggare än vad männen är!
  orättvist som du säger med tanke på att männ suktar efter ”perfekta” Victorias secret modeller!

  • Lisa

   Du skämtar va? Vad är det för fel på kvinnorna som gör att du inte skulle vilja se ut som dem? De är jättevackra och deras kroppar är superfina. Det är sådana som du som förstör dagens ungdomar.

 • Fi

  Ha, ha, du är för naivt härlig 🙂 Hur vet du vad män har för synpunkter och krav på tjejer? Här fick den naiva ytligheten ett ansikte…

 • Lilo

  Gillade inlägget denna gång! Håller med, har också massa onödiga krav.. Som jag egentligen inte tycker är ok om män hade samma krav. Förut hade kvinnor väldigt stor press ifrån median. Idag tycker jag att männen också har börjat få samma press. Tjejen i mig tycker att de förtjänar det HAHAHAHAH . Jk

 • Sofia

  Hejsan Hoppas allt är bra. Var ska jag börja? Är så att jag har en pojke som nyligen fått diagnosen fshd som är ett muskelhandikapp som innebär att hans muskler är riktigt svaga och detta har alltid påverkat hans motorik han är 9 år och kan ex inte cykla , simma , skriva med en penna för han får ont i sina muskler.
  Hans läkare vill att han ska använda en dator på sina lektioner för att hänga med. Alltså behöver grabben en skol/läx data. Vi båda föräldrar lever på fkassa och soc för vi båda är sjukskrivna , jag med samma diagnos som sonen ( fick nyss veta) och social fobi….min man för att hans diskar i nacken är trasiga.
  Så vi har helt enkelt inte råd med att uppfylla behovet av en dator vilket känns förjävlig.
  Hur mycket det än tar imot så tänkte jag fråga om du kanske ville bidra med en liten slant? Vi har startat en insamling i hopp om att få ihop pengar till en dator.
  Så snälla om du vill hjälpa så får du gärna föra över en liten slant på kontonr
  6756-701 350 512
  Handelsbanken ” märk” det med Alexander.
  Tack för att du tog dig tiden att läsa detta , och tusen tack om du bidrar med en slant.
  Du är guld värld

  • Janella

   Det känns väldigt oseriöst att skriva ett meddelande på en känd blogg och ge ut ett kontonr som människor kan lägga in pengar på. Det blir väldigt osäkert för mig som givare när jag inte har någon garanti på var pengarna hamnar. Kan jag ringa hans skola eller socialen i er kommun och prata med någon där, för att höra om detta stämmer, innan jag donerar?

  • Victoria

   Det ska skolan fixa i så fall!

  • Angelica

   1. Tråkigt att höra om din sons handikapp!.
   2. Tråkigt att höra att du är en av de personer i samhället som är arbetsskygg och inte vill jobba, uran istället tacksamt tar emot bidrag och lever på andra. Du klarar ju uppenbarligen av att sitta vid en dator? Alltså klarar du av att jobba på ett kontor. Din ”Sociala fobi” lär du inte bota genom att låsa in dig hemma. Sök hjälp och sök ett jobb!

 • anki

  Ärligt är det bara ytan du bryr dig om?????

 • emma

  eller hur! varför ska inte tjejer få sätta standard?

 • anna

  Jag brukar tänka lite ”poäng” är jag själv en 2:a kan jag inte räkna med att fånga en 10:a. Utan man får hålla sig runt vad man själv är? Tior fångar tior och tvåor fångar tvåor. Det är kanske dumt (förmodligen) men så tänker jag. Är jag själv vältränad kan jag kräva en vältränad kille men är jag lat och mjuk kanske jag inte kan räkna med tvättbrädekillen…. bara en tanke.

  • Malin

   Dummaste jag läst, vem bestämmer vem som är 2:a och 10:a? det som är 10 för dig kanske är en 5 för mig. Men det som gör man lite arg är att man ska nedvärdera sig själv ”jag bara bara en 2:a, han är en skit snygg 10:a så ingen chans att satsa på honom” kan inte bara alla tycka att dem själva är 10:or? perfekt och vackra precis som dem ser ut? och då välja killar dem själva tycker är 10:or? så blir det ju bättre!

 • Emmy Laursen

  Jag har inte krav på den jag skulle kunna bli intresserad av, men sen finns det såklart saker jag föredrar än andra. Men visst helt klart, har de sånna krav på oss kan vi få ha de på dem, även fast kraven inte alls borde existera.

 • Sara

  Äch! Alla gillar ju olika, dina krav stämmer med 100% inte in på mina krav. Samma gäller killar! Om alla killar skulle vilja ha en secret så skulle jag aldrig haft en pojkvän i hela mitt liv. Vilket jag har haft. Är nu sambo och har barn!

  Alla gillar verkligen olika och det är väl bra. Att säga att alla killar vill ha modeller är ju inte alls sant 🙂

 • Anna

  Jag undrar verkligen i vilken krets du umgås för att ha fått den uppfattningen att ”alla killar har orealistiska krav på hur tjejen ska se ut”. Det är verkligen inte den uppfattningen jag har fått av de killar jag mött under min 24 år. Jag skulle ALDRIG vilja vara tillsammans med en kille som tyckte att utsidan var så himla viktig. Hur ska man kunna känna sig bekväm runt honom i mjukisar och otvättat hår, eller när man blir gammal och dallrig? hehe.
  För min egen del hade jag säkert kunnat dejta vilken som helst av de där killarna förutom de två äldre, om de hade en fantastiskt fin personlighet. Det viktigaste är att insidan har ”hela paketet” om det ska hålla i längden!

 • Maria

  En fråga på detta:

  Du skriver att du inte vill dejta en enda av killarna i Dressman reklamen. Av olika givna anledningar, det fattar jag. Och sen säger du att de ska ha personlighet och humor. Hur vet du att ingen av dessa killar i Dressman reklamen har den typen av personlighet och humor som passar dig?

  Btw. Min man (och flera andra män jag dejtat innan jag gifte mig) har aldrig förväntat mig att jag ska se ut som en Victorias Angel och kommer aldrig att göra det heller. Han älskar mig för den jag är, innanför allting som kanske inte alla skulle tycka är perfekt. Så din bedömning/statistik stämmer inte.

 • Emma

  Jag håller med dig i detta. Men egentligen handlar det inte för mig att hitta en kille som är super vältränad osv, utan en kille som faktiskt bryr sig om hälsan. Jag tycker inte det är attraktivt med någon som aldrig vill röra på sig och bara äter skräpmat. Så sålänge en person är hyfsat hälsosam så tror jag hen automatiskt blir snyggare, man ser inte lika sliten ut + det känns som man får ett litet mer glow.

 • AnnSofie

  Nej. Jag och mina vänner diskuterar inte sånt. Vi går på insidan och letar efter en riktig man Mao en man som är omtänksam och ärlig.
  .

 • Julia

  Vad har hänt? Du och din kille har väl inte gjort slut??? Såg din My stort:(

 • Cornelia

  riktigt bra skrivet, äntligen någon som vågar yttra sig om det här.

 • Jonas

  Hej Kissie,

  Säg till så fotar jag gärna när du har lust.

  Hälsningar Jonas

 • Cassandra

  Hejsan kan hålla men men tur är man gift med man som älskar allt med mig som jag är ☺️
  Men visst ska vi se ut som änglarna ska dom se ut som modeller dom med

 • ♀ P E A C E R E V ♀

  vad bra att du tycker att den var en ögonöppnare för dig. För min del så har vi olika smak när det gäller killar. Jag måste faktiskt säga att jag inte är detaljerad. Visst har jag mina krav, I mean ska t.ex. inte vara kortare eller lika lång som mig (jag är skitkort), men annars det där med muskler … asså skiter i. Det är ändå inget som håller.

 • Mia

  Varför är/var? Du tillsammans med C i så fall?! Han passar ju knappast in på dina krav ..

  • Uffe

   Håller med dig! 🙂
   Han har förut sett bra ut men nu ser han mest svullen och otränad ut. Förut hade han en vidrig personlighet men får hoppas den har blivit bättre. (Läst på hans FB och hur han uttalar sig mm)

 • Maria

  Tror inte det finns någon ytligare människa än du Alexandra. Ibland kan jag nästan bli lite avundsjuk på dig, för du känns så otroligt naiv och barnslig. Måste vara skönt att leva i din lilla värld, åtminstone för en tid.

 • Anna B

  Bra att du fått en ögonöppnare, men du borde ju verkligen ta till dig det och inte ursäkta dig med att
  ”det kommer inte ändra något för att män väljer fortfarande att ha krav på oss kvinnor”. Så som jag
  tolkar det så skiter du i din ögonöppnare (rätta mig om jag läst och tolkat fel). Tycker det är lite fel av dig
  att dra alla män över en kam, det är så många män som uppmärksammar ett vackert leende, en fin personlighet
  eller ett härligt skratt före kroppen. Kroppen får då inte lika stor betydelse utan är en ”bonus” om man kan säga det,
  mannen kommer älska dig för det han föll på ändå!

  Det handlar ju om att starta i ditt egna beteende, att se att alla storlekar & former hos män är lika fina precis som
  vi kvinnor vill att män ska tycka tillbaka. Låt oss bli den större människan och sänka våra krav, det kan sedan sprida sig
  till att göra skillnad hos båda könen! Men att när du letar efter en pojkvän så kan du absolut ha dina krav eller
  preferenser, inget fel med det, vi alla tänder ju på olika saker. Men det är upp till dig om du ens vill ändra ditt egna beteende och tankesätt inom denna frågan! Sen har du makten att påverka att vilket håll du än vill!

  Hälsningar från en tjej som älskar sina män och kvinnor bäst
  när de får en att skratta och jag skiter fullständigt i kroppen!

 • my

  Både män och kvinnor får se ut hur dom vill! Punkt

 • @inredningsdesign

  Förut skulle killar vara ”snygga”, men med åldern blir de man upplever som snälla automatiskt attraktiva. Skönt att man ändrat synsätt.

 • Nico

  Jag tror att de flesta killar över 20 (när dom mognat lite) inte har mega kraven på att tjejen ska se ut som en vs-modell. Det kanske låter så när killar pratar men det spelar nog inte någon större roll igentligen, bara tjejen har ett par boobs och en rumpa så är dom nöjda.

 • Anna AHJ

  Fast smaken är ju olika både bland tjejer och killar. Jag skulle till exempel inte vilja ha en kille med för stora muskler, tycker det är väldigt oattraktivt. Skulle hellre ha en lite ”för smal” kille än en uppumpad.
  Killar gillar ju inte alltid samma heller. 🙂

 • Tina

  Men att du har dina egna krav på hur du vill en pojkvän ska se ut är ju din alldeles egna smak och har ju inget att göra med hur ett företag väljer att marknadsföra sig, i detta fallet genom att styrka hur deras kläder skall bäras; av alla, oavsett kroppsform.

  Sen har vi alla olika smaker. Jag har aldrig varit för speciellt vältränade killar utan mer för charm, snygga ögon, manlig som person men en självklar gentleman, en slags mystisk sexighet osv. Jag har dock dejtat både vältränade, riktigt smala och även lite mulliga killar. För mig är kroppen minst viktig, trots jag själv varit med i massa listor i tidningar över Sveriges sexigaste osv. Så jag vet jag har en bra kropp. För du skriver du förväntar dig att som ”tränad” tjej att killen ska vara i bra form? Jag skulle aldrig i helvetet intressera mig för en kille som hade krav på typ VS modell kropp etc. För det är inte attraktivt i MINA ögon. Som tur är träffar jag aldrig på såna människor heller. Det jag försöker säga är att alla är olika. Och bara för att Dress man tar ett bra initiativ ska man väl inte behöva dra ner det bra i det genom att säga det borde också vara si och så. Kan inte något som är bra och som är ett ministeg till att lång sikt få folk att må bättre, för buskapet ligger lite djupare än till bara den reklamfilmen. Nu har ju inte dom damkläder, hm har dock haft mulliga modeller med i reklamer liksom dom har modeller som visar XL plaggen på några sidor i HM katalogen. Så det händer ju. Alla idéer folk har från olika företag kan dock inte klaffa helt med varann (som också är konkurrenter) hela tiden. Du resonerar som en tonåring ibland är jag ledsen att säga. Vill se dig skriva om saker du skaffat dig riktig kunskap kring, saker du tycker är viktigt men först ser till att vara välinformerad kring. Att du tänker lite längre och ifrågasätter budskapet innan du drar skeva slutsatser.

  • Kissie

   trodde på dig tills du kände ett behov av att skriva att du har varit med i någon ”snyggast lista” haha.. Typiskt visa läsare alltså :’D men förstår vart du vill komma fram till.

 • Erica

  Tycker det är jättebra att denna sorts reklam också finns. Män ska också få visa att de också har sjuka ideal de måste tampas med. Tycker ingetdera kön har rätt att ha krav på någon annan människas utseende. Alla ska få se ut som de vill utan att bli dömda!!

 • Micke

  Hur i hela friden hamnade jag på denna sidan?

  Vet inte vem du är och känner inte till din blogg, ser att det är ett tag sedan du skrev inlägget. Men har du fortfarande samma naiva och ytliga syn så förtjänar du en man som vill ha en Victoria Secret ”ängel”. Bit ihop och lev upp till det….

  Glad sommar på dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *